Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anket: Eğitimde zeka mı çalışmak mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya 2 senedir ders çalıştığımı hatırlamıyorum.Geçen sene bir tek son matematik sınavıma çalışmıştım ondan da 1 almıştım :D Zaten kimya-biyoloji-fizik 4-5 iken matematik hep 1 .

Neyse bu sene sözelim ve bir kez bile çalışmadım.Ve en düşük olarak psikoloji geldi 3.Gerisi 5 :)

İnsan kendi sevdiği ve becerdiği dersleri görünce başarısı artıyor.Birde ben hep dersleri dinlerim yani ve derste aklımda kalanlar ile sınav kağıdını doldururum.Sonuçta sevdiğim konular olunca dinlemekte zevkli oluyor ve başarıyı getiriyor.Bu da zeka ile orantılı.

birde ülkemizde sözel salakların bölümü sen tm'ye git sayısal'a git diye çocuklarını zorlayan aileler ki beni de zorladılar zamanında, istersem sayılsala bile gidebiliyordum ama sözeli istedim gayet mutluyum okulda derecem var şu an böyle giderse bla bla... Neyse işte anlamıyor ve matematiği sevmiyor çocuk ve sayısal okuyor.Geçen sene tüm dersleri 4-5 olan adam sayısal en iyisi diyip o bölüme gitti ve ne kadar çalışırsa çalışsın 1-2-3 arasında not getiriyor.Üstelik bu adam günde 100 soru çözer,sürekli tekrar yapar bla bla ama anlamıyor ve dersler kötü.

O zaman çalışmak bir ise yaramıyor.

Bana göre böyle.İnsan sevdiği konuları görürse başarılı olur.

Keşke belirli bir sınıftan sonra mesela Lise 2 ve 3 'de istediğimiz dersleri şeçebilsek ve onları okuyabilsek(matematik bölümü boş kalırdı :) ) .daha iyi olurdu
Mesaj tarihi:
çalışmak. zeki olsan da çalışmak.

veya kenidimden örnek verecek olursam :
ilkokulda ders çalış dediklerine o ne diyordum. tamam kolaydı da millet fransızca, fen sınavlarına birkaç gün önceden çalışımaya başlardı ben ise sadece dersi dinlerdim arada da uyurudum, aynı sonucu alırdım .
ortaokulda sosyal bilgisi 1 gelince çalışmaya başladım, genelde sözel nitelikli sınavlara çalışmaya başladım ama hep son gün. düzenli çalışma gibi bir olay yok yani, sınav varsa çalış yoksa bırak diye geçiyordu hayatım.
lisede ise her gün düzenli çalışanların önceki dönemlerden gelen güvenle kendini bir halt zannedip çalışmaya gerek duymayanlara (ben) fark attığını gördüm. ezip geçiyorlar şimdi çok mutsuz oluyorum.

düzenli çalışmak iyidir derim kısaca.
Mesaj tarihi:
Aptal olmayan her insan çalışarak bi yere gelebilir.
Ama sizi o biyere gelmiş insanlardan ayıracak şey Zekadır.

Kısacası Basic için çalışmak advanced için zeka :)
Mesaj tarihi:
Ben şimdiye kadar hep zekamı kullandım. Ve doğrusu zeka olmalı. Çalışarak herkes yapar ama gerçekten zeki adamı ayırt etmek lazım. Sonra sadece çalışarak gerizekalı insanlar bazı makamlara geliyolar. Hoş lise terk insanlar başbakan da olabiliyo bu ülkede ama...
Mesaj tarihi:
Sistemine göre değişir
Bu ezberci eğitim sistemi zekası olana yaramıyo... Ezberliyceksin diye dayıyolar burnuna kitabı, bakıyosun öyle. Papağana ver o da ezberler bu sistemin zekayla alakası yok
(Ancak zeki olanlar daha kolay ezberleyebilir ancak bu açıdan var=))

Zeka çalıştırıcı konular üzerinde yoğunlaşılsa daha iyi olurdu bence ama nerdee....
Mesaj tarihi:
zeka olmadan çalışılmaz,çalışılırsa da bısey kapılamaz,ama zeka warken çalışmadan yaptım dıene de hayatta ınanmam çalışmadan o zeka hiç bı işe yaramaz..bu sorunun net ve tek bı cwbı yoktur kesınlıkle bence...
Mesaj tarihi:
Eğitimde zeka katalizördür diyen arkadaşa katılıyorum tepkimeye girecek bir kimyasal olmadığı sürece hiçtir :) ben 147 IQ lu olmama rağmen ( götüm kalkık flan sanmayın lütfen ölçtürdüm öle çıktı napıyım ) İzmir 60.yıl anadolu lisesinden sonunculukla mezun oluyorum çünkü 4 sene boyunca sadece uyudum :D
Mesaj tarihi:
ahaha ilk sazan ben olcam :)
kim değişir ki? mauhea.
yanlış mı dedin yoksa beni mi deniyon? :D
ben 1 zeki adamı 20 çalışkan adama değişmem mi dicektin yoksa? doğruyu söle bak! valla!
  • Yeni Oluştur...