Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yarın iş hayatındaki ilk günüm.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Teyzemin bazı durumları yüzünden antikacılık şirketini ufak ufak devralmaya başlamam gerekti. Okuduğumdan tüm zamanımı ayıramayacak olsam da management işleri ufak ufak bana geçmeye başladı. Yarın 14:30'da Osmanlı konseptinde bir müzayedeye katılıyorum. En azından şirket adına büyük paraların konuşulacağı bir müzayede ve ben her ne kadar sanat tarihi konusunda 2-3 kitap incelemiş ve kendine göre bir zevke sahip olduğuna inanan bir insan olmama rağmen biraz endişeliyim. Bir de teyzem tutturdu kimse karışmayacak müzayedede alınacak her şeyi sen seçeceksin diye, baya stres oldum. Bir şey almasam böyle bir müzayededeki parçaları bir kez daha bulamayabiliriz, bir şey almaya kalksam belki de satılmayacak bir şeye büyük rakamlar bayılmış olabiliriz. Gerçekten stres oldum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum... Tavsiyesi fikri olan varsa makbule geçer. Şimdiden teşekkürler herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

way beeeeee ne önemli şeyler yapıyorsun harikasıııın!! dememizi istiyorsun içimizden , farkındayım.
bir insana hediye alırken kendi zevkimize göre değil de karşımızdakinin zevkine göre hediye seçmeyi öğrenmeliyiz.sen de sadece kendinin değil başkalarının da görüş açısını dikkate alarak seçim yap.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu beybin, neden her açtığım topic'i evirip çevirip beni üstünlük kurmaya meraklı bir insan gibi göstermeye çalışıyorsun? Kişisel dediğin bölüme insan kişisel konuları hakkında yazar, bu konularda tavsiye ve öneri alır, yarın olacak müzayede de hayatımda önemli bir yer taşıyan bir olay ve sadece danışıyorum insanlara. Eğer gerçekliğinden şüphe ediyorsan bu olayın onu da kanıtlayayım sana da nedense Paticik dahilinde ne zaman başımdan geçen bir şey konu olsa birilerine bu olayların gerçekten olduğunu kanıtlamak durumunda kalıyorum, o kötü oluyor. Neresinde demişim yok çok önemli işler yapıyorum ben üstünüm diye?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya fiyatlar konusunda şaşıracak pek bir şey yok, olay müzayede olduğu için zaten belli bir oranda artıyor devamlı fiyatlar ve her parçanın başlangıç fiyatı zaten aşağı yukarı ne kadar edecek, ne kalitede bir parça olduğunu belli ediyor. Ancak işte müzayede sonuçta, bir parçayı almak için ne kadar uğraşmalı, nerde işin ucunu bırakmalı, kendi zevkinle insanların hoşuna gidecek şeyin ayrıldığı nokta nerede gibi bir sürü sorun var...
Sosyal ağlarda paylaş

antimodes arkadasim, menejeryil stuff boyle olmaz. git ayak islerine bakacak bi exper kirala, employable olsun ama. o gitsin ayiklasin getirsin gunun sonunda. bakkal tarzi manajman senin yaptigin, butik kucuk esnaf seni.

ooops coktan hale gitmis manav gibi secmeye baslamissindir, gec kaldik =((

[ Mesaj 05 Mart 2006, Pazar - 15:14 tarihinde, Dela tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

abi iki kilo tarihi antika eser sar ordan... bi demet de tarihi sikke doldur... :p

anti şöyle düşünmen lazım.. öncelikle ordaki müzayedede gördüğün eşyaları sen kaç liraya alırdın? almak ister miydin? beğenir miydin? ondan sonra kar marjını da düşünürek daha ucuz bir fiyata müzayedeyi kapatmaya çalışman gerekir..

öncelikle kendine satabildiğin bir ürünü başkasına da satarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Gittim geldim, almadım bir şey:)
Açıkçası yemedi pek çünkü baya ciddi bir müzayedeydi en ucuz parçalar bile 2000-3000ytl civarında gidiyordu, bir iki hafta içinde tekrar müzayede olacak ona gideceğim daha insani bir müzayedede yapacağım ilk alımımı. Ama gayet güzeldi, ortam nasıl gördüm, iş nasıl yürüyor gördüm, zaten elimde okumam bitirmem gereken 600-700 sayfalık iki üç kitap var konu üstüne, o sırada onları inceleyip biraz fikir edinirim, ne nedir anlarım. Herkese tavsiyeleri için teşekkürler ve sanırım Dela'nın dediği gibi eksper türü bir insan şeyetmek en doğrusu, bulup yardım alacağım birinden sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...