Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Fistan said: şutu attıgı anda ofsayttaysa direkten dönerken ofsaytta olmaması önemli değil Tam emin olamadım ama farkeder gibi geliyor bana. Sonuçta ofsayttaki adama pas atılınca da adam ofsayttan geri kaçıp sonra geri koşabiliyor topa ve ofsayt olmuyor. Bunda da aynısı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 şut atıldığındaki durum önemli. o anda ofsaytsa, direkten veya kaleciden dönüşünde topa hamle veya rakibe müdahale yaparsa ofsayt oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Rewendor said: Fistan said: şutu attıgı anda ofsayttaysa direkten dönerken ofsaytta olmaması önemli değil Tam emin olamadım ama farkeder gibi geliyor bana. Sonuçta ofsayttaki adama pas atılınca da adam ofsayttan geri kaçıp sonra geri koşabiliyor topa ve ofsayt olmuyor. Bunda da aynısı olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sixoms Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 zamo said: Bir iddiaya girdim yardım lazım. Ortasaha oyuncusu şut çekiyor, o sırada forvet ofsaytta. Direkten dönüyor, o sırada forvet ofsaytta değil. Forvetin önüne geliyor golü atıyor. Ben ofsayt diyorum ama bunu kanıtlayacak bi kaynak bulamadım nette. ofsayt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DAZD!NGO Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 DAZD!NGO said: ofsayt peste filan veriyo ofsaytı en azından dfg gidin pes e deneyin orda ofsaytı veriyo direk hakem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 topa son vurulduğunda adam ofsaytta değilse ofsayt değildir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 PES de iğrenç bi oyun zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2010 yok pes 2010da resen falan var çok geliştirmişler. mesela yardımcı hakem ofsaytı çekiyo ama top defansa geçiyo atağa kalkacaklar falan hakem gördüm oyna diyo hakemin bayrağı havada kalıyo öyle oyun devam ediyo gerçekçi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 pes8de de var lan o sfd offside coach diye bir oyun var bu arada iddiaya giren arkadaş.. fifa+ea oyunu. oynayın 7. 8. lvlda o pozisyon geliyor.. tek kaynak onu gösterebilirim. ofsayt bu arada.. kaleciden veya direkten dönerse ofsayttır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Normalde ofsayttır da, döndüğü sırada ofsayttaki oyuncu geri koşarak ofsayttan çıkıp tekrar girmiş olabilir mi emin olamadım. Top atılır. O sırada adam ofsayttadır, ama adam topa hareket etmez, geri kaçar (böylece ofsayt olmaz oyuncu topa hareketlenmediği için) bu arada pas ya da şut boşta kalır, kaleciden döner, direkten döner ya da bişi olur. Ofsayttan çıkmış adam dönüp tekrar koşar böylece ofsayt olmamış olur. (calimeroya da sevgilerimi yolluyorum, ajdarcığıyla mutluluklar diliyorum.) Ama oyuncu topa hareketleniyosa ya da ofsaytta kalıyosa o sırada kaleciden/direkten dönen topu tamamlarsa ofsayt olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 girip çıksın farketmez abi.direkten dönüyorsa ve ilk şut anında ofsaytsa ofsayt =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Rewendor said: Normalde ofsayttır da, döndüğü sırada ofsayttaki oyuncu geri koşarak ofsayttan çıkıp tekrar girmiş olabilir mi emin olamadım. Top atılır. O sırada adam ofsayttadır, ama adam topa hareket etmez, geri kaçar (böylece ofsayt olmaz oyuncu topa hareketlenmediği için) bu arada pas ya da şut boşta kalır, kaleciden döner, direkten döner ya da bişi olur. Ofsayttan çıkmış adam dönüp tekrar koşar böylece ofsayt olmamış olur. (calimeroya da sevgilerimi yolluyorum, ajdarcığıyla mutluluklar diliyorum.) Ama oyuncu topa hareketleniyosa ya da ofsaytta kalıyosa o sırada kaleciden/direkten dönen topu tamamlarsa ofsayt olur. abi sorry ama yani isterse adam kendi kale çizgisine gitsin gelsin, top ayaktan çıktığı anda o futbolcu ofsayt pozisyonundaysa; topa dokunduğunda, hamle yaptığında ofsayttır. o adam hiç bir şekilde topa hamle yapamaz, diğer bir futbolcu gidip topa vurursa (bu arkadaş geri kaçarken) o zaman ofsayt olmaz. Ben geyiğine koymuştum "alırım senden tüm yetkimi" adlı güzide eseri, dalgınlığına gelmiştir falan diye ama burda gelmiş, savaş baltalarını çıkarmış ve baya baya savunmuşsun söylediğin şeyi... (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 savaş baltası çıkarmadım da söylediğim şeyin doğruluğundan eminken dalga geçer gibi ajdar videosu konunca ben de sevgi gönderiyorum işte :) Topa hareketlenmiyor, ofsayttan geri kaçıp tekrar giriyorsa ofsayt olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 abi nasıl olmaz allasen? X topa vurdu. bu sırada (top ayaktan çıktığı anda) Y ofsayt pozisyonunda. Top ilerliyor havada ve bu sırada Y de ofsayt pozisyonu dışına çıkıyor. sonra top kaleci ya da direğe çarpıyor. Bu esnada Y ofsayttan çıkmış durumda. Eğer geri topa hareketlenirse yine de ofsayttır. Burada önemli olan Y' nin top ayaktan çıktığı anda ofsayt pozisyonunda olmasıdır. Diğer bir futbolcu topa dokunmadan Y topa hamle yapamaz, yaparsa ofsayt olur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2010 "kural kitabı" said: KURAL 11 – OFSAYTTanımlar Kural 11 – Ofsayt’ın içeriğine bağlı olarak aşağıdaki tanımlar uygulanır: * “rakip kale çizgisine daha yakın” ifadesi, o oyuncunun kafasının, vücudunun veya ayaklarının herhangi bir bölümünün rakip kale çizgisine toptan ve ikinci savunma oyuncusundan daha yakın olduğu anlamına gelmektedir. Kollar bu tanıma dâhil edilmemiştir. * “Oyuna müdahale”, bir takım arkadaşı tarafından verilen veya dokunulan topla oynama veya dokunma anlamına gelir. * “Rakibe müdahale etmek”, rakibin görüş çizgisini veya hareketlerini açıkça engelleyerek veya hakemin düşüncesine göre, rakibi aldatan veya dikkatini dağıtan bir jest veya hareket yaparak, rakibin topla oynamasını veya oynayabilmesini engelleme anlamına gelir. * “Bulunduğu pozisyondan avantaj elde etme”, ofsayt pozisyonunda bulunan bir oyuncunun kale direkleri veya rakibinden seken topla oynaması anlamına gelirİhlaller Bir ofsayt ihlali meydana geldiğinde hakem, hücum eden oyuncunun kendi takım arkadaşlarından birinin topu en son kendisine gönderdiği zaman bulunduğu noktadan kullanılmak üzere bir endirekt serbest vuruş verir. Hakemin izni olmadan herhangi bir nedenle oyun alanını terk eden bir savunma oyuncusu oyundaki bir sonraki duruşa kadar ofsayt amacıyla kendikale çizgisinde veya taç çizgisinde sayılacaktır. Eğer futbolcu oyun alanınıkasten terk ederse topun bir sonraki oyun dışı oluşunda ihtar görmelidir. Ofsayt pozisyonunda bulunan bir oyuncunun aktif olarak oyuna müdahale etmediğini hakeme göstermek için oyun alanı dışına çıkması bir ihlal değildir. Ancak, hakem bu oyuncunun taktik sebeplerden dolayı oyun alanını terk ettiğini ve oyun alanına tekrar girmekle haksız bir avantaj sağladığınıdüşünürse, oyuncuya sportmenlik dışı davranıştan dolayı ihtar vermelidir. Oyuncunun oyun alanına tekrar girmesi için hakemin iznini alması gerekir. Eğer bir hücum oyuncusu top kaleye girerken kale direkleri arasında ve kaleağları içinde sabit olarak durursa, gol geçerli sayılmalıdır. Ancak, hücum oyuncusu rakip oyuncunun dikkatini dağıtırsa gol geçersiz sayılmalı ve oyuncuya sportmenlik dışı hareketten dolayı ihtar verilmelidir. Oyunu durdurulduğu sırada top kale alanı içerisinde değilse, topun bulunduğu yerden hakem atışı ile oyun yeniden başlatılmalıdır. Eğer oyun top kale alanı içindeyken durdurulmuşsa, oyunu tekrar başlatmak için yapılacak hakem atışı, oyun durduğu anda topun bulunduğu yere en yakın kale çizgisine paralel kale alanı çizgisi üzerindeki bir noktadan yapılır. ayrıca bunlar tabii genelde yanlış bilinen fakat herkesin bilmesi gereken karışık kurallar. top son olarak kendi takım arkadaşından çıktıktan sonra, rakibe çarpması, kaleciden dönmesi ya da direkten dönmesi olaylarında nerede bulunduğu önemli değil, top takım arkadaşından çıkarken ofsaytsa, ofsayttır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 e evet dediğim gibi kaleciden direkten dönüp dönmemesi bir şeyi değiştirmiyor diyorum ben de. O sırada oyuncu topa ya da rakibe müdahale etmiyorsa, avantaj elde etmiyorsa (geri koşarak avantaj elde etmemiş oluyor) ve kaleciyi yanıltmıyorsa ofsayt değil. Owen'ın gençliğinde çok koşusu var öyle geri kaçıp sonra birden deparlayarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 rewendor sana laflar hazırlamıştım, ama bitti hazırladıklarım. Dipnot: Hatalısın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 kendi takımın içinse; "ne ofsaytı lan buz gibi gol a.k" karşı takım içinse, "canına yandığımın hakemi, ofsayt tabii a.k". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Rewendor said: e evet dediğim gibi kaleciden direkten dönüp dönmemesi bir şeyi değiştirmiyor diyorum ben de. O sırada oyuncu topa ya da rakibe müdahale etmiyorsa, avantaj elde etmiyorsa (geri koşarak avantaj elde etmemiş oluyor) ve kaleciyi yanıltmıyorsa ofsayt değil. Owen'ın gençliğinde çok koşusu var öyle geri kaçıp sonra birden deparlayarak. hacı anlamıyo musun geri koşması ofsayttan çıkması önemli değil top atıldıgında ofsaytsa direkten kaleciden döndüğüne o adam alırsa topu ofsayt. ondan önce ne yaptıgı kimseyi ilgilendirmiyor bu pozisyonda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 rew dediğin direk paslarda falan geçerli.. önce koşmayıp sonra koşan adamın durumunu şöyle anlatayım sana. pasa atıldı ali ofsaytta ama koşmadı. veli aldı topu kontrolüne ali ofsayttan çıktı, aliye yolladı. ali aldı topu ofsayt yok. bizim pozisyon ise şöyle: veli çekti şutu ali ofsaytta sonra savunma alinin önüne geçti, top direğe çarptı(çarptığı anda kimse ofsaytta değil) top aliye sekti. arada topu kontrolüne alıp yeniden yön veren şekillendiren birisi yok, bu sebepten ilk pozisyon neyse ona göre karar verilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Fistan said: hacı anlamıyo musun geri koşması ofsayttan çıkması önemli değil top atıldıgında ofsaytsa direkten kaleciden döndüğüne o adam alırsa topu ofsayt. ondan önce ne yaptıgı kimseyi ilgilendirmiyor bu pozisyonda. kaleciden dönüp dönmemesi önemli değil diyorum en de. Ofsayt olması için topa hareketlenmesi ya da avantaj elde etmesi lazım. Adam topa değil ters yöne hareketleniyor, avantaj değil dezavantaj elde ediyor geri koşarak. Direkt kaleciden dönen değil de normal atılan pasta dediğim gibi özellikle Owen'ın çok gördüm hareketini. adam ofsaytta, ama top atılınca geri koşuyor, defansın önüne geçip bi daha dönüp depar atıp yakalıyor. Aynı şekilde Ruud ManU'dayken kendisine atılan bir pasta hiç hareketlenmedi ve sabit durdu ofsayttayken. Top kendisine çarpıp (hamle yapmadı top çarptı, boşa düştü) ve bi arkadaşı aldı gitti o topla gol attı, hakem yine ofsayt vermedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 CthuLhu said: rew dediğin direk paslarda falan geçerli.. önce koşmayıp sonra koşan adamın durumunu şöyle anlatayım sana. pasa atıldı ali ofsaytta ama koşmadı. veli aldı topu kontrolüne ali ofsayttan çıktı, aliye yolladı. ali aldı topu ofsayt yok. bizim pozisyon ise şöyle: veli çekti şutu ali ofsaytta sonra savunma alinin önüne geçti, top direğe çarptı(çarptığı anda kimse ofsaytta değil) top aliye sekti. arada topu kontrolüne alıp yeniden yön veren şekillendiren birisi yok, bu sebepten ilk pozisyon neyse ona göre karar verilir. Ben diyorum ki işte pas atıldı, ali ofsaytta ama topa gitmedi. veli hiçyok piyasada. top boştayken ali ofsayttan geri çıktı sonra dönüp deparladı topa, ofsayt olmuyor. O arada boşta kalan topun yerde sabit durması, yavaş hızla ilerlemesi ya da kaleci-direkten geri dönmesi farketmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
QueenofSpades Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Siz bile ofsaytın ne olduğu hangi durumlarda geçerli olduğu konusunda anlaşamıyorsunuz, bi de kızlar "ofsayt ne?" diye sorunca tü kaka oluyo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 rewendor bir konuda anlaşalım şimdi bak anlatıyorum; diyelim şöyle bir pozisyon var, yeşil top ve kırmızılı oyuncu topa vuruyor, bu sırada sadece en yukardaki kırmızılı oyuncu ofsayt durumunda. top kaleciden dönüyor, bu sırada ofsayt pozisyonundaki oyuncu manyak gibi 1 saniye içinde kendi sahasına koşuyor daha noluyor demeden kaleci yerden kalkmadan 1 saniye içinde süper süratli oyuncumuz tekrar gelip topa vuruyor ve gol oluyor evet tahmin edeceğiniz üzre bu pozisyon OFSAYT. oyuncu avantaj sağlamış sağlamamış ama kurallar böyle maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2010 aa sabri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar