Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

tc vatandaşıyım bi sorun mu var????
istediğim şeyi eleştirir, istediğim şeyi düşünür, istediğim şeyi paylaşırım.
bu topiicin amacını, dinle peygamberle dalga geçmek diye yorumlayan, ne okuduğunu anlamayan insanlara bi lafım olamaz..
hastaydım kafayı vurup yattım dün, şimdi patiye girip bu kadar yorum görünce şaşrıdım. hepsini okuyacak halim yok ama konu çok saçma, yanlış yerlere çekilmiş..özellikle başlarda okuduklarımda...
her neyse. "tc vatandaşıyım bi sorun mu var? "
istediğim şeyi eleştirir, istediğim şeyi düşünür, istediğim şeyi paylaşırım.aynı toplumda yaşıyoruz aynı sokakta yürüyorruz.
kimse de bundan dolayı benim zekamı, dinimi yargılayamaz.
beni türbanlılar da ilgilendirir.
her şeyi onlar bilir, gerçek güzelliği onlar görür gbi gezinmelerine, sonra da estetik yaptırmalarına laf ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

argüman sunmamamın nedeni akıllı bir adam çoğunluğa ve mantığa bakarak örnekler bulabilir demem..
çoğunluk--- gensorular-- seçimler.. eğer çogunluk istemese tayyip babamız iktidar olmazdı. tayyip babanın iktidar olmasının ne kadar yanlış olduğu her geçen gün daha da belli ediyor kendini. özet olarak tayyip bu ülkenin başına gelen iyi bir şey değil ama yine de çoğunluk sayesinde iktidar. eğer çok göreceli geldiyse bush'u düşünün bir de.
nitelik-- mantık, uygunluk-- zamanında eğer Atatürk halkın isteğine göre kılık kıyafet alfabe inkilabı yapıcam deseydi şu an q klavye yerine elif klavye ile yazıcaktık bu yazıları başımızda feslerle.. burda da çoğunluğa bakılmaksızın, mantığın yolunda gidilerek hukuksal olarak yapılmıtır kimi şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

hoparlörlerden gelen öküz böğürtüsü benzeri bir sese karşı çıkıp, sadece ses ve kulak konusunda yeterli olanlar tarafından hoparlör olmadan doğol şekliyle ezan okunması için savaşırsanız, yanınızdayım.

belirli bir kurumda veya kuruluşta, oranın kural koyucuları tarafından konmuş giyim yönetmeliğine tam olarak uyulması gerektiğine; öyle bir örneği olmasa da tam aksi biçimde bir giyim yönetmeliği olan bir yerin de kurallarının tam olarak uygulanması gerektiğini savunursanız, yanınızdayım. açmak gerekirse: başı kapalı çalışmanın zorunlu olduğu bir işyerinde birisi başı açık olarak çalışmak istediğinde "kurallar, uyulması lazım" diyecekseniz, yani kurallara uyulması konusunda ardniyet sözkonusu olmadan "lawful" olma konusunda samimiyet gösterecekseniz, yanınızdayım.

herhangi bir inancın ya da felsefenin kişilere şart olarak sunduğu şeyleri, sözkonusu şeylerin başkalarının özgürlük alanlarına ve haklarına tecavüzü durumunda bunların yasalarla engellenmesini savunacaksanız, yanınızdayım.

ancak...

sadece sizin inancınıza uygun olmadığı için bok atmak için bahane arayacaksanız, bok atmak bir yana dursun daha da kötüsü, sizin inancınıza ya da düşüncelerinize uymadığı için bazı eğilimlerdeki insanların "yok edilmesi" veya "asimile edilmesi" gibi hastalıklı bir düşünceyi savunuyorsanız size yalnızca "yazık" derim ve her zaman karşınızda dururum.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle farklı, yerli dirak (tanımazsın ama sen onu herhal), tartışma her konuşmanın olduğu gibi en az 2 adet insanla olur. ve her konuşmada olduğu gibi bu 2 adet insanın da rızası gerekir. diyorum ki eğer sen rıza vermiyorsan yani kabul etmiyorsan devam etmeyelim.

kovmak değil benim derdim, devam ediyoruz mu diye onay almak.
cık cık.. çok zayıf bi hamleydi.

benim söylediklerim de türkiye de ki ateistler için olacak, amacım seni rahatsız etmek değil ki. seni rahatsız etmem sadece işin yan etkisi.

dikkat ettin mi bilmiyorum ama camiler kamu binası değildir. laik devlet için benim apartman dairem neyse senin camin de aşağı yukarı odur. ama işte daha önceden de dedim ya türkiyede tam işlemiyor.

geri kalanları da öyle bırakıyorum. cevaplayıp yorulamayacam.
yavaş ez yavaş kır yumurtayı saçın başın dağılmasın, hukuk için.

ve ister kabul et ister etme ben anti-din yobazı değilim. (ne demekse) (hatta türban yasağına karşı olan az sayılabilecek kişiden de biriyim bak bu forumdaki.)

bu arada bi antr parantez bişi diyim senin tayyip baban %35 oy aldı geri kalan kısmısı %65 (farketmemiştim bak iki katına yakın) malum baraj maraj bişiler var karışık oralar.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 18:08 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bold yazıyorum rahan bunu al print ettir ve başucuna koy..
hafiften ağıra doğru gidicem konularda.
1. ben tayyip babamız başbakanlığa yakışmamasına rağmen çoğunluğun oylarını alarak iktidar olmuştur demişim. senin dediğin ise 35%ini almış diğerleri ise 65%ini almış. bre süper dahi. tayyip parti ve diğerleri parti diye 2 parti var şu ülkede öyle mi? diğerleri parti tayyipin aldığı oyu ikiye katlamışlar çoğunluğu elde etmelerine rağmen tayyip dualarla üfürüklerle büyülerle iktidar olmuştur öyle mi? sen ne kadar saçmalıyan bir adam olduğunu yazının burasına kadar farketmediysen bundan sonrasını da okuma yazımın. oyların çoğunu kim almıştıra verdiğin cevaba bak. hahaha.
2.seviyesizliğini çirkin cümleler kurup gösterdiğin gibi cahilliğini de su yüzünü vurdun..
------------
rahan pek yakın zamanda bişeyler diyebilmiş ki..
dikkat ettin mi bilmiyorum ama camiler kamu binası değildir. laik devlet için benim apartman dairem neyse senin camin de aşağı yukarı odur.
-------------------
seni eğiten veya eğitemeyen öğretmenlerin de devlet memuru, cami çalışanları da.
camiler birer kamu binası ve bu başbakanlığa bağlı devlet mercasıdır ta 1924'ten beri.
camiler birer kamu binasıdır ayrıca.
http://www.diyanet.gov.tr bu siteye girip bilgilenebilirsin. çok eksiğin var gördüğüm kadarıyla.
dikkat ettin mi bilmem ama sitenin ardında gov.tr var. bu ibare sadece devlet kurumlarına ait, yani bençokbilgiliyimbenrahanım.gov.tr diye site alamazsın.

bundan sonra ne yazarsan yaz sallamıycam. neden dersen? cahil adamdan daha kötü birşey varsa o da kendini bilgili sanan cahil adamdır diye bir laf var.. he tamam pe tamam dicem her yazdığına.

ha son olarak sen türban yasağına karşıymışsın fakat şunu belirteyim ben ezanlar kaldırılsın diye dengesizce önerme yapan insanlara karşı çıkmama rağmen. bütün devlet kurumlarında mevcut olan türban yasağını savunuyorum.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 18:34 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

geffen senin anlamadığın en çok oyu olan partinin türkiye'nin çoğunluğunu temsil etmediği.belki bir parti %20 oyla en çok oyu olabilir ama türkiye'nin çoğunluğu değildir bu.
camilerin kamu binası olma sebebi ise cami gibi ibadethanelerin laikliğe tezat gitmemesi içindir.bu yerler yanlış işler yapıp ülkeye tehlike olmasın diye devlet güvencesi altındadır buda övünülcek yada bak işte devlet bize hizmet vermek zorunda denilcek bir şey değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

elm çoğunluğun partisi AKPdir son seçimde. diğerleri azınlıktır.
şimdi bir ülke düşün.
10% patatesic
18% domatesic
14%biberic
18%patlıcanic
40% alcholic olsun
şimdi bu ülkede çoğunluk hangisidir?
son olarak ben neden devlete bağlıdır din görevlileri diye soru sormadım. cahilce kamu binası değildir camiler apartmanlardan farkı yoktur diyen bir kişiye aksine kamu binasıdır, çalışanları devlet memurudur diye doğruyu gösterdim. rica ederim bulandırmayın suyu hiç anlıyamıycaklar sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

1- hiç seçim barajı diye bir şey duymadın değil mi? kurbanın olayım yapma yaw.. bana ve özellikle kişiliğime tezek atacam diye diye bir hal oldun

2002 genel seçim sonuçlarını vereyim ben sana
akp 34.26, chp 19.40,

burdan sonrası meclise giremedi.
dyp 9.55, mhp 8.34, gp 7.25, dehap 6.23, anap 5.12, sp 2.49, dsp 1.23, ytp 1.15, bbp 1.02, bğms 1.00, yp 0.94, ip 0.52, btp 0.48, odp 0.34, ldp 0.29, mp 0.22, tkp 0.19

matematikle oluyor üfürükle değil. zor tabi anlaması.

2- ha işte diyanet işleri neden varsa bir anlasam. laik devletin bütçesinden sünni müslümanlar için 1.1 milyar ytl niye çıkıyor. bir bilsem. üniversteden kurtulup bi işim falan olsun o kurumun özerkleşmesi için dava açarım belki anayasa mahkemesine ya da belki danıştaya bilemeyecem ya da öyle bir yerlere.

camiilerle ilgili kaynak arıyorum bi sn. sanmıyorum ama yanlış biliyorsam da doğrusunu öğrenmiş olurum.
Sosyal ağlarda paylaş

1.
rahan hatırlarsan bu seçimlerdeki durum nitelik nicelik argümanı istediğin için çıkmıştı.
bir grubun en fazla bireyi ne isterse o olur önermeme örnek istemiştin. ben de sana seçim örneği vermiştim. türkiye'de en çok kişinin istediği parti olduğu için akp iktidar oldu. seçimde çoğunluk en fazla oyu alan olur.
2.
sen camiler kamu binası değildir diye cahilce bir cümle ettin mevcut sistemi eleştirmedin haksız mıyım? şimdi kıvırmayalım.
ha sen okulllarını bitir biraz büyü sonra dünyayı kurtaran adam ol o beni ilgilendirmez.
Sosyal ağlarda paylaş

bi arkadaş direkt bana dalmış okudugum kadarıyla.
soru ezan kafanı mı şişiriyor ise cevap evettir.
bu ülke arkadaşın şahsi malı mı onu yazmamış ama beni kovmaya kalkmış! bu da komik olmuş.

ben yeni gelmiş bir göçmen de olabilirim bir afrikalı da bir vudu büyücüsü de v.s.'de sonuçta haklarım anayasanın güvencesi altında. yani burada kendisini her bir şeyden üstün görenlerin yaşı kaç bilmiyorum ama benim yaşım biraz var. yani anayasal düzenin ne oldugunu biliyorlar mı ? bilemiyorum. ancak bence dedelerim ben rahat edeyim diye kurtuluş savaşına katılmış ve ölmüşler. bu da bir gerçek yani. ben de bu ülke ve toplum için ödevlerini hakkıyla belki de fazlasıyla yapmış, yapan ve yapıyor olacak biriyim. neyse.

ilkokul düzeyini ötesine geçemeyen anlayışlar da olabilir. fikirlerle mücadele edememe gibi sorunlar da olabilir.

dediğim gibi bu farzlarla felan olacak iş değil, insan olmak lazım. viktor hugo'yu anlayabilmek lazım. yani hümanizm nedir ? aslında türban da bu yaklaşımların bir yerine oturtulamıyor. yoksa aihm'in kimseyle bir sorunu yok. bence de türban hiçbir şeyin düzeyiyle ilgili değildir. doğrudan şekilciliktir.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3941801.asp?m=1&gid=69

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 18:53 tarihinde, armra tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sevgili armra,
benim dedem de balkan savaşında ölmüştür. o yüzden her 3 kişiden birinin şehit evladı olduğu ülkede sidik yarışına girmeyelim.
senin gibi hukuktan anlayan ezanı istemeyen bireylerin kat kat fazlası kadar (bunu derken 2-3 değil 20-30 katdan bahsediyorum) hukuktan anlayan ve ezanı isteyen birey çıkar bu ülkede. o yüzden öyle mantıksız isteklerde bulunman çok yersiz. hukuken de asla gerçekleşemez o yüzden. yakındığın ülkede yaşamama özgürlüğü de var elinde hukuksal olarak istediğin zaman çekiğ gidebilirsin. kimse umursamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

1- %35 le en çok oyu alan parti olursun, çoğunluk tayyibi istemiş olmaz. ülkeden kovmayı çok seviyorsun ya diktatör gibi görme kendini diye anlattım bunları. ayrıca tayyip efendi nispi çoğunluğu almış olur.

2- kıvırıyor muyum? bak ne demişim "ama işte daha önceden de dedim ya türkiyede tam işlemiyor." şu aradığım şeyi bi bulayım da bekle bakalm
Sosyal ağlarda paylaş

1-nasıl çoğunluk tayyibi istemiş olmaz ya.. güzel arkadaşım senin çoğunluktan anladığın tayyibi istemeyenler mi oluyor. yani tayyip illa 51% mi olucak senin için. bir grupta kitap okuyalım, bilgilenelim önermesine;
4 kişi evet dediyse
3 kişi hayır dediyse
2 kişi de beni ilgilendirmez dediyse
sence hangisi yapılır?
9 kişinin 5 i kitap okumayalım dedi o yüzden okumuycaz mı denir..
2-bal gibi kıvırıyorsun. biz sistemi tartışmadık orda. evet devlete camilerin bağlanmasının nedenini elm mis gibi açıklamış amerikayı bir daha keşfetmeye gerek yok o yüzden.
senin dediğin laf camiler kamu binası değildir, apartmandan farksızdır kıldır yündür. ben sana boldla yazdım onu önceki sayfada al bin kere oku kafana sok. üşenirsin diye bir kez daha belirtiyorum. camiler devlete bağlıdır bir okul gibi bir muhtarlık gibi çalışanları devlet güvencesindedir, memurdur. bunlar denetlenir. flaan filan.
al bak googledan ne buldum senin için
http://www.byegm.gov.tr/yayinlarimiz/anadolununsesi/205/and53.htm

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 19:11 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1- geffen sen anlamıyor musun? nispi çoğunluk diyorum sana aç bi bak sözlüğe falan. adam %35 oy almış işte nası yorumlarsan yorumla ama dikta rejimi gibi görme diyorum.

tek bir şey daha söylemeyecem bununla ilgili zira çoğunluk tanımım %50 nin üstü oluyor senle uyuşmuyorsa da uydurmak için kasacak değilim.

2- ne kıvırıyormuşum yahu delirtme beni kaynak arıyorum diyorum işte açık açık nesi kıvırtmak bunun????
Sosyal ağlarda paylaş

1. ya ne sözlüğüne bakıcam.. seçimde çoğunluk en çok oyu alan akp.. çoğunluk akp sen buna ister nispi de ister şokella de beni ilgilendirmez. en çok oyu alan, gruptan en çok kişinin istediği olmuş yani hukukta nicelik de iş yapıyormuş.
2.cami apartmanımdan farklı değildir dedin neyini araştırıyorsun. öyle lanse ediyorsun ki sanki caminin devletle alakası yok sizin apartman akdar alakası var. ama sistem şu şekilde başbakanlık--> müftülük---> cami. cami oraya gelip insanların kağıt mühürlettiği yer değildir tabiki, cami devlete bağlı senin apartmanının aksine denetimli, çalışanlarının devlet memuru olduğu bir yerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

1- keyfin bilir. ben söyleyecemi söyledim. şokella de sarelle de.

2- kaynak arıyorum dediğim camii'ye asıldıktan kamu kurumu olmadığı gerekçesiyle indirilen bayrakla ilgiliydi. hala daha tam metnini bulamayıp sinir oldum.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/3468660.asp?yazarid=5&gid=61

en alttaki kısımda kaymakamlığın açıklamasını görebilirsiniz. eğer daha derin bi araştırma istiyorsanız kardeşimin kaynaklarından (türkiyenin idari yapısıyla ilgili bi dersleri vardı) araştırırım tamamını.

diyanet işleri laik devlette olmaması gereken bir kurumdur ve ibadethaneler dini mensuplarının "hususi" yerleridir kamunun olmaması gerekir türkiye'de değil diye biliyorum. ama görecez bakalım sayın yerli dirak.

[ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 19:51 tarihinde, Rahan tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sadece cogunluk müslüman diye, gayrimüslimlerin varligina inanmadiklari bir tanriyi öven cümleleri her gün duymak zorunda olmasi beni rahatsiz ediyor sadece.
esitsizlik olarak görüyorum.

avrupa'da da hristiyanlik böyle demeyin, canda hicbir dini icerik yok. ama avrupa'da da fransa harici ülkelerin dini baskilari var, onlara da ayni sekilde karsiyim. mesele islam-hristiyanlik abik gubik degil, mesele dini sartlama
Sosyal ağlarda paylaş

ve rahan'in son yazdiklarina da harfi harfine katiliyorum.
türkiye'de sorun, sözde laik devletin islam'i benimsemesi, ona kol kanat germesidir.

yönetenlerin inancsiz olmasini gerektirmez bu, tam tersine belli bir seye inanci olan insanin daha dürüst, daha adil, daha halktan olmasi gerekir teorik olarak her ne kadar basimizdakiler aksini gösterse de bize. olay, makamina otururken, yani ülkeni temsil ederken bunlardan siyrilabilmektir, objektif olmaktir. kamusal alanda türban falan da bu sebeple yasak olmali iste. kendini degil, devleti temsil ettigin bir alandir orasi, ve oraya dini sokmamalisin, sende baslayip sende bitmeli disaridakilere yansimamali / yansitmamalisin.

bugün türkiye tüm dinlerden elini cekse, sadece bunlarin isleyisini denetlese, emin olun hem bütün bu sorunlar cözülür, hem de dominant islam dahil tüm dinler daha rahat hale gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...