Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lan terbiyesizlik yapma!

reyou

Öne çıkan mesajlar

hı,hatalı o halde o konuşmada tabikide.
Ançak bu partiyi bir toplum,çogunluk belirledi. Hata yapmıcam diyipde gelmedi başa. Şuana kadar,bildigim bütün partiler başa geldi belli zamanlarda birşeyler yapmaya calıştılar bazen hatalar bazen güzel şeyler.

Bu partide ilk defa başa geliyor birşeyler yapmaya calışıyorlar.Önümüzdeki seçimde hak ettigini alır herhalde.

sonuç ise o konuşmasından dolayı gerekli cezayı,uyarıyı verir gerekli mercehler herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
"bana hiç bir söz getiremezsiniz ki tevil edip sizi onunla idam edemeyeyim"

eh 4giver. eh. hani burda herhangi bir insan rte nin laflarının altında ima arıyor olsa, farklı anlaşılabilecek bir lafın ters yönden anlıyor da eleştiriyor olsa diyecem tamam, bu laf buraya uyar. ama allasen besbelli lanlı lunlu konuşup bi de üstüne artizlik yapma diye kabadayımtrak bi üslup takınıyor.
yani buraya olmaz o söz kasma hiç.

hani adamın başlarda efendi gibi bi imajı vardı gözümde onu da berbat etti tayyibim külhanbeyim..
Sosyal ağlarda paylaş

"bakan anayasayi ihlal ediyor" diyene "lan terbiyesizlik yapma" demesi bana ilginc geldi,sahip olduklari zihniyeti gayet iyi acikliyor.bir bakana, vekile yasa ihlali yaptigini soylemek(hakli yada haksiz) saygisizlikmis.

acikcasi birisi sirf makamindan dolayi saygiyi hak ediyorsa eger,gene sirf o makamindan dolayi diger insanlar gibi haraket edemez,azina geleni soyleyemez,beser sasamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan:
genelde ekşide görüyorum adamın her cümlesi için başlık açılıyor ki bana bu diyalog o kadar da wowo nasıl demiş bunu seviyesinde gelmedi(daha önceki laflarının suyunun çıkarılması açısından alışkanlık oluşturduğu için), ayrıca "bana hiç bir söz getiremezsiniz ki tevil edip sizi onunla idam edemeyeyim"

öncesiyle al lafı, bu diyalog için onu uyarlamaya çalışmanın mantığı yok
en başta yazdım zaten böyle bir diyaloğa girmesinin yanlış olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamı hala savunan utansın! çifçinin en ufak bir hakereti yok. ve bir insan olarak o çifçininde sınırları var. yaşadığı ekonomik sıkıntı yüzünden o herif harap olmuş. buna rağmen sadece ses tonu yüksek! çok ilginçtir ki bu ülkenin başbakanı hakaret ediyor. annelere, çiftçilere, çalışanlara, ekonomik sıkıntısı olan herkese hakaret ediyor! bu adamı savunmaya devam edenlerin bu topraklarda işi olmamalı...

ayrıca fistana katılmamak elde değil gibi. bu millet hakkaten acı çekmeyi seviyor..çifçinin

[ Mesaj 12 Şubat 2006, Pazar - 20:44 tarihinde, -Cleglaw- tarafından güncellenmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
derdini anlatmanın bi adabı vardırda cevap vermenin bi adabı yokmudur? köylü bu konuşan sezen cumhur önal değil.cevap verende başbakan.köylü mü suçlu oldu şimdi yani?

fistan çok doğru demiş. ama olay ne yazık ki "ahlaksız çiftçi, kötü çiftçi, protestocu çiftçi, zaten bunu daha önce de yapmıştı" boyutuna çekilmeye çalışılıyor.
forgiver felan hemen savunmuş mesela rte'yi.

televizyon'da izledim görüntüleri. "arkasında kesin başka şeyler vardır, kesin çiftçinin suçu vardır" diyenler olmuş. polyannacılık olmuş en güzelinden.
dialogun bir kısmını koyayım:
"başbakan: lan terbiyesizlik yapma.
kemal öncel: lan mı?
başbakan: evet.
kemal öncel: lan mı? canın sağ olsun."
bu kısımda adam tam anlamıyla şok olmuş, başbakan ona "lan" diyince verecek cevap bulamamış, tekleyerek "canın sağ olsun" demişti.
yani "kaşarlanmış protestocu" diye nitelendirilen adam bile afalladı başbakanın böyle davranışı karşısında.

"bu ülkenin başbakanıysa ona saygı duymak zorundasın" diyoruz da, başbakanın kara kaşı kara gözü değil, o konumun saygınlığından dolayı saygı duymamız gerekli.
ama bu saygınlığı korumak da o başbakanın görevidir.
"adam sinirlendirmiş, başbakanın burasına kadar gelmiş, ne var bunda?" demek olmaz. çünkü fistanın dediği gibi, derdini anlatmanın olduğu kadar, cevap vermenin adabı da vardır.
"lütfen sakin ol çiftçim" şeklinde önce sakinleştirip bir yandan da kendisi için değerli birisi olduğunu ifade edermiş gibi bağrına basabilirdi.
mükemmel birisiydi demiyorum, ancak bu konuda süleyman demirel'i örnek gösterebilirim. gerçekten politika konusunda kendinden emin ve bilgili birisi olduğunu düşünüyorum. en azından öyle bir durumda lanlı lunlu konuşmak yerine etrafına pozitif enerji yaymış olurdu.
magazin dergilerine haşin pozlar verip "karizmatik başbakan" portresiyle halkın gözünde imajını güçlendiremessin. böyle durumlarda da ne kadar saygın, ne kadar edepli ve ne kadar bilgili olduğunu da gösterirsin.

ha bir de, "akp çoğunluk tarafından seçildi" demeyin. en çok oyu alan akp olabilir, ama ona oy veren %30 kesim bir "çoğunluk" değil, "azınlık" olabilir ancak :p

ama ne yazık ki bu olay "bu adam bunu daha önce de yapmıştı"ya döndürülüyor tv'lerde.
adam ne diyor: "bir odaya çektiler bana en kötü küfürleri ettiler. böbreğimin üstüne yumruklar attılar. bu korumalardan ikisini tespit edip, savcılığa gittim. ayaklarımı mahvettiler, şu anda ayakta duramıyorum."
böyle birşeyi yapmışlarsa, hakikaten çok büyük terbiyesizlik etmişler. başbakanın "ananı al da git" demesinden çok daha büyük bir terbiyesizlik.

ama tabii doğrudur, "başbakanın küfür etmesine sebebiyet veren" bir adam sonuçta, direk suçlu o. aynı şekilde yalancıdır da bu adam, oysa korumalar onu sakinleştirmek için çikolata ikram etmiştir. o yüzden başbakana iftira atma suçundan ceza verilmesi gereklidir :s
Sosyal ağlarda paylaş

aslında sadece üzücü!
bence başbakanlığa zaten hiç yakışmıyan bir insan!

ona başka bi mevki bulmak lazım!
aynı i. melih gökçek gibi belediyede kalması daha iyi olurdu.

mesela sezer gibi kökeni siyasaet olmayan bir insanda cumhurbaşkanlığı hiç sırıtmadı. ancak bu insanlar nedense belirli bir çizginin ötesine geçemiyorlar. yazık bize vallaha !

kendimize başbakan diye yakıştırdığımız kişi bu mu ?
vah vah vah türk halkına!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
slat,hala onlara insancık diyebiliyor musun?gözleri kapalı körü körüne,kulaklarını kapamı$ aynı $eyi savunup duruyorlar.görende akrabası falan sanıcak lol.böyle koyunlar olmasa ztn bunlar ba$a nasıl gelicekti?
-------------
akp ye oy vermeyen herkes koyundur, insancıktır

oldu mu?

ooolmadı.... teşekkür ederiz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...