Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkçe Ezan

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Sonradan arapça öğreniyor , artık arap dili ve edebiyatına ne kadar hakim oluyor , kuran dışında kaç tane arapça eser okumuş bu kişiler ki o kelimelerin Allah dışında bir yerden çıkmayacağını hemen anlıyor ilginç gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

@penth
arabistanda yaşamıyoruz ama öyle düşünürsek ingilteredede yaşamıyoruz fakat etrafa bak dükyanların yarısının ismi ingilizce,dilimizde birçok yabancı kelime var,hayatımızın her anında ingilizce yada yabancı kelimelerle karşı karşıyayız ki ezanın arapça olması zaten müslümanlığın dilinin arapça olmasından dolayı da gayet normal.öyle düşünürsek sonuçta böyle çıkar o zaman
Sosyal ağlarda paylaş

eee yani müzlümanlığın "m" sini bilmeden müslümanım diyip geçinen hatta "cihat" yapmaya çalışan tipler var

En son şu papazı vuran tipi ele alalım. Adam gibi çekip sorsak ne kadar şey biliyordur bilinmez... haksız mıyım? Ama adam kalkıp böyle bir şey yapıyor. Aslında islam dünyasında pek çok saçmalık cehaletten çıkmıyormu yani kuranı gerçekten bilen bir kişinin şu an ki olayları (tüm islam dünyası diyorum) olmazdı. Ne bileyim birileri birilerine "Ananıda al git demezdi".... (puff bil 106 dersindeyim soruyu çözdüm boş boş otururken bu muhabbetlere kaçıyor. Soruyu yenilesede hoca merakım buralara kaymasa)
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur kuranin bozulmamasinin sebeplerinin basinda tanrinin onu korumasi gelir, biliyorsundur sen de. o yüzden merakin olmamasi lazim bu konuda eger tanri inancin tamsa.

arina, o ingilizce manyakliginin yanlisligi ayri bir konu zaten, dogru oldugunu da kimse savunmuyor. yanlisi yanlis ile mi dogrulayacaksin?
Sosyal ağlarda paylaş

ben müslümanlığın dilinin arapça olmasından dolayı ezanın arapça okunmasını yanlış bulmuyorum.dinler ulusal değil evrenseldir çünkü.eğer biz bunu alıp türkçe yaparsak.endonezyalıda alır endonezyaca yapar(öyle bir dil varmı bilmiyorum ama anldnz işte=)sonra din ulusallaşır.ama bunu sonucunda 'o zaman neden sadece arapça okunuyo madem evrensel olcak'diye bi karşı görüşde konulabilir.bunun nedeni de dediğim gibi müslümanlığın dilinin başından beri arapça olmasıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Müslümanlık sadece araplara deil, tüm insanlık için gönderildi değil mi?

niye arapçanın bu tekeli? niye anlamadığımız bir dilde ibadet?

Birde şu vardır, binlerce insan kuran kurslarına gider arapça okumayı öğrenir. ama burada dikkat edilecek nokta, sadece okumayı öğrenirler; anlamayı, arapçayı fln deil. sonra bu insanlar dini bütün sayarlar kendilerini, başkalarıda onları öyle görür. neden? o kişi sadece anlamadığı kelimeleri tekrarladığı için mi? bu insana ne katabilir? ne öğretebilir?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende eskiden Türkçe okunmasını isterdim. Ama geçenlerde bir din kültürü hocası " Yabancı bir ülkeye giden müslüman vatandaşın ezanı anlaması için evrensel bir dil kullanılması daha uygun" demişti. O dediğine katıldım. Bizim için Türkçe- Arapça olması çok farketmezde Türkçe bilmeyene sorun.
Sosyal ağlarda paylaş

Müezzin "Hayyal-el Salah" da dese, "Haydin namaza" da dese, megafon bozulup "pfff, hrşş, czzt" sesi de gelse, elektrikler gidip hiç ses gelmese de, vakit gelince camiye gidiyorum da merak ediyorum;
Kafanıza silah dayamadıkları sürece gitmeyeceğiniz bir yere türkçe çağrılma sevdanız neden ?
Bakın güzel türkçemizde bir söz vardır, "Namazda gözü olmayanın, ezanda kulağı olmaz" diye.
Sizinki bağcıyı dövmek. Üzüm yemek isteyenlere davet ne gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

o yada bu şekilde sonuçta Atatürk (büyük harf sorunu giderilmeddiyse simdiden afedersiniz) hayattayken namazı türkçe okutuodu darbe + dinci parti ikileminden sonra gene arapça oldu. sırf bunun için ve kulagı rahatsız eden arapca bagırırsları duymak icin (hiç olmadı en azından anlamını bildigim bişeyi duymak için) Türkçe olması en güzelidir, dogrusudur, tercihimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...