Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sil bastan

oyoy

Öne çıkan mesajlar

herkeze selam bu konuyu artık cok fazla daraldıgım için actım daha dogrusu içimi bosaltıcam yaklasık 1 senedir wow oynuyorum ve bircok serverda bicok karakter kastım bi cok guildede girip cıktım bu oyun gurup oyunu ve bu b..k gurupsuz hiç bişi şimdi kimse kalkıpata rank kas demesin rank kasacak kadar herkezin vakti yok gunde 15 saat ayırabilen helal olsun asıl sorun su aslında su pati forumların bi goz atın belkide 100 tane hadi yeni server acıldı turk guldi kuralım diye baslık bulursunuz oki tamama hemen kuralımda ya guzel kardeşim level 35 olunca niye kalkıpta abi bu server low server burdan bişi olmaz diyip gidiyon sonrada nası iş ya turk guldı yokmu su oyunu cok seviyorum ama dilini bile zor konustugum insanlarla oynamk hiç bi zevk vermiyo onun yerinr gidip balık tutuyorum o bile dehe zevkli bizde su mantık yerleşmiş artık turklerle bu iş olmaz niye olmasın kardeşim niye bu iş yapan adamlar benden senden dahamı zeki yada bu mc yada baska yere turkler giremez diye bi yazımı var ben bi senedir gormedim haberiniz olsun bu b...k oyun gurup oyunu ve ben bu oyunu dilini rahat rahat konustugum insanlarla oynamk istiyotum gerekirse kavga etmek istiyorum gerekirse sakalsmak istiyorum adam bi espiri yapıyo butun herkez yarılıyo am ben ses yok neymiş efendim cak espirisi bişi dicemde neyse su laftan nefret ediyorum turk aklı işte ne olacak böyle evet kardeşim turk aklı böyleyiz varmı bi sorun ?tukle olmazmıs olur hemde balgibi olur bak yapan nası yapıyo bl de bi guld var adı sanırım revolution du adamlar mis gibi kurmuslar 60 70 kişilik guruplarını babalar gibi takılıyolar sen şimdi gidipte bu adamlara diyemezsinki kardeşim bizde turkuz bizide al diye ii bi hafta sonra guildin b..k cıksın ama sen bu gulden yardım iste bak nası yardım ediyor neyse bugunluk bukadar yeter herkeze iyi oyunlar:)
Sosyal ağlarda paylaş

işin acı tarafı ingilizce bilmediğin halde, ana dili ingilizce olan ve oyuncularının büyük bir kısmınının ingilizce konuştuğu bir oyunu almış ve oynuyor olman...

*gülü seven dikenine katlanır*

türk guildları hariç yabancı guildların %95'i seni kabul etmez zaten guildlarına.

türk guildları konusuna girmeyeceğim sonra 3200 kişi mesaj atıcak yok sen türk değilsin, yok kralsın vs... diye.

sana tavsiyemi, ingilizcen yoksa ve bu oyunu illa oynamak istiyorsan türk guildına girmen ve alabileceğin maksimum keyfi çıkartman ama o da bi yere kadar :)
Sosyal ağlarda paylaş

%100 türk guildleri var sağlam ama bu guildler 2 günlük guildler değil iyi bir guild olmak istiyorsan disiplinli olucan, aktif adamların olucak ( 100 adam yerine aktif 50 kişi), dengeli olucan felan filan ama türkler kafadan disiplin olayını kaybediyor bunu kabullenmek lazım zaten disiplinli olanlar ortada şuan bwl kasıyorlar =) + absolut dediğine katılıyorum en iyisi karma benim sadece türklerden oluşan bir ütopyam yok isveçli olsun finli olsun ingiliz olsun istiyorum ben :) birde türklerde kişisel hırs çok fena, birde çekememezlik ırksal problemlerimiz sanırım heheh

[ Mesaj 07 Mart 2006, Salı - 14:23 tarihinde, Lind3r0th tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

tesekkurler arkadasım cok guzel soylemişsin bu bir oyun ve ben bu oyundan turk arkadaslarımla zevk almak istiyorum
osondaki bi yere kadarı pek anlamdım yada anlamak istemiyorum bu oyunu oynayan ing alm yad bilmem nereliden daha kotu oynamıyorum yada oynamıyoruz sadece bi araya geldikmi herkez iç gudusel olarak lider olmak istiyor:)tum sorun bu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
işin acı tarafı ingilizce bilmediğin halde, ana dili ingilizce olan ve oyuncularının büyük bir kısmınının ingilizce konuştuğu bir oyunu almış ve oynuyor olman...

ben buna sonuna kadar karşıyım. niye mi, işte sebebi....

said:
spanish version of world of warcraft to be released!
28/02/2006

english, german, france şimdide spanish....

alman, fransız veya ispanyol olan biri ingilizce bilmiyormu da kendilerine özel dilde serverda oynuyorlar.

ülkemizde böyle birşey yapılabilir veya yapılamaz suistimal edilir suyu çıkarılır ayrı birşey onlara lafım yok ama, ana dili ingilizce olan bir oyunu ingilizce bilmediğin halde oynamaya çalışman acı birşey demek bana göre tamamen saçmalıktır!
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun almanca, fransızca ve şimdi ispanyolca versiyonları sürüldü piyasaya çünkü bu milletlerin insanları (özellikle fransızlar) bildikleri halde ingilizce konuşmamaktadırlar, amma velakin bizim bazı ingilizce bilmeyi bişey sanan arkadaşlarımız "ne var öğrende al" mantığı güdüyorlar anlamıyorum almandan, fransızdan eksiğim ne? türkçe atıl bir dilmi? ben neden kendi dilimi konuşmak yerine ingilizce öğrenince alıyorum oyunu?
Sosyal ağlarda paylaş

@ringeril
sana katılıyorum zaten kilişe bazı şeyler var onları zamanla çözünce hiç bir sorun yaşamıyosun . ben bir türk guildindeyim tamamı türk çok güzel anlaşıyoruz he guild öle ahım şahım bi guild değil en yüksek lvl 50 ama toplanıp biyerler gidelim diyeince hep beraber gidiyos çok güzel eğleniyorum kendime adıma konuşuyorum .
yabancı dilin olunca elbette rahat edersinde ama o kadar önemli değil dil sonuçta chat yapmıyosun orda .
Sosyal ağlarda paylaş

benim demek istedigim bu işte bi gulde arkadaslarımla konusmak bi inse giripte sadece go dps yada stop dps laflarından ibaret olsun istemiyorum ben bu oyunu gunde 5 saat oynuyorum işten gelince gunun yorgunlugunu atmak için bence bire bir:) oyuzden ilaki turk diye bagırıyom yoksa elin admıylada oynamasını biliyom yani
Sosyal ağlarda paylaş

eski guildimde çoğu kişi almandı ev ingiliz versyon kullanıyolardı ve english serverlarda oynuyolardı bu aynen şunun gibi.
biz birşey olduğunda hepimiz aynıyız o yüzden olmuyo dediğimiz gibi
onlarda almanlardan biş iolmuyo diye düşünüyolardı

aslında bence bu yüzden int guildler var
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun ana dili ingilizce değil, manual bile okumadan özel noktalarımızdan birşeyler uydurmayalım. chat kanallarında bile kendi ana dilini konuşmakta serbestsin. ingilizce bilmiosan oynama lafı da saçma, o zaman 12-25 yaş arası ingilizce bilmeyen insanların "pusu" "dedektif bilmemkim" tarzı türkçe oyunlar dışı hiçbi oyuna elini sürmemesi lazım. tamam çok maganda olabilir burda (cafelerde boş insanların takılmasından kaynaklı) ama özenti insan sayısı da bi o kadar var. "bab 10g pls" diyenlerin %97 si bilardo/kahve kültürünü oyuna yansıtan elemanlar ama bissürü zeki tipde var. kaldıki ingilizlerde aynı tarz kişiler bundan kat be kat fazla emin olun. bide "gurup" diil "grup" =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
en guzeli karma guild. biraz ondfan biraz bundan miss gibi oluyor.

kesinlik katılıyorum radnaros serverında, yabancı guilddeyim, 2 tane türküz (3 idik ama uden çıktı, uden burayı okuyorsan gel geri lütfen nixe çıktı guildden). ingiliz, danimarkalı, italyan, hollandalı, isveçli, alman, türk tam bi karma guild, hatta oyun içinde en iyi anlaştığım insan yunanlı ve hiç bi sorun yok. mc, zg bitti sayılır 20 kişilk aq ya bile başlıcaz bwl ye ise az kaldı en güzeli karma açıkcası %100 türk veya %100 şurası şeklindeki guildlere nedense pek alışamadım. %100 ingiliz guildinde 1 hafta anca kalabildim.
Sosyal ağlarda paylaş

sadece türklerden oluşan guild fikri bana itici gelmekle kalmıyor, hızla kaçma isteği de uyandırıyor bl ın son halini gördükçe. zaten bu gidişle migration açılırsa bayrak tutanı olacağım olayın

açık ifade edeyim, beni sırf türk olduğum için almayı düşünen guilde girmem, bulunduğum guildda sırf türk diye adam almaya başlarsa durmam kaçarım.

sözüm topici açan arkadaşa değil tabii, hani "sırf türk guildi" geyiği dönmüş ona yorum yapıyorum, yoksa topic sahibinin böyle bir arayışı olmasının mantıklı nedeni var.

(ha olay tabii sadece türk değil, salt japonlardan oluşan guilda da girmezdim mesela, ama zaten böyle bir imkan olmadığına göre bunu tartışmıyorum =p )
Sosyal ağlarda paylaş

-bir defa ben ingilizce bilmiyorsan oynama dedim mi?
hayır
-(topici açan arkadaşa)oyunu aldığın versiyon ingilizce olanı mı?
evet

almanca versiyonu almış olsaydı, herşey almanca olucağından dolayı almanca bilmesi gerekicekti yani konunun sadece ingilizce bilip bilmemekle ilgili olmadığını yabancı dilde bir oyun aldığın için yabanci dil bilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.ama ne oldu her zamanki gibi, yine birileri atladı, yine saldırdı tebrikler arkadaşlar!

ben yine konunun özüne geliyorum, ingilizce bilmiyorsan oyundan alacağın keyif hem az olur hemde bir çok konuda insanlar ile iletişim kurmakta zorlanabilirsin.yapabileceğin en iyi şey nedir bir türk guildına girmektir.ama ben olsam tamamen türklerden oluşan bir guilda girmem sadece bunu belirttim amma zormuş be yazıp/anlatmak.olmayan farklı anlamlar çıkartmayın, sadece yazmak içinde yazmayın...

oyunun ispanyolca versiyonun çıktığını belirten arkadaşım, eğer türkçe versiyonunu bekliyorsan daha çok beklersin...

bu işler tamamen potansiyel ve para etrafında döner.ülkemizde orj. oyunlara ilginin ne kadar az olduğunu biliyorsun.

önce okuduğunuzu anlayın sonra yazın.
Sosyal ağlarda paylaş

oktayca
pati § 07 mart 2006, salı - 15:25 [ özel msj ]
---------------------------------
oyunun almanca, fransızca ve şimdi ispanyolca versiyonları sürüldü piyasaya çünkü bu milletlerin insanları (özellikle fransızlar) bildikleri halde ingilizce konuşmamaktadırlar, amma velakin bizim bazı ingilizce bilmeyi bişey sanan arkadaşlarımız "ne var öğrende al" mantığı güdüyorlar anlamıyorum almandan, fransızdan eksiğim ne?

sen oyunu sadece düpedüz canavar öldürmek, koordinatlardan bakıp görevin ne olduğunu anlamadan görev tamamlamak ve vatandaşlarınla muhabbet etmek için alıyorsan bu yazdıkların doğru.ama verilen görevleri okuyup/anlayıp ayrı bir tad ile o görevi bilerek yapmak sana daha çok zevk veriyor, yabancı insanlarlada iletişim kurmak ve beraber oynamak istiyorsan, oyundaki bir çok şeyi daha hızlı anlayıp/kavrayabilmek istiyorsan ingilizce veya hangi dilde aldıysan o oyunu iletişim kurabilecek/basit şeyleri anlayabilecek kadar bilmen gerekir o dili.

"ingilizce konuşmayı birşey sanan arkadaşlarımız"
demişsin sen bence bunu önce hiç/doğru dürüst ingilizce bilmeyip forumlarda mesajlarında l2p veya reroll yazanlara söyle.

türkçe atıl bir dilmi?
türkçeyi sevmediğimi veya atıl bir dil olduğunu söyledim mi?

ben neden kendi dilimi konuşmak yerine ingilizce öğrenince alıyorum oyunu?
oyundan daha fazla keyif almak, yabancılarla iletişim kurup beraber birşeyler yapabilmek ve bir çok şeyi daha hızlı/basit bir şekilde öğrenmek ve oynamak için

kimseye git ingilizce öğren demedim, herkesin kendi seçimi isteyen istediği gibi oynar bu beni ilgilendirmiyor.sadece o dili bilmenin getireceği ayrı zevki ve avantajları belirttim 1100 tane anlam çıkarttınız bravo
Sosyal ağlarda paylaş

arloth canım kardeşim bak şimdi konu oyunu ingilizce bilipte oynama meselesi degil en basta ne yazdım bu adamlar bizden dahamı iyiki bu adamlar hep bi arda hareket ede biliyolarda biz niye edemiyoruz mesele bu ingilizce bilmekle yada bilmemekle alaksı yok bu işin dedigin tabi ki dogru ingilizcen varsa rpyi seviyorsan ozama tabiki daha zevkli olacak bı questin amacını bileceksin vs vs ama gel gorku o questin ne anlatıgı beni hiç ilgilendirmiyor yani senin anlıyacagın ben oyun oynuyorum ornegin sen yemek yerken gurme gibi içinde ne baharat var diyemi düsünüyorsun yoksa tadı hosuna gitigi için devem edip yiyomusun buda onun gibi bişi ben detayı sevmiyorum sadece ortmı guzel arkadaslarımla bi arda olmak guzel su pati forumlarda hergun muhanet ediyoruz bunun yerine aksamları oyuna girildiginde herkez vente yada herneyse orda toplanıp bişiler yapsak kotumu yani surekli elin adamıyla konusa konusa eve girerken bile hı demey basladımya guzelim gunaydın yada iyi aksam lar yalan oldu benim derdim bu guzel kardeşim
Sosyal ağlarda paylaş

ya bide ben turk serverı ıstemem abı.olmaz yanı guzel olmaz.
hem ingilizcem baya gelıştı burda benım,
hem şimdi isveççe anlamaya başladım okadar çok varkı =).

gerçi derinlere girmek istemem ama,
şu beyin yıkamalardan sıyırın kendinizi beyler.
Sosyal ağlarda paylaş

milliyetçilik duygunuzmu kabardı bilmeme ama , sadece türklerin olduğu bir serverde oynamak pek bi saçma , türk guildi olmsun fakat geçinemiyoruz bir türlü, ortaya ksıkançlık çekememzlik, artstlik yapmak kendini üstün görmek gibi kavramlar ortaya çıkıyor. en azından benim gördüklerim böyle , yabancı bi guild deyim şu anda 3 türk 35 yabancı gayette güzel gidiyor .

zaman gösteriyorki msnd bi laf söylediği için gidip adamı döven yada bıçaklayan zihniyetimiz mevcut olduğu sürece türklerin bir arada olması çok uzak gibi görünüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

turkiye`nin fert basi geliri 10.000 dolarin ustune cikmadigi surece oyun firmalari ilk planda turk oyunculari kaale almaz. ancak oyun avrupa pazarina doydugu zaman blizz belki turkce server ve oyun dusunebilir ancak dusuk bir ihtimal. ispanyolcanin bir sene sonra gelmeside bu yuzdendir.

ha turkce oyun surumu ciksa ve server acilsa ben hemen orada oynamaya baslarim. cok daha eglenceli, tehlikeli ve dengesiz bir ortam olacagina eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...