Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lan terbiyesizlik yapma!

reyou

Öne çıkan mesajlar

o tartışmaya giren adam açıkladı bu 7. eylemiymiş galiba. yanlış şeyler söylendiyse de çiftçiliği tam anlamıyla yapan birisi olarak konuşyorum:
arpa, buğday, ayçiçeği, mısır, çeltik, fi,her türlü tahıl, kavun karpuz, soğan.
bu yazdıklarımın çoğunu ekiyoruz, kendimiz üretiyoruz. mal ne kadar iyi olsa da verim çok olsa da neredeyse elimizde kalıyor. mesela buğday verimi bizde çok iyidir, dönüme 500- 700 kilo verir. buna rağmen napıyoruz? gidip bulgaristandan buğday alıyoruz. alınca bizde fiyatlar düşüyor. birinci kalite iş yapıyoruz, beşinci kalite para alıyoruz.
alınan meblağlar büyük görünse de tohum, ilaç, gübre, mazot.. derken elimizde bişey kalmıyor. ucu ucuna yetiyor (yetmediği de oldu)
diyeceğim aç değiliz ama bu işi de artık yapmak bişey getirmiyor. tek kalan elimizde ki tarlarar. bir tek onlar ve tarım araçları var sermaye olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

@forgiver ; isviçreli bilimadamlarına verirsen daha yakın bir zamana yetişebilir

------------------------------------------------------------------------

bir ülkenin başbakanının, kendisini eleştiren bir yurttaşa -provokasyon amacı gütsün gütmesin- bu şekilde laubali, düşüncesizce ve mevkiine yakışmayan bir şekilde cevap vermesi ancak türkiye'de görülebilecek bir olaydır sanırım.

tamam, tayyip'te bir insan sonuçta, illa ki hataları olabilir, ama eğer türkiye cumhuriyeti devleti'nin başbakanı'ysan ve bu mevkiiye uygun bir saygı bekliyorsan, bu saygıyı insanların gözünde kazanmalısın.

hadi kazanmasını da geçtim, sıfatının getirdiği saygıyı yitirmemelisin böyle absürd cevaplarla. sonra da pişkin pişkin "ben sokaktaki insanımın dilini konuşuyorum" diyor.

pes vallahi...

alsın anasını, onunla konuşsun böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

çiftçinin halini ben biliyorum.aynen adamın aktardığı gibi... :(
bu hükümet'de sonradan görme şehirli köylülerden oluştugu için köylüye zerre kadar önem vermiyor.bu ülke hepimiz ilkokulda iken duymuşuzdur kendi kendine yeten avrupadaki tek ülke, dünyadaki sayılı ülkelerdendi.şimdi köylü bitti, çiftçi bitirildi, amerikan kaşarı oldu bu hükümet sayesinde.
ha bu adamın 7. eylemiymiş.helal olsun.hakkını aramak ayıp birşey değil.hakkını arayanlara bu tarz yaklaşanların yaptıgı ayıptır.
Sosyal ağlarda paylaş

ya anlamıyorum bazı insanlar nasıl kendi fikrinde olmayanlara hakaret etme hakkını buluyor veya diğer fikirde olanlar üzerinde bir çeşit baskı kurmaya çalışıyorlar algılayamıyorum. bırakın "ifade özgürlüğü". ha birde şahsen kaynaksız haberlere karşıyım.

konu ile ilgili fikir belirtmeyeceğim ben ayrıca :)

[ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 23:17 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence ordaki çiftçiyi korumakta yanlış. bana göre adam bariz provakasyon yapıyor.
peki başbakan proveke olmalı mı? tabii ki de olmamalı.
anlayamıyorum koskoca başbakan nasıl olurda kendini tutamaz, bu gibi bir durumda soğukkanlı olamaz.
öyle konuşma cesaretini de nerden aldığını anlayabilmiş değilim hala.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...