Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vicdani ret olayı

shimana

Öne çıkan mesajlar

hayrola tırsıyoruz mu askerlikten gençler

ehe açık konuşmak gerekirse her türk gencinin bilinçaltında bir korku vardır
tabi bu vicdani ret'e kadar götürür mü o kadar da değil
ortadoğunun petrolü bitinceye kadar askerlik olmalı, sonra bizim bor başlar, askerlik genlerimizde var, çekingen hale gelmesi baya uzun sürer.

hukuki açıdan kanunlarınızda askerlik olayını tanımlayın diyen verilmiş bir karar, muhtemelen 3 yıl sosyal hizmet vs askerlik konulur, sorun çözülür kanuni açıdan
Sosyal ağlarda paylaş

turkıyede ne yazıkkı ıkı uc var

bırı askere gıtmem ben sosyal hayatımı dagıtmam mıcmısım vatan borcuna benım yerımede yapsınalr dıyen "cool" genclık

dıgerıde ben alcıam sılahı daga cıkcam komando olcam dusmanın kokunu tek basıma akzıycam huleeeyn dıye gaz genclık

komandoluk oyle olurum demekle olmuyor hıcbısey yuzeyden gorundugu gıbı degıl nede komandola rambo gıbı tıpler degıl nası lderın develtın ve mafyanın kurtlar vadısı olmadıgı gıbı

komandoluk zor ayalrca dagda herseyden uzak yasıycan canını her gun tehlıkeye atıcan hatta egıtımelrde bıle

genede hale sukretmek lazım bızım ordu ıyı egıtıyor ve hayatada hazırlıyor genclerı

guneydoguda ozellıkle pek cok ınsan okuma yazmayı askerde ogrenıyor komandolara verdıgı egıtım ıse dunya capında bır numara zaten ve cok agır egıtımler

connıler ıse askerını 15 gun egıtıyor yallah ırak a ha apra verıyorlar ama kefenın cebı yok ıraktada connıelrın basına gelenler ve onalrın halka yaptıkalrı malum

aslında adamların stratejısı sımdıye akdar guzeldı del ıgıbı gocmen alıyorlar bu gocmenler ıs bulamıyınca orduya yazılıyorlar ve onsaflarda cannon fodder oluyorlar dırek olumelrden etkılenende yok tazmıant odenıcek aılede yok ıs kaybıda yok

al gocmenı yolla ırak a kendı vatandasın rahat etsın
korkulur bu connıelrden
Sosyal ağlarda paylaş

vatan savunmasini gectim, askere gidenler bilir askerlik egitim olanagidir turk halki icin. bir suru adam okuma yazmayi, duzgun bir sekilde kendini ifade etmesini, araba kullanmayi, oturmayi kalkmayi, catal bicak kullanmayi, vatan kelimesinin anlamini orada ogrenir. ha gelistikce ulke azaliyor boyle bir ihtiyac ama hala zorunlu askerligin en onemli sebeplerinden biridir bu.

hala oylemidir bilmiyorum ama daha on sene once bu askerler elele gezerdi parkta. 18 yasinda okul gormemis, koyunden disari cikmamis cocuk korkuyor dogal olarak. ben boyle degilim diyenler olabilir ama anayasa`da esitlik diye bir sey var.
Sosyal ağlarda paylaş

bence askerlik kesinlikle gerekli,

sivilde bir eli yağda bir eli balda olanlar içinde,
sivilde yoksulluk içinde yaşayanlar içinde...

ayrıca günümüz realiteleri içinde ülke savunması görevininde birileri tarafından yerine getirilmesi gerekir.bu açıdan vicdani red bence son derece saçma...
Sosyal ağlarda paylaş

korkmak korkmamak degil olay, ninjaturtles adli üye bana cevap vermis aklinca ama noktami anlamamisne yazikki.

artik nicelik degil, nitelik önemli. 1 profesyonel asker, 5 tane tabiri caizse amatör askere yegdir bence silah gücü olarak.

irak örnegine gelince, yapmayin ya din kardesiyiz. gerillacilikla olmuyor bu isler. gönül isterdi ki irak bu hallere düsmeden isgalci abd'yi cikarsin topraklarindan, ama bu yapilana savas sucu islemeden direnc göstermek diyorsan aklina sasayim senin ninjaturtles. ne zamandan beri kicina bomba sokup sivillerin, düzeni saglamaya calisan kendi vatandasin olan polislerin arasinda patlatip, 1 abd askerinin yaninda 10 masum öldürmek savas sucu degil? sakin ama sakin irak örnegiyle gelme yani. vietnam tamam, ama irak degil.

olay öyle bir noktaya gelir, 1918 sonrasi duruma düsersek, tabi ki eline ne gecirirsen onu alip vatani savunmaktan baska care kalmaz. ama, düzenli bir ordun varken, dünya'nin önde gelen ordularindan biriyken bu, yüzbine varan vasifsiz askeri beslemek ve bunlarin gercekten düzenli bir savasta yarari olacagini düsünmek cok sacma diye düsünüyorum ben. türk halki yerel savasta, ülkesini korumak icin her seyi yapar, evet. ama ordular da her zaman kendi ülken sinirlarinda savasmiyor ve bunun icin profesyonel askerler gerekiyor.

en azindan bir cok iskandinav ülkesinde oldugu gibi (ki, türk savasciligi kuzey avrupalilarin yaninda 0 kalir, hepimiz viking ruhunu biliyoruz : p ) askerlik veya kamu hizmeti gibi bir secenek sunulmali. ha, isteyen askerlik yapmayana erkek gözüyle bakmasin, ama böyle bir secenek konulmali, en azindan vicdani retciler icin. ve yine ayrica, amatör askerlik devam edecekse bile insanlarin mesleklerine paralel gitmeli, herkesin eline mp5 vermekle olmak bence bu is yani. nicelik haricinde artik teknoloji diye birsey var.
Sosyal ağlarda paylaş

rahan orda dogmadın onlar bizim konumumuzda degil o yuzden elalemin şeyi ile gerdege girilmez lafından da anlaşılacagı gibi başkalarının nasıl askerlik yaptıgı bizi ilgilendirmez. o ülkelerden hangisinin sınır komşuları 20 senedir aktif savaşta? hangisinin pkk gibi aktif bir terör derdi var? hangisi butun komşuları ile geçmişte savaşmış ve hali hazırda birbirlerine surekli ultimatomlar veriyor? ve tabi en onemli soru hangisi musluman?

[ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 13:41 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

alternatif olarak sunulmuş denk bir karşılıkla bu "borç"u ödemeye ok derim. ancak hiçbir biçimde savaş eğitimi almak istemem. isteyen afaroz etsin umurumda değil.

düşük vasıflı asker yığarak vatanı patlamaktan kurtarıyoruz düşüncesine de sadece gülerim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
alternatif olarak sunulmuş denk bir karşılıkla bu "borç"u ödemeye ok derim. ancak hiçbir biçimde savaş eğitimi almak istemem. isteyen afaroz etsin umurumda değil.

düşük vasıflı asker yığarak vatanı patlamaktan kurtarıyoruz düşüncesine de sadece gülerim.

işte budur! kesinlikle katılıyorum..
güldürmeyin kendinize, aslında insanlarda alışılagelmiş bu "vatan borcu" propagandası biraz da kendine milliyetçi diyen köpeklerin saçma sapan kışkırtmalarından kaynaklanıyor. vatana görev mi yapılacak? öğretmen senin için 1 sene para almadan öğretmenlik yapsın, bilgisayarcı adam 1 sene o pozisyonda çalışsın. ha kurtlar vadisi izleyip yumurta topuk giyen "delikanlı"larımız benim için de yerde yatıp sürünebilir plz.

[ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 15:08 tarihinde, thelegbra tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle birşey varki ya seve ya da herneyse
gidilecek yani askerliğe
sosyal hizmet olayı filan bence fazla heves etmeyin tercih edilemez bir pozisyonda sunarlar onu
hani kaç senedir jeopoltik konumu geyiği okuyoruz ya o açıdan
diyorsunu ki savaşlar uçaklarla belki atom bombalarıyla, ama pkk, bunlarla mı savaşıyor bizle
gerçi 6 ay eğitilmiş askeri onlarla savaştırmakta pek uygun bir davranış değil ama yapılıyor
daha bin tane aklıma gelen şey var ama klavyenin başında bu konuda ahkam kesmek bana hoş gelmiyor kendi açımdan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...