hydebeach Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bırakın aksın gıtsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bahsedilen kuvvet 'coriolis' kuvveti denen bir kuvvet. bulutları ve değişik ısıdaki hava kuvvetlerinin hareketlerini etkilediği söyleniyor. ancak küvet benzeri çok ufak alanlarda bu kuvvetin cidden etkili olup olmadığı hala tam anlaşılmadı diye hatırlıyorum. dünyanın dönüş hızı görece olarak yavaş olduğu için her nekadar bu kuvvet hava üzerinde etkili olsa da su gibi daha yoğun maddelerde dış etkenlerle çok kolay bozulabiliyor diye hatırlıyorum.. yani isterseniz kuzey yarım kürede suyu saat yönünün tersinde de akıtabilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 hocalarımız en delilerindendir.sorarlar bana böle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 sabrina hocanda amma kılmıs boyle sorumu olur ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bunu yakın zamanda öğrenenlere soruyorum fem dershanesi maltepe şubesinde misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bilgisiz hoca başka oluyor canımm.. güney yarım kürede saat yönünür tersine girdap oluşur. kuzey yarım kürede saat yönünde girdap oluşur.ekvatorda girdap oluşmaz.yarım küre olayı falanda çürütülmedi.kabın şekliylede alakası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bi göz atın o zaman.. coriolis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anodhen Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ya dünyanın magnetizmasıyla ilgili olmalı mıknatıs gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 illuminati'nin parmağı var hep bunlarda.... mason oyunu, yahudi tezgahı... öeh... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silmarwen Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 su yukarı akar mı? sapıttım iyice =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 link bozuk da, orta okul sorusunu komplike hale sokmak icin kasmayin arkadaslar... kuzey-guney farkli iste daha ne... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 yarım kürelere göre döner. ekvatorda bir döngü oluşturabilmesi için daha çok bekleniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 bırahh ya allanı seversen gıt ısıne yaa yauuu yauuuuu bu dunya donmuyor arkadasım yok hunı yı almıs ters dondurmsu yok cıkarmıs kafaya takmıs yauu yauuu yauuuu dunya donmuyor yauuu eger dunya donseydı hepımızın bundan haberı olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 bende yarim kurelerde farkli diye biliyorum hatta simpsons ta bi bolum wardi lisa barta bunu soluyodu o da inanmayip avustralyayi odemeli arayip ordaki bebelere kitliyodu telefon parasini ulkeler arasi diplomatik kriz cikiyodu :) bu dunyanın donusunden kaynaklanan manyetık alan yuzunden hatta manyetık terslenme dıye bısdı war o zaman + kutbu guneye - de kuzeye gecıcek dunya tersıne donucek ehr 100000 yılda bır mı ne oluomus yakında olucakmıs yanı bu bı kac yuz yıl ıcınde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 ya bu barış manço programını bende izlemiştim ve hep öyle bilirdim ama bir düşününce; su kadar yoğun bir maddenin hareket yönünü etkilecek kadar güçlü bir manyetizma varsa küçük çaplı bir "öha" derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 valla bizim lavabo ve kuvet o zaman fizik kanunlarını hiçe sayarcasına bir o yana girdap bir diger yana girdap yapabiliyor. bunu nasıl açıklıyorsun fistan? veya daha kolayı hali hazırdaki girdabı mudahale ile diger yone dondurebiliyorsun senin mantıgına gore bu da olmamalı. [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 13:35 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2006 ee fistan cahillik bir başka tabii :d çok yaygın efsanalerden birisidir herhalde kuzey ve güney yarım kürerde farklı yönlerde döndüğü ödevin için aşağıdaki link sanırım işine yarıyacaktır. http://www.badastronomy.com/bad/misc/coriolis.html edik:o sayfadan direk ulaşabildiğiniz bir soru cevap tarzı yazılmış yazıdan bir alıntı: "why do teachers claim that a draining sink reflects the rotation of the earth? a surprisingly large number of my undergraduate students tell me that their high-school teachers told them that sinks drain in opposite directions in the two hemispheres owing to the rotation of the earth. why would a teacher offer such garbage to students when it is so easy to check. a trip to the school washroom (let alone the ones at home) will reveal drainage in both directions (which would certainly require the equator to assume a tortuous track through the countryside). is knowledge just a bunch of abstractions to be memorized with no recourse to the relevance of everyday experience? sigh... i don’t know why teachers do this. i can but assume that those who do so just never feel any need to wash their hands --- or their minds. " [ Mesaj 14 Şubat 2006, Salı - 13:52 tarihinde, Drigeolf tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar