Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uo emu. bölümü ve reklamlar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar Uo Emü bölümünün amacını anlayamayan kişiler buraya gelip Das Das Shard'ımız açıldı. Site bu falan diye reklam yapıyorlar.

Madem bunlara bir çözüm bulmak gerekiyor. Bence bunlara bir alt forum yapılsın. Kim ne reklam yapmak istiyorsa, serverı hakkında şikayetlere bakmak istiyorsa bu bölümden yapsın.

Eve çok mu zor? Hayır. Pati için bu çok zor birşey değil.

Elimize ne geçecek.
İnsanların sinirleri boşuna gerilmeyecek bu kişiler yüzünden
Reklam yapmak isteyenler bu alt forumda yapacak.
Player'lar banlanma korkusu olmadan, oynadığı server'da şikayetlerini, dilek ve görüşlerini belirtebilecek.

Ama beni asıl düşündüren şey, bu zamana kadar neden bu gibi bir girişim yapılmayıp, Açılan bir Reklam başlığına onlarca kişinin mesaj yazmasına izin verildiğidir.

Bu reklamlar hep olacaktır. Ve ben burayı bildim bileli bunlar oluyor.

Mod'lar kitliyor ama çözüm kitlemek veya silmek değil. Uzlaşmak.
Mesaj tarihi:
kusura bakma ama aylık 100 milyonu arkadaşlarıyla denk getirip 2 tutorial okuyarak her server açan insanın sunucusunda yaptıklarına maruz kalan, derdini anlatmaktan aciz insanların dertlerini burada neden dinleyelim? burası siyaset meydanı değil, her sunucuyu açan forumunu mu kurar ne yapar, orada yesinler birbirilerini. yok osman mehmete edit yapmış, bu adam sunucuyu neden geri almış, bunların tartışma yeri paticik değil.

reklam meselesine gelince, insanların başlık açıp reklam yapmasını önlemek amacıyla sticky yoluna gidilmişti, şu an yetkilerimiz olmadığı için ve özel mesaj sistemi çalışmadığı için bize ulaşamıyorlar ama benim kişisel fikrim sticky'ye bile gerek yok.

burada scriptleri emulatorleri tartışıyoruz, bir developer forumu burası. burada mantık olarak playerların zaten yeri yok. yani developerlar birbirine mi reklam yapıyor o da akıl karı değil. ha hangi server o an aktif olduğunu gösterme amaçlı bir link directory var tepede, yeterli, daha fazla abeci tartışmaları anca can sıkar bence.

mod paneli geliştirip verildiği zaman, bıkmadan sıkılmadan reklam amacıyla gelen kişilerin bölümden yasaklanması yetkisi de bize verilecek sanırım, o zaman kökten çözüm getirilecektir laftan anlamayan insanlara.

türkiyedeki "uo playerları" komünitesine forum mu açacaksınız? allah sabır versin derim, KO forumundan daha beter olur, ha böyle forumlar var piyasada, kantırstrayk, dövüşlüchat:uo, falan.. orada kalsınlar, buralara çekmeyelim derim :)
Mesaj tarihi:
reklam değilde Unofficial serverların playerlarının tartışabileceği bir alan yaratılırsa fena olmaz. reklam demiyorum. nasıl OSI platformu yapılmış unofficial tartışılabilcek alanda yaratılsın derim
Mesaj tarihi:
thelegbra biraz idealist yaklaşmışsın soruna ya da bazı gerçekleri atlayarak diyelim... evet burası developerlar için tasarlanmış bir bölüm. lakin sadece developerlar mı kullanıyor? hepimiz biliyoruz ki "hayır". zaten paticik'in bir komünite olarak çıkışına bakarsak, ultima online odaklı olduğunu görürüz. kendine ait bir freeshard vs... yani uo oyuncuları... daha sonra paticik büyüdü ve kabuk değiştirdi, işte o uo oyuncularına da bu bölüm kaldı.

zaten sorun burda başlıyor. uo oyuncuları ile developerları aynı foruma yönlendiriliyor ama forumun developerlar için olduğu söyleniyor.

uzun zamandır bu bölümün developing (geliştirme) ile pek bir alakası kalmadı zaten. neden? çünkü uo oyuncusunun sayısı, buraya bakan developer'dan fazla.

başka bir gerçek daha varki, bir developer topluluğu için sadece forum ortamı yeterli olamaz. dosyalar, haberler vs. vs. ile çok daha verimli bir ortam yaratılabilir (ki bu bizim konumuz değil şu anda).

sorun nasıl çözülür fazla bir fikrim yok. olan fikirlerimde çok yetersiz çünkü yetkililerin yapabileceği uygulama istiyor ve şu anda paticik zaten bu tür eylemlere açık değil.

konuyu biraz saptırdım galiba. ne biliyim, şu forumlarda ortak bir proje dahi göremedim ki... developer forumu neresinde bunun?
Mesaj tarihi:
evet developerdan çok playerın doluştuğu kesin.. herkese açık bir yer sonuçta kimseyi kovduğumuz dövdüğümüz yok ama script/emu forumunda gelip de sülümanworld uo shardda çok pis edit var plz başlıkları da kimseyi enterese etmiyor, şayet bu tür şeyler için bir forumun olması da hiç mantıklı gelmiyor.

yani ben mesela kendimden örnek vereyim, benim de bir sunucum var ama başka forumlarda kimsenin benim sunucumdan bahsetmesini istemem, kaldı ki diğer insanların sunucularının tartışılacağı bir forum gerçekten hayal bence.

ha uo geyikleri, player muhabbetleri olsun bir forumda deniyorsa, güzel olur. tabi sunucu gözetmeksizin olmalı, yoksa gerçekten insanların başına yıkılır forum :D
Mesaj tarihi:
bir önceki mesajımda içimdekileri kuşmuşum :) hak veriyorum, sonuçta burası developerlar içinse açılan abuk subuk uo geyikleri ya da reklamları yasak olmalı (ki zaten bende hiç haz almıyorum).

# bir de not düşmek istiyorum. lokman'ın açtığı aos ve diğer item'lar isimli konuya mesaj yazamıyordum kaç gündür. biraz önce "bir test ediyim. gönderirse cevabımı yazarım" diye test mesajı attım. test mesajı gitti ama sonra cevabımı yazdığım mesaj gitmedi. ortaya abuk bir mesaj çıktı. yanlış anlaşılmasın :) bu yeni forumlar benimle alay ediyor sanki :P
Mesaj tarihi:
Sinirlenip sinirlenmemek senin elinde. Bırak kişiler ne yaparsa yapsınlar. Her seferinde buna cevap yazmak zorunda da değilsin. Okumak zorunda da değilsin. İyi güzel düşünmüşsün ama bunu yetkililerde düşünmüşlerdir sanırım. Boşver okuma yetkili arkadaşlar gereğini yapsınlar. Kendi sinirlerini bozacağına okumazsın sinirlenmezsin :)
  • Yeni Oluştur...