Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

matematikle ilgisi olanlar bi yardım etsin

anartheelf

Öne çıkan mesajlar

1/sonsuz'un limiti 0'dır. aslında tam olarak 0 değildir ama sürekli olarak 0'a yaklaşır. dolayısıyla 0 kabul edilir. zaten sonsuz tane sayı arasından 13543634763724244624 sayısını(herhangi bir sayı olarak bunu aldım) seçme ihtimalin de neredeyse(neredeyse kelimesi az bile) 0'dır.
Sosyal ağlarda paylaş

0 deilddir daiam düşer ama sla sıfır olmaz size bunun gibi bişey göstereyim

step 1: let a=b.
step 2: then a^2 = ab,
step 3: a^2 + a^2 = a^2 + ab,
step 4: 2 a^2 = a^2 + ab,
step 5: 2 a^2 - 2 ab = a^2 + ab - 2 ab,
step 6: and 2 a^2 - 2 ab = a^2 - ab.

step 7: this can be written as 2 (a^2 - a b) = 1 (a^2 - a b),
step 8: and cancelling the (a^2 - ab) from both sides gives 1=2.

[ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 18:57 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aklından sayı tutarken her sayının eşit şansı yoktur.Birine aklından bir sayı tut dediğinde onun 2 deme ihtimali ile 123871827318273812638123 deme ihtimali aynı değildir.
O yüzden olasılık hesabı uygulayamazsın.
Ayrıca zaten 1sonsuz 0 değildir köpek gibi küçüktür ve 0 a gider
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bize öğretileni hemen buraya aktarayım...

sonsuz - sonzuz = sonsuz
sonsuz + sonsuz = sonsuz
sonsuz / sonsuz = sonsuz
sonsuz * sonsuz = sonsuz
1 / sonsuz = 0

şimdi diyeceksiniz sonsuz - sonsuz nası sonsuz olur kardeşim...

bunu matematikte şöyle izah ediyorlar...
Herkesin düşüncesinde sonsuz farklı olduğu için sonsuz - sonsuz = sonsuz oluyor

Bu yüzdende 1/sonsuz=0 oluyor...

Sonuç olarak burdan da anlıyoruz ki fazla karıştırmayalım baş ağrısı yapar...
Sosyal ağlarda paylaş

matemayakın olanı kabullenmek üzerine kuruludur. yoksa işlem yapamazsın. o yüzden insanoğlu mükemmel daireyi yapamaz. bir yerde pi sayısını sabitleyip kabul etmek zorunda. oysa uzayıp gidiyor bu sayı.ç bu da aslında mükemmel daire yoktur gibi bi sonuç doğuruyo. falan filan işte. sonuçta dünyada matematik değil fizik koyuyo kuralları...
Sosyal ağlarda paylaş

e ben dediklerinizi biliyorum ama benim soruma cevap alamadım bu durumda matematik varsayımlardan olduğu içinmi boyle çelişkiler açığa çıkıyo?
---------
evet bu kabuller yapılır ki temel problemler teoremler çözüme yaklaşabilsin doğada hiç bir şey tam değildir
her değerin + - töleransı bi aralığı vardır bu açıdanda bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ben cevabımı aldım sorumdan kastım neden boyle çekişki vardı cevabım "matematikde bazı yerlerde varsayımlar devreye girer" :d ama ben mat. öğretmenlerine karşı cins teoriler üretme eylemlerimi devam ettircem bidahaki teorimde görüşmek üzre

[ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 19:07 tarihinde, anartheelf tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

sonsuzla işlem yapamazsınız gibi bişi, gerçel sayı değildir. (genişletilmiş reel sayılar kümesi elemanı, ama o küme de cisim/grup olmuyordu öyle bişiler vardı. unuttum şimdi bakmak gerek.)

şöyle diyebiliriz, oyun oynayan iki arkadaştan biri 1 den n e kadar olan sayılardan birini tutuyor olsun, n sonsuza giderken diğer arkadaşını tutulan sayıyı bilme ihtimali sıfıra gider.

[ Mesaj 02 Mart 2006, Perşembe - 19:25 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

matematik zaten sanal bi bilim; varsayımlar içermesini yadırgamak matematik mantıına aykırı. 1=1 diyoruz ama 1 nedir, 1 nedir?
varsayımlar ve ufak şeyleri ihmal etmeler olmasa bu hayat nası olurdu bilemem. her şeyi sorgulamak yerine kabullenmeyi kabullensen ii edersin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...