ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 http://nilavarna.deviantart.com/journal/7872550/ yazının orjinali burada, ben c/p ile atıcam gerçi de, kaynak vs. gerekirse koyayım dedim siyasi içeriğe kaçabilecek 12/02/2005 tarihli bir yazı, buyrun: bugünlerde çoğumuzun cep telefonlarına veya e-posta adreslerine halkımızı danimarka markalarını protestoya çağıran mesajlar gönderildi. mesajlar sözde danimarka markalarının listesini de içeriyordu ki bunların yanlış bilgiler olduğu zaten sonradan anlaşıldı. nedense, gerçekte danimarka ortaklığı olan bir türk firmasının adı hiç geçmedi. bunun nedenini bilemeyiz.. gerçek ayrıntıda gizlidir, ayrıntı da ülker'in ingilizce sayfasında.. [link] sayfadan alıntı : ülker entered the cake market in 1995, forming a 50/50 joint venture with dancake. this joint venture, named fresh cake, is one of turkey's two largest cake producers with market share of 40%. it makes effective use of ulker and harry's research & development prowess. the company currently produces dozens of varieties of cakes, including family-size, sliced, bar type, muffins, mini-rolls and swiss-rolls. fresh cake leads the market both in product range and innovation. it added new segments to the cake market by becoming the first in turkey to produce cake bars and filled cakes. the company's istanbul plant has a production capacity of 24,000 tons. tercümesi: ülker, 1995 yılında dancake ile %50 ortaklık yaparak kek pazarına girdi. fresh cake adındaki bu ortaklık %40 pazar payı ile türkiye'nin en büyük 2 kek üreticisinden biridir. .................... firmanın istanbul fabrikası 24000 tonluk üretim kapasitesine sahip. adı geçen dancake firmasının danimarka uzantılı web adresi: [link] sayfadan bir alıntı: as dan cake has expanded internationally, the company has worked with local partners to build production facilities which now utilize dan cake's know-how, brand and technical expertise successfully in poland, turkey and russia. tercümesi: dan cake internasyonel anlamda geliştikçe, firma polonya , türkiye ve rusya'da yerel ortaklarla birlikte üretim tesisleri inşaa etmiştir. bu tesisler dan cake'e patent, marka ve teknik uzmanlık anlamında faydalı olmaktadır. evet gercekten de gercekler ayrintilarda gizlidir, ayrintilar sa gozlerimizin onunde tarihe geçiyor; "ulan artist... al anani !!!! git.... " r. tayyip erdoğan [ Mesaj 25 Şubat 2006, Cumartesi - 17:24 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 sonuç olarak bu fabrika yüzündenmi bizimkiler o çizimlere ses çıkarmadı ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 demek istiyor ki: zamanında ülker grubuyla ticari ilişkileri olan sevgili başbakanımız ve diğer devlet büyüklerimizin konuya gösterdikleri hassasiyet doğrudan kendi çıkarları ile örtüşmektedir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 eti bence+1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 evet dankekin ülkerin olamayacağını biliyordum. bu kadar güzelbişey zaten ülkerin olamazdı. sevindim gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ya o danimarka mallarını almayalım diye millet çoştuydu bi ara.. güzel bişey tepki falan da :) ama daniamrka ürünlerinin haricinde her ülkenin hatta türk üretimi malların adları bile geçiodu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ülkerin ne mal olduğu yıllardır ortadaydı zaten. bildim bileli ürünlerini almamaya çalışırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ne malmış sorması ayıp? ne gibi bi suç işlemiş bu yazıda ben bişey göremedim.. uyduruk komplo teorilerine gerçekmiş gibi yaklaşan insanlarada ayrı bi gülüyorum [ Mesaj 26 Şubat 2006, Pazar - 23:46 tarihinde, elesso tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ne sacma bir yazıdır. koskoca ulker gibi bir firamnın sadece dankek uretiminde %50 danirmak ortalıklı olmasının ne onemi var. protesto edeceksen dankek alma ulkere ne camur atarsı be cahil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 ülkerin camur atilcak hali mi kalmis be, camur icinde yüzüyor zaten. yesil sermayenin en büyük ismi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 haahhaah ülkerlere laf konduramayan insancıklar ne dicek acaba,ne derse desin kim nedanimarka umrumda nede ülkerin yeşil sermayesi, b, dankek kapıp geliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horten Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 bir bilmecem var çocuklar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 2-3 karikatür yüzünden olanlara bak.yazık bu dünya'ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ben syerim gerisine karışmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ülkerin başındaki insanları araştırırsanız, karikatür skandalının çıktığı ülke olan danimarka ile ortaklık yapması biraz abzürt. biraz lafımızı bilerek konuşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ama dankek karikatür kirizinden once vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 o kadar dinlerine bağlı insanlarsa anlaşmayı feshedebilirlerdi. ama dini sömürerek cebe para atmak istedikleri, bunu yapmadıklarından belli oluyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ya arkadaşalr.. çoğu kişi şunu ayırd edemiyor: yabancı sermaye - türk sermayesi! bakın, hepiniz şikayet edersiniz, hep ithal ürün alıyoruz, biz niye üretmioruz dışarı satmıyoruz diye.. şu an dünyanın 200e yakın ülkesine ihracı yapılan ülker malları, tamamen türk üretimi ve türkiyeye kazanç sağlamakt.. ben inanamıyorum sizlere.. kendi ülkenizin içinde kendi kendinize bölücülük yapıyorsunuz.. şahsen, koka kola ve mcdonaltsın israile giden kazançlarına kazanç katmak yerine kendi ülkemde kalan ülkerin ürünlerine para vermeyi tercih ederim.. yine ben kazanıyorum ulan daha ne.. nedir bu ayrımcılıks evdanız hiç anlamıyorum.. 1. kalite ürün ülkerinkiler.. etininkiler de öyle.. sen doyur karnını allahtan daha ne istiosun belamı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ama bazı insanlar para kaybetmektense insanların güvenini kaybetmeyi yeğliyor. @muhallebi,bence adamalr cok akıllı,dindar olabilir ama aynı zmanda iş adamlarıda kendileri,bunu göz önüne alarak bak. [ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 16:23 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 herkes alman firması bosh değilki cnm :) -- hı bu arada, ben bir kez ama bir kez dahi, ülkerin, biz dinciyiz, dinci kesim bizi seçin,diye bir şey sölediklerini duymadım.. yani dini söürmek nerden çıktı allaşkına ya.. saçmalıın daniskasını yapmışlar, dini sömürüyor diyenler.. -- ama tabi eer, elinizde varsa, ülker holding yönetim kutulunun resmi açıklaması böle bir tarzda, o zman bütün sözlerimi yerim, eyvallah da derim.. [ Mesaj 27 Şubat 2006, Pazartesi - 16:23 tarihinde, Dragonmax tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ülker kimin ben de onu bi araştır derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 kimin olduunu biliyorum arkadaşım.. burada mesele kimin olduğu değil, şirketin satış politikasıdır.. dini kullanıyomu.. hayır.. eeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 yabancı ortağa bakıp böyle ucuz yorumlar yapacaksak iş kolay hatta benim de açtığım bu olayın daha ötesi bir topic var http://forum.paticik.com/konu.php?id=150329 http://www.ulker.com.tr/ulkerportal/kurumsal/kurucunun_mesaji/ ülkerin naısl kurulduğu ne iş yaptığı ortada adamlar para kazanıyorlar coca cola bile daha çok kullanmıştır dini ögeleri reklamlarında hatta ramazanda coca cola kapaklarını bile yeşil renk kullanıyor :) kapitalist sistemlerde; paranın dini imanı yok; o açıdan fazla kasmayın http://www.dancake.dk/engelsk/index.htm bahsi geçen yüzde 50 ortaşı olduğu şirket, karikatür olayını bütün danimarkaya mal edeceksen işimiz zor hatta fransız dergileri de destek vermişti, fransa şirketleri kimle ortak; hımm sabancı var bi tane başka da vardır, devam edelim mi düz mantığa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 forgiver şimdi de bizi dincilikle suçlicaklar bak biliom ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2006 ya abi bazı kendini bilmezler durduk yere bazı kişilere bok atmaktan kafalarında kendi kendilerine imaj çizmekten bıkmadılar hala. bugün türkiyede dindar kesimden olan ne kadar şirket varsa aynı zamanda müslüman olmayan şirketlerde var.madem %99 müslüman olan bi ülkedeyiz dini bölecek dinimizi zırvalara katıcak yabancı şirketler varken ne diye sadece müslüman ve dini yönleri olan bi şirkete bu kadar laf atıyonuz.adamların kime zararı varsa ... ha görürsün bi irticai faliyetini devleti milleti bölmeye çalışırlar falan o zmn tamam haklısın.ama ben bu güne kadar bu firmanın gıdalarını yemekten başka bi şeylerini görmedim.ne karım oldu ne zararım.o zmn bu kadar laflar niye. ülkede seveneleven diye mal satılıyo renkleri pkk renkleriymiş.pkk nın bi kolunun mağazasıymış ona bişey diyen yok geliyolar bunlara laf atıyolar.afedersiniz ama eğer böyle bi ayrımcılık ve üçkağıtcılık yapan birileri varsa burdan defolsun.önce biraz araştırıp sonra laf atma safhasına ülkemizde çok insan geçemedi.görende siyaset uzmanı sancak herkesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar