Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

silkroad hakkındaki sorularınız


aramil

Öne çıkan mesajlar

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım arkadaşlar. Aklınıza gelen herşeyi sorabilirsiniz. Görevlerle ilgili sorular için önce yukardaki stickylere bir göz atın yoksa onlarada yardımcı olmaya çalışırım. En yüksek level 47 charim var oyunun büyük bir bölümünü biliyorum sayılır :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi babacan bundaki party sistemi KO gibi mi? partiyle kastımmı daha hızlı mı? solo oynuyor herkes sanki? Bi de Oyun balangıcındaki tip seçimi ve silah seçimi ileriyi etkiliyor mu? yoksa tamamen görsel olup benim statları nasıl dağıttığıma mı bağlı?

Bir de niye bütün silahların magic damage ları physic den fazla? herşeyi STR ye verdim aldım glaive i elime baktım magic atack daha fazla? açıklayabilirsen sevinirim. Yeni başladım yanlış ilerlememeye çalışıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Aramil,

Ben daha önce oynuyordum.Ama bıraktım.Bu int str muhabbetinden sıkılmıştım.Şimdi dün akşam yeni bir çar daha kasmaya başladım.2 str bir int şeklinde verdim.(bundan sonra full str vericem henüz lvl 6) Elinde blade var.Okuduklarımdan full str gitmem gerektiğini. Fire ve silah skillerinden birini kullanmam gerektiğini ve cold da da en azından lvl1 skillerini açmam gerektiğini anladım yanlış değilse.


Benim tek taktığım ilerde pvp esnasında hp fazla olacak ama dmg de düşük olacak.Ben bu dengeyi nasıl sağlarım?Ya da en iyi karakter şöyledir.Statları skilleri bu olmalı dediğin hangisi? Yada blade de iyidir devam et mi dersin?

PVP esnasında ezik kalmak istemiyorum.Ama çat diyede ölmek hoş olmasa gerek.

Yardımların için şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Tsunami
Buradaki parti sistemi iki türlü: (itemi ve exp için 2şer seçenek var)
1: Item Each Get, Exp Each Get: 4 kişilik parti olup, herkes kendi kestiği yaratığın exp ve sp sini alır ama partideki her bir kişi için %3 exp daha fazla veriyor. Yani 4 kişilik full bir partide %12 daha fazla exp alabilirsin. (sayı üç aşağı beş yukarı olabilir:) )
2: Item Each Get yada Autoshare, Exp Auto Share: Bu parti 8 kişilik olup öldürülen yaratığın exp ve sp si partideki playerlarin lvllerine göre dağıtılır. Bu partiler genelde guild arası kurulduğu için item sorun olmaz o yüzden item auto share yapılır.

Karakterin tipi ileriyi etkilemiyor ama Aege serverinde female zırhları daha kolay temin edebilirsin. Silah seçimi ve stat dağılımı ileriyi tabii ki etkiliyor. Çok önemli ve detaylı bir konu. O yüzden herşeyi yazmam çok zaman alır, sen aklına takılanı sor bilgim çerçevesinde yardımcı olayım o konuda.

Büyü her zaman, her oyunda fiziksel saldırılardan etkili olmuştur. SRO da tam anlamıyla saf bir fiziksel hasar yok. Bütün karakterler force destekli olduğu için damage bir hayli artar. Fiziksel hasarın düşük olmasının diğer nedenini saf str karakter üzerinden açıklayım. Saf str olduğu için bir hayli fazla HP si olacak ve buna bağlı olarak fiziksel defansı da kuvvetli olacaktır. SRO bu bakımdan çok güzel bir oyun bir tarafa veriyorsa diğer taraftan alıyor. Sonuçta dengeliyor herşeyi.

Fazla uzun olmaması için burada tamamlıyorum. Kafana takılan başka şeylerde varsa onlar içinde yardımcı olmaya çalışırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@gozupek

Şu anda SRO kulislerinde gezen bir olay var. Saf str blade, saf str glavie bir karakteri öldürüyor. Neden? Blade, Glavie kadar etkili bir silah olmamasına rağmen haddinden fazla hızlı bir silah ve komboları çok güzel ayarlanmış. Ayrıca kalkan oyunda çok önemli bir etken. Ciddi anlamda avantaj sağlıyor. Blade in yanına cold alıp saf str ilerlersen ve garment giyersen pvp (player vs player), pvm (player vs monster) de çok rahat bir şekilde karşıdakinin gözlerini yaşartabilirsin. Cold seri silahlarda çok etkili bir force türü. Saf str olduğun için mag. def. düşük olacaktır onuda garmentle bir nebze dengeleyebilirsin. Bu söylediğim karakterin bir eksisi lvl kasma olayında biraz yavaş kalabilirsin. Ama ilerleyen levellerde ciddi anlamda kuvvetli bir karakter olur. Level hızlı kasmak daha fazla hasar vermek istiyorum dersen str - fire/light - blader derim ama aynı karakterin cold force türüne sahip olanı fire/light i çok rahat öldürür kanımca. Ayrıca bu buildle bosslara tanklık yapıp dropların çoğunuda sen alırsın :P Aklıma bunlar geldi, sormak istediğin başka şeyler varsa onlarada yardımcı olurum. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca birşey eklemek istiyorum: Bu yazdıklarım %100 doğrudur gerisi yalandır, boş konuşmadır vs. demiyorum. Buradakiler benim şahsi fikirlerim. Yanlış bilgilerde olabilir içinde, düzeltirseniz minnettar kalırım ve hep birlikte doğrusunu öğrenmiş oluruz. ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Aramil,


Bilgilerin için çok teşekkür ederim.

Bu durumda saf str blade garmentlı filam:) weapon skillerinden biri ve cold iyi gibi geldi bana.Weapon skillerinden hangisini tavsiye edersin?


Bu arada hangi serverdasın?Sana ulaşabileceğim bir msn adresin var mı?


Sevgiler,tşkler...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blade skillerini pek detaylı bilmiyorum, başlarda armor yada protector git daha sonra garmente geçersin. msn pek açmıyorum. Paticik ten pm ile ulaşabilirsin. Mümkün olan en kısa sürede yanıtlarım ;)

pm devre dışıymış :) Ben Aegedeyim, nick Xtara.

[ Mesaj 08 Şubat 2006, Çarşamba - 15:23 tarihinde, aramil tarafından güncellenmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KOmania,
SRO'da yanlış diye birşey yok :) Str vermen iyi olmuş, çünkü başlarda biraz hp sorunu çekebilirsin. Yalnız fazla str vermemeye çalış. Spear magical hasarı yüksek olduğu için int ne kadar fazla olursa o kadar etkili olur. Spear ile birlikte en etkili bir biçimde kullanılan force lightning. Lightning magical bufflar içerir, ayrıca hızlı koşma, kısa mesafe teleport ve en önemlisi int karakterlerin en çok kullandığı, en yüksek hasara sahip olan büyüye (lvl31 skilli -wolf's thunderbolt-) sahiptir. Bir an önce lightning çalışmaya başla, öncelikle lightning level5 yap ve açılan ilk skilli geliştir. En çok kullanacağın skill o olacak, o yüzden onu devamlı geliştiriceksin. Diğer skilleri ihtiyacına göre açar kullanırsın. Force açıp kassan şu anda 14-15 level olabilirdin :) Başka sorun vs. varsa onlarıda sorabilirsin. ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yeni başladığım için babelde oynuyorum...
bundan önce aegeste bi char açmıştım o garment 2 int 1 str fire ile gidiyordum damage yönünden pek memnundum....ama sp leri hemen harcadık bilgisizlikten char berbat oldu...babele geçmeye karar verdik....
ve ordada 2x bi karakter yapıp yine bıraktım malesef...
birinin yönlendirmesiyle yeni char açtım char şöyle:
... full str+glavie armor ligting gidiyorum
şu an canım 2539 manam ise 840 larda bişi.....
int ve str farkını biliyorum.....
benim 700 wurduğum monstere full int giden garment aynı lvl arkadaş 950 wuruyo ama pvp de başa başız...
ben charımdan yinede memnunum...
sence bu yolda dewam mı edeyim ?
b)full str gidip garment mi giyeyim(bu yolu elime spear alırsam mantıklı buluyorum)
c)artık intemi gideyim ve spear garment mi yapayım

lvl 29 yarın 30 olcam ve fire 30 skiliyle çok az wuracağımı biliyorum ama pys damage diğer playerlere oranla çok az alıyorum bunu yanında magic daha fazla yiyorum...
chara 30 a dayandı bundan sonra ne yaparsam daha iyi olur ;?? fikrin için şimdiden teşekkürler

bu arada glavie seçmiş birinin spear kullanması esnasında bi eksiklik bi farklılık olur mu ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başlamadan önce şunu belirteyim;
Glavie - Fire
Spear - Lightning
Bow - Cold
Sword, Blade - Herşeye gelir :P

Şahsen oyunda gördüğüm en iyi birleşimler bu şekilde oluyor. Glavie bir karakter str gittiği için fiziksel hasara yöneliyor. Fire'da fiziksel hasara yönelik bufflar mevcut. Glavie - Fire daha etkili olur.
Bu saatten sonra int gidersen char oynanmaz hale gelir çünkü bayağı str vermişsin. Kullanacağın zırh garment olursa pvplerde düşük olan magical defansını bir nebze artırır avantaj elde edebilirsin.
Bence str devam et, lightning mastery levelini yazarsan birkaç şey daha söyleyeceğim. Eğer yeteri kadar fazla değilse fire mastery'e geçmen daha yararlı olur.
Glavie ve spear buildleri çok farklı olduğu için spear'a geçersen yeteri kadar verim alamazsın. Glavie devam ;)
Atladığım yerler olduysa tekrar belirtirsen cevaplarım, kolay gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu spleri harcamayalım falan deniyor.EE onlar harcamamız için gelmiyormu? Bu arada Blade/Sword herşeye gider demişsin ya Aramil.Ben genelde blade/cold skillerimi her ikisinide lvlım la denk götürmeye çalışıyorum.Doğru yapıyorum dil mi?Hani spleri biriktirmiyorum öle:D

Sevgiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...