Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 bir hunimiz var, ama kafamıza takmıyoruz.deliğinin ucu ise kapalı. içine su dolduruyoruz, ardından deliği serbest bırakıyoruz.öğretmenin dediğine göre dünyanın her yerinde ve her koşulda bu suyun akarken oluşturduğu girdap, saat yönündedir. nedenini sormuştu, tabi söylemedi.ben düşündüm ve dünyanın dönüş yönüyle ilgisi olacağına karar verdim. varsa düşüncesi olan okurum. edit: büyük harflerimizi geri isterik. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 10:29 tarihinde, Sabrina tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 kafamiza takarsak ters yönde mi akiyormus? o_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 kuzey yarimkure de saat yonunun tersine, guney de ise saat yonunde idi yanlis hatirlamiyorsam. hehe baris manco sagolsun ha bir de girdap diye bir dizi vardi zamaninda, hala korkarim. manyak trt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eshevar Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 dünyanın her yerinde değilde yarım kürelerden birinde öyle diye biliyorum, öbüründe tam tersi yönde (: aynı şekilde sarmaşıkların ağaçlara sarılış yönleri de bu şekilde imiş ve ekvator bölgesinde dik şekilde tırmandıkları söyleniyor senenin başında sanırım öğretmenleri bu yeni çoklu zeka kuramı falan üzerine bir seminere almışlardı. çoğu şehirde aynı şeyler anlatılmış(ki bu da onlardan biri (: ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ben zaten ilk kez duydum :] olduğu gibi aktardım, yarımküre olayını filan katmadı öğretmen yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 x-files da vardı bu hede.. kutupların basık olması yüzünden idi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 hep öle denirde. ben ters yönden girdap oluşmasını başardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 :( bu ne ya. korkuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 dunya'nin kendi cevresinde donus yonunun doğudan batıya olması sebebiyle iki yarımkurede degisiklik gosterir. kuzey kutbunda saat yonunde girdap olustururken, guney kutbunda saat yonunun tersinde donerek akar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 güney yarımkürede tersine döner bizzat denedim (gerçekten) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 simpsons'in bi bölümü vardi bunla ilgili, bizimkileri kaciriyorlardi avustralya'ya, bunlar da musluk ve tuvaletlerde ters yönde dönen su yüzünden depresyona giriyorlardi falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 manyetik alanla ilgili deil miydi? iki yarım kürede farklı yönde olması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ben de manyetik alan diye biliyordum kutupların basık olması sonucu.. 2 farklı yarım kürede dünya farklı yönlere doğru mu dönüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 göreceli olarak farklı yöne dönüyorlar evet. herhangi bir objeyi al bir yöne doğru çevir, üstünden ve altından bak farklı yönlere döndüğünü görürsün.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 çok ilginç oalya bak kim dikkat etmil ki buna ya iki gram beynim var ben bunlara kafa yorarsam olanıda kaybederim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 hatta ekvatorda hic dönmüyor muydu neydi öyle bir seyler kalmis aklimda. [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 13:13 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ekvatorda dönmüyomu ? 0_0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Th0r Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 said: hatta ekvatorda hic dönmüyor muydu neydi öyle bir seyler kalmis aklimda. yok artık lebron james... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eldarduil Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 ekvatorda hiç girdap oluşturmadan direk boşalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3n1z Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 kesin coğrafyacınız sormuştur aynı manyak soruyu bize sormuştu sonra barış mançonun kova örneğini vermişti :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
10ur Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 kuzey yarınkürede saat yönünde güneyde tersine :d daha bügun soledi coorafyacı :d:d uyuduum için sadece ilginç yerler aklımda kalmış eheueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 gormek için hemen kuvetinizi doldurun 10cm su ve boşalmasını izleyin ne yone donuyor bunu 20 kere yapın 1 kere diger yone dahi donerse bu tez yanlıştır :) gazetelerden biri gecenlerde acıklamıstı sanılanın aksine kuzey guney farketmez suyun donme yonunu diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 benim bildigim yarımküre hipotezi çurutulmuştu , girdap yönünun kabın şekliyle alakası var diye bişiler okumuştum bi yerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 türkiyenin bulunduu +2 lik saat farkı var edit: bi alakası yok ama [ Mesaj 13 Şubat 2006, Pazartesi - 19:48 tarihinde, codename_curse tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2006 barış manço'nun o progamını ben de izledim de sonradan ordaki zencinin bizi kafaladığı gibi bir şeyler duymuştum. bi araştırayım ben bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar