Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aşkın sembolü kalp değilmiş!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aşkın sembolü kalp değilmiş!..

cnnturk

abd'li bir bilim adamı, aşkın sembolünün aslında kalp değil popo olduğunu söyledi.
sevgililer günü'nün ortaya çıkışı üzerine araştırmalar yapan psikolog galdino pranzarone, sembolün bir kadının arkadan görünümünden esinlenerek yaratıldığını belirtti.
virginia'daki roanoke college'dan profesör pranzarone, 'discovery news'e verdiği demeçte, sevgililer günü hakkında edebiyat ve mitoloji alanında araştırmalar yaptığını söyledi.
kalbe benziyor ama...
pranzarone, "sembolün üst kısmındaki iki yuvarlak tabii ki kalbin iki kulakçığına benziyor" diyor ama ekliyor: "ancak kalp hiçbir zaman bu kadar kırmızı değildir...
"ayrıca, sembolün kıvrımları da kalbe benzemiyor. kalbin üst kısmı bu kadar net bir biçimde ortaya doğru sarkmaz ve alt kısmında da bu kadar keskin bir uç yoktur."
popo tapınağı
pranzarone, eski yunan ve roma'dan beri kullanılan bu sembolün kadın anatomisi ve kalbin şeklinden ilham alınarak ortaya çıkarıldığını söylüyor:
"özellikle eski yunanlar, kadın güzelliğini, vücudun arkadan görünümüyle tanımlardı. güzellik tanrıçası afrodit her kadından güzeldi, fakat özellikle poposu ve dünyada tekti...
"kalçalarının şekli o kadar güzeldi ki, eski yunanlar onun için güzel popolu afrodit anlamına gelen 'aphrodite kallipygos' isimli bir tapınak yaptı. bu, tüm dinler içinde popoya adanan tek tapınaktır."

yorumsuz diyorum...
Mesaj tarihi:
aman tanrim!
asktan sogutuyorlar adami resmen =/
ha bi de adini galbime yazdim gibilerinden iltifatlar yerine , adini dötüme yazdim falan mi dicez simdi *yalan olur*

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 15:41 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bütün romantik duygularımı yokettiler . Bütün hayatımın akışı değişecek artık . Bir daha birini seversem kıçıma dövme yaptırırım adını artık . Bi anlamı olur .
Mesaj tarihi:
bi reklamda vardı. çocuk, duvara kalp çiziyordu fakat kalbin ucuna boya yetmiyodu ve çocuk biraz uzaklaşınca d.tle karşılaşıyodu, sonra kaçıyodu hemen. ardından bi gsm şirketi -olsa gerek- bişeyler diyodu.
Mesaj tarihi:
oda güzel tabi erkekler kızları keserken genelde popolarına bakarlar,kızlarda erkekleri keserken aynısını yapıyormuş ... gerçi ben genelleme yaptım ama arada farklı olanlarda vardır :)
Mesaj tarihi:
aynı şeyi bende düşünüyodum bi süredir. kalbi delen oku da başka bişiye benzetmiştim hatta ama sölimiyim. ehihe :)

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 17:37 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ]
  • Yeni Oluştur...