Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deniz Gezmiş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
o günün solcuları da bugün firma sahibi olup o gün nefret ettikleri lanet okudukları sistemin ana çarkları olmadı mı? Kısacası olan gençlik ateşi ile kandırılan harcanan çocuklara oluyor.
Mesaj tarihi:
deniz gezmiş iyiydi,kötüydü die giderse tartışma uzar...tamam silah çekmedi ama türkiye tam bir devrim sürecine,yani devrim arefesine girseydi o da çekicekti çünkü onlara göre devrim kansız olmaz* dı...onlar o anlarda örgütlenmeye ve sağcılarla mücadele etmeye çalışıolardı...daha o ortamdayken ele silah alıp saldırmak çılgınlıktı...kimseyi öldürmiip iyi insan atmosferi yaratarak milleti kendi taraflarına çekmeye çalıştılar...idam edildiler haksız yere diyenler sadece ölen insan sayısına bakmasınlar.kimseyi öldürmedi,ama ona inanan bir sürü kişi öldü,ve onun zaten kendisi tehlikeli idi,birini öldürsün,öldürmesin.yok edilmesi gerekiyordu...
Mesaj tarihi:
Ne alıp veremediğiniz var bi garip banka soyguncusundan ?
Her dama çıkıp sağa sola ateş edeni, duvarlara yazı yazıp bağıranı, banka soyup, paraları iç edeni assaydık memlekette adam kalmazdı.
Mesaj tarihi:
biraz "bölücü"bi banka soyguncusu...bi de şu var,adamın fikirleri istediği kadar doğru olsun,o anki yönetime karşıydı çünkü devrim istiyodu.o anki hükümetin"baba fikirleri doğru,öldürmeyelim"mi demesini bekliyodunuz?savaş bu sonuçta...savaşta doğruluk yoktur,güç vardır.o adam inandığı doğrular için savaştı,hükümet kendi doğrularını/çıkarlarını korumak için yakaladı ve öldürdü,..o adam kimseyi öldürmeden güç göstermeden de olsa o anki yönetime büyük bir tehlike oluşturuyodu...
tekrardan:o adam tehlikeliydi ve ortadan kaldırıldı...
bu konuları tartışırken daha objektif olalursak ve olaylara ideolojik açıdan değil de mantıksal açıdan bakarsak daha iyi kavrarız die düşünüyorum ben...
Mesaj tarihi:
Atlet, bana lolo yapma. kime neye acıyorsan acı, bana ne. Ama yok deniz gezmişi acındırıyorlar vs deme.
Ben olanı, gerçeği yazdım. Varsa senin başka bildiklerin onları yaz.
Hakkında bıraksalar 50 cilt ağıt yazacağınız adam banka soyup, dama çıkıp sağa sola ateş etmekten başka ne yapmış onu söyle.
ve şunuda ekleyeyim, bugün nüfusun bilmem kaçta kaçı olmuş hırsız, bi okadarı da dama, bacaya çıkıp sağa sola kurşun atıyor, bi o kadarı yollarda, bayırlarda bağırıp, bişileri protesto ediyor.
Hangi birini astık ? hade onu geç idam kalktı, hangi biri müebbet yedi ?
Bana 2 şeyi anlatamazsınız.
deniz gezmişi neden astılar ?
deniz gezmiş ne yaptı da möhim eleman oldu?
vesselam

[ Mesaj 16 Mart 2006, Perşembe - 18:43 tarihinde, navyamphs tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
artık yeter yahuu
sevmessen sevme
ama bilmedende konusma
bilgisi olmayanın fiklri olmamalı
eğer devrimin kanla olacaına inasalar onalrda yürüyüş yapanların üstünhe ateş etmeyi,okul cıkısnda öğrenciler üstüne bomba atıp 6 kişiyi öldürüp 33 kişiyi yaralamayı bilirlerdi

kendisinin yerini bildireceiğini bilsede gemerekte o jipini aldığı subayı vrudu,belki yakanlamazdı buu yapsa

kanlı bi adam olsa o amerikalıları vuurdu,hem dünyada daha cok kendini duyururdu.

bari biraz düşünün,bu sonucklara sizde varab,ilrsiniz,biraz arastırın,ama yok,düşünmek zor biraz
olay sağcı-solcu olmakta değil,ben kendimi sağcı yada solcu diye görmüyoruym ama,bi konuda fikrimi beirticeksem önce bişiler öğrenmeye calısıyorum
cünkü bizim orda bi deyim vardır
atla eşşi ayırt edemeyen anasıyla avradınıda ayırt edemez.

deniz gezmişi küçültmeye calısmak,kend,ni küçük düşürüyor komik bir duruma düşürüyorsun,
sende biliyorsunki sağa sola ateş edip banka soymaktan cok daha fazlasını yapmış

ki o adam bankayı soyup parayı çar çur etmemiş,kendi hesabına aktarmamış,kendisi yememiş,bunuda,bankayıda deniz gezxmiş soymamıştır bankayı soyanların arasındadır.

bir türk gencinin "bu adam karşı düşüncede,devlete karşı bir tehdit,o zman asılması haklıydı" demesi çok üzücü,mustafa kemal asılsa,yabancı egemenliği altında bir ülkede yaşasak bugün "abi asıldı,haklılardı asmakta,devlete hükümete karşı bir tehditti,objektif olun" diyebilirmisin?düşüncesizlik...
türk gencinin daha iyisini düşünebileceğini sanıyorum
ha bu arada,ne savaşından bahsediyorsun?
çatışma bile yokken ne savaşı :)
yapmayın etmeyin,böyle haklı cıkaramassınız asılmasını.

navyamphs,güzelim madem bilmiyorsun,niye o az bildiini "gercekler" diye sunuyorsun ortaya :)

deniz gezmiş öldürüldü cünkü ordunu o darbeleri o muhturaları boşuna cekmedi,kendi isteklerine göre bir ülkeyi kurmuşlar komutanlar,neden bi iiki "komünüsütün" halkı uyandırmasına izin versinler?
deniz gezmiş banka soygunu yaptıı için fln asılmadı,deniz gezmiş asıldı cünkü onun yolundan gidebileceklere bi uyarı yapmak istedi bazı omuzu kalabalıklar.

ayrıca "lolo" yapan yok,"lolo yapma"" diyerekte tartısılmaz.

deniz gezmişin bu kadar onemli olması,bir sürü eylemde bulunması,hasan,hüseyin,mahir,hepsi devrimci,ama mahir aşırı,hasan hüseyinse deniz kadar cok eylemde bulunmamış,deniz ayrıca bir plan adamı,genelde eylemleri planlayan o oluyor,odtü direnişindede liderlik yapmıstı.

başka soru varsa aklında,yönelt lütfenibişlgi paylaştıkça çoğalır.
Mesaj tarihi:
Deniz Gezmiş'in mahkeme savunmasından bir kesit. "Savunma" adlı kitaptan alıntıdır.
Türkiye’nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim. Ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün. Ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye’nin bağımsızlığına armğan etmekten onur duyuyorum. Bu bağımsızlık düşüncesini mezara kadar götüreceğiz.
Sayın Savcı,
1. Amerikan emperyalizmi gayrî millîdir.
2. Ona ortaklık edenler ulusumuza ihanet etmişlerdir.
3. Emperyalizme karşı mücadele suç değildir, silahlı mücadele ise Anayasayı ihlâl değildir.
4. Gayrî millî olan emperyalizm ve ortaklarının sömürüsü, Anayasaya aykırıdır.
Buna göre iki şey var:
1. Eğer belli bir hata sonucu, iddianame ve mütalaayı hazırladınızsa, dikkatli
olunuz; idamını istediğiniz kişiler kasaplık koyun değildir ve siz savcısınız…
2. Yok eğer yaptığınızın bilincinde iseniz; yolunuz açık olsun.

Deniz Gezmiş'e bir de bölücü diyen olmuş burada. Açıklama lüzumu da görmüyorum.

Ben de bir ODTÜ öğrencisi olarak o olayların yaşandığı yerlerden geçtikçe Denizler aklıma geliyor bazı bazı. Ve yarı sömürge ülkemde amerikan isimli,güdümlü fast food dükkanlarındaki gençlik içimi sıkıyor böyle.
Mesaj tarihi:
@dogmeat:öğren falan filan bi şeler demişsin.
zaten bu iki örgütlenme ve fikir ayrılıkları ve kışkırtmaları ve devleti kurtaracaz havaları bu devleti gerilere hızla taşımadı?

neyi öğreneyim yıllardır her şey aleni ortda,kimsenin birbirini biçerek keserek bi şeler yapamadığı da ortada.

1 paragrafta bitiririm pek tabi olayı,ekstra da bi şeye hiç gerek yok.değmez de zaten o gazcı ve devletimizin güzel güzel içine eden aksiyonlara,hiç kasamam.
Mesaj tarihi:
Deniz Gezmiş konusunu bilmeyen biçok arkadaşım cavap yazmış...

Rahatsız olduğum bi konu var..Sözüm meclisten dışarı ...Normal bi konuşmada ,siz bilmediğiniz bi konuya biliyomuş edasıyla atlarsanız millet sizle dalga geçer..O yüzden bişerleri yazmadan önce biraz düşünmekte yarar var..

Ben Deniz Gezmiş hakkında baya okudum,araştırdım ve şunu diyebilirim ki..bu adamın bu ülkeye yararı oldu..Amacı halkı birleştirmekti,Devletin bu kötü gidişine bi "dur " demekti..Keşke şuanda birileri bunu diyebilse .. ancak forumlarda yada muhabbet ortamlarında tartışabiliyoruz bu konuları

Bu ülkeyi sömürenlere,küçük düşürenlere,kulun yetimin hakkını yiyenlere ve yedirenlere ses çıkartılmıyorda..Deniz Gezmiş'e mi onca laf söyleniyor?

Önce bi okuyun..okuyun ve görün arkadaşlar..Ondan sonrası size kalmış..Görüşünüz hala karşı olursa..Saygım sonsuz
Mesaj tarihi:
köpek yemi,
ben asılmasında haklıydı demedim...adam karşıydı devlete.....sistem ne olursa olsun kendini korur..ben haklı olarak asıldı demedim...devlet yakaladı ve astı dedim...ve savaş sadece bam güm silahla olmaz..çatışma dahi olmadı evet,ama verilen bir savaş vardı sonuçta....
Mesaj tarihi:
Hic birsey bilmeden konusulmus yine.

Eger devletin basindakiler Atatürk ilkeleri ve devrimlerinin yolundan cikmislarsa, yabanci gücler ülkenin her bir yanini kontrol altina almis, kendi ülkemizde bizi yabanci yapmislarsa, özgürlük ve bagimsizlik kavramlari ilkokulda tanimi ezberletilen, soyut bir kavram halini almissa, Atatürk'ün Bursa Nutku'nda acikca belirttigi üzere, ellerinden ne gelirse ortaya koyarak bu gidisata bir dur demek her Türk gencinin görevidir.

Ben kisilik olarak hicbir asiriliktan hoslanmam, ve buna ragmen Deniz Gezmis ve arkadaslarinin yaptigi hicbir ama hicbir hareketi asiri görmüyorum. Abso, ODTU'nun tepesinde catismak demissin, buraya yazi yazan neredeyse herkesin anne babasi savasmistir üniversite olaylarinda. Catismak degil, bildigin savasmak yani. Ki sen bizden daha büyüksün cok daha yakin bir gecmis bu senin icin. Insanoglu anlasma masasina savasmadan oturmuyor biliyorsun ,sözle hicbir sey hallolmuyor. Eger olsaydi, Atatürk gibi bir adamin söyledigi sözler, cizdigi yoldan sonra Türkiye bu hale gelmez, Türkiye'yi seriatci adamlar da yönetmezdi.

Hadi Deniz Gezmis'e eylemleri finanse etmesi icin hirsizligindan falan kulp takiyorsunuz, 17 yasinda olup mahkemece yasi büyütülen, öldürmedigi bir adam yüzünden asilan Erdal Eren'e ne diyorsunuz? Birinin de yazdigi gibi, komunizm ve ona yakin solcu düsüncelerin yokedilmeye calisildigi bir dönemdi o dönem, ve iste gördügümüz gibi yok edildi.
Mesaj tarihi:
Pirvan:Ben de bir ODTÜ öğrencisi olarak o olayların yaşandığı yerlerden geçtikçe Denizler aklıma geliyor bazı bazı. Ve yarı sömürge ülkemde amerikan isimli,güdümlü fast food dükkanlarındaki gençlik içimi sıkıyor böyle.

yorumu

Çok feci solcuyumdur, sadece evde yemek yerim, kapitalist işlerle uğraşmam hatta pis kapitalist Bill Gates'in windows tabanlı PC'im bile yoktur, nede olsa çipler "komünist" Çin üretimi ordan yırtıyorum. Hatta bu arada ODTÜ'lü olduğumu belirtiyimki daha bir solcu havam olsun.Bundan dolayı diğer sistem içinde kaybolmuş genölikden ayrılır ve teveccühle onları eleştirme hakkını kendimde görürüm.
Mesaj tarihi:
of ya memleket cidden garip insanlarla dolu.

yahu kardeşim, adam zamanında gasp yapmış , darp yapmış, silahlı soygun düzenlemiş, yasa dışı örgüt kurmuş, yasa dışı eyler planlamış , yasadışı eylemlere bilfiil iştirak etmiş.

sonunda da hak ettiği gibi asılmış.

bundan daha dogal ne var?
teröristler asılırlar.

yoksa size göre fethiye erdal 'da mı suçlu degil?
zira fethiye erdal'da sabancıyı tabanca ile katlederken,
+ kendince haklı görüşleri vardı.
+ kendi inandığı yolda kendi dogrularında hareket ediyor idi.
+ kendine göre türkiyeyi kurtarıyor idi...

teröristin adı fethiye, örgütü DHKCP olunca asılması gerekiyorda,
adı Deniz olunca methedilmesi mi gerekiyor?

terörist teröristtir.
asılması gerekir.

yasadışı eylemler, zor kullanarak yapılan eylemler, hele ki silaha davranarak kardeş kanı akıtanlar eylemler insanlık suçudur, terörizmdir. buna özenmek veya bunu uygulamış kişileri büyük adam oldugunu düşünmekde aptallıktır.
Mesaj tarihi:
Isim Fethiye degil Fehriye Erdal

Ve Deniz Gezmis'i de bu kadinla degil özlestirmek, karsilastirman bile zerre tartisma istegi birakmadi bende ne yazikki, kimin kim oldugunu bilmeden, amaclarinin ne oldugunu bilmeden bu kadar yüzeysel yapilabilirdi bir yorum.

Hele hele, birkac sene öncesinin olayiyla 68 hareketlerini karsilastiriyorsan, Türkiye'nin gecirdigi evrimlerden de bihabersin.

Suraya Deniz Gezmis'in D sini yazacak adam, gitsin önce hayatini okusun, aksi takdirde bos konusmaya giriyor yapilan sey ve komik duruma düsüyorsunuz.
Mesaj tarihi:
sevgil penth ,

ataturkun bursa nutkuna istinaden birileri denizi ve arkadaslarini asilmasi gereken insanlar olarak gormus olamazlar mi ?

neden ataturkun her soyledigi sizin icin gecerli sebepler ama digerleri!!! icin gecerli degil .

anlamak istemediginiz nokta su : o gunlerde bu ulkenin gelecegi icin zarlar atildi ve bazilari kaybetti .

beni geride kalanlar degil , gelecek ilgilendiriyor .

gecmise bakinca , kahve tarayip 12 kisiyi olduren solcuda ayni seyi anlatiyor ; ev basip solcuyum diyen 8 kisiyi olduren de .

isin asli su basliga yazi yazan kimse bir bok bilmiyor .

[ Mesaj 20 Mart 2006, Pazartesi - 21:07 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
komiktir ; ab nin baskenti burukselde , otomatik tabanca ile islenmedi diye FEHRİYE'yi terorist olarak gormeyen yasalar var .

oyle yasaya ben girim , kafam girmesin .
Mesaj tarihi:
Karakedi bazı noktalarda haklısın çifte standart yapılmamalı ama hiçbir cezanın hükmü yine kan akıtılarak yapılmaz. Belki Deniz Gezmiş asılmasaydı kahraman olmayacaktı. Abdullah Öcalan'da aslımasını herkes çok ister ama asılması asılmamasından daha çok tehlikeli bir durum yaratıyor.

Ayrıca şunu belirteyim hala bağlayıcı olan bir uluslararası hukuku içeren bütün ülkeleri kapsayan yasal bir yaptırım yok. Buda bazi ülkelere senin teroristin benim teroristim muhabbetini sağlıyor.
  • Yeni Oluştur...