Chasten Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ne olursa olsun adam gitmiyor. ama birilerinin gitmesi lazım buna en basit çözümde bu bulunmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 emeklilik yaşına güzel değinilmiş. 10 yaş arttırılsa emeklilik yaşı bence sağlık sorununu bitirmeye yetecek bir bütçe çıkartılabilinir. doğuya gitmek istemiyor doktorlar diyorsunuzda, ben 2 yıldır bacğaımla ilgili bir sorun için antepe gidiyorum. diyarbakır - maraş gibi şehirlerdende bildiğim şey şuki; oralarda özel hastahaneler istanbula oranla daha kaliteli bir yaşam standartı veriyor doktorlara. ama gel görki devlet hastahanelerinde amelyat etmeye korkan(evet bacağım kırıldığında riskli diye 7 saat bekletildim maraş'ta) doktorlar var. bu tarz adamların doktor olması nasıl önlenir oda tartışılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 rahan 20 sene calisarak dunyanin neresinde emekli olunuyor bir anlat hele? askerler disinda ??? 20 yasinda ise girdim 40 yasinda emekli oldun, sen 20 sene calistin diye benim sana 32 sene bakmam mi lazim? evet kardesim 40 yasinda emekli olanlar calisanlari emiyorlar begen yada begenme [ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 05:03 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 senin umrunda olmayabilir ama o hastaneler parayla donuyor uzaydan gelmiyor kaynaklari. Begenmiyorsan ozel sistem duruyor 20 sene calisip aylik verdigin 30 milyonla omrun boyu bakim istiyorsun. ustune tek sen degil butun ailene bakim birde bu acidan bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 bu ülke yönetimi şaka gibi şaka! şey gibi olmuş ; murat yemeği yiyecek misin? yemiyecek misin? yimicem işta! tamam bende zülküf'e veririm!!11! yağğğğ öğğğğqaaaaaa ğaaaaaaaa ıngaaaaaaaaaaa gaaaaaıng Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 doğuya giden doktora ayda 5 yada 6 milyar maaş vardı sanırsam. e halen giden yok. naapsın ölsün mü oradaki insanlar. çok derinliğini bilmesemde şu aşamada çok mantıklı bir karar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 türkiye de doktor olmak; göz bozmaya değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Herzaman doktorlardan dinlediğim sey insanlara yardım etmek icin sectim bu mesleği bosuna doktor olmadık Hertürlü zorluğu görebileceğimi bile bile sectim bunca sene bosunamı yırtındık senin bu düşüncelerini ben coktan ictim gibi kelimeler bazı meslekler Ticaret değildir . Özellikle Öğretmenlik Ve Tıp dünyası paradan önce gelmesi gerekenler var ve bunların Olduğunu söylerler hep karsısında ama böyle bir olaydada normal bir halkın azından cıkanlarıda söylemeyi bilirler ya orda söyle böyle senin mesleğin bu sen bilmiomuydun bunları hadi Kardeşim hadi gec onları... Tayip'e gelince diyecek söz yok adamın ne ... yediği belli değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 said: rahan 20 sene calisarak dunyanin neresinde emekli olunuyor bir anlat hele? askerler disinda ??? 20 yasinda ise girdim 40 yasinda emekli oldun, sen 20 sene calistin diye benim sana 32 sene bakmam mi lazim? evet kardesim 40 yasinda emekli olanlar calisanlari emiyorlar begen yada begenme arkadaşım sen o mesajı götünden mi okuyorsun? annem 20 sene devlete çalıştı sadece, ailemde annem dahil herkes hala çalışmaya devam ediyor. babam 70 kişilik atölyeyken 2000 kişilik 3 fabrikaya çevirdiği holdingin başında, ki bu 3. şirket büyüttüğü. bu insanlar kan emiciyse sen amip bile olamazsın. said: senin umrunda olmayabilir ama o hastaneler parayla donuyor uzaydan gelmiyor kaynaklari. begenmiyorsan ozel sistem duruyor 20 sene calisip aylik verdigin 30 milyonla omrun boyu bakim istiyorsun. ustune tek sen degil butun ailene bakim birde bu acidan bak. o benim sorumluluğumda olan bir şey değil arkadaşım. gidiyorsun o sosyal güvenlik başında kim varsa ona söylüyorsun. bana bakmıyorsun. ayrıca üniversite diplomanı görebilir miyim sigorta matematiği aldın mı da burdaki hesapların doğruluğunu yanlışlığını tartışabilecek bilgiyi kendinde buluyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 emeklı maasları develt tarafından cukkadan odenmıyor bunun kesıntılerı var seneler boyunca kaldıkı turkıyede bu kesıntıler karsılıyor develt paray ııyı calsıtırdıysa 40 yasındada emeklılı kyok artık artttırdılar baya onu kaldıkı memura verılen emeklı maası zaten 3-4 kurus bısey annem 24 yıl develte hızmet ettı ayda aldıgı para 700ytl mı ne e babam 13 yasından berı devlette sayılıyor asker oldugundan nerdeyse 50 yıl hızmetı var devlete hemde askerlerın hızmetı ıle kıcıkırık masabası hzımetı bır sankı ee ne oldu benım babam devletın kendı hastanesınde hatta askerın hastanesınde 3 gunde teshıs konulamadan vefat ettı ordan oraya ordan oraya yolladılar 50 yıl şark demeden savaş demeden bu develte egce gunduz hızmet eden babam develtın hastanesınde ıhmalden öldü adaletmi bu şimdi o yuzden bısey bılmeden yok o boyle bu soyle dıye ortaya atlamayın memurlardan once bu mıleltın kanını emen 550 kusur adam var anakarada yasıyorlar ve kendıelrıne mıleltvekılı dıyorlar adamalr bır sene calısıyor ondan sonra ayda 9 mılya maasın ustune oturuyor omru boyunca buna ses cıakran yok tabı veya fonakıtan yumurtalarınada yok yada onu gectım ofer gelıyor dubaılı gelıyor mılyarları alıyor tık yok ıs memur maasına gelıcne emeklıler kan emıcı ılan edılıyor basbakanın dedıgı gıbı "terbıyesızlık yapmayın laaan" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 getireceği yabancı doktor ile yerli doktorun maaşı aynı olacak ise getirsin tabiki. ama şöyle bir gerçek varki getirebileceği yabancı doktorlar türk doktorlardan iyi olmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 baban iki yuz senede calissa onemi yok. annenin aldigi emekli maasi yeter. 20 sene calisip 32 sene emekli maasi almayi normal gormemek icin universiteden isletme bititmeye gerek yok(ki masteri var ya neyse) baban bir kisiden kraliyet bile kursa beni ilgilendirmiyor anliyorsun dimi. kafan girdimi bu rahan bu arada seni ilgilendirmezse kafani iyicene sok. o adamlarin yaptigi hesaptaki saglik sistemi bundanda kotu. yani simdi gelip sikayet etmeye hakkin yok cunku sen en basta bu sistemi istedin. anladinmi rahan. ve evet rahan senin annen su an benim gibi calisanlarin uzerinden geciniyor.(emekliliginden 10 sene sonra calisanlara yuk oluyorsun verdigin primler anca 10 sene karsilar) annen 24 sene 700 milyonla aylik verdigi 150 milyon kesintiyle 30 sene emekli maasi ustune saglik hizmeti bekliyor. askerlerin durumu tamamen farkli yalniz butun dunyada asklerlerin yipranma durumundan erken emeklilik haklari vardir. yani isin ozu bu ulkede 40 inda emekli olup 50 yasindan fazla yasayan herkes calisanlarin sirtindan yiyor. bu yuzden avrupada 65 yasinda emekli olursun. 65 yani bu sosyal guvenlik sistemin buna gore calisir. [ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 13:59 tarihinde, matama tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Turkiyeye getirebilecegi en ucuz doktorlar rusyadan gelebilecekler cunku digerleri azerbaycanlilar falan bizim sistemimizde doktor gorunmuyor. Avrupali doktor salak degil buraya gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 getirecegi yabanci doktorlar doguda goreve gitmeyi bastan kabul edip gelecekleri icin maaslari fazla olabilir bir mahsuru yok . gitsin sevgili doktorlarimiz doguya getirmesinler yabanci doktor . bir de madem yabanci doktorlar gelebiliyor yabanci hakemler de gelebilsin hehe erken emeklilige gelirsek ; erken emekli olan insanlara ithamda bulunmak dogru olmaz ama coban sulu oy alacagim diye bu memleketin kokune kibrit suyunu bir kere degil buna benzer sekilde defalarca doktu . kizilacak birisi var coban suluye kizin . [ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 14:31 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jedi Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 bedava çalışsalar bile aptalca bir şey oldugunu savunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 rusya'dan oradan buradan doktor getirelim diyorsunuz ama herşeyi geçtim en basit düşünelim: bu adamlar ameliyay edereken sizi hemşire ve diğer doktorlarla nasıl anlaşacaklar ? o kötü türkçeleriyle o kadar baskı altında nasıl dediklerini yaptıracaklar yoksa üstün başbakanımız bu dışardan doktor getirtikten sonra bütün doktorların ing öğrenmesini koşulumu getirecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 üstün başbakanımız askerlikten kısıp eğitime yatırım yapsın. bu ülkenin zeki beyinlere ihtiyacı var rambolara diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 said: bu arada seni ilgilendirmezse kafani iyicene sok. o adamlarin yaptigi hesaptaki saglik sistemi bundanda kotu. yani simdi gelip sikayet etmeye hakkin yok cunku sen en basta bu sistemi istedin. anladinmi rahan. ve evet rahan senin annen su an benim gibi calisanlarin uzerinden geciniyor.(emekliliginden 10 sene sonra calisanlara yuk oluyorsun verdigin primler anca 10 sene karsilar) sen şunu kalın kafana sok ki benim annem bir "çalışandır" anlıyor musun bunu bir çalışan çalışan çalışan emekçi, proleter, eğitim işçisi, öğretmen,hoca hangisini istiyorsan bu laflardan biri girsin artık şu kafana sabrımın sınırlarındayım! [ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 17:05 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 iyide matama... insanlari yok pahasina calistiriyolar devlet memuru diye... aldiklari paranin cok daha fazlasini hak ediyolar normalde. 24 sene 3/4 maas alip, bi de prim veriyolar, ondan sonra 10 sene idare ediyo o prim diyosun; normalde dusuk olan maaslarinin farklari zaten yeter. ayrica erken emeklilik issizlik sorununa cagre olarak gelmistir. yani issiz onca kisi calisabilsin diye devlet kadrolari bosaltilip bu insanlar alindi. [ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 18:30 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 yakında erdoğan lokavt hakkını kullanır kimbilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 riglous bak mantik hatasi surada. maaslarin dusuk olmasi primlerinde dusuk olmasi demek. millet yok pahasina calisiyor deniyorda sanki herkes 5bin dolar maas aliyor devlet memuru ucuza calisiyor. senin memurun 700 milyon aliyor ama karsiliginda sirkete avrupali kadar kazandirmiyor. yani sirketlerin geliride dusuk oldugu icin memur maaslari dusuk. gsmh si bu kadar bu ulkenin. Neyse bu tamamen ayri bir konu. Sonucta kimse kimseyi zorla devlette calistmiyor ama nedense herkes devlette calismak icin oluyor?? Neyse bu tamamen ayri konu simdi olay su butun dunyada sosyal guvenlik sistemi insanlarin 65(kiminde 67) yasina kadar caliscagina ortalama 70 75 arasi olmesine gore yapilir. Obur turlu 40 yasinda emekli edip nasil besliyecen. Ortada cok basit bir hesap var ama cok basit. Nedense ispartali bir dangalak bu sistemin icine etti sonrada cikip biz turkiyede sosyal guvenlik sistemi kurduk diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 emeklilik issiz sorununa cagre olarak gelmedi emeklilik dangalak ispartalinin secim vaadi olarak millete kiyak olarak geldi. Ha su aralarki zorunlu emeklilige tesvik cok baska. Sirketleri satmaya calisiyorlar ve amcamin oglu teyzemin kizi modunda binlerce gereksiz calisan sokulmus. Ornegin telekom calisanlarinin %60 nin gereksiz oldugunu biliyor muydunuz? Bunlari emekli etmeye calisiyorlarki satabilsinler yoksa kimse almiyor bu sirketleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 arkadasim... onlar devletin halki memnun etme cabasi olarak yapildi. belki yanlisti belki dogruydu, getiri ve goturuleri bi yana, yapilmasaydi nolurdu demiyorum, ama telekomda calisanlarin 60% isten cikarilirsa issizlik olumune artar. sonucta halkin refah seviyesini artirmak icin izlenmis bi politika; ister oy getirsin ister getirmesin, acliktan olmek uzere olan ailelerin cebine iki uc kurus para kondu, refah seviyesi artti. daha once de dedigim gibi, dogru veya yanlis, yapilmis bitmis artik. devlet memurlari hakkinda goruslerin o kadar da gercekci degil; kimse devlet memuru olmak icin olmuyo, oluyosa da bu acliktan dolayidir; herkes cabuk yoldan para kazanmaya bakiyo ki sen adama duzgun calisma imkani sunmazsan ve adam devlet memurlugunu son care olarak gorurse, dahasi ozel sektorun almadigi adami devlet calistirirsa, heralde bazi seyler eksik ki bu adamda ozel sektor almamis. amma velakin issizlik oranini dusurmek icin ve devletin halkina karsi sahip oldugu sorumluluk icin boyle bi yol izlenmis vakti zamaninda. bunun disinda devlete avrupali kadar kazandirip kazandiramayacagi konusunda cok kati konusuyosun. genelleme yapiyoruz burda devlet memurlari diyerek ve bu kategoriye cok kisi giriyo. bahriyeli olup da emekli olduktan sonra calisip, resmiyken kazandiginin bilmem kac katini, daha az is yaparak kazanan binlerce kisi biliyorum. zira ogretmenlikti konu, canini disine takarak ogrencilere bi sey gostermeye calisan ogretmenlere 2 3 kat fazla maas teklifiyle ozel okullar teklif goturdu; goturuyo. demekki bu insanlar kan emici degiller; bi seyler yapmaya calisan insanlar. seninle kim ne kadar yemis tartismasi yapmicam; mevzu bu degil. insanlara kan emici demen saygisizliktir. hos sen yapmissin yapmamissin bana ne, kime ne... kendi bilecegin is; is ki bilgi sahibi, fikir sahibi olmayanlar senden etkilenip de bilmedikleri konularda yorum yapmasinlar, bundandir iki kelime konusmamiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 ya bu sacma mantik yuzunden su an devletin 200 milyar dolar borcu var farkindasin diymi? gereksiz yere isciler alip devleti batak hala getirdik. Yenildi yutuldu ve buna sonuc olarak halki mutlu etmek icin yaptik deniliyor ha? peki o zaman herkes mutluysa ben niye goremiyorum? hayir bu konuda sikayet eden kisi ben degildim hastahanelerden eger mutluysaniz niye sikayet ediyorsunuz:) icin ozu sudur bu ulkede insanlar el birligiyle ulkenin icine ettiler. Sonra sucu sadece calana cirpana vs ye attik. Halbuki herkes en az calanlar kadar suclu. 40 yasinda emekli olan kisi benim uzerimden yasiyor kardesim begenin yada begenmeyin bu kadar basit. Bunu okuyanlarda etkilensinki bir daha boyle seyler olmasin. Matematik statik bilimdir degismez. Hesaplar bu kadar acikken yorum yapmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2006 65 yaşına kadar çalış, tahmini 10-15 sene daha yaşayıp öl? hayata gel... boşuna cinnet geçirmiyor toplum. insanların, suyu sıkılıp çöpe atılan portakallardan farkı yok. anneannemden biliyorum, senelerini verdi devlete şimdiki durumu beni kahrediyor. sosyal güvenlikmiş, sigortaymış, emeklilikmiş, bu sistemlere girmek bence gereksiz. zaten bir gazetede devlet hastanelerinin acınası durumunu yazıyordu. ilaç stoğunun azlığı, alacakların silinmesi, para kazanmak için röntgen çektirilmesi vs. dolayısıyla uzun vadeli bir gelecek düşünmek imkansız. 10 15 sene (yaşayabilirsem herşeyden önce) birikim yapabilirsem yaparım, mümkün olduğu kadar az hayat yüküyle (evlilik, aile, işte kariyer vb. bunları sırtıma yüklenmem) ruh sağlığımı korumaya bakarım. zamanında yaptığım birikimimle de kıt kanaat geçinirim. stresin olmadığı yerde hastalık da olmuyor. huzur en önemli şey. çevremdeki insanları gördükçe, hiçbir şeyin bu kadar eziyete değmeyeceğini düşünüyorum. üstüne üstlük nüfus patlaması aynı hızla devam ediyor, insanlar arası rekabet, en berbat koşullara razı olmayı beraberinde getiriyor. insanlık çöküşte ve durumun değişeceği yok. [ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 21:12 tarihinde, Mino tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar