DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 evet iyi bağlayamıyor, sorun bu değil, zaten bağlamak istediği yer anlattığı şeyden çok farklı bir yerde. genelde apayrı konuları anlatırken çat diye kendi fikirlerini de ortaya atıyor. elbette kendi fikirleri, düşünceleri olacak ve bunları yazacak, ancak alakasız yerlerde "işte bu yüzden," diye olaya girince objektif bir okuyucu haliyle "ne alaka?!" tepkisini veriyor. kendi fikirlerini yazacaksa, ya sırf kendi fikirlerini yazmalı, ya da kendi fikirleriyle gerçekten ilgisi olan konuları ortaya atıp onlardan sonra bu fikirleri doğrulamalı. illa ki o konuyu anlatacaksa, o zaman sadece o konuyu anlatıp bırakmalı. ya da illa kendi fikirlerini belirtecekse, hiç ilgisi olmayan kanıtların arkasına sığınmadan belirtip bırakmalı. ama böyle yazınca yazıları mis gibi şahsi fikir propagandası kokuyor, hoşuma da gitmiyor. neden engin ardıç'ın yazılarını sevmediğimi yeterince açıkladığımı düşünüyorum, en azından, bir laf atıp geçmiş olmadım herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: türkçe ezan = gereksiz çünkü koskoca tanrı türkçe bilmyor. hahaha :) iyiymiş bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 DP zamaninda karsi devrim olmasaydi tanri adam gibi Turkce biliyor olurdu simdiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: www.nihalatsiz.org = Önce Türk'üm. www.harunyahya.org = Önce Müslüman'ım. said: Hem turk hem muslumanim= http://www.ulkuocaklari.org.tr/index.asp hahaha :D said: Madem türküm neden şamanist değilim? hem orc hem şamanım ben. hani wow'da orcları tam da moğol tadında yapmışlar, kürklü binalar, çadırlar felan. enfes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: adamın bilgi birikiminin %0.1'i olsa onu ciddiye almayan insanlarda, yüreğim yanmaz.. ne yazarsa yazsın ciddiye almayacağım birkaç yazar vardır. bunların başında engin ardıç ve mehmet barlas gelir. elbette daha önce belirttiğim gibi sevmediğim bazı yazarlar var, ancak listenin başında bu iki adam geliyor. tamam hardcore fanları var, "bilgi birikiminiz %0.1 bile değil" diye aşşağılar bunlar genelde. ancak ne kadar bilgi birikimi de olsa, ancak gerek uslupları, gerekse anlattıkları konular çok saçma. bu kadar kışkırtıcı bir tonla yazdıktan sonra ne kadar bilgi birikimi olsa da gözümde bir sıfır olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 evet zaten bu sorunlar hep dinin gelmesiyle olmuş, türkler özünde çok güzel göktanrı inanışı, keşke bende o zamanlar olsaydım, harbi şaman şaman takılırdık insan bilmediğinden korkar, göktanrıda herşey net ortada, islam gelince, insanlar bilmedikleri için birilerine muhtaç kalmışlar, sonrada bu durumalrı suistimal edilmiş [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 16:20 tarihinde, wildpervert tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 has....................................................................................tayım şamanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Çok bomba yorumlar gelmiş eheheh :) Kesinlikle katılıyorum arkadaşa.. Önce insanım demek bugünün acımasız dünyasında romantikliktir başka birşey değil.. Önce Türküm demeyi faşistlik olarak görmeniz saçma olmuş bence.. Ezanın keslinlikle Türkçe olması lazım.. Şu iğrenç arap kültürü bu ülkenin üzerinden atılmadığı sürece, köktendinciliği kökünden kazımak çok zordur.. O yüzden arap kültür emperyalizmini yoketmekle işe başlamamız gerekir.. En uyuz olduğum da selamın aleyküm!? Ne lan o a.k.. Adam gibi selam versene arapmıyız biz [ Mesaj 26 Temmuz 2007, Perşembe - 18:14 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 inanan birisi,70 senelik ömrünün 5 dakikasını arapça 3-4 cümleyi ezberlemeye ve anlamını öğrenmeye ayırır zaten,boşuna tartışıyorsunuz. dua kısmına gelirsek,belli başlı duaları bildiğimiz üzere arapça okuruz,ama onun dışında kendi düşüncelerimizle Türkçe dualarda edebiliriz tabiki,önemli olan niyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
misanthrope Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 hep inanların gözünden bakmışsınız.. peki ya inanmayanlar? ezan sadece inanları değil herkesi ilgilendiriyor, çünkü bırak sokağı çıkmayı evimin içinden bile bana hiç bir anlam ifade etmeyen, estetiğini beğenmedim, söyleyenin sesini beğenmediğim bir şey günde 5 defa beni rahatsız ediyor.selalar falan da var tabi neyse.. e ama siz inanmayanları takmıyorsunuz pardon.evet bu paragraftan itibaren saçma bir yazıya dönüşüyor bu.umrunuzda değil çünkü gayri müslimler, çünkü onlar zındık, kafirdir.. neydi türkiyenin yüzde 90bilmemkaçı müslüman diye bir dayanağınız var.. olayı uç noktadan ele alalım isterseniz.Türkiyede tüm herkes müslüman olsun sadece ben olmıyım, bu size beni rahatsız etme hakkını veriyor mu? hani siz liberallerle birleştikten sonra demokrasi şemsiyesini pek sevdiniz ya ondan sordum.en iyi ihtimalle %95 diyelim, bu kesmin dinleri farklı diye %5lik kesimi rahatsız etme hakkı var mı? kimsenin dinine milletine karışmam herkes istediği gibi yaşar.ama siz türkiye müslümanlarının çoğu sizden olmayanların hayatını bile sizin yasakalrına göre düzenlemeye başladınız.siz müslümansınız diye ben dışarıda kimseyi rahatsız etmeden içki içemiyorum, sevgilimle romantik anlar yaşayamıyorum, gün de 5 kere beni rahatsız eden ve kulağı mahveden çağrınızdan rahatsız oluyrum ve daha bir çok etmen.. siz kendi dininizde değilsiniz.. bu yüzden sizden nefretim, dininizden değil- benim hayatımı nasıl yaşayacağımı bellirlemeye çalıştığınız için. müslümanlık çevremdeki en büyük sorundur bu nedenle.. ezan türkçe okunsun mu? hayır direk kaldırılsın.yobaz bir gelenekten başka bir şey değil, ihtiyaçta yok artık günümüzde.her namazında niyazında kişi artık saatlerdne yaralanarak vakti geldiğini anlayabiliyor. çoğunluk sizsiniz ezmeye devam edin bakalım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 ben misanthrope u takdir ediyorum. madem ki müslüman değilsin, o halde arkadaşım sana ne ezanın ne dilde okunduğundan? kaldır de! bunu söyle yani. sana ne ki ezanın nasıl okunduğundan yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 sadece müslüman olmayanlar mı savunuyor türkçe okunması gerektiğini sence? Hayır ben hiçbir şeyi savunmuyorum da sadece sordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 ben müslüman olmayanlara söylüyorum. diğer arkadaşlara söyleyecek bir şeyim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 din malesef gelişerek ilerlemiyor, oldugu gibi kalıyor, ezana ihtiyaç olmasada, vahşi bi şekilde sokaklarda kurban kesmeye hacet olmasada bunlar kaldırılamıyor. çünkü insanlar hala inanıyor, inanma ihtiyacı hissediyor... not me Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bjork Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Ben Musluman deilim ve ezandan rahatsız olmuyorum.. Sadece sabah ezanları çok ürpertici oluyor.. :D Bunca yıl kulağıma gayet güzel 1 melodiyle geldi ve Türkçe okunursa inanın çok kaba ve kalın olcak.. Estetik olmıcak gibime geliyor.. Zamanında TV de nasıl okunduğunu ve melodisini görmüştüm.. "Bu ne yaa pff ne gerek var abi" demiştim.. Türkiye'de "ben Müslüman değilim!" dediğinde garip bakıyorlar, hatta küfür ediyorlar.. Tek sıkıntım o.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 20 sene sana cızırtı dinletseler onada alışırsın. computerı "bilgisayar" diye çevirdiklerinde kimbilir ne gülmüştür millet, şimdi garip geliyomu kimseye? sanmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bjork Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Haklısın aslında.. 23 yıl günde 5 kere.. Kim olsa alışır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: ben misanthrope u takdir ediyorum. madem ki müslüman değilsin, o halde arkadaşım sana ne ezanın ne dilde okunduğundan? kaldır de! bunu söyle yani. sana ne ki ezanın nasıl okunduğundan yahu?Kaldirilmasi lazim ama toplumun daha oyle birseye hazir oldugunu dusunmuyorum ben mesela. Bunun musluman olup olmamakla da alakasi yok, kendi dinin disindakilere saygi meselesidir bu. Oglen 1 kere falan olsa hadi tamam, gunde 5 kere be kardesim, sabahin korunden gecenin bi vaktine kadar. Bu ulkede musluman olmayan herkes, gunde 5 kere inanmadiklari bir dine cagriyi dinlemek zorunda. Baska yerde soyle baska yerde boyle demeyin bu arada iste yok ABD boyle din baskisi yapiyo falan, orasi ABD burasi Turkiye, yanlisi degil dogruyu hedef almaliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 canım patates soğan dinliyoz, onu da dinleyiveririz nolacak ki. ben müslüman olmasam dahi, ne türkçe olmasını ne kaldırılmasını istemezdim. ezan buranın bir kültürü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Ezan arapça okunur. Çünkü yabancı bir ülkede o dili bilmeyen kişi ezanın okunduğunu anlamaz. Bu yüzden ezan arapça okunur diye biliyorum. Tabi ki Türkçe okunsaydı daha güzel olurdu ama naapalım işte müslümanlıkta ortak dil arapça. Edik: Tüm sayfaları okumadım. Bu yorum yapıldıysa katılmış olayım bari :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 insanlar da yuzyıllardır osurmasına ragmen birinin yanında yapmak halen ayıp. rahatsız ediyorsa bitmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 hah bravo. ezan = osurmak yani. aferin çok marjinalsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bjork Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Harbi nasıl bir benzetme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 ezanla osurugu degil, yapılagelişlerini benzettim. yapılagelen birtakım işlerin sadece yapılageliyor olmaları değişime maruz kalmayacakları anlamına gelmeyecegini vurgulamak amacıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2007 said: canım patates soğan dinliyoz, onu da dinleyiveririz nolacak ki. ben müslüman olmasam dahi, ne türkçe olmasını ne kaldırılmasını istemezdim. ezan buranın bir kültürü.kultur isine gireceksek, ezan 600 yildir falan var. Kultur derken topraklarin kulturuysa, Bizansa, Roma'ya falan akalim direk. Turklerin kulturuyse, samanist islere girmemiz lazim, ki herkes Turk Irkindan degil sonucta. Muslumanlarin kulturuyse, bu bu ulkede yasayanlarin ortak bir noktasi degil. Kaldi ki guzeldir boyle seylerin gelenek olarak yerlesmesi genelde, mesela bayramlar falan. Ama bu baska bir olay. Bir hristiyan gunde 5 defa kendi dininin yalanlanmasini dinlemek zorunda birakiliyorum diyorum, kultur diyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar