Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nge disinda soe swg takiminin gecmiste oyunculara attigi kaziklar


Namessar

Öne çıkan mesajlar

SWG ye zaman icinde gelen degisikliklerin buyuk kismi cok gerekli degisiklikler olsa da zamaninda oturup isin en basinda planlanmamis, denenmemis olduklari icin cok radikal bir sekilde oyun artik oturduktan, insanlar cok buyuk birikim yaptiktan sonra uygulandiklarindan can yakan degisikliklerdir. soe nin gecmiste oyunculara atmis oldugu bazi kaziklari madde madde burda belirtelim

Not 1: bunlarin bazilari hakli gerekcelere sahip olsa da can yaktilar, o yuzden yine de listeleyecegim
Not 2: Pre-cu oyuncusu oldugumdan o donem agirlikli yazdiklarim. NGE hic oynamadim, CU yu ise sadece 1.5 ay oynadim. CU ve NGE kaziklarini artik siz eklersiniz.

1-
A- Dagin tasin Jedi dolmasi:

Gerceklestigi Zaman dilimi: Pre-CU ve sonra CU sirasinda daha da abarma

oyunda az jedi olacaginin sozu verilmis olmasi, daha sonra jedi mesleginin herkese acik olmasi. jedi larin surekli "50 tane profession i ayni anda oldurmek zorundayiz, biz jedi iz" agiz kokusunun cekilmesi.

B- Jedi lara agir gizli nerfler gelmesi:

Gerceklestigi Zaman dilimi: CU

baslarda gozbebegi olan class, sonradan bakilinca jedi iceren accountlar bir cok serverda server populasyonunun yarisindan fazla rakamlara varinca , cok cok fena nerf yemistir ardarda.

C- Pearl vs ye yatirim yapan jedi lara cok fena SOE kaziklari:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: Pre-cu

Bir cok jedi in milyonlarca credit ini sokaga dokmustur SOE.

2- Erken donem jedi olanlara haksizlik:

Gerceklestigi Zaman dilimi: Erken donem Pre-CU, permadeath in kaldirilmasi

Permadeath doneminde korka korka exp almaya calisan jedilar ile daha sonra perma kalktindan sonra jedi olanlar arasindaki verilen emekte ucurum.

3- BH missionlari:
Gerceklestigi Zaman Dilimi: ozellikle en cok bundan zarar gorenler birakin bikelari vs yi, pet mountlarin bile ortada olmadigi donem BH olunmaya calisilan ilk donem Pre-CU, daha sonra Pre-CU nun diger donemleri, ardindan CU

BH missionlarinin yarisina yakininin bozuk cikmasi, her missionda harcadiginiz dunya para ve zaman. bunun publishler boyunca fixlenmemesi, onun yerine Pre-CU doneminde BH a her publish bir nerf gelmesi.

4- Fishak ve benzeri yiyecek ve icecek depolayanlar:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: Pre-CU

bu tur foodlardan 500-600k lik depolayanlarin vaserian brandy ve kanape karsisinda sok olmasi, milyonlarca credit lik stogun kaybi.

5- Pre-nerf silahlar:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: Pre-CU

siz crate halinde zamaninda 100k larca credite satin aldiginiz cratelerce silahlari genel nerf sonrasi cratelerinden cikaramazken, developerlardan o crateleri destroy edin yanitlari alirken, pre-nerf silahlari evlerinin duvarlarina cikarip takmis olanlarin "10 tanesi 50 milyon credit! gel vatandas geeeel" diye forumlarda ve coronette bagiriyor olmasi, onlarin silahlarina bir yaptirim uygulanmamasi.

6- Skill Tapelere yatirilan paranin pul olmasi:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: CU

pre-cu doneminde adam gibi bir skill tape 12 milyon credit civarlarinda rakamlara satilirdi. bir cok kisi tapelerle kendini destekledi. adam gibi oyunu ciktigindan beri oynayan ve para kazanan bir cok oyuncu pre-cu donemde 50 milyondan fazla para harcadi bu konuya.

dizzy vs gibi kategoriler artik ortadan kalktigindan milyonlarca credit lik oyuncu zararlari.

ardindan baska bir cok tape in yerine bio-clothing gelmesi, 100 milyonluk yatirima denk skill tapelerin yerini 40-50k lik clothing in almasi.

7- Kilolarca ozel Avian vs meat stoguna, janta blood a verilen milyonlarca credit in zarari:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: CU

Doktor nerf u ile buff packlerin ise yaramaz hale gelmesi sonucunda bazi oyuncularin ticari amaclarla ya da kendileri icin satin aldigi milyonlarca credit lik stogun cope gitmesi. (doktorlarin geliri coktu, bu yuzden her doktorun tahmini minimum zarar rakaminin en az 50-60 milyon credit oldugunu snaiyorum)

9- Her aglayana emzik olarak crafter forumlarindaki talepler yuzunden yuksek kalite resource spawnlarinin cok fazla artmasi:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: Pre-CU nun orta donemleri

bir zamanlar insanlarin iyi kalite uretim yaparim amaci ile stokladigi gene milyon creditlik (ki enflasyon yok o zamanlar, cok degerli para) tum resourcelarin 2 ay icinde ic edilmesi anlamina geldi. halbuki resourcelarin tuketim hizi dusuyordu, biriken miktar artiyordu, daha serverlar 6-7 aylikti, bu kadar hizli taviz verilmemeliydi, gelecek dusunulmeliydi, zaten rahatliyordu piyasa zaman icinde doydugu icin.

ayrica artan resource kalitesi ile uretim kalitesi artinca crafter populasyonunun cok artmasi ile beraber ozel uretimler harici fiyatlar dustu, herkeste uzerinde ayni itemlar ile gezmeye baslayinca SOE droplara yonelmek zorunda kaldi ve etkisi CU ya kadar ilerleyen bu donem sonunda ortada uzun vadede crafter mrafter kalmadi.

8- Decay Kit ler:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: NGE

Veteran award olarak bu kadar kuvvetli bir sey verilmesinin sacmaligini elestirmezsek eger, bunun trade edilebilir bir halde olmasinin sacmaligini elestirmezsek eger, zaten can cekisen crafting in canina ot tikadigini goz onune almazsak eger bu kitlerden bir cok oyuncu yine de zarar gordu. cunku bir cok insanin eski oyuncularin eski accountlarindakileri de piyasaya surerek ortaligi kite bogdugu dusunulurse, bu kitlerden bol bol piyasa da satildi.

bu kitler 16-20 milyon credit arasinda satiliyordu ve bir cok kisi 4-5 tane almisti. NGE de decay in kalkmasi ile beraber veteran award olarak almis bir oyuncu minimum 16 milyonluk bir potansiyeli, bir den fazla disaridan aldiysa eger belki 100+ milyon credit kinetigi kaybetti.

9- Ozel drop silahlar:

Gerceklestigi Zaman Dilimi: CU ve NGE

bir cdef carbine a special i icin publish 7 de 2 milyon credit verdigimi hatirliyorum. boyle bir cok kisi o donemler para verdi silahlara, daha sonra bu special effectlerin bir kismi CU da kalkinca ortada kaldilar. dunya para yatirdiginiz bazi silahlar ise artik professioniniz disinda idiler. bir cogu otomatik olarak igrenc statlarla convert oldu, ortalama silah seviyesine dustuler, milyonlarca credit zarar ettirdiler.

Ama asil zarar NGE de gerceklesti. Artik elinizde ne oldugu pek o kadar onemli degil.

10- Non-ch petler:

Gerceklestigi Donem: CU

350k credit saydigim CH olmayan biri icin alinabilecek en guzel kedilerden birisi olan cici pisipisim CU dan sonra oyle bir nerf yemisti ki oturup aglayacaktim.

11- Ozel yapim armorlar:

Gerceklestigi Donem: CU

Pre-CU doneminde 50-60 milyon credit e yakin para harcatip ozel yaptirdiginiz RIS armor in convert ettikten sonra surunmesini rezil statlara inmesini birakiyorum bir kenara, artik armor proficiency nedeniyle giyemiyor olmaniz? ya class degistirdiniz, ya da evinizde muze olarak sergiliyordunuz artik bu armorlari.

Peki ozel yaptirdiginiz composite setlerinizin CU sonrasi cop oldugunu farketmeniz?

mandalorian armor i sadece npc lerde gorurken her kose basinda bir tane ortaya cikmasi ?

[ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 10:40 tarihinde, Namessar tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beni bilen bilir en azılı soe düşmanıyım ama sonynin bu dangalaklıklarının mmoların geleceği için faydalı olduğu kanısındayım adamlar son 2 yılda herşeyi batırdılar ciddi de zarardalar

sony ne olursa olsun bugün mmo piyasasının en önemli üreticilerinden biri yaptıkları oyunların en azından belirli bir kalitenin üzerinde olacağının garantisi var son başarısızlıklarından sonra ben soe de çok ciddi düzelme gördüm eskiden asil soe sefil oyuncu kavramı vardı piyasa ellerindeydi o yüzden oyuncular değersizdi bu kayıplarla birlikte oyuncu değere bindi geçen gün eq2 de ticket attım 10 dakika sonra cevap geldi inanın ağlayasım geldi biran.

sw gibi bir değerin böyle batırılması acı verici ne hayallerim vardı bu oyun için olmadı ama en azından gelecek için dersler alındığı kanısındayım

Not:adi ufak boylu sk nassın
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dwb harbiden cok basit hatta soyle diyeyim %50 packet loss ile spy kullanarak mine'e kadar indim yani normal halimi siz dusunun..Tek sorun loot cok zor dusuyor yani bir mandalorian armor yapmak icin 2 ay kasan adamlar taniyorum(Gunde 4 saat)yine de halen gloves ve belt'i yapamamis =/ oy oy oy bir de kesin publish 27 ile nerf gelecek binary liquid ve PLC drop rate'e o zaman ne yapacagim hakkinda hic bir fikrim yok =(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SOE nin attığı en büyük kazık ;

Millete 40 dolar verdirip JTL aldırmak
Sonra Rage of the wookies ile JTL yi bedava yapmak ve rotw dan 39 dolar daha çarpmak.

Daha sonra mustafar paketi ile 39 dolara hem ROTW hemde JTL içine koyup bir kere daha milleti tokatlamak.

Yani en sonuna kadar beklesem 39 dolara alacaktım zaten , niye o kadar para döktüm her yeni çıkanbirşeye , madem hazırdı elinde niye tatakladın bizi.

Bu arada JTL den aldıkları parada anlamsız, ROTW da jtl yi bedava yapmalarıda bu yüzden çok rahat oldu ; SWG bittiği zaman JTL zaten hazırdı, sadece ek para kırarız , yeri bitirsinler, baymaya başladığı an JTL yi dayarız ooh gelsin paralar stratejisi ile birde oradan çarpıldık.

Para çarpan SOE.

Deno dikkat et banka hesabını hortumlamasınlar.
Hem reeldeki , hemde oyundaki ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet haklısın total experience ın içerisine eklememişler
Burada görülüyor.

Zamanında 60 milyon ödemiştim JTL ye, bi o kadarda ardından ödedim ROTW için. ROTW la birlikte jtl geldi , benden o 60 milyonu düşmediler.

Bu arada JTL nin oyunun en başından itibaren hazır olup oyuna çook sonradan dahil edilmesi de ayrı bir konu ...
Mustafar saçmalığınında bu zararda oraya eklenmesi an meselesi diye bakıyorum ben.

Kazık serisinin diğer bir elemanı da millete Mustafar ı satıp , mustafar açıldığının ertesi günü NGE duyurup bardağı taşırmaları olmuştu.

[ Mesaj 09 Şubat 2006, Perşembe - 10:45 tarihinde, Arkansis tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten Mustafar'i alanlar NGE'yi duyunca refund ettiler :) SOE gene satamadı.

Ama gerçekten ben Mustafar'in gelmesine karşıydım ama çok güzel bir gezegendi.Drop Item NPC'ler vs. olsun güzel ve geliştirilebilir bir gezegendi.

Ben NGE gelecek dediklerinden 3 gün sonra refund ettim 1 ay sonra parayı geri yatırdılar :D Gittim WoW aldım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paranı geri veriolar dostum..
mevcut yeni alıp oynayanlar bile bırakınca bile ödediler..
o konuda kazık atamazlar..abd de canlarına okurlardı davalarla..bence mustafa oyunda tek onanabilir yer olarak kaldı..dropları olmasa al at oyunu cidden..yapıcak hiçbişey yok dier gezegenlerde..yada varsa bana söleyin..krayt kesmeye gidiyorum başkada bişi yok..kimonomuydu neydi dev gibi bişiler vardı onlara ne oldu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SOE'nin her oyununda digital download ettiğin oyunu beğenmezsen 1 aydı galiba 1 ay içinde iade edebiliyorsun

Ben pre-order almamıştım Mustafar'i para vardı kalsın dedik gittik başka oyun aldık sonra alayım dedim baktım o gün pre-order bitmiş :) Mecburen düz aldık zaten Mustafar'a 1 kez gittim o kadar :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu eskiden community ayakta tutuyordu
oyun içi geyikler , oyun içindeki insanların birbiri ile olan iletişimi.

Bunu oyunun sistemini değiştirerek , insanları birbirine düşman etme sistemine ve birbiri ile çıkar amaçlı konuşmaya iterek yok ettiler. Kimse theed şelalesine gidip 2 3 kişi oturup muhabbet edip ondan sonra pvp ye dalmıyordu.

Daha sonra oyunda biraz olan CU daki oyun içi ortamıda NGE ile full combata yönelik yaparak tamamen yok ettiler.

Tamam combata dönde, senin yaptıracak DWB en var, mustafar da 1 2 yerin var ROTW un var birde corvette in var . Burada patladı olay
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet işte sorun oydu bence de.NGE güzel olabilirdi ama NGE'de başarılı olacak map düzeni yoktu.

Yani map düzeni derken yapılacak instance desen ben 3 tane biliyorum.DWB Hk-47 birde Necrosis.

Drop Item düşen npclerin sadece BH görevlerinde var.

Ee ne anlarım ben bu combattan.

CU'da en azından combat yapmadan da eğleniyorduk boş boş durup muhabbet bile ederdik.Cu gene iyiydi ki ben Pre-cu bilmiyorum da konuşuyorum.

Neyse Eq2 rlz :D WoW Sux
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün aklıma ne geldi..akse mopta almış önüne 20 tane adamı buff yapıo..yanına gelince abi biovoli bitiyor naapçaz derdi..koşa koşa gider ona biyerlerden biovoli alırdım..hemen yerdi ve buffa devam ederdi..tabi bu her gün olan bişey değildi..beleşe bizi bufflayan dostlar , vergi için peşimize düşen mirally , sufi ulan ne bombaydı beah..işt pre-cu böle güzel birşeydi..daha neler neler varda yaz yaz bitmez..aklıma en çok takılanı yazayım dedim..
syg,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...