nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 ya şu askerliği bir meslek olarak daha cazip hale getirseler herşey çözülür. ben askere gitmek istemiyorum, gereksiz zaman kaybı olarak görüyorum. disipline zaten çok fazla inanmam. ayrıca illa yapıcaksak da süresi fazla uzun. daha kısa olabilir. 2 ay eğitim alıp kendi mesleğini yapan üniversiteliler varsa askerlik 2 ay olsun. o mevkilere de parasıyla çalışan alınsın. zaman kaybı olmasın. savaşlar konusunda da bana askerlik eğitimi gerekmez çünkü savaş çıksa bile ben insan öldürebileceğimi sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 bir amerikalı, bir avrupalı gençle nasıl yarışacak bu ülkenin evladı ? önünde duvar gibi askerlik var. hiçbir plan yapamaz. geleceğine yön veremez. çünkü daha askerliği var! ayrıca 1900'lerin felsefesi ile asker yığınağı yaparak nereye kadar ? hindistan'ın nüfusu 1 milyardan fazla ve afganistanla sürekli atışma halindeler. adamların mevcut ordusu 1.5 milyon kadar bizimki de 1 milyon kadar. ancak bizim nüfusumuz 70 milyon! artık hesabı siz yapın. eğer böyle giderse - yani mevcut yaş aralığı ve askerlik süresi göz önüne alındığında - türkiye'nin 2020'de mevcut asker sayısı 15 milyonu bulacak! daha saymak gerekirse; atom mühendisine birlik verip dağa gönderen bir zihniyetten bahsediyoruz. doktorlara birlik vererek aktif çatışmaya yollayan bir zihniyetten. bunlar şaka değil! 2. doz kızamık aşısı yerine tanker uçak alarak, f16'larına meksika'yı vurabilme yeteneği katan bir devlet !?! bebeklerine aşı almayıp sırf bu yüzden sspe denen bir hastalığı patlatan bu ülkede, bu hastalığın uzun dönem masraflarının tüm bu aşılardan kat be kat pahalı olması daha da acıklı. tanker uçaklar ise asla kullanılmayacak. çünkü her şeyden önce o kadar uzak bir menzile bakacak gözlerimiz yok! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 "askerden kacmaya meraklı cool genclerımız bosuna heveslenmesın yanı." denmiş.nasıl cool olunuyor askerden kaçılarak bir açıklar mısın güzel arkadaşım? misal her işbaşvurusu yaptığın yerde "askerliğini yaptın mı" nın farklı versiyonlarında sorulacak sorulara "kem küm vicdani retçiyim ben efendim diyerek ve rahatlıkla alabileceğin işi kaybetmekle mi? sonra ailenin yüzkarası olarak görülerek mi? mahallede la bu anarşik askerden kaçmış laflarıyla mı? bunlarla mı olunuyor cool. yapmayınız etmeyiniz. asıl cool luk taslamak yumurta topuk ayakkabı giyip, elde tesbih polat abilerinden öğrendikleri yandan yemiş bakışıyla millete racon kesmekle, savaş çığırtganlığı yapmakla olur. hayrola tırsıyoruz mu askerlikten gençler tabi ki karşıma yurdumun geri bırakılmış kesiminden bir insanın elinde silahla çıkması ve adam öldürmekle canımı kaybetmek arasında bir ikilem yaşamaktan korkuyorum. sizin oralarda pek bi ucuz herhalde insan canı alıp satmak ortadoğunun petrolü bitinceye kadar askerlik olmalı, sonra bizim bor başlar, askerlik genlerimizde var, çekingen hale gelmesi baya uzun sürer. bi de bu bor muhabbeti var. biz kend kendimize gelin güvey oluyoruz. daha borda birşey yok. petrol tükense de birşey olmayacak. bunu anlayın. boru tam olarak yararlı işleyecek teknoloji bulunsa bile bora uygun araba bora uyumlu soba bora uyumlu kıl, bora uyumlu yün teknolojisi hayli zaman alacaktır. ayrıca türkiye ne bir afganistan dır ne de bir ıraktır. türkiye halk yapısı olsun askeri gücü olsun (ki bu güç gereksiz derecede fazladır) diğer işgal altındaki ülkelerden çok daha sağlam bir duruş sergilemektedir. ki günümüzde türkiyenin onda biri askeri güce sahip bir ülkeyi kitle imha silahalrı kullanmadan bitirmek imkansızdır. ve kimsenin de çok afedersiniz götü yemez kitle imha silahı kullanmaya. vatan savunmasini gectim, askere gidenler bilir askerlik egitim olanagidir turk halki icin. bir suru adam okuma yazmayi, duzgun bir sekilde kendini ifade etmesini, araba kullanmayi, oturmayi kalkmayi, catal bicak kullanmayi, vatan kelimesinin anlamini orada ogrenir. ha gelistikce ulke azaliyor boyle bir ihtiyac ama hala zorunlu askerligin en onemli sebeplerinden biridir bu. hmmm, eğitim. peki niye bu adamlar o güne kadar okuma yazma, kendini düzgün bir şekilde ifade etme, vatan kelimesinin anlamı öğretilmemiştir diye sorarlar adama. belki de orduya hayvan gibi pay ayrılırken eğitime % 1 pay ayrıldığından olabilir mi??????? *bence askerlik kesinlikle gerekli, sivilde bir eli yağda bir eli balda olanlar içinde, sivilde yoksulluk içinde yaşayanlar içinde... halkın farklı kesimlerini bir nebze de kaynaştırdığı doğrudur. fakat götürdükleri gözönüne alınırsa getirdiği bu güzellik devede kulaktır. ne yazık ki... rahan orda dogmadın onlar bizim konumumuzda degil o yuzden elalemin şeyi ile gerdege girilmez lafından da anlaşılacagı gibi başkalarının nasıl askerlik yaptıgı bizi ilgilendirmez. o ülkelerden hangisinin sınır komşuları 20 senedir aktif savaşta? hangisinin pkk gibi aktif bir terör derdi var? hangisi butun komşuları ile geçmişte savaşmış ve hali hazırda birbirlerine surekli ultimatomlar veriyor? ve tabi en onemli soru hangisi musluman? 20 senedir aktif savaş??? hangi ülkede yaşıyorsunuz sorabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 yazıp da dar açılı tartışmaya kurban gitmek istemediim için içimde kalan düşünceleri yazmışsın. böylesine saçma bi eğitim sisteminden çıkıp bi de 1-1,5 senemizi daha mı kaybedelim? yok, yok. profesörlerin aç kalmasına devam. asker olmasın demiyorum tabii ki; yanlış anlaşılmasın. bi millet, eğer politik ve kültürel alanda fazla "sevilmeyip", coğrafi konumu nedeniyle birçok milletin dikkatini çekiyosa; mutlaka yumruğunu hazır tutmak zorunda. ama düşmanlar taşlarla sopalarla beklerken; yumruğu kuvvetlendirmeye çalışmanın ne anlamı var? [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 17:28 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 bu arada mahallede aşağılanmak ya da ailenin yüzkarası olmak ne demektir ya. askerlik yapmamak suç ya da ayıp mı? ilerleyin artık ya. ben tırsıyorum askerlikten, evet. gururla da söylerim bunu. bu ülke terör sorununu halledene kadar da böyle olacak. ayrıca oraya meslek olarak askerlik yapanlar gönderilmeli, eğitim almakta olan asker gitmemeli. ayrıca bu rezil eğitim sisteminin üstüne hakkaten de 1,5 senemi daha veremem. ki zaten disiplin askerlikle olsaydı bu ülkede suç oranı bu kadar yüksek olmazdı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 o kadar yanlıs bılgı varkı doktoru daga yolluyoalrmıs peh tıp bıtıren bırının bırlıge gırme sansı 0.00000000000001 dırek hastaneye atıyor muhendısıde oyle bıtırın 4 sene unıversteyı yedek subay oalrak yapın 1.5 yıl gecıcı ıs gıbı sabah gıt aksam gel dıger turlu 8 ay zaten burda 15 ay yapıcak kımse oldugunu sanmıyorum duz er olarak ha bızım gencler ıstıyorkı lıseyı bıtırsın 2 yıl hovarda dolassın sonra hop unıverste sınavsız alsın cıksın unıversteden dogvru abd ye master parayıda develt versın sonra kalsın oraya yerlessın yada gelsın buraya garantı bı ıs bulsun bu ısler boyle olmuyor malesef fakır bır ulkede dogduk ulkemızın ımkanları kısıtlı benım kafama gırmıyen ıse bu ımkanları goz gore gore elımzıden calan adamalra gosterılen tepkı 0 ıken bır askerlık meselesının bu kadar buyutulmesı adam gıbı adam yetıstırımıyoruz cogu genc beyınde dogru yurtdısına kacıyor sonra bız burda yerımzıde sayıyoruz kımse kendınden fedakarlık etmıyor bızden oncekı kusak hıc oturup dusundumu acıba gelıcek kusagın durumu ne olucak dıye kaldıkı 12 eylul un eserı bır cogumuz ve ulkenınde ımkanları bu kadar ancak turk mıleltı dunaydakı en egoıst en bencıl mılletlerden bırıdır bızden once ben gelır daıma anca savas zamanında veya yumurta kapıya gelınce bır sılkelenırız sonrası aynen devam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shimana Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 mahallede rezil olmak ailenin utanması gibi olaylar şöyle gelişir. mahallede bir sizi tanıyan kişiler vardır, bir de tanımayanlar. ha tanıyanlar (ki vicdani ret olayını gerçekleştirecek biri iseniz bu tanıyan kişiler zaten bilir ne halt yiyeceğinizi) birşey demez. ama tanımayanlar... onlar konuşur, kıçıkırık ülkü ocağı gençliği vardır yalnız kavgaya kafası basan (tüm genellemeler yanlıştır fakat stisnalar da kaideyi bozmaz) bunlar kendi propagandalarını yaparlar size sataşarak. neyse bunlar zaten önemli değil fazlaca. şimdi aile neden utanır. aile dediğimiz bir çekirdek aile vardır bir de sülale yani "geniş aile". geniş aile içinde herkes milletin gözünün üstünde kaşı var diye konuşur birbirinin arkasından. sonra anneniz babanıza her askerlik mevzuu açıldığında laf sokar densizlerden biri. aileniz de sıradan bir anadolu ailesi ise onlar da zaten baştan yadırgayacaktır bu eyleminizi. son olarak edit yapamadığım için bir üstteki post a buraya yazayım; kimsenin fazladan bir uzvum var diye hayatımdan bir sene çalmaya hakkı yoktur. aynı sırayı paylaştığım kızarkadaşlarım bir sene staj yapıyor ya da masterlarının yarısını geride bırakıyorlarsa bu mudur anayasadaki eşitlik maddesi, sorarım ama cevabını beklemem... [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 18:49 tarihinde, shimana tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 türk halkı aşmalı bazı şeyleri. askerlik yapmamak en doğal bir hakkımız olmalı bence ve yapmayan da aşağılanmamalı. ayrıca kızlar neden yapmıyo yani? sözde eşitiz. onların saçı uzun olabiliyop biz enseyi bi santim geçti mi berbere yollanıyoruz. onlar pat diye işe başlasın biz 1,5 sene askerlik gibi bi zaman kaybıyla uğraşalım. iyi valla oh! ondan sonra kadınlar eziliyo diyolar. resmen bizden daha üstünler yasal olarak. çocuk ayrılık durumunda %90 anneye verilir falan filan. herşey onların lehine. gidip bi odunla evlenip dayak yiyolar ondan sonra hemen kadın hakları. yeme dayağı, düzgün bi adamla evlen. allah allah... neyse saptırmayalım konuyu. askerlik bence gereksiz ve yanlış bişey. zaten lgs ve öss ile yenen gençliğimizin son senesini de orada harcıyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 gençler düzenin çivisi çıkmışsa, bunu söyleyenle değil düzenle uğraşın. bilmediğiniz konuda da atıp tutmayın. benim hali hazırda dağda olan arkadaşım var. askerliğini bitirip dönenler de var. an itibari ile biri gata'da, biri elazığ'da birlik vermişler, biri samsun'da acemiliğini yapıyor, biri kocaeli'nde bir askeri kampta askerlikteki son günleri, biri yeni bitirdi geldi (o da çok çıktı operasyonlara) v.s. yarın biz de gideceğiz. kaçışımız yok! ama çivisi çıkmış bu işin olay bu. adeta aklını kaybetmiş birkaç kişinin yönettiği bir grup insanız, halkız. biraz akıllı olun. yarın sizi de alacaklar. (saydıklarımın hepsi tabib oluyor) ayrıca tanıdığım kısa dönem yapmış inşaat mühendisinden ingiliz dili edebiyatına bir dünya adamın durumu da farklı değildi. bir kürt kökenli arkadaşım istihbarattaydı kendisi için gelen "kökeni kürttür önemli görev vermeyin" emrini komutanına götürmüştü. ortalıkta fol yok bişe yok. sadece gazla sürekli hararetli bir ortam var. sanki büyük bir orduya ihtiyacımız varmış gibisinden bir hava yaratılıyor. topu yalan! hırsız uğursuz toplanmış kanımızı emiyo. askeryede dönen pisliğin haddi hesabı yok. bütçenin yarısını yiyo ama doymuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 8 ay dayanamayacaksanız yaşamayın zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 evet askerliğe dayanamiycak olanlar sıraya geçsin, hepsi ölecek çünkü. yaşayamayız biz. [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 19:53 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 sürelerde düzetleme, yedek subaylık 12 ay, kısa dönem askerlik 6 ay (izin kullanılmadığında 5 ay 5 gün gibi bir rakam ortaya çıkıyor) şu anda. yüksekokul mezunları için gayet kolay, okulu bitirdiğiniz anda, bir sonraki celp dönemine gitmeniz garanti. ilköğretim, lise ve myo larıda aynı durumda 20 yaşında iseniz bir sonraki celp dönemi yine sizi bekliyor. özel sorunlar haricinde(geçim sıkıntısı bunların genelde başında gelir) hemen gidip bitirmek en sağlıklı yol şu an. bilmiyorum(her meslekte böyle değil tabii) pazar günü şöyle bir bakın insan kaynakları eklerine, erkek adayların "askerliğini bitirmiş yada şu kadar sene tecil ettirmiş" olması yazar ilanların çoğunda, kısacası bugün çalışmak isteseniz şirketiniz nasılsa askere gidecek felsefesiyle sizin üzerinize plan kurmaktan kaçınmakta. geleceği düşünüyorsanız askerlik bir engel değil merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 israil'de kadınlara 24 ay, erkeklere 36 ay zorunlu askerlik var. bunu söylememin nedeni israil ile türkiye'yi karşılaştırmak değil, sadece önceki sayfalarda geçmiş belirtmek istedim. askerliğin zorunlu olmaması için birçok ülke karşılaştırılmış türkiye. ancak şöyle bir durum var ki; türkiye gibi oldukça marjinal bir ülkeyi diğer ülkelerle kıyaslamak pek makul değil kanımca. herşeyi bir kenara bırakın, türkiye'nin genel durumunu düşünürseniz askerlik toplumun bir bölümündeki erkekler için resmen bir tür almaları gereken "eğitim" yine de bu uygulamayı doğru bulmuyorsanız bile, diğer ülkeleri bir kenara bırakıp zorunlu askerliğe yine türkiye'de varolan şartları değerlendirerek karşı çıkmalısınız bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 askerin bilgisayarcıya da mimara da yeri gelince diplomata da ihitayacı var. yani bizlere. günümüzde askerliğin er gücüyle olmadığını savunmak çok yanlış bişey. çünkü hala amerikan ve ingiliz askerleri ırakta savaş veriolar. ayrıca vietnamda olsun yada ırakta olsun amerika gerilla savaşını kazanamaıştır. gerilla savaşını başarıyla karşılayan tek düzenli ordu türk ordusudur. vicdani reddi kabul etmek kuzey ırak sınırını uyuşturucu ve terörist trafiğine açmaktan başka bir işe yaramaz. (sadece amerikaya karşı bi tavrım yok, örnekler çok göz önünde olduğu için bunları seçtim) @thelegbra: said: işte budur! kesinlikle katılıyorum.. güldürmeyin kendinize, aslında insanlarda alışılagelmiş bu "vatan borcu" propagandası biraz da kendine milliyetçi diyen köpeklerin saçma sapan kışkırtmalarından kaynaklanıyor. vatana görev mi yapılacak? öğretmen senin için 1 sene para almadan öğretmenlik yapsın, bilgisayarcı adam 1 sene o pozisyonda çalışsın. ha kurtlar vadisi izleyip yumurta topuk giyen "delikanlı"larımız benim için de yerde yatıp sürünebilir plz milletçi olsun, faşist olsun herhangi bir insana köpek demek 1)senin onlardan bi farkın olmadığını belli eder 2) söylediin kişilere sana dava açma hakkı kazandırır. öğretmenlerin zaten 3 sene zorunlu görevleri var. bu görevlerde genelde doğuda yapılır (elbette herkes doğuda yapar demiyorum). askerin korumadığı bi sarıkamışta öğretmenlik yapmak istermisin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ya dıyorumya en komıgı ıs hayatına atılıcaz engel olunuyor geyıgı sankı unıden cıkan bır ınsan ılk 1 senede kalıcı cuk dıye ıs bulabılıyor helekı turkıyede kısa donem 6 aymıs bıde gallant duzeltmıs ben eskısınden takıp edıyorum yedek subay olarakta bır yıl 6 ay nedırkı zaten unıyı bıtırıpte ılk 6 ayda kalıcı ıs bulabılen bırısı var sankı 12 aylık yedek subaylıga laf bıle edılmez cunkı maasıyla calıstıryor ordu senı her ay duzenlı para alıyorsun kı asgarı ucertın ıkı katına fılan esıt bu para kaldıkı yemek ordudan ev ordudan faturalar ordudan askerden donucne cebıdne bırıkmıs paran bıle oluyor olay kesınlıkle ıs hayatı hebe hube degıl sıvılden cıkıp o dısıplın altına gırmek ıstemıyor kımse cunkı ıstanbul cıkıslılar anadolu gercegıyle ılk defa karsılasıcak orda burda rahatına alısmıs rahatını bozmak ıstemıyor bu kadar basıt askerden kacmanın temel sebepelrınden bırı o dıgerı korku oburu ıse kesınlıkle ılk ıkılının karısımı olan ustunluk kompleksıdır ıstanbul cıkıslılar dogululara cok hor bakıyorlar ozellıklede askerlıkte dogulularda tam tersı babam derdı sakın kısa donem gıtme sehır cocugusun subay cocugusun bır komplexlı astsubayın elıne dusursen burnundan getırır derdı buyuk sehrıden gelenelrın oyle bır sıkıntısı var bıde ama ısını bılen pısırık olmıyan adam genellıkle askerdede rahat eder korka korka gıdınce olmuyor bu ısler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 askerligi olmayana zaten is vermiyolar ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 viktor demek kim bulabiliyo inuden cıkıp cat diye iş? ben daha uniden cıkmadım iş arıyorum ee sonuc? anca freelancer olabiliyorum uni bitincede böle olucak, yok adamlar istemiyo almıyo askerliğini bitirmemiş adama sigorta yaptırmak istemiyo anladınmı.. helena zaten sölenen herşey turkiye şartları goz onunde bulundurarak sölenmişti. "herşeyi bir kenara bırakın, türkiye'nin genel durumunu düşünürseniz askerlik toplumun bir bölümündeki erkekler için resmen bir tür almaları gereken "eğitim" " bunu neye dayaanrak söledin cok emrak ediyorum.. neden erkekler olarak böle bi eğitim almaya mecburuz? seferberlik olunca elimize tüfek alıp savaşmak içinmi? muhtemelen evet bi ülke butcesinin bu akdarını orduya ayırıyosa ksinlikle seferberliğe ihtiyac duyucaktır. öğretimi bilimi bu kadar boşladıktan sonra... ha eğer sebebp seferberlikse sen eline silah almıycakmısın? e send eigt askere sende egitimini al sen neden almıyosun örgümü örüceksin evinde ülke işgal edildiğinde? "ayrıca vietnamda olsun yada ırakta olsun amerika gerilla savaşını kazanamaıştır. gerilla savaşını başarıyla karşılayan tek düzenli ordu türk ordusudur. vicdani reddi kabul etmek kuzey ırak sınırını uyuşturucu ve terörist trafiğine açmaktan başka bir işe yaramaz." elbrech, sen kuzey ıraktaki gerilla savaşında başarılı olan askerleri 12 ay askerlik yapanlarmı sanıyorsun? hayır oraya 12 ay askerlik yapmaya gideneler sınır karakollarında nöbet tutyo şanssız olanları ise dağda gezerken pusuya düşürülp üldürülüyp veya sınır karakaolunda vuruluyo. asıl caprışan başarı zafer sağlıyanlar ise profesyonel askerler oluyo. istanbulda askerlik yapanlar izmirde ankarada konyada eskişehirde kutahyada sinpta daha saymıyacağım bi ton yerde askerlik yapanlar gitsin bu kadar yetersizse asker sayımız? askere gidip komunanın sacını eksiceğine gitsin kuzey ıraka olmuyomu? erkek nufusunun hayatından 1 1,5 eskiden 2 sene calarak devlet korunmuyo vatan korunmuyo. "şimdiye kadar bu şekilde koruduk" yalanına inanıcak varsa uzgunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 cüce pardon ama g.doğuda çapışmaya girenler hakkında uydurdukların baya yersiz ve yanlış bilgiler. orda ölenler hem profesyonel hem de eğitimini tamamlamış normal askerler. eskerliğini yaptın mı bilmiyorum amag.doguya gidecek erleri eşşek gibi eğitiyorlar yani senin bildiğin duydugun kısa dönem 1 aylık eğitimli adamı dediğin gibi gitmiyor oraya ama yedek subaysan veya uzun donem piyade isen (jandarma, komando vey anfibi isen öyle bir eğitim veriliyorki profesyonel askerlere taş çıkartır her biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 kısa donem askerlik yapanlarin gitmediğini biliyorum, uydurmuş değilim uydurmak bi işime yaramaz zaten orda askerliğini yapanlardan duydukların orendiklerim bunlar, gazı donen tandığımda oldu. tabiki profesyonel askerler de şehit düşüyo ve tabiki oraya giden askerler eşşekler gibi eğitim goruyor ki böle olması cok normal değilmi? yok komando tanıdığım, ama dediğim gibi subay yedek subay tandığım oldu doğuya gitmiş. ama kuzey ırakdaki savaşı kazanalar profesyonel askerler budabi gercek, yoksa ordaki savaşı 1 milyonluk ordumzu olduğu için (tam rakamı bilmiyorum özür dileri) veya havada yakıt ikmali yapabildiğimiz için başarıyla ilerlemiyor. ha bu arada kazanmışta değiliz hala devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 ırakta savaş mı var allah aşkına? kordinat bildir bomba at ırakta olan o. bizim sınır ötesi operasyonlardan bahsediyor isen 15000 20000 kişi ile yapılan onlarda profesyonel olamaz değil çoğu. özel kuvvetler hep olacaktır ama özel kuvvetler harcanamayacak kadar az sayıda ve değerlidir ancak nokta operasyonda kullanılmak üzere eğitilirler. yani sen bir köyü kasabayı ele geçirmek veya kontrol etmek istiyorsan oraya kasabanın 2-3 katı asker yığarsın ki düşmanın en başta gözü korksun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 hayır absolut hala terorist aktiviteler yokmu guney doğuda? sınır bölgelerinde... hanı "bomba" atamıycağımız savaşlardan bahsedemiyorum. sınır ötesi oparasyona "operasyona" biliyorum 10000 kişi gönderilmez. hanı bu konuda bu şekilde tartışmak hoşuma gitmiyor, cunki biz burda konuşurken orda birileri ölüyor, senın cevabını bekliyorum tabiki ama devam etmezsem kızma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 terör ile mucadelede ne yazıkki nokta operasyon yapman lazım cogunlukla cunku nerde ve ne zaman vuracagı belli olmadıgı gibi dusmanın kim onuda bilmiyorsun. son yıllarda ozellikle teror olayları azalıp ufak gruplar halini aldıgından ordu ile gidip savasacak birilerini bulman mumkun degil. ancak haber gelecek ki sınırdan 300 pkklı gececek diye o zaman duzenli bir kuvvetioraya gecirmen lazım ama gunumuz teroru oyle degil malasef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 "8 ay dayanamayacaksanız yaşamayın zaten " lol senin için olay "8 ay" dan ibaret ise üzüldüm senin adına, ancak benim için değil. benim için o 8 ay kariyerimdeki koskoca bir gedik, hayatımın akışında ciddi bir değişiklik, inançlarıma son derece ters bir yaşam tarzı içerisinde geçirmek zorunda bırakıldığım gereğinden kat be kat uzun bir periyoddur. ben üniversiteye girdiğim yıl çalışmaya başladım, üniversite ile alakamı byük ölçüde kestiğimden beri de senelerdir ciddi şekilde çalışıyorum, vergimi ödüyorum, iş anlamında çevremi oluşturuyor ve kariyerime yatırım yapıyorum. bunları yapmam zaten yeterince zor askerlik yapmamış olduğum için, çünkü pek çok müessese benim askere gidip glmemi bekleyemez, benim üzerime kuramaz şirketini kimse. öte yandan, askerlik yapmamış olduğu için değil ancak iş olmadığı için iş bulamayan insanlarımız azmsanmayacak oranda ülkede. eh güzel kardeşim, ben gayet güzel işimi yapar, kariyerim üzerinde çalışırken beni zorla askere alıp hem özel hem iş hayatımı berbat etmenin alemi var mı o adam iş bulamaz ve hayatını kuramaz iken? git başlat profesyonel askerliği, hem ülkenin bütçesi rahatlasın -ki belki orduya ayrılan pay düşünce bir kısmını eğitime ayrımak mümkün olur ben ihtimal vermesem de- hem ben çalışıp vergimi ödeyerek katkıda bulunayım, hem o gencimiz parasını kazansın, hayatını kursun. benim ne orduda bana verilecek okuma yazma eğitimine ihtiyacım var, ne de vatan sevgisini hissetmek için aylar boyu bağırarak koşmaya. buna ihtiyacı olanlar var maalesef, yok değil; e al o zaman gülüm onları, beni niye kasıyorsun? hem o adam mutlu olsun, hem ben hem sen. ek olarak, bütçeyi rahatlatmak açısından zorunlu hizmet koyulur ise, sadece askeriyeye ayrılan gereksiz payı azaltmakla kalmaz, üstüne birde kamu personelinden tasarruf etmiş olursun, daha ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 bazi gercekleri bilmeden mi yaziyorsunuz yoksa isinize oyle mi geliyor anlamiyorum. turkiye komsulari icinde yunanistan haric savunmaya en az pay ayiran ulke, yunanistan yaklasik bizim kadar ayiriyor ama egitim ve saglik gibi giderleri icin neredeyse butceden ayirdigi para kadar yardim aldi 20 yil boyunca ab`den. ha batimizdakiler haric komsular icinde turkiye duzgun bir sekilde butce aciklayan tek ulke bir de. ya herseyi sildim turkiye`nin nukleer silahlara yatirim yapan iki komsusu var yahu. cok gereksiz yere deli gibi para ayriliyormus savunmaya. haricten gazel okumak ne kadar kolay, ustelik bilgisiz bir sekilde. egitime ayrilan pay son on-on bes yilda savunmanin altina hayvani oranlarda hic inmedi, oyle egitime %1 savunmaya %20 gibi durumlar olusmadi yani. sunu soyleseydiniz anlardim, paralari yolsuzluk yapana, banka batirana kaptiracagimiza egitime ayirsaydik. o zaman anlamli konusmus olurdunuz ama savunmadan alalim egitime aktarilim ne yazik ki ulkemiz icin mumkun degil. profesyonel ordu daha az para harcatirmis. yok ole bir sey. amerika haric bir suru ulke salakti, o yuzden tam profesyonel orduya gecmiyorlar. amerika da para biraz cok geldigi icin gecti, adamlarin ekonomik duzeni savunmaya harcanan paralar uzerine kurulu. ustelik onlar bile tam gecmis sayilmaz. ha bir de profesyonel ordu filan diyenler o sistemi uygulayan amerikada kariyer plani yapsalar, uni okumaya kalksalar ne olacakti acaba? ironik bir sekilde orada genclik uni`ye gidebilmek icin oruduya girer. iki, uc sene ordu icin calisir, parasini biriktirir ki senelik bilmem kac bin dolarlik harcini odeyebilsin. nasil kariyer plani ama? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soth Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2006 fazla tartışmanın bi anlamı yok arkadaşlar bu askerlik iyi veya kötü yapılacak:) herşeyden önce evinizin,ailenizin,dostlarınızın kıymetini öğreneceksiniz,ülkemizde ne tür insanlar var bunları görecek ve onlarla beraber yatıp kalkacaksınız.sabırlı olmayı öğreneceksiniz, hayat boyu unutamayacağınız anılarınız olacak.çok kötü günleriniz olacak ama bunun yanında cok güzel kahkahalarla gecen günlerinizde olacak. askerliğe zorla gidip bide bunun üstüne kolunu bacağını kaybedenleri düşünün bence onlara borcluyuz.şahsen ben askerliğe gitmeseydim vicdanım sızlardı.tamam rahat bi askerlik yaptım ama giderken en kötüsüne hazırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar