Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow ve sistemle ilgili kişisel düşüncem..

Rottweiler

Öne çıkan mesajlar

çoğu insanın online oyun tercih etme keyfini şahsım olarak stres atma olarak nitelendiriyorum.. paranız yok , butun gun iş stres yaşamışsınız kendinizin boşaltacağı bir stres alanı arıyorsunuz benim için gerçekten de böyle. işte gün boyu stres yaşamak çalışmaya mecbur olmak , nabıcaksın gidipte evde canak çömlekmi patlatıcaksın yada gidip birinmi dovuceksin ? hayat bakış açın çok geniş ama seçim olarak gene buu seçiyorsun , bir kaç yaratık eseyim hah ulan gördüm ally koşo koş action yaşiyalım diyosun bu nun devamı geiyor bakiyosunki oyun oynadığın anda aklında o stresten gram kalmıyor beynin sadece buraya yönelmiş. iyi vakit geçiriyor sıkılmıyorsun dışardaki kötü hava , trafik , insan safsatası yok oh miss bir dünya , ma kötü yanıda butun olaydan uzak kalmak acaba dışarda sabahmı akşammı ? bugün günlerden neydi pazar tamam rank kasacam :p gibi düşünceler beyninde oluşuyor ya hayatın stresini yaşıcaksın yada oyunun tercih senin . bu hayat senin sen yönlendiriceksin şimdi böyle ilerde allah kerim .. saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi benim yazıma karşı çıkan bir çok mesaj geldi. hatta bunu oyuna sımsıkı bağlandıktan sonra hemen sıkılmaya vuranlar bile var. şunu belirtiyim; hiç bir zaman lvl 60 karakterim olmadı. hatta toplamda iki karakterim oldu. bir tanesi lvl 34 kaldı, şimdi karakterimde lvl 50 an itibarı ile :) bu iki karakter toplamda 6-8 ay gibi bir süreye yayılarak oynandı, bu da ek bilgi ;) yani benim oyunun suyunu sıkıp, ondan sonrada tadı kalmadı gibi bir durum içinde bulunduğum yok :)

aslında verdiğim linkte konu ile tam alakalı değildi, yani o linkteki yazıda wow üzerinden yazılmıştı ama genel mmo mantığına bir taşlama vardı. mmo'ların ne kadar zaman çaldığı vs .vs... o yüzden onu da bir kenara atıyorum konuyla doğrudan bağdaşmadığı için.

uzun zamandır single player oyun oynamadım. hemde çooook uzun zamandır. ama yine çooook uzun zamandır mmo oynuyorum. bu ne demek? ben başka insanlarla oynamayı seviyorum :)

wow'daki sorun benim için o insanları bot olarak görmem olsa gerek. warrior = tank bot. priest = healer bot. mage = vendor bot (:p) gibi (allah var genel olarak ai'leri yüksek botlar :d). yani başka insanlarla sosyalleşme pek mümkün değil. party'ler, guild'ler kuruluyor çünkü o instance'a girip epix'i almak gerek ya da bg'ye girip honor farmlamak gerek. o insanlar bir araç...

ilk wow çıktığında arkadaşımla bir kaç eksiklik var gibi gelmişti. şimdi daha net görüyorum. guild'iniz var ama bir guildhall'ınız yok oyunda. yani herşey guildchat'ten ibaret :) bir de raid zamanları ^^ uo öyle değildi. bir kaleniz olurdu ya da ticarethane vs. vs... yani orda toplanır ve belkide sadece konuşurdunuz... o yüzden "belkide uo daha esnekti" cümlesini sarf ettim.

sonuç olarak bu bir oyun ve bunun çok iyi farkındayım. saklambaç, sinema, vs. vs.. ile de onu karşılaştırmayacağım. yanlış bir karşılaştırma olmuş...

uzun lafın kısası; ben galiba uo'yu "ea" firması satın alıp oyunu star wars'a benzettiğinde öksüz kalan veteran oyuncuların zihniyetindeyim. atamadım o zihniyeti :)

p.s.: uo gibi pvp lootun açık olduğu bir oyunda beni savaş alanında heyecanlandıran karşıdakinden alacağım itemdan çok kendi altımdakini kaybetme korkusu olmuştu açıkçası. buyrun burdan yakın :)
Sosyal ağlarda paylaş

pvp de iyi oyuncu diye birsey yok , madencilikte yok terzilikte yok hicbirseyde yok .

mesela quake oynayan adam kendi becerisi uzerinden prim yapar wow da bos beles adam vakit coklugu yuzunden iyi oyuncuymus gibi olur . ekipmani iyi olur rank 14 olur vs .

demek ki neymis bu tip oyunlari diger oyuncularla sosyal bir paylasim olarak gormek gerekirmis . mmorpg tipi oyunlar hardcore oyunculara gore degil . zaten olmamasida gerekir . item icin milleti oldurmek istemek ayip . git starcraft oyna 300 apm yap zekanla el goz koordinasyonunla pratiginle buyuk oyuncu ol , git cs oyna 100 kill in 90 i headshot olsun meshur ol vs vs vs

vakit harcamaktan daha fazlasiyla iyi bir oyuncu olmanin tatminini arayanlar bireysel beceri gerektiren oyunlara yonelmeli .
Sosyal ağlarda paylaş

wowu rl arkadaşlarında oynamadığın zaman gerçekten sıkıcı heleki tek başına kasıcam diyosan 40 dan sora sıkıntı basıyo
biz 5 kişi oynuyoruz 5 imiz bi instance a yeticek adamları aldık
bundan daha zevklisi varmı sorarım size?
zaten "adam kesip içinden nacardan kol saati" mantığı tamamen oyundan zevk alma, eğlenme mantığından uzak bir düşüncedir. adı üstünde oyun eğlenmiyosan tabiki oynama
item kazanmaktan eğlence bekleyen yanılır sabah akşam pvp kasıp "rooaahhhh rank 14 oldum kralım ben" kimse sana "selam kralım" demez. oyun oynarkenki eğlence arkadaşlarında geçirdiğin güzel vakitten başınızdan geçen olaylardan ibarettir.
Sosyal ağlarda paylaş

uo da kesilince farklı bir gözle bakardım ekrana.adam eşyaları lootlarkenki bakışım çok güzeldi.order kalesinde bekleyip gelen chaoslara meydan okumak(safe zone ken),brit mezarda tırsa tırsa para kasmak,ele dagger alıp milletle skill kasmak,buc's basıp eğlenmek(ki çoğu zaman ölmek). bunlar insanın içinde ayrı bi yerde kalıyor.ha sonra ne oldu? run uo çıktı mertlik bozuldu.
Sosyal ağlarda paylaş

oynamanın amacı eğlenmek olucak.ozaman bırakmassın bu oyunu,en guclu olım en super olım dersen illaki sıkılacaksın bu oyundan.
arada bir değişikliklere git,kıyafetını degıstır oyunda bı ılıskıye basla evlen falan.eğlen yani,
arkadaşlarım soruyor,
ozi eşyaları toplayınca napıcan?
bundan once ne yapıyorsam onu.evet bu eglence ısı baya gec level aldırıyor adama ama eglenıyorsun ıste =)
Sosyal ağlarda paylaş

hayir yapmiyoruz . mc ye girince bizim guildte ts daha cok geyik konular icin kullanilir lucifronu 10 kereden once kesemeyiz falan filan .

eger ben ve guildteki digerleri nacardan kol saati icin girsek oraya dikkat ettim hepsi yetenekli zeki cocuklar saati alir cikar gideriz .

sacma salak bir hatasi yuzunden wipe yedigimizde kimseyede birsey demeyiz hattu zatinda . niye ? cunku kol saati icin gitmedik biz oraya .
Sosyal ağlarda paylaş

yahu siz benim 23453245 satırlık yazımı okumadınız mı? hardcore bir oyuncu olmadığım gibi hayatımda sadece 1 oyun bitirdim. mmo'larda hiçbir zaman über bir karakterim olmadı. dediğim gibi wow'daki karakterim ancak lvl 50 olabildi. yani ödül mödül istediğim yok... tam tersi sosyalleşme yok diyorum. yakındığım nokta bu. bir mmo'da sosyalleşmeyi chat ile eşit tutuyorsanız yorum yapmayacağım zaten...

oyunda doğru düzgün "event" göremedim açıkçası. yani oyuncu bazlı olarak. ya da ben oyunun bir bölümünü gerçekten kaçırıyorum(?)... ha event dediğiniz şey instance'a girip geyik yaparak noss kesmekse, peki. ne diyebilirim ki :)
Sosyal ağlarda paylaş

şu anda piyasada dokunma hissi tatma hissi zevk alma hissi libidonu dindirme hissini veren hiçbi oyun yok sosyalleşmekten kastın ne? sosyal olcam diyosan arkadaşlarınla dışarı çıkarsın muhabbet edersim bowlinge gidersin... onun dışında oyunda sosyalleşmek diyosan evet chatten ibaret. "chat" ne? muhabbet türkçesi, muhabbet ne?
sosyalleşme aracı... event istiyorum diyosan eventte güzel türkçemizde olay yerine geçer, olayda göreceli bi kavramdır.
oyundaki herşey farazidir ve farazi şeylerde olaylara dayanır...
yazığın herşeyi okudum... belliki oyunda fazla arkadaşın olmamış yada gerçek arkadaşlarında oynamamışın.
lütfen saldırı gibi algılama

[ mesaj 14 şubat 2006, salı - 13:38 tarihinde, devilmanta tarafından güncellenmiştir]

[ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 13:39 tarihinde, Devilmanta tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

mmoda bir oyuncu ne kadar sosyalleşebilirki ? saatlerce bilg.basında sosyelleşilmez . onun dısında wowda adam gibi bi event olmadı hic - event die lunar festivali , newyear olayları hic bi sekilde bana zevk vermedi . ne biliyim ironforgea yuruyen bir undead npc kol ordusu olsa ifde gencı yaslısı dalsa eglensek . event diye havayi fisek atıp quest bitirmeye calısıorz . wowda genel anlamda bir monotonluk var ama bunu cozmenin yolları da var elbet - guıldunu bulursun zevkini tanıdıgn adamlarla cıkarrsn . ama dıosan casual takılcam guıld bulamıyorum o zaman wow pek zevklı degıl :s outdoor pvp tamamen ölmüş durumda !!! eskiden bgler yokken wow gwden korkmuoken ne gusel tarren millde hordelara dalardık badlandsde quest yaptırmazdk adamlara ... simdi paso bg onune geleni kes oldu ...
Sosyal ağlarda paylaş

bence ultima neden balgyior derseniz orda kapistiginiz kestiniz aile uyesi veya kisiyle karsilasma sansiniz cok sonucta 150 playerda osla ortalama online suresi bi sekilde karsilasionuz iste buda en iyi ben olayim pwplerde daatayim hırsı veriyor wowda bi kestiginizi bida 543sene sora goruyorsunuz yane biraz abartsamda forumlarda en iyi guild tartismasi yapamiyorsunuz haksizmiyim....??ama wow nasi derseniz onunda tadi ayri....
Sosyal ağlarda paylaş

`iyi oyuncu olamazsin pvp'de. her sey itemdir talentdir.` diyen arkadaslara guluyorum. siz gercekten oynamiyorsunuz bu oyunu sanirim. wow'da pvp sizin o `yetenek gerektirir.` dediginiz oyunlardan cok daha komplike ve yetenek gerektiriyor.. ha bunu 15 v 15 random grouplarin tepismesinde anlayamazsiniz o ayri. `instancelarda herkes bot.` diyen arkadasa da katilmiyorum. bosslarin taktiklerini kendiniz bulup da kesmeyi deneyin. video izlemek ya da taktik okumak disinda seyler yapin. gorun bakalim kolay mi.. botluk mu gerekiyor yoksa kafayi calistirmak mi...

kedi ciger mundar...
Sosyal ağlarda paylaş

merak ediyorum benim yazdıklarım farklı bir formatta mı ekranınızda çıkıyor? "bot" yakıştırmasını ben yaptım... sebebi insanların oyun içinde sadece instance için biraraya gelmesinden ötürüydü. yani sadece boss kesmek için o insanlarla beraber oluyoruz, bir nevi "bot" gibi demek istemiştim. yoksa pve taktikleriyle, şuyla buyla bir alakası yok. şimdi birde oradan deşmeyin konuyu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...