Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyunun dunyasi buyuk


protexor

Öne çıkan mesajlar

slm arkadaslar yeni basladim guild wars'a lvl 8 necro/wariorum var. iyi bir combomu bilmiyorum gercide yaptik iste. oyun bana epey buyuk geldi bi suru ziyaret edilcek kasaba falan kayboldum icinde. bir de hep single player gibi oynuyorum tek basima. bu da biraz baydi. sonra duydum ki max lvl 20'ymis. biraz dusuk gibi geldi bana, bi de silah falan alcam nerden bulabilirim, silah satan vendora gidiyorum birtek upgrade yapiyo. armoru'da craft yapmak gerekiyo galiba. biraz bilgi verirseniz sevinirim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendine türk guildi bulursan "single player" oynama sorununu kaldırmış olursun(bu forumu araştırarak kendine rahatlıkla guild bulabilirsin) olmadı sehirlerde questler icin veya missionlar icin kendine party bulabilirsin en basitinden "lfg"(looking for group) yazarak.
level 20 olayına gelirsek, oyunda ilerledikce goreceksin bir sürü şey var icinde level dedigin bunlardan en kolay yukseltebildigin.skilleri acman gerekcek,armor + silah vs... secondary degistirebilirsin onların skillerini açabilirsin, pvp ye yonelebilirsin ki bu cok ayrı bir dünya başlı başına...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

su an lvl 10 oldum. ascendion city arena'da pvp yaptik 22 kere ust uste kazandik cok iyiydi takim. 1000 faction yaptim fakat, unlock ettigim rune'i bi turlu bulamiyorum. ayrica city'e geri dondugumde ordaki vendorda zaten bu runelerin 100g'a satildigini gordum. neden ben 1000 factioni harcimki 100g'luk rune icin, faction kazanmak uzun suruyo...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi runeler pvp karakterler için unlock olur. yani çantana düşmez unlock ettiğin rune. ikincisi satın aldığın rune unlock olmaz. yani runeyi alırsın o karakterin için kullanırsın. sonra pvp karakter açtığında o runeyi kullanamazsın. çünkü unlocklu değildir. ücüncüsü lvl 10 pvp'sinde kazandığın faction azdır tabiiki. ilerde heroes' ascent'te yapacağın pvpler savaş başı 100-200 faction, öldürdüğün her adam için 20 faction veriyor 8v8 yapılıyor. bide guild savaşları var gvg'lerde 750-1000 faction kazanıyorsun kazandığın her savaş için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar;

öncelikle oyunda "kötü karakter" gibi bir şey yok pek. her karakter dengeli, o bakımdan rahat olabilirsin. ha w/e r/e gibi çok abartı dengesiz karakterler var onlar da kötü değil olsa olsa oynaması zor karakterler.

ikinci olarak oyun evet epey büyük bir harita üzerine kurulu ancak bundan gözün korkmasın. şehir içlerinde alt ve control tuşlarına basılı tutarak (aynı anda değil tabii) gerek npc gerekse oyuncu olarak istediğin kişiyi rahatça bulabilirsin. şehirdışında ise zaten her bölge sana ve grubuna özel instant olarak yaratılıyor. şehirler arasında kaybolmak da pek mümkün değil çünkü zaten questleri izleyince seni belli bir sırada şehirden şehire sürüklüyor, böylece bu lineer sırada kaybolmadan ilerleyebiliyorsun. ayrıca yan questler sayesinde de pek çok dış bölgeyi görebiliyorsun. yine de bir dünya haritası bulundurmak iyidir tabii ki. google ya da başka bir arama motoruna "guild wars world map" yazarak bir tane bulabilirsin.

single player olayı zaten başlarda oluyor sadece, ileride zaten bunu yapacak gücün kalmıyor pek. çünkü oyun ileride oldukça zorlaşıyor. ha tabii her zaman yanına henchman alabilirsin npc olarak, ama bazı görevler var ki henchmanle geçene madalya falan vermek gerekir. gidip bir şehirde "looking for party for x quest/mission" diye bağırırsan elbet bir grup buluyorsun eninde sonunda. ha bunla uğraşılmaz dersen de türk guildlerini ve oyuncularını friends ("n" tuşuyla açılan pencere) listene ekleyerek onlarla irtibata geçebilirsin. gerek beraber görev tamamlama gerek alışveriş/yardım açısından çok yararlı olur.

maksimum level 20 evet, ama bu da gayet yeterli, öyle ki yeni çıkacak (bu ay çıkması bekleniyor) expansion packte bile bunu arttırmayı düşünmüyorlar, bir yerden sonra çok da farketmiyor zaten. bu da güzel aslında, özellikle bu oyunun wow ve türevi gibi "hardcore player işi, çok oynayan kazanır" türü oyun olmasını engelliyor, "iyi oynayan kazanır" türü eğlenceli ve "light rpg" kıvamına sokuyor. bu konuda da çok bir tasan olmasın.

ileride silah yapan npc ler de göreceksin. silah almanın 5 yolu var bu oyunda. birincisi yaratıklardan düşen lootlar, ki en iyi silahlar bunlardan çıkıyor zaten. ikincisi "collector" isimli koleksiyoncu npc lere belli bir miktar eşya verince karşılığında alabilirsin, bunları kontrol etmeni tavsiye ederim arada güzel şeyler oluyor. üçüncüsü hammadde ve para vererek armors/weapons yazan npc lere gidip yaptırabilirsin. dördüncüsü quest ödülü olarak bazı npc ler silah veriyor. ve son olarak da diğer oyunculardan alabilirsin, ki en pahalısı da bu oluyor herhalde. benim tavsiyem yine bol bol yaratık öldürerek bunlardan düşen eşyaları denemen.

zırh da yine hammadde vererek npc lerden alabilir, ya da collectorlardan şansını deneyebilirsin. zaten ileride dorknar's forge şehrine gelince zırh derdin çözülecek merak etme ;) ama oraya daha çoook var.

Rune ve benzeri açılmalara gelince. Farkettiğin gibi oyunda 2 adet seçim var, RP ve PvP serverları. PvP serverında başladığın karakter direk level 20 olarak oyuna girer ve çeşitli arenalarda görevlere girersin. Ancak bu karakterin kullanabileceği özellik ve eşyalar başlangıçta son derece kısıtlıdır. RP serverında oyunda ilerledikçe açacağın skill ve eşyalar PvP serverındaki karakterin için de açılır ve o karakterinle bunları kullanabilir hale gelirsin.

Kolay gelsin, daha soracağın bir şey varsa çekinme.

[ Mesaj 03 Mart 2006, Cuma - 22:16 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...