maelstrom Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bugün ingilizce dersimizde konuya başlar başlamaz bir tartışma oldu. öğretmenimiz, bizi 2 farklı düşünceye göre ayırdı ve karşılıklı tartışıyorduk ki konu bayağı büyüdü. en sonunda anadolu liseleri ile düz liseler ya da süper liseler ile, kolejlerin ve fen liselerinin üzerine öğrencilerin çalışmasına ya da zekasına göre daha iyi okulları kazanıp kazanamadığına dair karar vermeye çalışırken iş çığırından çıktı. 2 saat geçti ve bir sonuca varamadık. en sonunda bunu anket olarak düzenlemek istedik bir kaç arkadaş. işte bunun sonucunda soruyorum: Eğitimde zeka mı, çalışmak mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 her ikiside onemli. Ama çalışmak daha agır basar sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeka derdim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 2 side çok önemli ama edison'un dehanın yüzde 99 u çalışmaktır diyede bir lafı var :) Ayrıca zekanı yeteneğin olduğu alanda kullanırsan daha başarılı olursun.Örneğin matematik ve fiziğe zekası daha çok yeten birinin mühendis olması daha mantıklı olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
einhander Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zekan ağırlıklı olacak. az biraz da çalışacksın. hayatını yaşarsın öle. hiç çalışmamakla olmaz onu biliorum. tabi bu biraz da yetenek.her zeki insanda yapamaz bunu. ben zeka ve yetenekte derim. ama çalışmak bi insan aptal değilse %100 kesin çözümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 çalışmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 lgs deki tecrübeme dayanarak kesinlikle çalı$mak derim :) zira dershanedeki tum sınıf ark.larım anadolu lisesine girmi$,bir ben girememi$tim o sınıftan :) ben yaparım diyip çalı$mamakla olmuyor. $uan öss e hazırlanıyorum ve lgs sınıfımdan çok tanıdık ark. var ve yine aynı sınıftayım çoğu ile.umarım tarıh kendını tekrarlamaz :) [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 18:25 tarihinde, Pyro tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 calısmak tabı. zeka sadece bıraz daha az calısmana yarayabılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeki bi öğrenciyim..adam gibi anlatılan herşeyi çok rahat ve hızlı kavrayıp zorlanmadan soruları çözebiliyorum..zaten bu sayede lgsyi kazandım...ben ÖSS nin benim gibi yorumu kuvvetli zeki öğrenciler için kolay olduğunu hep biliyordum bu yüzden okulu hiç sallamadım..ve şu son sene olan oldu okul konuları dahil oldu...yani yorum değil bilgi ön plana geçti...çalışan kazanıcak kısacası..bu en çok benim gibi beleşçilere koydu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeka temeli üzerin çalışmak. üzerine çok konuşulabilir. kesin bi cevabı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 çalışmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Zeka, kişinin düşünme, sorgulama, fikir yürütme, algılama ve sonuç çıkarma yeteneğidir. Bazı zeki kişiler birşeyler üretmiştir. Okul ise, bu üretilmiş şeyleri bizim öğrenmemizi sağlamakla yükümlüdür. E bu zeki kişilerin düşündüklerini bizim de düşünmemiz zor olduğundan, bu öğrenmenin yolu da Ezberden geçmektedir. En azından bizim eğitim sistemimiz ezber üzerine kurulmuştur. Özellikle ÖSS, senin zekanı değil ezberini ve hızını ölçmek üzerine kurulmuştur. Soru çözerken zeka yardım eder. Ama çoğu sorular birtakım formüller ve kalıplar üzerine kurulmuştur. Bol soru çözersin ki, bu kalıpları ezberleyip, ÖSS'de çıktığında hemen o kalıbı farkedip 1 dakikada soruyu halledesin. Zeka ne yazık ki okulda pek önem verilen birşey değil. Sonuçta ÖSS'de işine yarıycak birşey değil. Sen bol bol soru çöz, ezberle, gerisini boşver. Bunu en aptal kişi de yapar :) Çalışmak diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 kendine güven ve öğrendiğini sorgulama. bıkmadan usanmadan ne-neden-nasıl-kim sorularına cevap verecek ebeveynler.(<-küçük yaşta bu) [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 19:18 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 istedigin kadar zeki ol calismadan bir cacik olmaz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Kimse matematikçi olarak doğmuo zeki olsa da =) Eninde sonunda sıkı ya da fıkı çalışman gerekio. Çalışmak derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reaper08 Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bir noktaya çalışarak gelinir. kısa ve öz. Çalışmak derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 çalışarak. süper inekliyolar lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeka(ve yetenek) sadece katalizördür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bu sistem de ezberi ii olan işi götürüyor. ama zeka ön plana çıkarılacak artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bak sadece zeka, hiç çalışmadan cogu insanın bir sene aşırı derecede çalışarak girdigi bi okula senin toplamda 1 saat çalışmadan ve oraya kötü bir gözle bakarak girmen demektir. sadece çalışmak kapasitenle girebilecegin en yüksek okula girebilmektir. hem zeka hem çalışmak türkiye çapında başarı elde edebilecegin halde çalışmadıktan sonra pişman olmaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bence her ikiside olması gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Birbirlerini tamamlarlar, ama zeka daha büyük paya sahiptir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zeki olmayan da bir işi yapabilir ama daha çok çalışması gerekir zeki olan da birşeye çalışmassa yapamaz ama daha az çalışarak anlayabilir ayrıca çalışarak insan kapesitesini arttırabilir, doğuştan super zeki değildir ama sonradan çalışarak baya bişeyler katar bir de ezberleme kabiliyeti var bu da çok işe yarıyor. hepsinde de yeterli ölçüde olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar