Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

müslüman müslümana bunu yapar mı sayın hükümet...

Whiskey

Öne çıkan mesajlar

eet rahan güzel bir konuya değindi 1930 larda al capone bütün chicagonun içki ihtiyacını karşılayan bir gangsterdir bunun nedenide chicago'da içkinin yasak olmasıdır zaten bir çoğumuz chicagoyu vakti zamanında mafiaların kol gezdiği bir mekan olarak filmlerden dökümanlardan biliyoruz.hatta çoğu mafia oyunu belkide hemen hepsi 1930lu yılların chicagosunda geçer.kısacası içkinin sigaranın fiyatını arttırmak veya piyasadan kaldırmak çözüm değildir.bunların fiyatının artması veya kaldırılması yeraltını güçlendirir asayiş bozulur suç oranı artar...
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan
said:
türkiye cumhuriyeti anayasası
a. gençliğin korunması

madde 58. - devlet, istiklâl ve cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.

devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 17:33 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

alkollü içecek ve sigaralar gençlere satılmıyor zaten. (uyulmuyorsa denetimi arttır napayım yani?)
barlara da giremiyor gençler.

ayrıca her alkol kullanan alkol düşkünü mü oluyor?

söylediğiniz neye benziyor bilionuz mu, "asayişi korumak ve özellikle artan kapkaç olaylarına tedbir için herkesin ayağına pranga takıyoruz" demeye benziyor.

ayrıca devletin gençlerin alkol düşkünü olmasından koruması için ortada bir de alkol olması gerekli.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 17:53 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ulan tövbe tövbe. çıldırtacaksını adamı ha. atatürk "içki içmeyin" mi demiş? kendisi kullanırdı zaten."alkol düşkünlüğü"nün önleminden bahsetmiş atatürk. bunuda piyasanın içine etmekle değil, adam gibi eğitimle başarılabileceğini belli bir zeka kapasitesine erişmiş insanların anlayabileceğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
insan hakları evrensel beyannamesi
madde 29
1. herkesin, kişiliğinin özgürce ve tam gelişmesine olanak veren topluma karşı ödevleri vardır.
2. herkes, hak ve özgürlüklerini kullanırken, ancak başkalarının hak ve özgürlüklerinin tanınması ve bunlara saygı gösterilmesinin sağlanması ve demokratik bir toplumda genel ahlak ve kamu düzeniyle genel refah gereklerinin karşılanması amacıyla yasayla belirlenmiş sınırlamalara bağlı olabilir.
3. bu hak ve özgürlükler, hiçbir koşulda birleşmiş milletler'in amaç ve ilkelerine aykırı olarak kullanılamaz.

açıklayayım ben sigaradan aşırı derecede rahatsız olan bir insanım. ve sabahları otobüsle okuluma gidiyorum. ve otobüs durağından mümkün olduğu kadar uzak durmama rağmen sigara dumanından rahatsız oluyorum. ben her sabah kendi temiz hava özgürlüğümden feragat etmek zorunda mıyım? her sabah otobüsü görmeyip kaçırma riskini almak zorunda mıyım? vs...
Sosyal ağlarda paylaş

ben de arabaların egsoz gazından rahatsız oluyorum. napacaz şimdi onları da mı yasaklayacaz?

hatta sigarayı da yeni bıraktım ama hatunların üzerine boca ettikleri parfüm şişesi daha fazla rahatsız ediyor. parfümü mü yasaklayacaz?

bak şu daha güzel "ağaçların polenleri beni rahatsız ediyor yasaklayınn! hepsini kesin!"

"x beni rahatsız ediyor nöbetçiler yasaklayın" diyince olmasını ben de isterdim ama olmaz ki öle.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 18:03 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@messor sosyal devlet anlayışı 1961 yasasından itibaren gelişiyor bildiğim kadarıyla. yani atatürk devrinde anayasa'da sadece devlet teşkilatı yer alıyordu.(bkz. teşkilat-ı esasi(1921 anayasası) , 1924 anayasası) özetle atatürk herhangi bir şey dememiş. bir ikincisi bir şeyin geçerli olması için illa atatürk tarafından söylenmesi mi gerekiyor? bu devleti atatürk tırnaklarıyla kazıya kazıya kurdu ve gençlere emanet etti. emin olun o da keş bir gençlik istemezdi.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 18:06 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@messor sorunumun gerçekten bu olduğunu düşünmüyorum ben sadece örnek verdim. sadece sigara kullanan insanların bencil olduğunu düşünmeye başladım. özatle sigara sektörünün öldürülmesini doğru buluyorum. tüm dünyada sigara edinilmesinin önüne bir sürü engel konurken ülkemizdede konulmasını destekliyorum.

zararından habersiz onlarca insanın akciğer kanserinden ölmesini, türk ekonomisinin boşuna harcanmasını istemiyorum.

@rahan dediğim gibi sadece bir örnekti. ayrıca egzos gazları hakkında önlemler alınmaya çalışılıyor aynı sigara gibi. parfüm konusunda o o kadar parfüm sıkanların problemi. kendilerine iletebilirsin.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 18:05 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

görüş bildirmekten çekiniyorum. unakıtan'ın yaptıkları eğer doğruysa kesinlikle bir türk vatandaşı olarak beni oldukça rahatsız eder. emin olun gerekiyorsa ne yapılması için yerimde bile duramam ama herhangi bir kimsenin üstüne suçu ispat edilmeden atlamadığım gibi siyasilerinde atlamıyorum. özetle birazcık araştırırsak insan hakları evrensel beyannamesi'nde buna da değinildiğini görebiliriz. kabul ettiğimiz sözleşmelere ne kadar uyuyor ve benimsiyoruz acaba?

said:
madde 11
1. kendisine bir suç yüklenen herkesin, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı bir açık yargılanmayla yasaya göre suçluluğu kanıtlanana değin suçsuz sayılma hakkı vardır.
2. hiç kimse işlendiği sırada ulusal ya da uluslararası hukuka göre bir suç oluşturmayan herhangi bir eylem ya da kusurdan dolayı suçlu sayılamaz. kimseye suçun işlendiği sırada uygulanabilecek olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

oğul abdullah unakıtan pastörize ve sıvı yumurta işine girdi, bu ürünün kdv'sini yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdüler ve oğlana muhteşem bir kazanç sağladılar
-----------------------------------------------------
ben bunu okuduktan sonra böyle senin gibi iyi niyetli olamıyorum malesef bazı şeyler ispatlanana kadar diyosun
ama iş işten geçiyo adam küfesini doldurduktan sonra millet gerçekleri görmeye başlasa kimin ne işine yarar yıllarca hortumlandık darbe yedik vs vs...
halkımızın bilinçlenip gereken cevabı vermesi lazım bunu görmek bu kadar zor değil.
Sosyal ağlarda paylaş

asinan naaptın sen abi, sigara kadar kanıksanmış bir şey daha yoktur belki de türk toplumunda. hatta öyle ki, sigara içen bir kişi için, etrafındaki herkes aktif ya da pasif içicidir, aksi bir ihtimal söz konusu olamaz. nitekim "pardon, sigara içmeseniz, rahatsız oluyorum" dediğim her kişinin yüz ifadesinden ben bu sonucu çıkardım.
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan tiryakiliğin ne olduğunu bilirim. çok şükür kullanmasamda çok sevdiğim birini o tiryakiliğe verdim. bırakanlar nasıl bırakıyor? irade meselesi. tiryakiliğin ben geçerli sebep olduğunu sanmıyorum.

konunun muhafazakarlıkla alakası olduğunu da düşünmüyorum. daha çok insanlıkla alakalı...

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 18:22 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

iradeyle alakalı değil al işte; ben, dünyanın en iradesiz insanı bırakmayı istiyordum doktora gittim toplantıya katıldım muayene oldum ilacını alıp bıraktım. budur yani olay.

sigara 20 milyon yapsan kolay erişilemez bi hale getirsen kaçakçıların elini güçlendirirsin. yap sen denetimlerini, çocuklara satışını doğru düzgün engelle, zaten her tiryaki bırakmayı düşünür/ister yukarda bahsettiğimde cidden zor bir iş değil. içenlerin bırakması halledilir bi şekil.

ama bağcıyı dövme isteğinizden vazgeçin artık yeter..

hayır tütünü yasaklayacan bu sefer ikinci bi pkk çıkacak başımıza. adamların gelir kaynağı uyuşturucu

tabi bi de mantıklı düşünüp aklımı kullanarak hareket ettiğimde, direkt akla ilk gelen çözüme sarılmadığımdan ben hayvan oluyorum sen insanlığın kurtarıcısı oluyorsun oldu paşam.

[ Mesaj 06 Mart 2006, Pazartesi - 18:35 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...