fede Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Herkesin tuttuğu kendine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 neye, kime veyahut niye şükredeyim? küçük olayları büyütmüyorsam ölüü yaşamı ve olabilecek her şeyi kabullenmişsem iyi kötü neden şükretmek gibi bir "kaçış" a kaçmak saklanmak zorunda kalayım... açın gözlerinizi biraz uyanın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 şükretmek tabi ki gerekir, şükrediyorum da ama ben bazen şükretmeyi , başarısızlığı kabul etmek olarak görüyorum. sanki halime şükredersem şu anda bulunduğum mevkiyi kabul edip, daha yukarı çıkma, daha iyisi olma isteği içimden gidiyo gibime geliyo. ben de şükredicek kadar yapmadım, daha iyisini yapmalıyım, istediğim oldu demek için, bu şekilde düşünüp belki de kendimi gaza getiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 allahını seversen neyini tartışacağım bunun ya? diyorum ki senin tuttuğun kendine, benimki bana, hala gelmişsin "sana acıyorum bıdı bıdı" diyosun bana... garip bir ikna yöntemiymiş seninki, hakkaten etrafımda senin gibi bir insan olmadığı için şükrediyorum artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 din mevzunu bir kenara bırakırsak, fistan, şükretmeyi yererek bence hataya düşüyor. hayatta işlerin her zaman iyi gitmesi, bir tavla oyununda aralıksız düşeş atman kadar imkanlıdır; ortalama bir işin mükemmel, 0 hatayla yürümesi ihtimali oldukça düşüktür (zorlu bir durumda bu ihtimal daha da düşer) ancak berbat bir şekilde yürümesi ihtimali de aynı derece düşüktür. durumunun iyi olması ,yani, berbattansa mükemmele yakın olması halinden memnun olman için başlı başına bir sebeptir. fistan'ın örneğinden devam edersem 7 nesneyi boyadığımda şükretmem doğaldır çünkü 10'a, 0'a olduğumdan daha yakınımdır, hedefimi tuturamamış olsam da yaptığım işin mükkemmel olması benim dışımda bir çok farklı etkene bağlıdır, dolayısıyla 10 ancak idealist bir hedef olur. yine de yola çıkarken 10'u hedefleyerek yola çıkmalıyız, aksi halde 10'u elde etme ihtimalimizi ortadan kaldırmış oluruz.fakat hayatımızın sınırlı olduğunu da göz önünde tutarsak mükemmelden daha azıyla yetinememin bizi hayal kırıklıklarına sürükleyeceği şüphesizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 10 nesne boyayabilecek malzemeye sahipken 7 tane boyamak, başarısızlıktır, şükredilecek bir olay değildir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 2 ci sayfayi yeni okudumda fistan başta güzel demişsin ama bu işi nasıl dine çekemyi başardın hll olsun diorum. beni mgibi dini karıştırıp polemik yaratmadan soyleseydin cok daha ii olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 dine çekmeyi nasıl başardın? kime şükrediyor bu insanlar sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 lol, olayın özünde din var bleda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 nesne boyama işi ilgimi çekti. şimdi şöyle düşünelim. diyelimki adam sadece 1 nesne boyadı. başlangıçta 0 nesne boyalıydı. adam ne kadarlık iş yapmış oldu peki?yani boyalı 1 nesnenin başlangıçtaki boyasız nesnelere göre durumu nedir? iki katmı iş yaptı? 0x2=0 10 katmı iş yaptı? 0x10=0 100000 katmı iş yaptı? 0x100000=0 boyadığı 1 nesneye ulaşabilmesi için sonsuz büyüklükte bir iş yapması gerekirki 1 nesneye o kadar yaklaşabilsin. yani kalan 9 katlık iş yapılamamışken, sonsuz büyüklükte yapılan bir iş wardır ki işte buda şükretmek için fazlasıyla yeterli bir sebeptir... ama küçük hesapların adamı olur ve kalan 9 katada göz dikerseniz bu dünyadaki mutluluğu unutun derim... aynı şekilde şükretmediğiniz için öbür taraftakini de unutun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 lütfen biri üstteki mesajın ciddi bir mesaj olmadığını söylesin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 hakkaten neden tam ben adam konuyu bitirmiş dicektim. ama şu var biraz galiba burdaki adamların bi kısmı düşünmeye meyilli diil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 matematiksel bir işlem yaptın, ona göre cevap vereyim bari; 1 nesne boyanmış 10 nesne boyanabilecek malzemeyle, yani %10'luk bir verimlilik var ve siz şükrediyorsunuz? sınava girdiğinizde önünüzdeki kağıt "0"lık bir kağıttır, siz 5 puanlık soru yaptığınızda "sonsuz bir iş yaptım buna da şükür" deyip kağıdı verip sonra da o dersten geçmeyi mi beklersiniz? düpedüz salaklık bu be... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 öyle yapılırsa salaklık tabi, öyle yapılmaması lazım. burdaki önemli nokta yaptığın bişey olduğunu "görebilmek" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 önemli olan "birşey yapmak" değil, önemli olan "yapılabilecek en iyi şeyi yapmak"tır diyorum ben de... imkanın varken 10 yerine 1 yapıp sonra da şükredersen, bu kendini kandırmaktır başka birşey değil... hem 10 yapabilecekken, 1 yapıp geri kalan 9'a ulaşmaya çalışmayı aşağılamak nasıl bir mantıktır yahu? hayır, kapasiten 1'e yetiyodur 1 yapmışsındır , şükredersin anlarım... 10 yapabilecek gücü bahşetmişse allah sana, sen 1 yaptım diye şükredersen, allah'ın gücüne gider valla... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 iyide sınavda bi baraj war nesne boyamada herhangi bi baraj yokki. sınavda barajın olduunu bilip ona göre yaparsın soruları. lütfen örnekleri dikkatli verelim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 baraj? sınavı da, boyamayı da size verilmiş bir görev olarak görün... 10 nesneyi boyamalısınız, ya da sınavda 50 almalısınız geçmek için... sonuç olarak, ortada yapılması gereken bir iş var... 10 nesne boyayabilecekken 1 tane boyayıp şükretmenin, sınavda 50 değil de 5 aldığınızda "sonsuz iş yaptım buna da şükür" demekten farkı yoktur... lütfen daha dikkatli okuyalım örnekleri... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 önceki sayfada bahsi geçen ve benim üzerine yorum yaptığım örnekte baraj olmadığına dikkatini çekerim. umarım şimdi anlamışındır kimin örnekleri daha dikkatli okuması gerektiğini... şükretmekte yeterllik esastır... absürt bi şekilde asgari değer değil.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 benim şükür düşüncem şöyledir, nasıl bir ürün alınca fişini alıyoruz-vergisini ödüyoruz, şükür bana böyle birşey gibi geliyor. ben dininie inanan biri olarak düşüncem, eğer bir insanın fiziki bir engeli varken bizim öyle bir engelimiz yoksa bu şükürü gerektirir. çünkü biz o fiziki engeli yaşamamak için hiçbir çaba göstermedik, yaratılıştan dolayı böyle olmuş. o zaman biz bu bütünlüğün vergisini ödememiz gerekir. tabii ki fiziki engeli olan bir insanın müslüman inancına göre ahirette olacak kazancı normal bir insana göre daha fazla olacaktır. bunlar yanlızca benim düşüncem, isteyen katılsın isteyen katılmasın, seviyeli bir konu olsun yeterlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 barajdan kastın "yapılması gereken iş" değil mi a benim canım patim? iki örnekte de geçerli olan "yapılması gereken iş" değil mi? iyi o zaman, günde 1 vakit namaz kıl, "buna da şükür" de nicelik esas değilse? olduğun yerde sayarsın eğer daha yükseği hedeflemezsen... kıçını yayıp "buna da şükür" dersen, 10 yerine 1 yapmakla gurur duyan hödüğün teki olur çıkarsın... 10'da 10 yaparsın, şükredersin, tek kelime edemem ona bak... çok daha iyisini yapabilecekken, berbat bir iş çıkarıp "olsun lan, buna da şükür" dersen nasıl geliştireceksin kendini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2006 tavuk - yumurta rülez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 1)anlaşamadığımız bi nokta var galiba asteroth oradaki örnekte yapılması gereken iş=nesne boyamak. senin sınav örneğindeki gibi sayısal bir baraj yok. o yüzden 1 nesne üzerinden konuşuyorum 2)kendini geliştirmek basamaklardan sırayla çıkmak gibidir. sürekli on adım ilerisine bakarsan önündeki birinci adımı önemsemezsen gün gelir ona öyle bir takılırsınki geçtiğin basamakları da tekrar çıkmak zorunda kalırsın 3)hödük mödük gibi laflar kullanmayalım.yanlışlıkla yazdığını varsayıyorum. lütfen, biz patiler burda kavga etmiyor brainstorming yapıyoruz. 4)burada konuşmamız ne senin nede benim fikirlerimi değiştirecek.birbirimizi zorlamayalım. herkes doğru olduğuna inandığı şeye inansın. 5)yok olmaz diosan devam edebiliriz ama ne yalan söyliyim uykum geldi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2006 abi şöyle konuşun, isterseniz 3 gün konuşurum yemin ediyorum... siz de hak verirsiniz ki, fikirlerimi değiştiremeyip de "senin fikirlerin saçma" "sana acıyorum" tarzı mesaj atan kişilerden sonra, otokontrol kalmıyo adamda, karşı fikri savunan herkese aynı gözle bakmaya başlıyorsunuz... şimdi, örneğimize geri dönersek, sanırım siz diyorsunuz ki, 10 tane nesne boyayabilecek kapasiten ve malzemen var, ve sen 10 nesne değil de 1 nesne boyadığında tatmin olup şükrediyorsun... sanırım bu konuda sorun yok? benim buna cevabım, 10 tane nesne boyayabilmek için elinde her türlü imkan varken, 1 nesneyi boyamak ve buna şükretmek, "şükretmek" kavramının içini boşaltmaktır. bu durum, başarısızlığın açık bir kanıtıdır ve "şükretmek", bu noktada başarısızlığın üstünü örtmek için kullanılan bir bahaneden başka birşey değildir. umarım anlatabilmişimdir.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar