Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

su içince terlemek

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

bi şeyi çok merak ediyom.
kendimi bildim bileli, su içince terlerim. şimdi 1ltye yakın su içtim ve oluk oluk terledim resmen.
bu neden oluyo? gün içinde fazla su içmiyom (en azından eskisi kadar) o yüzden fazla su biriktini düşünmüyom. acaba metabolizma hızlanıyo da ısınan vücut kendini soutmak için hemen terleme mi yapıyo?
Sosyal ağlarda paylaş

su içince terlemek bence insanın kendine yakışanı giymesidir...

şaka bir yana su içince terlemek aslında suyun sıcaklığı ile orantılıdır.örneğin çay içince terlemeyiz veya ılık su.ama soğuk su içince terleriz.

bu tıpkı arabanın içindeyken camların buğu olmasına benzer...

not:hakemli dergilerde yayınlanacak bir örnek verdim yannız...
Sosyal ağlarda paylaş

karmaşık bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. 1 litre su içmek ciddi bir efor. 5-10 kere yaptığınız yutkunma işi, her yutkunmanın mideye ulaşması için gereken 9 saniyelik süre ve bu süre içindeki yemek borusundaki kasılmalar... terleme için yeterli bir gerekçe sanıyorum. yavaş yavaş, tane tane içmeyi denersen terlemekten kurtulabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

koji bence psikolojik veya belki sudan bağımsız bir sebepten. yoksa kasların su içerken seni terletecek kadar çalışıyorsa koşarken alev alırsın :D

bu arada şunu özetlemekte fayda var:
-Ter aşırı suyu vücuddan atmak için kullanılan bir yöntem değildir!
-Vücut ısısını sabit tutmak için özellikle çok ısınan (kas) veya vücudun derinlerinde kalan organların ısılarının kan yoluyla alınması ve deriye iletilip devamında terleme ile normal vücut ısısının korunması

2. maddeden çay olayını bağlarsak: çay vücut içi sıcaklığı arttıracaktır, bu da kanla deriye taşınıp belli/belirsiz miktarda bir terleme oluşturur ve sonra da terin buharlaşması sonucu bizi ferahlatır.

[ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 18:23 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...