Whiskey Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 tıpta okuyan bi arkadaşımdan geldi sıradan bi forward mail olmadığı için paylaşayım dedim bilginize ................................................................... >diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de aksam 18:30 > civarinda, alisilmadik derecede zorlu bir is gununun >ardindan (tabii ki tek basiniza) arabaniza binip evin >yolunu tuttunuz . >cok yorgunsunuz ve caniniz da fena halde sıkkın >müthıs gergın ve sınırlı bır haldesınız... > >birdenbire göğsünüzden, kolunuza ve çenenize doğru >yayilmaya başlayan korkunç bir ağri hissediyorsunuz. >en yakin hastaneye sadece on dakikalik mesafedesiniz >ama hastaneye ulasmayi basarip >başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz. > >ne yapacaksınız > >ılk yardım kurslarına katılacak kadar aklı basında >bırıydınız >ama kurstakı egıtmen, sızın basınıza bır sey >geldıgınde ne >yapacagınızı ogretmedı!!! >yalnız basınızayken kalp krızı gecırırsenız nasıl >hayatta kalırsınız? >pek cok ınsan kalp krızı gecırdıgı sırada tek basına >oluyor; >etrafta yardım edecek kımse bulunmuyor. kalp atısları >duzensızlesen ve kendısını bayılacakmıs gıbı hısseden >bırının bılıncını yıtırmeden once yalnızca 10 sanıye >kadar zamanı vardır bu durumda ne yapmanız gerekır ? > >cevap: >panıge kapılmadan ust uste kuvvetlıce oksurmeye >baslayın. >oksurmeden once her seferınde derın bır nefes alın; >oksuruklerınız guclu olsun, derınden gelsın ve uzun >sursun, tıpkı >gogsunuzde bırıkmış balgamı atmaya calısır gıbı >oksurun. >her ıkı sanıyede bır derın nefes alıp oksurun ve bunu >ya yardım gelene dek ya da kalp atıslarınız tekrar >normale donene dek sureklı yapın. > >neden? > >derın nefes almak cıgerlerı oksıjenle doldurur. >oksurmek kalbe tazık yapar ve kan dolasımını >rahatlatır. kalbe uygulanan bu tazık, kalbın normal >rıtmıne donmesını kolaylastırır. butun bunlar sıze, >bılıncınızı kaybetmeden once hastaneye yetişecek >zamanı tanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 çok yararlı. teşekkür ettim. herkesin bilmesi şart! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Usta_AsH Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 donanımhaberde vardı www.dahaonceverildi.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 donanım haber e mi gitçez. ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 oha güzelmiş bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 gerçi buraya daha çok gençler takılıyo ama miyokard infarktusu dediğimiz hadisede ayrıca hemen aspirin çiğneyeceksiniz! şaka değil! akut bi durumda o anlık 75-80 mg kadar yeterli. mümkün olduğu kadar yutmayacaksınız, ağzınızdan hızla emilmesini sağlamanız iyi olur. tadı berbattır. damarlarda yamulmuyorsam %20 açılma yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 aspirin çiğnemek inanılmaz tehlikeli, beyin kanamasına yol açan bir olay.. sakın çiğnemeyin.. oyle okudum valla.. [ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 00:20 tarihinde, MartinLGore tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 hergün asprin içip kaza yapıncada acil servisde kanamadan gidiyorsun, gereksiz ilaç ilaç değildir:). aslında herkez yanında aspirin taşımalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 arama kurtarma takımı durumu/kalp krizi allahım neler oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2006 maile gelmişti.. bu arada ben yapamam aspirine alerjim var da cidden aspirin çiğnenmeli mi çiğnenmemeli mi aceb öle bi durumda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kalp krizi geçiriyorsan aspirin çiğneyeceksin diyoruz. zaten normalde yapılacak bişe değil. aslında ani damar tıkanmasına bağlı bir miyokard infarktüsünden bahsediyorum. aspirin yani asetilsalisilik asit zaten anti agregan özelliğinden dolayı kalp rahatsızlığı olanların çoğuna değişik preparatlarda veriyorlar. eğer böyle birinin kalp krizi geçirdiğini görürseniz verin bir aspirin çiğnesin. kaynak isterseniz vereyim :d textbook of medicine cecil 22th edition chapter 69 aspirin. platelets form a critical component of coronary thrombi. aspirin inhibits platelet aggregation by irreversibly blocking cyclooxygenase-1 (cox-1) activity by s.elective acetylation of serine at position 530. cox-1 catalyzes the conversion of arachidonic acid to thromboxane-1, a potent platelet aggregator (chapter 32). aspirin has been extensively tested to prevent coronary heart disease (chapter 33). aspirin trials in st-elevation acute mi have been more limited but positive. the most important trial of aspirin in st-elevation acute mi randomized over 17,000 patients with “suspected acute mi” (representing mostly but not entirely stelevation acute mi) to aspirin or control and to intravenous streptokinase or control. at 5 weeks, the relative risk of vascular death was reduced 21% by aspirin alone, 25% by streptokinase alone, and 40% by aspirin plus streptokinase.8 since that time, aspirin has been included as standard therapy in most st-elevation acute mi treatment regimens. current guidelines strongly recommend aspirin (class i indication) on admission in a dose of 162 to 325 mg, preferably chewed. aspirin is continued in the same dose throughout hospitalization and then indefinitely in a dose of 81 to 325 mg daily as an outpatient (enteric-coated forms are popular). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 gerçekten yararlı bilgiler tşk ler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 saol armra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 bu çok meşhur bir forward mail.her hafta 2-3 kere düşer inboxuma. bilgiler yararlı görünüyor ama şahsen forward maillere inanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 kalbıne yumruk atarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 başka bi yerde sağlık forumlarında çokça tartışılmıştı gerçekten bilgili insanların bu uygulamaların pek bir yarar sağlamayacağını savunması ilgi çekici idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar