Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

rahana gelip dava ac o zaman demissiniz de, türkiye'de o kadar kolay degil o. aihm de cözülür o ancak, o da ic savas cikartir türkiye'de, arada rahan'i da öldürürler.
türkiye tüm haklarin genelde teoride var oldugu bir ülkedir, o yüzden lütfen gidip dava ac demeyin, olayin nereye varacagini siz de biliyorsunuz cünkü
Sosyal ağlarda paylaş

neden icimizden biri basbakan olmasin ki sonucta turkiyenin dertlerini gayet guzel biliyorsun carelerini de yazdin işte eger dusuncelerinin dogru olduguna inaniyor isen bunlari gerceklestirmek turkiyeyi guzelleştirmek icin ugrasman lazim. ne guzel daha 17sin yani hicbirsey icin gec kalmamişsin. bize muhendis ol demişlerdi biz muhendis olduk tr'de bi suru guzel proje yaptik, ben de size siyasetçi olun tr'yi guzelleştirin diyorum işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

ben direkt milletle temas haline geçicem.
biliosn tiyatro bi milletin kalkınması için en iyi yollardan biri.
insana kendi gerçeğini, millete kendi gerçeğini ancak böle anlatabiliriz. o da biraz zor, idealist başlayarak bu işi yürütmek de zor...yani aslında hayat 1 kere.
ama elimden geleni de yaparım...
aptal dizilerde başrol oynayıp, para kazanmak istenmesinin amacıda aldığını vermek. yoksa tiyatrodan 0 para kazanılıo. türkiyede.
bunun dışında, sıkıcı olanı yapmak da istemiorm. başka başkan olucak kim var?:d
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede biri mahkemeye dava açsa ezan beni rahatsız ediyor diye saniyede öldürülür.gene biri drawmuhammed.com da satılan tshirtlerden birini alıp sokakta 1 dk hayatta kalabilse guiness rekorlar kitabına geçer.sonrada terorist müslümanlar diye karikatür çizildimi dünyayı koparırsınız.biz nerden bilelim müslümanlar nasıl.kaç sayfadır çoğunluk muhabbeti yapmıssınız , müslümanları çoğu malesef örümcek beyinli bu sizin çoğunluk mantığınıza göre islam boktan bi din o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

saygılar,

said:
finrod ne saçmalıyorsun canım benim ne laikliğin sınırı falan olcak?? okuduğunu mu anlamıyorsun?

"sokak ortasında hayvan kesmek yasaktır" isterse müslüman ol ister satanist ol ister budist ol ister hristiyan ister zerdüşt bana ne?? kime ne?? ve sen sokak ortasında hayvan kesersen tutuklanırsın.

yaptığın eylemi inancının emrediyor olması yargıyı ırgalamaz.

said:
@rahan laikliğin sınırı derken,diğer insanlara zarar vermeden dininin gereklerini yerine getiriyorsan ne ala ama ne dını olursa olsun bu cevrendekı ınsanlara zarar verıyorsa(maddi ve manevi) bu yapılamaz.

aslında hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuz ama rahan'ın anlatmaya çalıştığı noktayı es geçiyorsunuz.
"bir olayın doğru olup olmadığına, yasal olup olmadığına, kişinin inancına değil yasalara bakıp karar verilir"
"ne dini olursa olsun bu, çevrendeki insanlara zarar veriyorsa (maddi ve manevi) bu yapılamaz". çok doğru. ama unutulmaması gerekilen şey, bu olayın sadece satanizme karşı değil, hristiyan ve müslümanlara karşı da geçerli olduğudur. sırf "türkiye'nin %99'ı müslümandır" yalanına güvenip de islamiyete kıyak geçilmesi düşünelemez. bir davranışı satanist yapamıyorsa, benzer bir davranışı müslüman da yapamaması gereklidir. bir davranışı müslüman yapabiliyorsa, benzer bir davranışı satanist de yapabilmesi gereklidir.

said:
satanizm le bunu nasıl bir tutarsın milyonlarca muslumanın yaşadıgı bir ulkedeyiz.

laiklige gelincede ilkokullarda yapılan tanımı bu dogru.

hukukî lâiklik ise, temel hak, özgürlük ve eşitlik ilkelerinden hareketle, doğrudan doğruya devletin yürütme organ ve ilkelerinden ayrılması prensibine dayanır. ilke gereğince devlet hiç bir dini tanımayacağı gibi, fertlerin bir dine sahip olma ya da dini ihtiyaçlarını tatmin etmedeki tavır, davranış ve eylemlerinde mutlak özgürlüklerini kabul eder. devlet, dini kurallara dayalı kanunlar çıkaramayacağı gibi, dindarların dini yaşantılarını olumlu veya olumsuz yönde sınırlandırıcı ilkeler dikte edemez.

bak bu tanımda ne diyor devlet halkıının inanclarını ozgurce yerine getirmesini saglamalıdır aksini dikte edemez!

işte anlaşılmayan nokta da bu, laiklik. laiklik "dini inançların devlet işlerinden ayrılması, ve devletin tüm dinlere eşit muamelede bulunması"dır. ama bunu kulak arkası edip "o ilkokulda yapılan tanım, çok çocukça."
sonra diyoruz ki "laiklik, din özgürlüğüdür, inançların sınırsızca yaşanmasına imkan tanır". zaten tartışmada iki tarafın da laikliği savunması ama farklı davranması da bu yüzden.

laiklik, isteyenin dinini istediği doğrultuda yaşamasını serbest kılmamıştır.
eğer belirli bir yasaya aykırı davranışta bulunuyorsa, o kişi dini inançlarına bakmadan yargılanır. budur laiklik.

türban hususunda ise, belirli yerlerde kılık kıyafet kanunu varsa, o kanuna uyulması gereklidir. "benim dinim bunu emrediyor" asla ama asla laik bir ülkede geçerli bir sebep olamaz. sonra kan davasıyla adam öldürdüğünde de "benim dinim bunu emrediyor" diyerek hukuktan kaçanlar olacaktır. bir dini inanca mensup kişi kendi inancının giysisini o "kıyafet kanunu" altında giyemiyorsa, türban takanların da gıkını çıkarma hakkı yoktur. eğer elbet türban takılacaksa o kıyafet kanunu, aynı hakkın diğer dini inançtan olan kişilere de sağlanması lazımdır.

son olarak, sokakta, dışarda, kimse kimsenin kıyafetine karışamaz. ister türban takar ister palyaço gibi giyinir. sonuçta dışarda "kılık kıyafet kuralı" sizi bağlamaz. kimse de sokakta bir diğerini "bak dekolte giymişsin" "aa türban takmışsın" diye suçlayıp cezalandırmaya kalkışma hakkı da yoktur :)

iyi günler.
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokulda verilen laiklilk tanimindan ne olacak, ilkögretim boyunca din kültürü ve ahlak bilgisi adli ders altinda islam ögretiliyor ya, böyle çakma laik bir ülkeyiz iste.

satanizm ile islam nasil bir tutulamaz alaskina, ikisi de inanc, inancin büyügü kücügü, dogrusu yanlisi mi olur? inanan sayisi farki olur sadece, hele türkiye müslümanlarini biliyoruz zaten cok müslümanlar. sadece belli noktalari alip harfi harfine müslümna oldugunu saniyor herkes.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hukuk devleti olduğu için de çoğunluğun dini olan müslümanlığın gereği olan ezan müslümanlık çoğunluğun dini kaldıkça bu ülkede okunacaktır.

said:
hukukta her zaman niceliğe bakılmaz tabi. arzu edilen istenilen şeyin mantığına ve gereğine de bakılır. niceliğe ve niteliğe bakıldığı durumlara da bol bol örnek verilebilir. ama sen ben uyuyamıyorum vergi verdiğim halde? ezan okunmamalı dersen. bunu hukuken yorumlarlar ve hem nicelik olarak hem nitelik olarak mantıksız önerinle kaybedersin. düşeş.

said:
caminin halka, senin evinin ise sadece sana yararı var. o yüzden sen bu sistemde mini minnacık bir çarksın. omleti yumurtayı kırmadan yapamazsın bu yüzden de senin gibi adamlar çıkacak ve görmezden gelicektir hukuk için.

hukuk kavramının da içine etmişsiniz. helal olsun.

said:
nası bi hukuk anlayışı bu ya? hukuk azınlık-çoğunluk dinlemez.

hukuk azınlık-çoğunluk'a bakmaz. senin sistemde mini minnacık çark olmanı da umursamaz.

varsayalım sen bir kadınsın, bir adam sana tecavüz etti. yasalara göre tecavüz edenin cezaya çarptırılması lazım.
adam kahvehaneden 20 kişi toparladı, geldi mahkemeye. sen ise sadece tek kişisin. 20 kişi konuştukça konuştu vıdı vıdı etti. ama suç ortada, sana tecavüz ettikleri kesin. şimdi hukuk burda çoğunluğa göre değil, kanıtlara göre karar verir.

buna benzer bir örnek daha verelim. örneğin senin yeni aldığın mikrodalgan bozuldu, evi de yaktı. bu olayda senin hiçbir suçun yok, tamamen üretici hatası. isterse bu üretici firma senin tabirinle "çarkın esas çeviricisi" pozisyonunda olsun. senin bu firmayı dava edip gerekli hakkı alabilme imkanın vardır.

lütfen "miniminnacık çarksın" gibi zırvalıklarla uğraşıp bilgisizliğimizi ve konuyla ilgisizliğimizi göstermiyelim. laiklik kadar hukuk kavramlarında da tuhaf açıklamalarda bulunuyorsunuz. neyse işi daha da abuklaştırmadan ben kaçmış olayım.

iyi günler.
Sosyal ağlarda paylaş

demokrasi, hukuk, adalet, laiklik, özgürlük, .... daha var herhalde bürsürü kavram
hepsinin düzgün işlemsi durumunda bile sorunlar ortaya çıkar, insan faktörü vardır,
türkiye'de bunların tam manasıyla düzgün işlemediği, tanımlanmadığı, uygulanmadığı belli
hepsinden işine gelinen oranda ve işine gelinenleri seçerek birşeyler ortaya çıkarması çabası da cabası

sonuç olarak kişi başına düşen milli gelir 134719234729837239874 dolar olmadıkça biz bunları çok tartışırız.

en iyisi para, hemen çıkılıyor işin içinden :)
ha bir de parayla saadet olmaz var o da ayrı bir faktör tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

hukuk ve laiklik tam uygulanabilse zaten yabancı yatırımcı kaynayacak, turizm cenneti olacaz ya..

hayır şindi gerizekalı bi ingilize türkiyede din ve devlet birbirinden ayrı şeriat yok, insanların kapanması zorunlu değil, birisi sana bişi yaparsa hukuk var diye anlatabilecen mi?
ama gerzek bi yunan turizm acentası buranın şeriatla yönetildiğini hukuğun olmadığını anlatabilecek. hem de rahatlıkla..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...