mayfer Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 bu tartismada iki tarafta da katildigim bazi noktalar var. bi arkadasimin ibook g4'u var, haliyle biraz eski bir alet. ustunde OSX tiger var. tiger daha yeni bi isletim sistemi oldugu icin aleti biraz zorluyo. zorlamaktan kastim iste grafik efektleri biraz yavas falan filan. ama onun disinda alet felllaket yavas. firefox acmak saka yapmiyorum 3 dakika falan suruyo. yavasligin nerden geldigini de cozemedim, hakkaten taze install yapmadan duzelmicek gibi bi hali var. baska bir arkadasin yepyeni macbookunu kurcaladim. fistik gibi alet, her sey hizli falan. arayuz windowsdan farkli tabi, bi windows kullanicisi mesela kolay kolay alisamaz. bi linux kullanicisi olarak beni de gicik eden bissuru sey vardi. ama sora terminali bi actim, basbayagi unix. bildigim her komut fistik gibi calisiyor. config dosyalari falan hep ayni yerlerde. o andan itibaren biraz daha kanim isindi apple'a. baska bir arkadasin da macbook pro'su var, odasina bi girdim cs: source oynuyo. bayagi windows kurmus, ati driverlarini falan kurmus, catir catir calisiyo. apple'in en sevdigim yanlarindan biri de arada bi cok kadar basit ama zekice seyler cikariyolar. ipod'un touch wheel'indan sora en sevdigim olay macbook'lardaki scroll olayi. touchpad'e iki parmak koyunca scroll ediyo. cok cici bi de hedef kullanici olayi var. simdi siz windows'cular olarak windows kurduktan sora driver'leri yuklemek, anti virus software'i kurmak, her gun makinayi restart etmek, ortalama yilda bir bastan kurmak falan size cok normal geliyor (simdi kesin bi kac kisi cikip "yoo ben hic restart da etmiyorum bastan da kurmuyorum" dicek, ama tanidim windows kullanicilarinin %90i bu dediklerimi yapiyo.). apple'in yaptigi olaysa su, bilgisayari aliyorsunuz, eve donuyorsunuz, fise takip baslatiyosunuz. bu kadar. her sey zaten hazir. ne virus derdi var ne birsey. hele bi de bilgisayar olayina yeni baslayan insanlari dusunun, adam PC'sini alip eve geliyo, bi baslatiyo 20 tane warning, dikkat virus, dikkat bilmemne, su program bilmemnapmaya calisiyo, izin verelim mi falan filan... hic alisik olmayan insanlara gore degil. ama pahali tabi mac'ler, orasi oyle. neyse, "out the windows, through the gates, past the apple tree, there's linux" diyerek kapatiyorum [ Mesaj 16 March 2007, Friday - 04:11 tarihinde, mayfer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 said: out the windows, through the gates, past the apple tree, there's linux Çok güzel yaa tam imzalık sözmüş, hastası oldum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Steve jobs öle dergilere ipod ile poz vereceğine azcık çalışta Mac'i türkçe yap,hatta yardımcı olmak isterim diye mail atmak istiyorum..ama bu msn windows'un diye msn adrsi de almamıştır kendine:) [ Mesaj 16 March 2007, Friday - 15:48 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 bu kadar üstünde tez yazılacak bir konu değil. bu tercih ve para meselesidir. bir insan sırf mac şekil olarak bile hoşuna gittiği için alıyor olabilir. hangisinin avantajları daha çok işinize geliyorsa onu tercih edersiniz. Bu herhangi bişey olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2007 macbook suanda turkiyede, fiyat/performans/kalite olarak en uygun olan laptop tur, daha ucuzunu o kalite ve ozelliklerde bulamadim, ayrica 13" ve beyaz sirin bir dizayna sahip olmasi fazladan etkileyici. isletim sisteminin guzelliginden bahsetmicem bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 said: Window mavi ekran veriyo cunki kullnıcıyı sorundan haberdar ediyo, Macosx hata vermiyo ama bunun sebebi hatasız calışıyo lması değil, hatalarda olan bitenden haberdat etmiyo senı, rebootlandığında sorunları kendi kendine cözme ihtimali cok düşük, siz fakrıdna olmuyosunuz alet giderek daha zor yürümeye başlıyo siz içinizden "alla alla eskiden daha hızlıydı bu makine" diye geciriyosunuz. Tek cozum herşeyi baştan yüklemek... aman allahım benim işyerindeki mac i anlatmışsın =) kesinlikle katılıyrum , macosx görsel olarak hoş bir işletim sistemi olmakla beraber windows xp nin user interface inin kullanışlılığının yanına bile yaklaşamıyor. advanced custominisation a izin vermiyor , her programın altında apple imzası ile tekelciliğin kralını yapıyor. bilmiyorum 10 yıllık PC kullanıcısı olarak duygusal davranıyorda olabilirim de aynı paraya baba bi pc alırdım amk :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Virüs olaylarını dışarıda bırakırsak en iyi işletim sisteminin Windows olduğunu düşünüyorum. Ama Mac'e kesinlikle kötü demiyorum, Mac'te grafik dizayn, movie editing gibi ofis işlerinde PC'den önde kesinlikle. Ama ben bir hardcore gamer olarak imkanı yok Mac ile yaşayamam. Bende sinema işindeyim bu yüzden ikilemde kalıyorum diyebilirim. Avid yerine Final Cut Pro'yu kullanmayı çok istiyorum fakat Mac'e geçmekte istemiyorum, sadece FCP için Mac'e geçilmez. Sanırım bu açığı MacBook Pro falan alarak kapatıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Lath yeni intel işlemcili Mac'lere hem Windows hem Mac OS yüklenebiliyor diye biliyorum. Bu durumda tek bilgisayar kullanarak ikisinde de feragat etmemiş olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Bootcamp sayesinde yuklenıyor yuklenmesınede ben anlıyamıyorum o olayı. Ya MAC zaten MAC OS içiz dizayn edilmiş herşekliyle windows kurucanda ne olacak. Gereksiz tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Oyun oynayabileceksin mesela. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 boşver abi yemişim oyununu ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 E Aynı performansı sağlar mı? Ben 2-3 FPS için hergün modifiyeli driver'ları test ediyorum, overclock yapıyorum falan filan. MacOS üzerinde XP onun üzerinde de oyun? biraz zor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 MacOS üzerinde XP ile kastın emulatör falan mı? Benim anladığım kadarıyla bariz XP kuruyorsun, emulatör ile ilgisi yok. Aynı performansı sağlamazsa mac'lerdeki ekran kartlarının çok canavar olmamasından olur bence. Ama tabi bir deneyene sormak daha bilgilendirici olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Uzerine kurmuyosun, ayri kuruluyo. Sorun su ki bu isi yapabilmek icin intel islemci gerekiyodu; islemci intel olunca bu sefer Tiger adam gibi calismamaya basladi. MacBook almak icin su siralar kotu biraz; alacaksaniz Mayisi bekleyin, yeni OS ciksin. Ha fiyati biraz fazla olur ama, yukarida bahsi gecen hatalardan arinmis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2007 Baştan söyleyeyim, 2.93 lük 4 çekirdek e6700 o/c işlemci, uygun ramlerle (800, 1066 vs ) mac pro 3.0 ghz ı dövüyor. Oyun için alacaksanız geçiniz direk. Soğutun, kökleyin işlemciyi, belleği, ekran kartını ıvır zıvırı. Intercooler takın alete, AS 950 den çakma süper olur :P (anafikir bu, okumak isteyenler devam edebilir) Dizüstünde hızaşırtma kasar mısınız bilemem ama programı var mac os x te. Ha kullanıyor muyum hayır. Gerek yok, görüntü işleme dışında sakin modda çalışıyor zaten. Ama isteyene var. GraphicAccelerator diye aratınız. BIOS yerine EFI kullanıldığı için işlemci ve belleklerde hızaşırtma an itibariyle mümkün değil. EFI ve windows uyumlu program geliştirilirse mümkün olabilir. Ama ben dengeli çalışma ve uzun ömür taraftarıyım, 4 çekirdek de oyunlara yetecek çok şükür (derdim oyundan çok video kurgu, görsel efekt) Ama ben kendimi biliyorum xp sistemini kurarsam (tek sebebi oyun olur) bütün oyunlara dalmak isteyeceğim yeni ekran kartıyla, okul uzayacak, projeler yalan olacak, ayrıca gelecek worm, trojan ıvır zıvırla kafayı yiyeceğim, okuldaki bilgisayarlara kaç kez format attım hatırlamıyorum artık. Hani ben tatminsizim diyelim, çiçeği burnunda 3.0 ghz işlemcilerimi sevmedim, daha çok çekirdek istiyorum hız istiyorum kıl bir insanım; Xeon'ları kasıp verimini bozacağıma atarım iki tane 4 çekirdek 2.66 (soket de uyuyor) mis gibi takılırım eskiler kesmeyince (dayaklık insan modeli). Fiyat farkı da fazla değil ama darboğaz işlemcide değil sabit diskte şu an. 10000 devirlik raptorlar lazım HD video kurguya. Bellekleri de istifledim mi değme keyfine. Hem daha 64 bit işletim sistemi gelecek. Mac'te donanımlar daha yavaş çalışmaya programlıdır. 650/1450 olması gerekirken 600/1300 dür ekran kartının standart ayarı mesela. Programla isterseniz düzeltirsiniz. Fazlası da mümkün, soğutabilirseniz. Ama kartın ömrünü uzatıyor. Bu makinayı 6 7 sene kullanacağımı düşünerekten hiç elleşmedim. Accelero x2 çözümü var mac pro aldım ama 1 mhz farkettirir diyen arkadaşlara. Anakarta üflemesi tuhaflığı dışında standart fandan daha sessiz ve etkiliyMİŞ. Takanlar memnunMUŞ. Mac Pro bellekleri 667 mhz Fully Buffered ECC denen türdür. Öyle 800 yapayım 1066 yapayım tarzı değildir. Üstünde soğutucularla gelir, soğutucusuz çalışmaz, 145 F ısıyı geçince (63 C) kapatır kendini, kernel panic alır bakarsınız o_O böyle. Cas Latency 5 tir, bu da oyunlarda pek yaramaz daha çok birden fazla yükü üstlenmesi gereken yerlere (bkz. sunucu) işe yararlar. 2x2 gb lığı 1800 liradır aşağı yukarı. Bunu da belirteyim, sonra apışıp kalmayınız. Yurtdışında da 800 dolardır. Tekrar diyorum oyun için düşünebilirsiniz ama düşünmezseniz daha ekonomik. Ama görsel ve işitsel işlerle uğraşacaksanız şahsen tavsiye ederim. Ha PC yapamıyor mu bunları, yapıyor tabi ki. Tercih meselesi. Ben OS X e geçtim, Windows'a bakmak istemiyorum artık. Hem beni oyunlardan alıkoyarak (mac oyunları var aslında ama işte Mino faktörü) daha üretken ve iş yapan bir insan yaptı. Kafamı dinlendirdi, oh be dedirtti. Yurtdışında bu keyfi cep yakmayan şekilde yaşıyorsunuz. Türkiye'de durum malum. "Bilkoy" geyiği vardır ormanda.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2007 2-3 yıldır mac kullanıcısıyım. windowsu da kullandım haliyle. nitekim son çıkan intelli macler hükmediyor pc lere. grafik işleri ve final cut ta montaj falan yapıyorum tabii ki. oynadığım tek oyun da zaten world of warcraft o da ayda yılda bir giriyorum. tasarımı güzel, az yer kaplıyor vır zıvır gibi nedenlerle mac alacaksanız, almayın. işinize yarayacaksa alın. benden bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar