Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlı sosyeteler de estetik yaptırıyormuşş

MaUWw

Öne çıkan mesajlar

bn bunların ne amaçladığını anlamıyorum.
ne zmn bi iç çamaşırı mağzasına girsem, türbanlı bi tipi en fantazi ürünlere bakarken görüyorum, bi gecelik giyilicek minnacık iç çamaşırlarını satın alıyorlar..kimsenin özel hayatı kimseyi ilgilendirmez ama bu kadar da olmaz.
ilahıyatçıların "estetik günah mı?" tartışmasını yaptığı bir toplumda, iki ay sonra bi bakıyoruz "güzellik gönüldedir" diye ve maneviyatı keşfettiği için diğer insanlardan üstünmüş gbi gezinen o kapalılar --parası olan kapalılar estetik yaptırıyor.
sonra imam hatip liselerine getirilen uygulama diyerek konudan konuya geçiyorum hemen...madur olduk. her türlü hak onlara tanınmaya başlandı ve üstelik haklı olduklarını düşünerek yaşıyorlar. bilmiyorum ama garip....kırmızı bi türbanla başını bağlayan, yüzü gözü makyajlılar..belki de korkarak beklenilen bi kıyametin inanıcılarından.. korkuyla inanan, zorla inanan, çıkarları için inanan insandan ancak bu kadarıbeklenir.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten şu türbanlıların amaçını anlamıyorum.siz benim saç telimi görseniz tahrik olursunuz çünkü siz barbarsınız mı hayvansınız mı diyorlar .yada diğer insanlara ben inançlı biriyim , görün nasıl örnek bi müslümanım diye göstermeye mi çalışıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

walla zaten normalde dinde zorunluluğu olmyan bir olayı zorunlu hale getirmeleri sacma zaten yokki bizde öle kapanacaksın filan diye bişey bunlar hep alışıla gelmiş şeylerin dinle karıştırılmasından kaynaklanıyor... onlarada suc bulmuyorum ama insan bir düşünür ya... herseyde kitapta yazmak zorunda diil.. insana akıl wermiş kitapta "kullan su werdim kafayı" diye üstüne bastıra bastıra sölemiş bilio bizimkiler kullanmıcak hazıra konup onu bunun dedin,i yapcak...
Sosyal ağlarda paylaş

iyilik, doğruluk felan hava civadır bunlarda. din, iman = türban, namaz felan; olay tamamdır. yani böyle şeyler yaparlar. aslen senden benden farkları yoktur. yoksa türbanı iyi insan, über insan felan olduklarından takmıyorlar.

aslında sadece istismara açık bir hayat tarzları var. sürekli birileri "bu doğru", "bu günah" diyecek felan. yoksa işemeye gidemezler diye korkuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

türbanlı diye genellemeyin yau
siz genelledikçe bunlar daha bi sıkı birbirlerine kenetleniyorlar, daha bi sıkı örgütlenmelere yöneliyorlar. doğadaki bütün hayvanların, insanların olduğu gibi daha cazibeli olmayı isteyeceğler yani gayet doğal bişi.

ayrıca müthiş türbanlı hatunlar gördüm ama nası iletişim kuracaz ki "birer hurma yeseydik beraber" (ehiehiehehiehie :d) gerçi el sıkışmayan hatundan bana ne hayır gelir evlenmicem etmicem. neyse..
Sosyal ağlarda paylaş

her türlü hak onlara mı tanınıyor ??
yakında sokağa çıkamayacaklar

ayrıca bir bayan türban takıyor diye güzel iç çamaşırı giyemez mi??

estetik konusuna gelince onun boyutu biraz fıkha giriyor .

lakin olayı iyice abarttılar zaten. türbanın amacı ilgiyi üzerine çekmemektir. ama onlar napıyorlar göze en çok çarpan rengi bulup onu geçiriyorlar başlarına ya da en dikkat çekici mantoyu giyiyorlar.

türban takmaları onları über insan yapmıyor ki. onlar da senin benim gibi günahları boylarından aşşkın insanlar. türban takmışsın ne olacak sen farzları yap bakalım önce.yoksa türban dinin en önde gelen olayı değil ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...