Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

progressive rock

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
camel olmaz mı özellikle the snow goose ve moonmadness çok leziz albümlerdir. king crimson ise ayrı bir olaydır 21st century schizoid man ve starless mükemmel ötesi şarkılardır.

fates warning de progressive metaldir.
  • 1 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Birkaç albüm önerisi ile uplıyorum bu konuyu, dinleyin - ne zaman kötü birşey önerdim size:

Gentle Giant - In A Glass House
Genesis - Nursery Cryme
Spiritualized - Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space
Yes - Fragile
Dali's Dilemma - Manifesto for Futurism
GERGE - Genesis

Evet, dinleyin bunları.

[ Mesaj 27 Ağustos 2007, Pazartesi - 09:13 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ömür biter Prograssive rock sevgisi bitmez insanın içinde,böyle olmalıdır yani bir prograssive sever.Bir tek Dream Theater,Tool,Opeth le bitmemeli bütün olay.King Crimson,Eloy,Yes,Van Der Graaf Generator,Rush,Camel,Genesis,Gentle Giant,Wishbone Ash,Emerson lake&Palmer gibi ilahları yalayıp yutacaksın bir de üzerine Wigwam,Mahavishnu Orchestra,Electric Light Orchestra veya biraz da Fusion kokan Mörglbl Trio,Mindflowers benzeri deneysel gruplardan çoğunu severek dinliyorsan ben sana Prograssive rock sever diyebilirim ancak.
Mesaj tarihi:
Uzun uzun yorum yapmıcam çünkü insanların beğenileri çok farklı, Pink Floyd bile tartışılabiliyor mesela :P Zaten grup adını verip hemen kaçıcaktım, Eloy

Fırsat verip dinlemenizi tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:
Getirdikleri bir "yenilik" yok sonuçta, bu açıdan gayet progresif değiller denilebilir. O sebeple katılıyorum olmamalarına ben de.
Ama öyle "geçiyor" diyeyim anla beni hocam sen.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Aviva - Rokus Tonalis

Bu yıl Rusya'dan çıkan bir albüm, çok güzel bir sürpriz oldu benim için. Tavsiye ederim. Çok vahşi bir müzikleri var. Grubun ilk albümü.
Mesaj tarihi:
Yoo bence progressive rock metali alır şöyle bi evire çevire. oh oh. neyse. pain of salvation dream theater da severiz ama hepsi candır ciğerdir; progressive olsun da nolursa olsun metal rock farketmez.
  • 1 ay sonra ...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Şu an deli bir şekilde Clepsydra'dan More Grain of Sands ve Sylvan'dan Posthumous Silence dinliyorum. Trees'in On the Shore'unu da remaster etmişler, onun peşindeyim.
Mesaj tarihi:
progressive rock olarak eloy,king crimson ı ezbere bilirim diyebilirim..severim pek.
pink floyd a ise taparım ancak sanki diğerlerinden farklı gibi geliyo progressive gibi gelmiyo bana..ama bilemem tabi:)ama gözümde 1 numaradırlar.
sonra grobshnitt var camel var biraz biraz bildiklerim..şimdi aklıma gelmeyen veya deneyemediğim çok güzel gruplar var..sanırım progressive rock müziğini seviyorum:)
bu arada Barış Manço'nun 79 çıkışlı "yeni bir gün" albümüne de progressive denilebilir sanırım..denemeyen varsa denesin:)
  • Yeni Oluştur...