Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saturn'un uydularında su bulundu...

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Amerikan uzay aracı Cassini, Satürn'ün uydularından birinde sıvı buldu

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri, Enceladus adlı ayın yüzeyinde ''sıvı halde su'' bulunduğunu gösteren işaretler tespit edildiğini açıkladı.
(9 Şubat 2006 Perşembe)

NASA açıklamasında, ''Cassini, Enceladus'ta Yellowstone parkındakilere benzeyen gayzerler bulunduğunu gösteren işaretler tespit etti'' ifadesi kullanıldı.
Cassini seferinden sorumlu bilim adamlarından Carolyn Porco, ''Böylesine küçük ve soğuk bir gök cisminde sıvı halde su bulunduğunu gösteren delillere sahip olduğumuzu düşünüyorum'' dedi ve suyun varlığının, bu esrarengiz ayla ilgili soruları artırdığını belirtti.
Cassini, 1997'de fırlatıldıktan sonra 2004 yılının temmuzunda Satürn'ün yörüngesine girmişti. Cassini, Satürn'ü iki yıl daha gözlemleyecek.

http://www.nethaber.com/?h=47967

KÜÇÜK YEŞİL ADAMLAR HER YERDELER !!!
Sosyal ağlarda paylaş

dunaydakı suyu har vurup harman savuruyoruz atıklarla ıcıne sıcıyoruz (mecazı dııl egrcek anlamda oluyor) ondan sonra kıcıkırık bır gezegneın uydusunda su bulundu dıye zı ltakıp oynuyorlar

sen once dunaydakı suyu ndegerını bıl sonra sevınırsın saturnde su bulduk dıe
Sosyal ağlarda paylaş

su varsa hayat vardır veya var olma olasılıgı vardır veya ilerde dünyanın tepesine göktaşı düşerde, amerikalılar dünyayı kurtaramazsa filmlerdeki gibin belkim oraya gidip koloni kurma şansımız vardır, vs..

bi yerlerde suyun bulunması önemli. ilk kolonileri uzayda nereye kurcaz sanıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki suya içecez diye bakmıyoruz.
mis gibin erikli suyu var daha bize yetecek kadar. (gerçi ilk kaynağı da sömürüp bitirdiler, artık ilk erikli kaynağı değil içtiğimiz)

ordaki suya canlı vardır belkim diye bakıyoruz.
sıvı halde su olabiliyorsa canlı olabilme ihtimali de var, bu canlı bakteri mi olur, alien mı olur orası biraz belirsiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Amanın simbiyot.
Satürnün bir uydusunda atmosfer vardı yanlış hatırlamıyorsam.Atmosfer sayesinde donmadan duruyodur belki :(
Ki buz şeklinde olsa bile bu orada su olduğu gerçeğini değiştirmez.İçme suyu değilki bu.

[ Mesaj 10 Mart 2006, Cuma - 17:41 tarihinde, Zeytin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

satürn maden suyu mu deriz.yoksa kaynak suyu mu yaparız.
abi içilir bi türlü o da yararı olmazda ii para kırılır.
dünyada bulunmayan elementlerden yapıldı.gen değişiminde nesillerin zeka açılmasındn yararı gözlendi.
hatta bu nasa ve ekibi bidon bidon su getiriolarmış daha zeka ve beyin hızları artsın die.
ayağınızdaki fırsat die bi abim reklamını yapar.
ama amerikadan tanıdık elemanlar,uzaylı abilerimiz lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bide her canlı hava ve suya muhtaç olmak zorundamı ki ?
Ben anlamıyorum bunu.
*sesini kalınlaştırır*
Böncö övröndö canlı yoşamoyor çönkö hova vö su yok.
Sanki anatomisi senle aynı olmak zorunda.
Vericen meşe odununu kafasına.
Neyse ben kaybettim kendimi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...