Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkçe paticik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
aslında bu takma isimle(nick değil) bir daha konu yazmak istemiyordum ama zorunda kaldım

artık bazı türkçe karşılıksız ilim sözcükleri yabancı grup , kişi , parça adları , parça sözleri vs dışında sözlükteki günlük konuşma dilinin tamamen türkçe olmasını hatta sözlük üyelerinin başkalarını da uyaracak şekilde bu günlük konuşma biçimini günlük hayatlarında da kullanmalarını istiyorum

türkçe sözcükleri kullanmaya dikkat eden, edecek , etmiş arkadaşlara çok teşekkür ediyorum , eminim ki onlar da olmasa ingilizce bizi iyice avcuna alacaktı(daha ne kadar alabilir ki diye bir soru geliyor insanın aklına)

türkçe paticik devrini açıyorum bol sayıda üyemizin bundan böyle türkçe sözcükler kullanmaya özen göstereceklerini umuyorum , böylece paticik bir ilim irfan yuvası da olacağını düşünüyorum(daha ne?)

edit: unutmayın ki bu söylediklerim zaten atatürk'ün harf devriminin en önemli amacıdır

[ mesaj 21 şubat 2006, salı - 15:49 tarihinde, kreese tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 21 Şubat 2006, Salı - 15:53 tarihinde, Kreese tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bazı yabancı sözcükler bizim ağzımıza oturmuşsa , kullanıyorsak bu bizim Atatürkçü düşünce karşıtı olduğumuzu göstermez . İnsanın hür iradesidir . Neden Atatürkün harf devriminin temelidir diye rencide edici şeyler kullandığını anlamadım .
Mesaj tarihi:
atatürkçü olup ''hür irademi kullanıyorum'' diyerek ingilizce sözcükleri bolca kullanmak zaten yanlış

rencide etmek değildi amacım , kendi dilime de ingilizcenin çok fazla yapıştığını anlayınca bunu yazdım zaten.

hür irademi kullanarak böyle bir yazı yazdım , sonuna da yine hür irademi kullanarak , hür düşüncelerimle harf devriminin amacıyla söylediklerimin amacının aynı olduğunu düşündüm ve de yazdım

wtf diyen arkadaş da ''bunun yeni mi farkına vardın?'' demek istemiş , bunun farkındaydım ve türkçe sözcükler kullanmaya zaten özen gösteriyordum ; ama böyle bir yazı yazmak yeni aklıma geldi , wtf diyen arkadaşın aklına gelmemiş ki böyle bir konu açmamış.

hiç kimsenin başlığı umursamaması da beni üzüyor

edit: ilk paragraflarda söylemek istediğim ingilizcenin ağzımıza yapışmasının atatürkçülükle ilgisi olmadığı ; ama bunun farkına vardığımız halde aynı şeylere devam etmemizin atatürkçülüğe zıt olduğudur

[ Mesaj 21 Şubat 2006, Salı - 19:36 tarihinde, Kreese tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
haha adam kullanmayın diyo. edit yazıyo. düzenleme falan yaz o zaman. birşey istiyorsan ilk kendin dikkat etmen lazım.
said:
§ 21 şubat 2006, salı - 15:48 [ özel msj ] aslında bu takma isimle(nick değil) bir daha konu yazmak istemiyordum ama zorunda kaldım

artık bazı türkçe karşılıksız ilim sözcükleri yabancı grup , kişi , parça adları , parça sözleri vs dışında sözlükteki günlük konuşma dilinin tamamen türkçe olmasını hatta sözlük üyelerinin başkalarını da uyaracak şekilde bu günlük konuşma biçimini günlük hayatlarında da kullanmalarını istiyorum

türkçe sözcükleri kullanmaya dikkat eden, edecek , etmiş arkadaşlara çok teşekkür ediyorum , eminim ki onlar da olmasa ingilizce bizi iyice avcuna alacaktı(daha ne kadar alabilir ki diye bir soru geliyor insanın aklına)

türkçe paticik devrini açıyorum bol sayıda üyemizin bundan böyle türkçe sözcükler kullanmaya özen göstereceklerini umuyorum , böylece paticik bir ilim irfan yuvası da olacağını düşünüyorum(daha ne?)

edit:
Mesaj tarihi:
bunlar temenniden öteye geçmez.

daha önce çok konuşulduğu da yazılmış.

ben zaten bunlardan vazgeçtim. bağlaçları ayrı yazanlara gofret dağıtıcam.

doritos reklamında cem yılmaz'ın gösterdiği devasa cips tanesi gibi yazı yazan arkadaşlar var. yani fıkra, yazı, bişe koymak dert değil de bunu insan evladı okuyacak be gülüm!
  • Yeni Oluştur...