shimana Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 geçtiğimiz günlerde bu olay masaya yatırıldı ntv deki haber merkezi adlı programda. oradan bazı kısa notlar aktarayım sizlere. efendim vicdani ret hakkının olmadığı üç ülke var avrupa' da. azerbaycan türkiye ve de belarus. bu üç ülkede insanlar askerlik yerine vatan görevi yapmak i,stediklerinde yasalara göre suçlu duruma düşüyorlar. aslında türkiye anayasasında da böyle zorlayıcı bir madde yok. örnek gösterilen maddede (73 ya da 74 üncü maddeydi yamulmuyor isem) de askerlik zorunluluk olarak gösterilmiyor. vatan görevi deniyor. vatan görevi yalnız askerlikle yapılmaz ya... siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? ayrıntılı bilgi için: http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?arsivtipid=2&arsivanaid=329 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 ben istemiom misal gitmek.suçlu duruma mı düşerim? diye kıvırayım da suçlu duruma düşmeyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 ben giderim askere. askerimiz, askerimizin gücü ile şu anda evlerimizde rahatça oturabiliyoruz. vatan görevi sadece askerlik değil ise ol doktor, mühendis... vatanına milletine faydalı ol. zaten o zaman askerlik süresi de düşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 yunanistanda da yoktu iki tip çıktı biz yahova şahidiyiz dinimiz savaşmaya karşı diye ahim e başvurdu öyle değişti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 günümüzde savaslar illa er gücü gerektirmedigi icin, ben sicak bakmiyorum zorunlu askerlik yapip hepsinin elnie silah verme olayina. ben bilgisayar mühendisiyim, egitimimi buna göre yapmisim. ar-ge si var bu ordunun, iletisim bölümü var, teknoloji bölümü var, var da var. 600 bin kisiyi besleyip, patates soydurmanin ülkeye yararli olmadigini düsünüyorum acikcasi. herkes egitimine göre bir kadroya getirilmeli ki, maksimum verim elde edilsin. bombalarla, robotlarla, tanklarla savasilan bir zamanda yasiyoruz, 1 ay egittigin adamin eline silah vererek ne basarisi saglanabilir onu anlayamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 ya onlarında sucu yok vatan gorevı dıye bır tek onu bılıyolar ne yapsınlar evet baska vatan gorevlerı bılenler yazsınbende gonderıyım gereklı kurumlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 iyi de bana kalırsa gerçekten gerekli bir sistem bu. her zaman sınırlarımızı koruyan hazırda bekleyen askerlerimiz var ve herhangi bir saldırıya karşı neredeyse hep hazırız. üstelik herhangi bir durum da yani seferlik vs. gibi durumlar da askeri bir bilgi birikimi ile gidiyorsun ki bu çok önemli. askerlik süresi biraz uzun onu kabul ediyorum ama zorunlu askerlik bence kesinlikle gerekli ve eğer universite kazanırsam bittiği gibi giderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 vatan borcu diye birşey var. bu topraklarda yaşamak bir sorumluluk duygusunu beraberinde getirmelidir. kişi bu sorumluluğu alamıyorsa sorun kendindedir. başka ülkenin vatandaşlığına geçerseniz askerlikten kurtulursunuz, ama bu ülkenin vatandaşı olacaksanız, size emanet edileni muhafaza edeceksiniz. mustafa kemal'in günlüğünü okuyarak başlayın işe, sonra gençliğe hitabeyi okuyun. yaptığınız ve yapacağınız askerliği neden yaptığınızı belki kavrarsınız. he diyeceksiniz ki, "efendim ben askerlik yapmasaydım şöyle iş kuracaktım vatanıma böyle hizmet edecektim" tabi çok zekisiniz hakikaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 günümüzde piyade (er) gücü pek önemli değil diyen ve diyecek olan arkadaşlar, uyanın uykunuzdan bakın irak'ta al-amn al-amm koca abd'ye hiç savaş suçu işlemeden dünyayı dar ediyor sadece piyadeleri ile, görün bunu. bilgisayar mühendisi adama patates falan da soydurmuyorlar ayrıca, hava kuvvetlerinde obi operatörü açığı var merak etmeyin. [ mesaj 22 şubat 2006, çarşamba - 00:32 tarihinde, ninjaturtles tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 00:33 tarihinde, ninjaturtles tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 savaşçı ırkız biz. gidicez tabi. ayrıca türkiye'nin askeri gücünü iyi kılan er sayısıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 tamam bızde gıtmeyelım demıyoruz ama her kesı almasınlar askere bence zorunlu olmasın ya sızın gıbı dusunen bınlerce genc vatan borcu ıcın nasıl olsa seve seve gıder gıder dımı? yanı askerlık yapmakıstemıyen adam bence vatan borcunu baska sekılde odesın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 vatan borcu gitmeliyiz diyenler bence 2 kere hatta 3 kere gidebilcek kapasitedelerdir diye düşünüyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 said: mustafa kemal'in günlüğünü okuyarak başlayın işe, sonra gençliğe hitabeyi okuyun. yaptığınız ve yapacağınız askerliği neden yaptığınızı belki kavrarsınız. he diyeceksiniz ki, "efendim ben askerlik yapmasaydım şöyle iş kuracaktım vatanıma böyle hizmet edecektim" tabi çok zekisiniz hakikaten. saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 bu mühim meseleler hakkında batının kalemlerinden bernard shaw'ın devlet/ulus/ordu üzerine yorumlarını okumanızı tavsiye etmekteyim. [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 00:49 tarihinde, ninjaturtles tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 vatan borcu diye dusunen direk asker olsun zaten geri gelmesin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 askerlik adamı yola getiren bişeydir. yapılması gereken bişeydir. elinize yapışmaz. iyidir ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Şu ülke için kan dökülmemiş olsa kılımı kıpırdatmam askerlik için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2006 bildigim kadariyla nufusu ve topragi bizim kadar cok olan ulkelerin hic birinde, eger profesyonel ordu kurulmamissa sen vicdani ret mi ediyorsun o zaman askere gelme demiyorlar. sosyal hizmetli olarak yaralaniyorlar. ve sartlari askerlikten daha agir oluyor. sekiz ay askerlik yapacagina gidiyorsun 12 ay bilmem neredeki hastanede hademe olarak calisiyorsin mesala. hammallik isteyen yapilmasi gereken ne isi varsa devletin seni kosuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 begemedıgınız yahudıler ısraılde kızlı erkeklı 20 aymı ne askerlık yapıyorlar herkez essek gıbı gıdıyor zorunlu vıcdanı ret olayı bambaska geyık bosuna kımse umutlanmasın vıcdanı ret ın sebebı var mısal yehova sahıtlerı denen ve 3 yy dır dunyanın sonunu gelıyor dıyen bır hrıstıyanlık meshebı var bunun ınananları sılah tutmayı ve savasları reddedıyorlar bunun avrupada ınanları cok fazla sımdı bu tıpler her ulkede uygulamada degısık sekıdle degerlendırılıyor atıyorum hollanda dıyorkı mısal vıcdanı ret kullananalra sılah verılmıycek mısal askerı hastanede hasta bakıcı olarak yada bılmemnerdekı karakolda caycılık yapıcak fakat somurulmeyı onlemek ıcın vıcadanı ret kulananlar 15 ay yerıne 25 ay fılan yapıyorlar askerlık zorunlu askerlık ıse avrupada pek cok ulkede var ve aihm sı karısamıyor zorunlu askerlıge askerden kacmaya meraklı cool genclerımız bosuna heveslenmesın yanı ıkıncı olarak tsk unıverste mezunlarına 2 secenek tanıyor ya yetenegıne gore atıyorum adam ucak muhendısıyse hava kuvvetlerıne verıyor dırek ucak olayına yada mısal tıp bıtıren bırısı kacısı olamdan askerı bır hastanede doktorluk yapıyor kısa donem sectırmıyor ozellıklede ıhtıyac olan kısılere 4 senelık unı mezunu yedek subay olarak askerlıgı begenmemek elde degıl ıse gdıer gıbı gıdıyorsun mesaı saatlerı ıle maas verıyor en onemlısı rutbe verıyor astegmen olarak yapıyorsun boru degıl ve eger ısı begenırsen tezkere bırakıp orduda kalıp yarbaylıga kadar cıkabılıyorsun cogu kısı yedek subaylık yerıne kısa donemı secıyor normal er olarak kı ondada 8 ay yapıyorsun ama duz er oalrak yaptıgından sadece ay hesabı kısa unıverste mezunu adama 15 ay patates soydurmuyorlar yanı kaldıkı duz er olsa bıle ehlıyet varsa sofor yapıyor bılgısayar bılıyorsan bılg ın basına oturtturuyor veya sans avrsa orduevlerıne verıyor mısal orda atıyorum barmen fılanda yapabılıyor ama sporcu nıtelıgı tasıyorsan body fılan yaptıysan askerden once ve ırı yarı bıseysen kacısın yok dogru komandoluga kaldıkı vatan borcunu gectım askerlık bır erkegı gercekten egıten ve hayata hazırlıyan bır yer o yuzden bızım eskı gelenekelrde avrdır mısal kı bugun anadoluda cogu yerde gecerlı askere gıtmıyen adamı yetıskın saymazlar kaldıkı bugun askerlıgını yapmıyana adam gıbı iş de evrmezler kızda vermezler son olarak tecrubelerıme dayanıp soyluyorum sakın gıdıp okul ayagına 30 yasınıza akdar uzatmayın ne kadar gec gıdılınce o kadar zor oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 vatan borcu diyen arkadaşlar için, benim içinde gidin bari be okadar seviyosanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ninjaturtles Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 yüzsüzlüğün de bu kadarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 türkiye'nin profesyonel orduya geçmesini destekleyenlerden biriyim. nicelik yerine nitelik üstünlüğü olan bir ordumuz olsun. lakin, türkiye'nin bulunduğu coğrafyada bu sizce ne kadar mümkün ? 500 bin yerine 100 bin kişilik aktif bir ordumuz olsun diyelim. eğitimli 100 bin asker savaş esnasında 500 bin askerin savunma/saldırı gücünü verebilir, doğrudur. ama topyekün bir savaşta, seferberlik ilan edildiği zaman, hayatında tüfek dahi görmemiş 15 milyon 20-40 yaş arası savaşabilecek bir erkek nüfusunuz olacak. böyle bir topyekün, varolma savaşının komplo teorisinden uzağa gidemeyecek birşey olduğunu düşünenler, 10 yılda tamamen istila edilen, yokedilen irak'a baksınlar. bir ateş çemberinin ortasındayız. kadın-erkek tüm nüfusunu 2 yıl askerlik yaptıran israil'den daha güvende değiliz. diyeceksinizki, askerde çay taşıtılıyor, patates soyduruluyor. tüfeği bile görmeden gelenler var. haklısınız. ama çözüm askerliğin kaldırılması değil, eğitim kalitesinin artırılması. ayrıca her askere gideni muharebe sınıfına almıyorlar. yeteneğine göre sınıflandırılıyorlar. bu sınıflarndırma çoğu zaman cem yılmaz esprilerine konu olacak kadar absürd olsada (elektronik mühendisi bir arkadaş gerçekten tv kumandasından sorumluydu, bizzat gördüm), zamanla düzeleceğine inanıyorum. velhasılkelam, somut olarak bence çözüm; - profesyonel orduya geçiş çalışmalarının başlaması - askerlik süresinin 2-3 ay gibi bir süreye indirelerek, bu süre içinde askerlere yalnızca azami gereken savaş stratejilerinin, yetilerinin öğretilmesidir. [ Mesaj 22 Şubat 2006, Çarşamba - 10:37 tarihinde, navyamphs tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 / bilgilendirme sanırım forumdan kaynaklana bir sorundan ötürü türkiye yazmam gerekirken türkiye olrak küçük harfle başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2006 ben istiyorum gitmek.. komando olurum inşallah.. :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar