Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

haber(!)türk

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bugün sözde haberciliğin adresi habertürk'te takıldım kendi inadıma. gözüme bir yazı çarptı. yazı da hürriyet'in editörüne yapılan göndermeler mevcuttu. analiz başlığı ile yazılan yazıyı açar açmaz karşınıza şu başlık çıkıyordu: "hürriyet'in yalanci editörüne bir gazetecilik dersi.. " sanki haberin devamını okuyanlar için habercilik ne değildir onu öğretmeyi hedefliyordu. açık konuşayım ben bu kadar seviye sınırlarını aşan ve terbiyesiz bir yazı görmedim gazeteciyim diye geçinen birinden. nasıl meslektaşı ile ilgili böyle konuşabilir bi insan ya?
buyrun yazı:
said:
hürriyet'in gündem sayfalarında çıkan yalan haberler tepki topluyor ki, okur temsilcisi doğan satmış, bugün konuya girmek zorunda hissetti kendisini.

avcının biri artvin'de devlete gerekli harçları yatırarak lisansını almış, ruhsatlı silahla, yine devlet tarafından öngörülen tarihte yanında av koruma memuru ile av yapmış ve bir dağ keçisi vurmuş. hürriyet'teki yalancı editör başlık atıyor ''rekor katliam''..

doğan satmış, yalancı editöre soruyor; ''niye bu başlığı attın?'' yalancı editör diyor ki, ''nefsi müdafaa ve vatan savunması dışında öldürmek, katliamdan başka bir şey değildir''

ulan jean paul sartre mi oldun sen safoş?

ulan ölümün ve öldürmenin sosyolojisi sana mı soruldu? descartes misin sen?

sen sıradan, basit, muhtemelen az ve kötü okullarda okumuş bir gazetecisin. işin şu: ''yalan haber yayınlamamak, haberleri doğrulatmak ve en doğru biçimde sayfaya koymak''

bak milliyet ve radikal genel yayın müdürleri, sırf ''double check'' kuralını işletmek uğruna haber atladıklarını açıkladılar.

patronun sana hürriyet'in gündem sayfalarında ''öldürmenin ideolojisini mi yap'' dedi. yoksa ''benim gazeteme yalan haber koyma mı'' dedi?

kendi sapık ve aşırı düşüncelerini başlığa koyarak nasıl gazeteyi alet edersin yalan habere..

''öldürmek'' ile ''avlamak'' arasındaki önemli anlam farkını, avcılık bakımından değil, ''gazetecilik prensipleri bakımından'' duydun mu hiç? aradaki anlam farkının ''tecavüz'' ile ''sevişmek'' arasındaki kadar büyük olduğu kalın kafana giriyor mu?

senin işin kelimeler değil mi?

yıllardır beklediğim lisansımı nihayet aldım, yakında kutuplarda yasal olarak kutup ayısı ursus maritimus avına gideceğim. bu avı göğsümü gere gere yazacağım. sıkıyorsa at bakalım ''katliam'' başlığını.

bak nasıl boyunun ölçüsünü alıyorum senin.

yalan haberlere devam edersen göndereceğim seni bu şerefli camiadan

karpuz satacaksın ikitelli pazarında.

sedat simavi'nin abdi ipekçi'nin mezarına işettirmeyeceğim sana.

yalanlarının zürriyetini keseceğim senin.

boldları ben yaptım. yazının doğruluğu konusuna girmiyorum çünkü konunun açıkçası ne olduğunu bilmiyorum fakat üslup tamamen çok yanlış şahsi kanaatimce...

haberin orjinalini görmek isteyenler tık!

[ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 19:35 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
yuhhh yalnız adamın aşırı öküz uslubu bir yana bir de kutuplara kutup ayısı avlamaya gidip göğsünü gere gere de yazıcakmış, hayvan öldürmeyi marifet sayıyor bariz var bir psikopatlık

[ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 21:04 tarihinde, Jasco tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
holly shit! forgiverla aynı şeyi düşünüyorum. yakınlarda bi boru sesi duyarsanız kasmayın fazla. (şimdi bu geyiğe de biri hakaret der ben kafayı duvara gömerim sinirden)
Mesaj tarihi:
redeagle : tayyip'e özeniyor bu küçükler...

yanlış! söylüyorsun... tayyip farklı onlar farklı..
gazetecilikte bozuldu..

bir soru sormak istiyorum.. allah aşkına tayyip değil de kimin olmasını isterdiniz ki ? böyle soru soruyorsun ???
Mesaj tarihi:
ya şaşırma rahan, anlaşabilir insanlar arada bir :)
o değil de senin ekşide patiyle ilgili bir entryin vardı onu bulamıyom; anlaşmak açısından; yukardaki mesajı görünce aklıma geldi.
not: aynı nick farklı insanlar durumu varsa 2. paragraf kendini imha etsin.
Mesaj tarihi:
ordaki rahan da benim de, 3 entiri yazdıydım patiyle ilgili 2 si duruyo. üçüncüsünün zate patiyle alakası yoktu anlamsız bi tartışmamsı bişiyin ürünüydü.
  • Yeni Oluştur...