Natanyal Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Amerikan uzay aracı Cassini, Satürn'ün uydularından birinde sıvı buldu Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, Enceladus adlı ayın yüzeyinde ''sıvı halde su'' bulunduğunu gösteren işaretler tespit edildiğini açıkladı. (9 Şubat 2006 Perşembe) NASA açıklamasında, ''Cassini, Enceladus'ta Yellowstone parkındakilere benzeyen gayzerler bulunduğunu gösteren işaretler tespit etti'' ifadesi kullanıldı. Cassini seferinden sorumlu bilim adamlarından Carolyn Porco, ''Böylesine küçük ve soğuk bir gök cisminde sıvı halde su bulunduğunu gösteren delillere sahip olduğumuzu düşünüyorum'' dedi ve suyun varlığının, bu esrarengiz ayla ilgili soruları artırdığını belirtti. Cassini, 1997'de fırlatıldıktan sonra 2004 yılının temmuzunda Satürn'ün yörüngesine girmişti. Cassini, Satürn'ü iki yıl daha gözlemleyecek. http://www.nethaber.com/?h=47967 KÜÇÜK YEŞİL ADAMLAR HER YERDELER !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 oho daha yeni mi bulmuşlar ya, bu zamana kadar kesin biri işemiştir o suya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Uydusunda olması gerçekten ilginç. [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 00:27 tarihinde, nindalf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
verbatim Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 abi o suyu içer uzaylılar diyim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 bakıyorum da yazıları hızlı editliyoruz nindalf. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nindalf Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Saeros uzar diye düşündüm yani dedigin biraz saçma gibi ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 valla ben olsam işerdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 dunaydakı suyu har vurup harman savuruyoruz atıklarla ıcıne sıcıyoruz (mecazı dııl egrcek anlamda oluyor) ondan sonra kıcıkırık bır gezegneın uydusunda su bulundu dıye zı ltakıp oynuyorlar sen once dunaydakı suyu ndegerını bıl sonra sevınırsın saturnde su bulduk dıe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 su varsa hayat vardır veya var olma olasılıgı vardır veya ilerde dünyanın tepesine göktaşı düşerde, amerikalılar dünyayı kurtaramazsa filmlerdeki gibin belkim oraya gidip koloni kurma şansımız vardır, vs.. bi yerlerde suyun bulunması önemli. ilk kolonileri uzayda nereye kurcaz sanıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 ordaki suya içecez diye bakmıyoruz. mis gibin erikli suyu var daha bize yetecek kadar. (gerçi ilk kaynağı da sömürüp bitirdiler, artık ilk erikli kaynağı değil içtiğimiz) ordaki suya canlı vardır belkim diye bakıyoruz. sıvı halde su olabiliyorsa canlı olabilme ihtimali de var, bu canlı bakteri mi olur, alien mı olur orası biraz belirsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 o zaman bizim Damacana Saturn Suyu projesi yatti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 bana sacma gelıyor bu kadar sevınmelerı once dunyayı koruyalım ondan sonra uzayda kolonıcılık yaparız yoksa sonumuz dımyada pırınce gıderken eldekı bulgurdan olmak atatsozune tıpatıp uyucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2006 yahu o kadar soğuk yerde donmamış su bulunması imkansız. Mars Dünya'dan sonra güneşe en yakın gezegen ve orda bile donmuş halde bulunabilir sadece. Satürn nerde uydusu nerde. Hem kesin birşey yok yalan olur o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Basınçtan ve suyun içindeki çözünmüş maddelerdendir diyom ama onlar bile o kadar uzak bi gök cisminin üzerindeki suyun donmasını engelliyebilcek kadar etkili diildir diye düşünmeden de edemiyom. Alien alert oMG1!!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 su olduğu ne malum başka bi sıvıdır. belki de bilinmeyen bi element??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 su güzeldir.. cilde de iyi gelir, satürn'den su getirip "satürn suyu" diye satmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Amanın simbiyot. Satürnün bir uydusunda atmosfer vardı yanlış hatırlamıyorsam.Atmosfer sayesinde donmadan duruyodur belki :( Ki buz şeklinde olsa bile bu orada su olduğu gerçeğini değiştirmez.İçme suyu değilki bu. [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 17:41 tarihinde, Zeytin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 satürn maden suyu mu deriz.yoksa kaynak suyu mu yaparız. abi içilir bi türlü o da yararı olmazda ii para kırılır. dünyada bulunmayan elementlerden yapıldı.gen değişiminde nesillerin zeka açılmasındn yararı gözlendi. hatta bu nasa ve ekibi bidon bidon su getiriolarmış daha zeka ve beyin hızları artsın die. ayağınızdaki fırsat die bi abim reklamını yapar. ama amerikadan tanıdık elemanlar,uzaylı abilerimiz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Şifalı göl varmış satürnde basur tedavisi için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 uzayda hayat var yemin ederim... uzayda hayat olmasaydı bu koca evren sırf israftı.bi filmden çaldım bunu ama doğru da yani di mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 @Viktor Adamların sevindiği "obaa dünyadaki su biterse bunu içeriz" değil. Su varsa hayat olabilir mantığı heyecanlandırıyor adamları. [ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 20:31 tarihinde, NoTwisT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 zaten idrarlı suyu napıcaksınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
10ur Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Uzayda su olması aynı zamanda biyerde havayı getirmiyormu yani atmosfer gibi bir oluşumda olabilir bknz:su buharlaşır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 bilim / teknik bölümünede uygun olabilirdi başlık aman neyse, doğrusu heyecan verici bir gelişme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2006 Bide her canlı hava ve suya muhtaç olmak zorundamı ki ? Ben anlamıyorum bunu. *sesini kalınlaştırır* Böncö övröndö canlı yoşamoyor çönkö hova vö su yok. Sanki anatomisi senle aynı olmak zorunda. Vericen meşe odununu kafasına. Neyse ben kaybettim kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar