Eternal Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 takriben 4-5 sene önce burası mmorpg tabanlı bir forum olarak ultima online adlı oyun sayesinde karsımıza çıktı. degişim zamanın gereksimidir.mekanlar,insanlar,düşünceler,platformlar ve bunun gibi tüm degişime müsait olgular degişebilir.bu konuda herhangi bir itirazım veya şikayetim yok. burasıda zamanla degişti.çok kavgalar ettik yeni nesil üyelerin %75'i beni sevmemesine ragmen atışmalarla,missilemelerle bu ortamda bulunduk,hala da bulunuyoruz. wendigo'nun bir sözü vardı burası için belki çok klişe bir sözdur bu ama ; buraları bir zamanlar yemyeşildi. nedir bu yeşillikten kasıt... yeşillikten kastı saygı,sevgi,kalite,bilgi paylaşımı,arkadaşlık,buluşmalar,kimi zaman aşk,kimi zaman hüzün...bu yeşillik iyiye ve güzele dair ne gelirse aklınıza oydu. bakıyorum şimdi bu siteye.insanlar mı ilginç diyorum ben mi çok agresif oldum,tam kararda veremiyorum fakat bildigim bişey varki burası suan hiç iyi durumda degil. çogu zaman bu hislerimi çok net ve agresif yönde belirtiyordum.(açtıgım topicler dogrultusunda) şimdi çok daha sakin ve olumlu sekilde bişeyler yazıyorum bilgisayarımın başında... garbage halkı dedigimiz (bu feodal düzende yeni olustu burda) insanlarla çok tartıştım onlara paticik.com üyesi olmanın,pati olmanın bu olmadıgını eskilere bakarak hal ve hareketlerimize çeki düzen vermemiz gerektigini çok kez söledim. gerek yaş gerekse mantık olarak cabuk düşünüp hızlı yazan bir yeni nesil kitleye sahip oldugumuz için hep "sdfsfs ok3 bab" tarzında tepkilerle karşılaştım. çok eski gitti bu platformdan.tabikide gitmek isteyenler gidicekti.ama eskinin eskisi bile gittiginde yerine gelen eski giden eskiyi aratmıcak seviyede ve canayakınlıktaydı. şimdiki yeniler eskinin yanından bile geçemicek seviye ve davranışlara kapılıyor. bu böle olmaz arkadaşlar.insanlar bu siteyi kurmak,yeniden bazı ortamları oluşturmak için çok calısıyor bu arada karsılıgında hiçbir maddi destek almıyor.. almadım,almıyorum,almayacagım.(beni sorucak olursanız) size karsı bu kadar hassas ve olumlu yaklaşılırken bu derece seviyesiz,şıpyazdı ve alaycı olmayın. gelin burda güzel güzel yazalım yaşadıklarımızı,begendiklerimizi ve bu gibi durumları.... yazımı fazla uzatmıyorum.. anlamak isteyen ne dedigimi çoktan anlamıştır. teşekkür ediyorum okuyanlara sevgilerimle ali zafer b. a.k.a eternal metcalf [ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 19:32 tarihinde, Eternal tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 senin kadar eski değilim(2,5 yıl) ama kalitenin düştüğünü farketmem pek zor olmadı /:. sana katılıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 ben 1,5 snelik bir pati olarak ne kadar söz hakkım var bu konuda bilemiyorum ama ilk üye olduğum 2-3 ay ile şu an arasında baya bi fark var. bu da beni rahatsız ediyo açıkçası. belki benden önce çok daha güzeldi, yetişemedim. ama şimdi de yeniden güzelleştirmek bizim elimizde. bu yazıyı okuyup kendinize bir pay çıkartın. belki bi işe yarar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 doğru valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 ultımatr zamanından berı burdayım ben kac sene oluyor unuttum yanı ama baya bı olmustur tahmını 5 e yakındır heralde eskıden uzuuun bı sure cenemı acmamıstım ılk uye oldugum donem 2 topıc acmsıtım geyık ıkısındede zılgıtı yıyıp oturmustum asagı sımdı bakıyorum benım o zaman fırcayı yedıgım topıcler sımdı genel sevıyenın 2 katını fılan gecıyor o derece adsl ucuzladı ıntyernet her eve dustu sonucu da bu oldu ıpını koparan gelıyor nete sırf patıcıge has bır durum degıl bu heryer boyle genel anlamıyla ınternetın sevıyesı dustu yurdumda ınternet kafelerın mantar gıbı bıttıgı donemde ılk k3nk ıstılasını yasamıstı ınternet sımdı ıse durum dahda bır acayıp oldu ozellıklede egrcek hayatta bı bok olamamıs tıpler sanal alemde sapıttıkca sapıttılar trıplerden trıbe gırdıler soncuta bunlar oldu ıste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 hep diyorum ya forumun yapısıyla alakası olmayan herkes doldu. ne güzel bi tek ultima konuşulurdu bu forumda. konu dışına garbıç gözüyle bakılırdı, mesaj atılmazdı. sonra knight onlinecılar dediğimiz ama çok daha geniş bi kitleye sahip anlam verilemez varlıklar geldi :(( bi tek ultima konuşulurdu dedisem abarttım da yani şimdikim muhabbetle çok fark vardı onu şeetmek için şaaaptım [ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 19:54 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Geronimo Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 @doruk knight online falan oynadıgım yok ama senin onlara anlamsız warlıklar demeye hiç hakkın yok... bu forum herkese açık bi forum gelecek kişileri sen seçemezsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 viktor aynen :)) 2001 seneli hesabım vardı ama tek bir mesaj atmamıştım ehehe sonra da şifremi unuttum bi zaman sora bu hesabı aldım. okumayı çok seviyordum heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 bence sırf ultimadan daha iyi olmuş böyle olması. sonuçta insanlar daha fazla şey paylaşıyo, daha fazla yorum yapabiliyor, fikirlerini paylaşabiliyor. evet bazı çıkıntılar var garip garip konular açan ama katlanmak lazım. ve onlara da forum kültrünü öğretip daha mantıklı, tartışılabilir, işe yarar topicler açmalarını sağlamalıyız. bence yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 zaten knight online oynamaya bişi dediğim yok ilk çıktığında ben de oynamışttım. oradaki bi kavram yani forumda öle bi söz oluştu "knight onlinecılar" diye. sonradan knight online için gelip özellikle futbol bölümünde bi ton tatsızlık çıkardılar felan. yanlış anlaşılmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 sanırım nasil kuruldugu bilinmediginden degeri de büyük olmuyor gözlerinde. yani kaybedecek birşeyleri yok oratada -diye düşünüyorum- sonucta eski uyeler bu düzeni-bahsettigin birbirine saygı ortamını- kurmak için ugrasmıslar ve gunden gune bozulmasini da istemiyorlar-dır- :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 ya yanlış cümleler sarfettim herhalde. ultima konuşuluyor dediğim yani ultima ekürisi vardı. yoksa aşktan çöpten ecevitten de konuşuluyordu ama ultimacılar vardı bi kültür vardı çok güzeldi yazmak değil okumak istiyordunuz ben başlarda pek giremedim o ortamın içine ama sonradan açıldım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 patide yaklaşık 7 aydır hesabım var pati ve kalitesine güvendiğim bikaç forumu takip ediyorum. forumlarda karşılaştığınız insanların çoğunu tanımazsınız belkide ömrünüz boyunca görmezsiniz. sanal bi ortamda insanların gözlerinin içine bakmadan ve arkadaşınızda değilse laf sokmanız posta koymanız forum delikanlılığı yapmanız çok daha kolaydır. forumu güzel kılan birazda budur asllında özgürce düşüncenizi yazmak saygı sınırlarında muhalefet olmanızdır. ama bundan küstah kendini beğenmiş olma anlamı çıkmamalıdır. zaten insanların karıştırdığıda budur karşı fikri zeki bi şekilde savunabilme yada etrafa saldırma. pati ilk açıldığı zaman herkesin birbirini pohpohlaması normaldir çünkü herkes bişekilde buraya tutunmak ister ve karşı tarafa karşı biraz daha toleranslıdır ancak uzun geçmişi olan bi formatta heryerin yeşillik olmasını bekleyemezsiniz. ancak forumun en eski üyeleri genelde burnundan kıl aldırmayan garip bi kompleks içinde olabiliyo ve buna yeni ve özellikle yaşça daha genç üyelerin şımarıklıkları ve birazda ukala tavırları eklenince sıkıcı bi ortam olabiliyo. bence yapılması gereken eskilerin biraz daha mütevazi olmaları yenilerin ise biraz daha kendilerini bilmeleridir. muhalefet olma ile gıcık olma arasındaki farkı anladığımız zaman bu problem biraz daha azalır gibi geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 selam ben yaklasik 9 yildir yaziyorum ve aquiladan sonra forumdaki en saygin üyeyim patiye noluyor eski patiyi istiyoruz fak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 öpüyorum gözlerinden seni ilkecim. bugun peygamber sabrındayım kimseye zararım yok. sevgi sacıcam göklere ve insanlıga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 ultima sayesinde paticikle tanistim bende ama o siralar yazmaktan cok okuyordum daha guzeldi bnm icin ztn ultimada yeniydim bilmedigim cok sey vardi bu forum sayesinde baya sey ogrenmisligimde var cok guzeldi eskiden simdi tadi kalmadi :( keske herkes app olsa =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 @doruk ultima ekürisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 kalite yerine ben buna "televole nesli" nin eiğitimsizlikten kaynaklanan bilinçsizliginin sorunu olarak bakıorum. umarımbu bir veda deildir eternal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 yok gitmez eternal:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 maraba televole :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 bi zamanlar yemyesildi buralar, post kasardim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saykoleo Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 ultimatr'de tam adept oluyodum ki(o zaman madalya yoktu), o sistem kalktı, madalya falan gitti, sora nooldu anlamadım geri geldi sora insanlar post kasmaya başladı, eskisi gibi post kasana laf da edilmedi çok çünkü post kasanlar kasmayanları geçiyodu nerdeyse :) sora bi sürü bölüm açıldı 1000 tane mmo bölümü açıldı, garbage konudışını geçti, paticik kapanıp kapanıp açıldı, ne biliim öle işte :p bu arada ben de azar işitmiştim susmuştum hehe 3. topicimde işitmiştim galiba azarımı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kanix Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 hayır denilenlerle hiç bir alakası yok, pati zamanla çok daha popüler olup daha fazla üye çekmeye başlamıştır. daha fazla üye daha çok çeşit insan demektir. ne kadar safı, manyağı, güzeli, çirkini, l33t'i, azgını,şapşalı, mrmuscletiplisi varsa buraya geldi...insanın sayısı azken bir grupta, o grup birbirine çok daha yakın samimi ve saygılı olur.grupta sayı arttıkça seviyesizlikler başlar.bu psikolojiyi tahmin etmek fazla zor değil, psikolog da değilim ama böyle işte bu basit bişey. küçük bir grup koca bir gruptansa tercihimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 bende 2004 un son aylarında uye olmustum. 1.5 seneye yakındır uyeyim.yani eski sayılmam o kadar ama benim ilk geldigim zamanlar ile suan ki arasında ucurum var. bu bi gercek. eskiden her an yeni konu acılır ve bunlar ciddi anlamda guzel konular olurdu. ama son zamanlarda goruyoruz ki eski konulara mesajlar yeniden atılıyor. veya acılmıs konular gene acılıyor. hal bole olunca da insanların yeni konu acma istegi doguyor ve ortaya sacma sapan seyler de dogabiliyor. bence tekrar eski kalitesine donebilir paticik. olacaktır boyle kısır ve hatırlanması istenmeyen zamanlar... forumlarda geyik ister istemez oluyor. bunu en eski uyelerde bile goruyoruz. ama bunun ayarını iyi ayarlamak gerekiyor. paticik bana gore diger forumlardan daha ciddi bir yer. daha dogrusunu soylemek gerekirse, geyik ile ciddi konular birbirinden cok iyi ayrılmıs ve bu ayrıma butun uyelerin de uyması bekleniyor. buna uyuldugu zaman insan hem ciddi olup bilgisini paylasabilir, hem de geyik yapıp kafasını dagıtabilir kanımca. ama benim cok hoslandıgım bir sey de, burada konu ile alakasız veya duzeyi cok dusuk mesajlar hemen uyarılıyor. yani paticik hala eskisi gibi olabilir sadece kotu bir surece girdi. umarım ilk geldigim zamanlar gibi hareketli,duzeyli ama aynı zamanda eglenceli olur buralar kısa zamanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2006 1. elden izledim patinin tabiri caizse ''günbe gün düşüşünü'' . Yapacak bişey yok gibime geliyor hep , eskileri hatırlayıp ah çekmekten başka . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar