Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gerçekten yunanlılardan nefret ediyormuyuz?

byzasz

Öne çıkan mesajlar

bu konuyu kendi adıma bende merak etmişimdi,gerçekten nefret ediyormuyum etmiyormuyum.geçenlerde 40 dolaylarında yunanlı ile bir iş sebebiyle berğber çalışma fırsatımız oldu, gayet ön yargılı olmama reğmen gördüm ki siyasilerin malzeme olarak kullandığı gerçekmiş türk yunan düşmanlığını.
yani admalar yıllar boyu berğber olmamızın etkisiylede olsa inanılmaz bir benzerlik gösteriyorlardı vede bizden nefret ediyor gibi hele hiç durmuyorlardı.ama tarihimize bakarsanız sürekli bir yunan düşmanlığı aşılanmaya çalışılmakta...gerçekten yunalılarla düşman mıyız tarihte yunalı halklara türkler arasında neler geçmiştir biz mi onlar mı neftret ederler.....
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen önyargı diyorum ben de. olayın özü, belki kültür değiş-tokuşu ve belki de bunca yıl içiçe yaşamanın sonucu olarak, türkiye türklerine en yakın olan millet rahatlıkla yunanlılar diyebilirim, hatta biraz daha ileriye giderek bugün dünyadaki diğer türk ülkelerden daha yakın olduğumuzu söyleyebilirim. aynı zamanda bugün yurtdışında bir yunanlıyla karşılaştığınızda onu türk zannedersiniz ve eğer politik olarak "türk düşmanlığı" rüzgarına kapılmamışsa aynen bir türkün yapacağı gibi sıcakkanlılıkla size yardımcı olur, derdini paylaşır, vs vs... ben bunu fiilen yaşadığım için rahatlıkla söyleyebilirim (öte yandan "politik" olanları da sizinle bağıra çağıra saatlerce kavga ederler ayrıı, hatta ermenilerin değil asıl onlara soykırım yapıp ermenileri kullanarak bunu gizlediğimizi öne süreniyle bile karşılaştım)

ben kendi hesabıma insan bazından yunanlılardan nefret etmiyorum, nefret etmem için de bir sebep görmüyorum. ülke bazında bakarsanız da iki ülke arasındaki gerginlik bize değil, yunanistana ve türkiyeye silah satan fransa, ingiltere ve amerika gibi ülkelere yarıyor bize değil, bunların gösterdiği doğrultuda söylemlerle yola çıkan elemanlar da ortalığı karıştırıyor. affınıza sığınarak hepsine kafam girsin demeyi borç biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yunanlıları sevmıyorum ama ulkelerını ve yonetımlerını sevmıyorum cocuklarına ogrettıkelrını sevmıyorum polıtıkaların ısevmıyorum
ama halklarıyla bır problemım yok aksıne sarkıalrından tutun yemeklerıne akdaar bıze o kadar yakın bır mılletkı

yunanlılar emperyalızmın turk e akrşı kullandıgı bır aractı sadece ve ısmırden denıze dokulmelerınden sonra emperyalsıtler kaldırıp attı ve ınanın o zamanı nturkıyesınden daha kotu duruma dustuler

ataturk ıse her zaman savas boyunca bızım savastıgımız yunanlıalr degıl onları kullanıp vatanımızı elımzıden alamaya calısan emperyazlızm dır demsıtır

kaldıkı yunan basbakanı venızelos kac yıl once savaştıgı ataturk u yunanıstanın sıyası durusunu ve ekonomısının mafolma sebebı olan ataturku butun yunanlıalrın nerdeyse o donem korktugu ataturk u nobel barıs odulune aday gostermıştıır

ayrıca dunyaya bakın komsualrıyla kıllık yasamayan bır develt mevcut degıldır en basıtı amerıkan fılmlerınde gorursunuz daıma kanada ıle ugrasırlar yada meksıka ıle ozellıkle meksıkayla yaptıkları bır savasta amerıkan vatanseverlıgı ve kahramanlıgının ıspatı olan bır alamo fort u vardır bugun bıle yaslılar emember the alamo der amerıkada
Sosyal ağlarda paylaş

her yaz ayvalık'taki yazlığımıza gidiyoruz ve yunanlılarla birlikte olma fırsatımız oluyor.

her perşembe ayvalık 'ta pazar açılır.ve perşembe günleri her taraf yunan doluyor.oradaki fiyatlar yüzünden onlar akın akın buraya geliyor ucuz diye ve halklar arasında gerçekten dostluk var.

buraya gelen yunanlar esnafla konuşabilmek için türkçe bile öğreniyor.bizim esnafta rumca öğreniyor vs. vs.

birlikte gösteriler yapıyorlar vs. vs. arkadaşımız bile vardı yunan :) maç yapmıştık.

halklar arasında düşmanlık yok denecek kadar az.siyasiler düşman.
Sosyal ağlarda paylaş

daha cok onlar bizden nefret ediyor . bizim onlari pek salladigimiz dusunulemez .

dun gece wow da gayet klass bir wand dustu . guild chatte sordum var mi isteyen , adamin birisi ben isterim dedi . neyse yolladik buna wandi . 10 dakika sonra yanlislikla arkadasa gondermem gereken turkce bir mesaji guild chate yazdim . millette merak etti hangi dil bu diye sorunca turkce dedim ve az once o wandi yolladigim adam ki tripleri gorun siz . komsu yapma boyle dedim adama ; kusura bakma aramizda tarihi bir dusmanlik var , burada bu babadan ogula gecen bir durum , kisisel algilama dedi .

iste o zaman anladim ki hakkaten bu dallamalari turk dusmani diye yetistiriyorlar . zaten yillarca gazetelerde televizyonlarda gorduk adamlara ilkokulda turkler hakkinda neler okuttuklarini .

bundan sonra 1 cupper istesin yok o serefsize . delikanli da degil ha bunlar , yoksa yollardi wandimi geri :D
Sosyal ağlarda paylaş

Yunanlıları sevmiyorum,çünkü başka ülkeler tarafından tarih boyunca bize karşı maşa olarak kullanılmıştır. Ayrıca buda yetmezmiş gibi kendi ülkelerinde sürekli bize karşı bir politika yürütmekteler ,gerek rum sorunu olsun ,gerekse kendi idolleri olan eski Bizans yanlısı çalışmaları olsun,ha elbetteki insanları iyi olabilir çünkü onlarda yöneticilerinin kurbanı oluyorlar bir noktada ancak bu zamana kadar bir değişiklik olmuş değil biz onlara iyi bir şekilde bakabiliriz ancak onlar bizi hala düşman olarak görüyorlar bilinç altlarına...

Bizde onları öyle görmüyormuyuz zaten bir noktada? yaşananları silip atmak zor belki ileride tamamen bir türk yunan dostlugu olabilir ancak bununda zor oldugunu düşünüyorum her iki ülkede kendi çıkarları doğrultusunda bir dostluk gösterisi yapıyor,her iki milletinde fikirleri pek önemli değil bu noktada :)

[ Mesaj 09 Mart 2006, Perşembe - 08:43 tarihinde, khalad tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bıze ıstedıkelrı kadar dusmanlık duyabılırler valla sallamamak lazım

tavşan daga kusmus dagın haberı olmamış yanı

adamlar bıze en sefıl zamanalrımzıda bıle yenememişler askerı tarıhlerı turk yenılgıelrıyle dolu halıyle bır komplex var adamlarda kolay dııl ılk gelıp bınelrce yıllık toprakalrına coreklenıyoruz batıdan buyuk destek alıyorlar ısyan baslatıyor takır takır ındırıyor osmanlı vay sen ne yapıosun dıe avrupalı araya gırıp onalr adına bagımsızlık alıyor

balkan savaslarında 1 e 5 dalıp avrupanın gazıyla anca kıcıkırık toprakalrını alıyorlar

osmanlının dagılma donemınde domekede yapılan savasta osmanlı bır guzel yunanlıalrı yenıyor (domeke savaşı sırasında tepelerde mustafa kemal adında genc bır harbıyelı vardı kendısı hayatının ılk savasını ordan ızlemıs ve hayran olmustu)

e mondros ımzalatılıyor avrupadan bıssuru malzeme ayrdım vs vs gelıyor zılyon kere hasta adamın cesedı dedıkelrı turk cenazesınde kendısı ıcın hazırlanan tabutu ahanda bunalrın kafasına gecırıyor

sonra 2. dunya savası sırasında turkıyeye yanasıyorlar ve saldırmazlık paktı yanında ortak savunma paktı yapıyorlar ama faşsitler saldırınca yunanıstana turkıye ben yokum dıyıp yuzustu bırakıyor bır nevı

sonra gene ıngılzıelr kurtarıyor bunnarı bır bakıma ve ustuste bu kadar olaydan sonra kendılerı ceset halıne gelıyor

sonra kıbrısta bır nuamra yapmaya calısıyorlar bızımkıler daaan dıye ındırıyor sopayı kafalarına ve dunaydakı en eglencelı ada ortaya cıkıyor

kurtulus savasımzıdan sonra denıze doekrek asagılanmalarını turkıyeye savas tazmıantı olarak odıycek para bulamadıkalrı ıcın toprak vermek zorunda kaldıklarını nufus mubadelesıne bır avuc turke kasrılık yunanıstan nufusu 4 mılyonken turkıyeden 1.5 mılyon rumu zorunlu oalrak alamsını ve zaten kucuk asya facıyasında denzıe dokulen ekonomısının ıyıce bok olamsı rejımelrının degsımesı boka saplanmaları vs vs yı saymıyorum bıle

bır akrdak kayalıkalrında ınatlasmak ıstedıler onuda yuzlerıne gzolerıne bulastırdılar ve Turk subayalrından korktukalrı yapılan bır ankette ortaya cıktı bıde ustune bızım genelkurmay baskanı o donem attırmayın tepemı yarın sabah kahvemı atınada ıcerım dedı

empatı yapın bıraz kendınızı adamların eyrıne koyun bu kadar ezıklıkten sonra bırakında turk dusmanı olsunlar
dedıgım gıbı davsan daga kusmus dagın ahberı olmamıs olayı bırakın ne halt yıyorlarsa yesınler bızım sınrılarımızı zorlamadıkalrı surece hee sınrılarımızımı zorladılar hep beraber ıcerız sabah cayımızı atınada ne olcak askerı raporlara gore yunanıstanın tsk karsısında dırenme vaktı 8-9 saat olarak rapor edılıyor yanı cıddıye alıncıak bır ulke dııl tıpkı ermenıstan gıbı bısey ıste

bırkaın komplexlı komplexı otursunlar davsan daga akfa tutsun
bızım komsumuz onalr ıyıd eolsalar kotude olsalarda bız komsuluk vazıfelerımızı bılelım he yaramazlık yaparlarsa vururuz kafalarına bıtane susarlar onun dısında gelsınler cay kahve broek ıkram edelım konusalım tatlı tatlı
ama sen davsan halınle daga akfa tutarsan gulerler sana

anca yandıkı daha yuksek dagalra ıspıyonla o daga akrsı gelebılrısın ama o buyuk dagalarında elıne bır dusersen yandın bıttın bunu butun davsanalr cok ıyı bılır :)
Sosyal ağlarda paylaş

yanı adamalrın alcaklık komplexı var kendılerını bızle bır gormeye fıaln calısıyorlar

dıyorumya empatı yapın bırazcık bız bılemeyız bu adamalrın ne hıseetıgını atalarımız dedelerımız sagoslun sımdıye kadar hıc baska bır mıleltın buyrugu altında yasamamışız tarıh boyunca bagımsız yasıyan bır mılletın 2000 kusur sene bagımsız ve guclu yasayıpta dagdan gelen turkler tarafından kendı bagalrında ıscı statusune dusmelerının ezıklıgını bılmesı ımkansızdır

adamalr 500 sene bızım altımzıda yasamız bırakın komplexlı olsunalr

yunanlıları co ksevıyorum ben onlar olmasa ne yapıcaz yanı kımle kafa bulucaz

hatta burdanda seslenıyorum eytkılelılere su galatasary ı kotu durumundan kurtarsınalr fılan mazallah borclarından kapanırsa fılan fenerbahcelıelr baska kımle akfa bulucak eglenıcek dımı
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim okulun beşiktaş kampüsünün tuvalerinden birinde bir yazı vardı tam tuvalete oturduğunda okurdun ben hep onu kullanırdım heryer boş olsada :) şöle yazıyordu ^^ Gündemi takip eden azcık akıllı herkez israilden nefret eder, biraz daha akıllılar bilirlerki israili amerika destekler ondan nefret ederler,ama kafası çalışan herkez bilirlerki, tüm tarih boyunca şerrin başı ve yaratıcısı ingilizlerdir...^^ nese ilk okuduğumda gülmekten gebermiştim
Sosyal ağlarda paylaş

Bişey daha var hanii topikle alakasız ama amerika israil drken aklıma geldi..bir kitapta okumuştum, körfez savaşının başlangıcı savaşın şekli falan filan hepsinin tevratın (ozmaman babil olaraka adlanddırdığı şimdi ki bağdat için ) sureleri şeklinde gerçekleştiğinden falan basediyordu ayetleri ve yaşnan olayları karşılaştırıyordu.Nese acayip uyumlu druyordu ama ben kitabı biraz komplo teoristi bulmuştum fakat kuzay ırak ve sonra olacaklar için öngördüğü herşey çıkmıştı..Demem o ki tama hani ingilizler ama dünyayı yahudiler yönetiyor falan diye bişey de var en azından amerikayı(yanılmıyorsam amerikayı kuranlar arasından abrahaam lincoln falan hep yahudiydi galiba)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...