Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 bi şeyi çok merak ediyom. kendimi bildim bileli, su içince terlerim. şimdi 1ltye yakın su içtim ve oluk oluk terledim resmen. bu neden oluyo? gün içinde fazla su içmiyom (en azından eskisi kadar) o yüzden fazla su biriktini düşünmüyom. acaba metabolizma hızlanıyo da ısınan vücut kendini soutmak için hemen terleme mi yapıyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 su içtikten ne kadar sonra terliyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 1dkdan daha kısa bi sürede terlemeye başlıyom. kimi zaman 10sn bile anca alıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 selam, okadar kısa sürede suyun vücuda dağılmasına imkan yok diye düşünüyorum. ayrıca ısıl denge yüzünden içeceğin soğuk su (ortamdan daha soğuk) seni daha da terletecektir. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 cay ic harareti alir demeleri bundanmis demek. peki o zaman audi marka arabamiz su kaynatirsa sicak su mu koycaz soguk mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 tamam da ben çay falan içince aksine daha fazla susarım :/ neden ki acaba? bu arada dua et bıçakla terlemiyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 çok şekerli içiyosan daha çok susatır.. misal ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 hislerle aslında olanlar biraz ters. yazın çay içince his olarak ferahlayabiliriz fakat vucud ısımızı yüklektiyoruz. kötü birşey yapıyoruz. soğuk su içince sıcaklama hissi artıyor ama vucuda yardımcı oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 thelegbra çok saol şimdi anladım neden terlediimi su içerken bardağa sarılmam gerekiyo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 koji yine anlamamışsın bardaga sarılmaman lazım yoksa terleyip,titreyip sonrada üşüyebilirsin legbra orda sana yapmaman gerektigini anlatmaya çalışmış ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 1 lt yi 1 seferde iciyorsan birakta terle . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 aslında tam 1 seferde sayılmaz. efes'in 0,5lt'lik bi bardağı var onla iki bardak içince oldu. uzun süredir olmuyodu (daha küçük bardaklarla oluyodu daha önceden), tekrar olunca nostaljik oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 su içince terlemek bence insanın kendine yakışanı giymesidir... şaka bir yana su içince terlemek aslında suyun sıcaklığı ile orantılıdır.örneğin çay içince terlemeyiz veya ılık su.ama soğuk su içince terleriz. bu tıpkı arabanın içindeyken camların buğu olmasına benzer... not:hakemli dergilerde yayınlanacak bir örnek verdim yannız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 karmaşık bir açıklamaya ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. 1 litre su içmek ciddi bir efor. 5-10 kere yaptığınız yutkunma işi, her yutkunmanın mideye ulaşması için gereken 9 saniyelik süre ve bu süre içindeki yemek borusundaki kasılmalar... terleme için yeterli bir gerekçe sanıyorum. yavaş yavaş, tane tane içmeyi denersen terlemekten kurtulabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 zaten deli gibi hızlı içiyorum suyu. mesela o bardaktaki su 5 yudumda falan bitiyo. belki bundan oluyodur :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 qui ciğim sana katılamıyorum.zira su içerken terlememiz metabolizma hareketinden kaynaklanıyorsa yemek yerken kan ter içinde kalmamız gerekir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 selam, araba su kaynattığında kenara çekip beklemek yeterli. eğer su eksiltmişsek su eklemek daha iyi olur. ozaman da ılık su kâfidir. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 @paspatur: ben normal normal içilen sudan bahsetmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VoiceofSoul Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 yaw afedersiniz de yukarda çay içince terlemezsiniz demişiniz ama ben kendimi bildim bileli sıcak ne içersem içeryim terlerim. acaba benmi yanlış okudum??? ya da bu konuda doktoramı görünmeliyim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2006 koji bence psikolojik veya belki sudan bağımsız bir sebepten. yoksa kasların su içerken seni terletecek kadar çalışıyorsa koşarken alev alırsın :D bu arada şunu özetlemekte fayda var: -Ter aşırı suyu vücuddan atmak için kullanılan bir yöntem değildir! -Vücut ısısını sabit tutmak için özellikle çok ısınan (kas) veya vücudun derinlerinde kalan organların ısılarının kan yoluyla alınması ve deriye iletilip devamında terleme ile normal vücut ısısının korunması 2. maddeden çay olayını bağlarsak: çay vücut içi sıcaklığı arttıracaktır, bu da kanla deriye taşınıp belli/belirsiz miktarda bir terleme oluşturur ve sonra da terin buharlaşması sonucu bizi ferahlatır. [ Mesaj 12 Mart 2006, Pazar - 18:23 tarihinde, mardox tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar