elaidi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 onu bunu geçin de nolcak bu memleketin hali? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 hepsine kıl oluyorum bugün vapurda gördüm sevgilisiyle sarmaş dolaş be gerizekalı madem saçın gözükünce insanların tahrik olcağını düşünüosun sevgilinle sarmaş dolaş öpüşünce daha mı iyi;? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 eh peki.. madem silinmiş.. bari mesaja cevap veriym. evet düşünme yeteneğinden yoksunlar. ya da işlerine geldiği gibi düşünmek istiyolar o yüzden vapurda veya topluma açık alanlarda işi ileriye götürebiliyolar. Türban onlar için bir dini sembol değil bir bölücülük sembolü. O yüzden kafalarındaki türban dini inançlarında ne kadar kör olduklarını veya ne kadar inançlı olduklarını yansıtmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 allahla veya hangi isim adi altinda olursa olsun tanriyla kulun arasina bi parca bez ortmekle olmuyo bu isler iste. o bezler malligin onde gideninin tasidigi bayrak. kocalari veriyo ellerine zaten, onlarda babalarindan aliyolar. boyle nesilden nesile, tavsan gibi cogalip cakma cogunluk yaratip demokrasiyse demokrasi, sonrasinda seriat amaciyla yanip tutusuyolar. ama 4 kariyla her turlu grup fantazisini de yasiyolardir bu amcalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 dela ayıp oluo eline vermek falan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 elden ele, hep beraber elele daha islami gunlere! yasasin seriat yesili, yasasin kanla gelen seriat! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 butun hayatın her turlu boku ye sonra bi sekilde sehit ol cennete transit git en guzel din bizimki valla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 amma bilinçsiz insan varmış burada ? cahil mi desek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2006 şüphesiz ki rab affedendir. ödüllendirendir. yaratandır, ve herşeyi gören ve duyandır. şüphesiz ki herşeyi en iyi o bilir. musa bigün evde dışarı çıktığında uzakta bir ateş görmüş ve oraya gidiyorum belki su bulurum diye gitmiş ailesine demiş bunu. sonra o vadiye geldiğinde. allah buyurmuş: "musa!" Musa şaşkın tabi.. Rab buyurmuş, "Benim ben Rabbin" musa şaşkın napsın.. o günden öldüğü güne allahın dediklerini yaymış kardeşiyle.. tek başıma yetemem ki ben kardeşimi de aliym demiş allah da okey verince olmuş bu iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 bi el donse belki ikinci okey gelirdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 "butun hayatın her turlu boku ye sonra bi sekilde sehit ol cennete transit git en guzel din bizimki valla :)" musluman degilsin sanirim cunku islamda bole bisey yok. bende birini yemek yerken gordum cok ilginc yemekte yiyolarmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 nerde yok dını ıcın sehıt olan cenentlıktır dıye yıkamıyorlarmı beyınelrı mızraklıdan ve ısmı belırsız bıssuru cıncı hocanın bın kusur gelısıguzel yazdıgı kıtapalrdan ılham almıyorlarmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 "cıncı hoca" bole biseyde yok. islamda cinlerle ugrasmak yasak..... [ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 06:51 tarihinde, Fable tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 bu topiğin amacı nedir? -her türbanlı dindar olacak diye bir kaide yoktur. -insanlar tekdüze değildir. -bahsi geçen konu kişiseldir 2. 3. kişileri alakadar etmez günaha inanılıyorsa zaten uzatmaya gerek yok. -hz. muhammed (sav) karikatürleri , kadın hocalar, sosyetik ilahiyatçılar, bu tür topicler amaç nedir? bu insanlara bakış açısı farklı sosyetik bir ortama türbanla girdiğinizi farz edin?o iğrenç bakışlar vs sistem en baştan bozuk mlsf banada öyle baksalar bende makyaj yapar estetik olurum :p zaten kıyametin alametlerinde denirki bir zaman gelecek bir müslümandan istenilenin 10/1 ini yapan cennete gidecektir.belkide o dönemi yaşıyoruzdur?! [ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 07:27 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 kime ne türbanlı sosyetelerden? lüzumsuz yere kafanızı yormayın. canı sıkılan patlatıyor böyle bir topic anlamak mümkün değil. bu kadar da çirkinleşilmez ki, millet de yorum yapıyor bik bik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 bizim kahvede birader görmüş o anlattı.. galiba bunlardan biri de simit sarayında oturmuş smit yiyormuş.. pek emin değilim o anda king demiştim kozlarımı sayıyordum, bilseydim paticikte böyle bir konu açılıcak not bile alırdım. sorry babs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 yahu size ne allah aşkına? yani tamam, türbanın tartışılacak çok yönü olabilir de, sırf "türban siyasete alet ediliyor" diye ve siz de buna tepkili olduğunuzdan dolayı bu tarz magazinsel başlıklar açıp, konuyu da bir güzel saptırıp oraya buraya sataşmanın manası nedir? eleştirinin de bir adabı, bir dozu , bir yolu yordamı vardır yahu... evet ben de türban+kısa etek tezatına son derece sinirleniyorum da, sırf ona tepkiliyim diye gelip her türlü fırsatta bok atarsam bu konu hakkında olmaz ki be canlarım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 islamin kampanyalarinin hastasiyim, ramazanda bi sevaba 1000 sevap veriyolar, kadir gecesi 10000 sevap. bi de arkadas demis 1/10 bir yap cennete git. holeley. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 mükemmel düşünebilen arkadaşım oradaki vurgu insanların sapkınlıklarının dozaj denen kavramı alt üst etmesidir. eleştirme sanatınada bittim, bir cümlede öze değilde terimlere takılmak cahil eleştirmenlere yöneliktir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 hıncal uluç'u hiç sevmem ben... çünkü kendisiyle zerre alakası olmayan konularda bile, son derece bilgiliymişçesine konuşur, ilk kez bir yazısını okuduğunuzda "herhalde bu adam cidden bu işin okuluna gitmiş" dersiniz... hıncal uluç'un maraton koşmakla hiç alakası yoktur aslında, ama oturduğu yerden ona buna bok atmayı o kadar çok sever ki... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 cahil adam herşeyi bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 evet başlığın gidişatı açık ve net şekilleniyor gibi kişisel çatışmalar! sustum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 @ad3m; kişisel çatışmalar? yapma allahını seversen... tanımam etmem seni, ne de başlığı açanı... türban konusunda benim de şahsi fikirlerim var ve inan ki düşündüğün kadar olumlu değil bu fikirler... lakin yapılan yorumları görünce, -en azından- benim fikirlerime sahip olduğunu düşündüğüm insanların yaptığı yorumlar o kadar absürd geliyo ki, tutamıyorum kendimi... örnek vereyim, direkt ilk mesaj bu -mauww'u tanımam etmem bu arada, kişisel algılamasın olayı- (ya da algılasın isterse); said: ne zmn bi iç çamaşırı mağzasına girsem, türbanlı bi tipi en fantazi ürünlere bakarken görüyorum, bi gecelik giyilicek minnacık iç çamaşırlarını satın alıyorlar..kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama bu kadar da olmaz. iyi güzel, sonda "kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez" demiş, ama kurtaramamış... sırf türban takıyor diye, bir insanın gidip de "minnacık iççamaşırı" satın alması ayıp, günah mıdır yahu? daha önce tartışıldı bi konu , orda bi arkadaş bir laf etmişti "saç telini görünce tahrik olan insanlar ... " diye gidiyordu, ve islami kesmin türban mevzuusunu eleştiriyordu. sonuna kadar da destek vermiştim... şimdi "bu kadar da olmaz" dediğinde, senin o eleştirilen/eleştirdiğin kısımdan ne farkın kalıyor be birader? said: ilahıyatçıların "estetik günah mı?" tartışmasını yaptığı bir toplumda, iki ay sonra bi bakıyoruz "güzellik gönüldedir" diye ve maneviyatı keşfettiği için diğer insanlardan üstünmüş gbi gezinen o kapalılar --parası olan kapalılar estetik yaptırıyor. sonra imam hatip liselerine getirilen uygulama diyerek konudan konuya geçiyorum hemen...madur olduk. her türlü hak onlara tanınmaya başlandı ve üstelik haklı olduklarını düşünerek yaşıyorlar. bilmiyorum ama garip....kırmızı bi türbanla başını bağlayan, yüzü gözü makyajlılar..belki de korkarak beklenilen bi kıyametin inanıcılarından.. korkuyla inanan, zorla inanan, çıkarları için inanan insandan ancak bu kadarıbeklenir. evet yaptırabilirler estetik, seni de zerre ilgilendirmemesi lazım arkadaşım... estetik ameliyatı, kişinin kendisini ilgilendirir, eğer semranım'ları izleyen magazinsever bi kişiliğin yoksa senin dikkatini çekmemesi lazım... kaldı ki din konusu hakkında konuşmaya bile gerek yok, senin hangi dine inandığın kimseyi ilgilendirmediği gibi, o kişinin de yaptığı şeyin inancıyla örtüşmemesi de tamamen o insanı ilgilendirir... sırf türban takıyor, türban da siyasi bir alet olarak kullanılıyo diye, böyle bir konu açılması, sonra da bir inançla dalga geçilmesi -ki absolut gibi saygı duyduğum bir büyüğüm bile katılmış buna- bana ters geliyo... iman eder miyim? hayır... allah'a tapar mıyım? hayır... ama herkesin tuttuğu kendine be birader,siz bilmeden okumadan böyle saçma yorumlar yapınca ben bile tutamıyorum kendimi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 asteroth'a expansion paketi olarak şunu belirteyim.. aradan bir iki tane arkadaş türbanı bölücülük olarak kullanıyor da demiş.. hakkaten oğlu bu vatan için şehit olmuş bir türbanlı annenin bölücü sıfatı alması adam da zeka için ctrl+f yapmama neden oluyor. en azından kullananlar var de. genelleme yapma ki o kullananlarda 1000 de 1 olsa ben adam değilim. son olarak atatürk bu ülkenin meclisini diğer üyelerle birlikte dua ederek açtı. kurtuluş savaşında cepheden önce tüm orduyla namaz kıldı. atatürk dindar olmayabilir, tartışılır ama dine gerekli saygıyı gösterdi. ben de kamu yerlerinde türbana karşıyım ama saygısızlıklarda da bulunmuyorum insanların inancına. [ Mesaj 16 Şubat 2006, Perşembe - 09:48 tarihinde, geffen tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2006 demek simitte yiyebiliyorlar ne ilginc şok oluyorum bu topici okudukca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar