Famy Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Usta yönetmen Steven Spielberg yine tarihin tozlu bir sayfasını açıyor. 1972 Münih Olimpiyatları'nda yaşanan ve 11 İsrailli sporcu ile teknik adamın ölümüyle sonuçlanan kanlı baskının sonrasını Münih adlı filmde beyazperdeye taşıyor. benim yorumum=oyuncu performansı ve yonetmen gayet iiydi ancak olay kurgusu karmaşıktı çoğu insan (arkadaşlarımın da bazıları)cok sıkılıp salonu terk ettıler.israillilerin intıkam uğruna yaptıklarının dehşetli görumtuler içererek anlatıldığı fılmden çok etkılenemedim ama israil filistin savaslarını arapların da içinde bulunduğu değişik bakış açılarıyla anlatmış,vatanın önemini vurgulayan yaşanmış olmasından dolayı da ayrı bir önemi olan film... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 daha gidemedim arkadaşlar vs. çoğu gitmiş bana söylemeden bende kaldım ortaya netten çekeyim dedim ,babam boşver gideriz bir ara dedi vazgeçtim :D İzlemeden tek diyebileceğim Steven Spielberg'de yahudi soyundan geliyor ve herkes filmden önce Filistinlilerin ezileceği ,Israil propagandası yapılacağı görüşündeydi. Ama gösterim günü yaklaştıkça filmin konusu da belli oldu ve ne doğru ne değil görüldü :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 evet kesınlıkle katılıorum filmden önce yahudı yanlısı onluduğunu düsünmustum cunku spıelberg yahudı kokenlı ancak filmde değişik bakış acılar cok ii verılmiş bence yapılan yorumlara bakmadan kendınız gıdin ve görün her sınema severın izlemesi gereken kalıte bir fılmdi =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karakedi Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 fllm "gizli" yahudi yanlısı. nasıl derseniz şu şekilde: [spo id=4735763]yüzeyde görünen birşey yok, ama dikkat ederseniz filistinliler öldürdüğü zaman direk kurşun izleri, parçalanmış yüz/surat ifadeleri görünüyor. igreniyorsunuz, tıksınıyorsunuz. mesela en çarpıcı örnek, filistinli terörist olimpiyat köyünü bastığında, israilli bir sporcuyu yanağından vuruyor, kurşun diğer tarafdan çıkıyor. sinemada herkes bir ııgggkkk sesi yükseltiyor. halbuki israilliler isebomba ile öldürüyor, seyirci bomba patlamasını görüyor hepsi bu. bunun yanında mesela yine israilliler insancıl teröristlik yapıyor. nasıl derseniz filmde 10 dakika boyunca, küçük kız eve girdiğinde bombanın patlamasını önlemek için koşuşturuyorlar vesaire. bence film yahudi yanlısı. ama gizli bir şekilde bunu ortaya koyuyor. bu daha taraflı. zira bilinçaltını hedef alıyor. yüzeyde görünen tarafsız film elbette. ps: benim görüşümdür gerçekle ilgilsi olmayabilir. [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Famy Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 zaten beklenen o yanı fılmın yahudı yanlısı olması ama örneğin o yunanıstanda tanıstıkları alinin göruslerını acık bir sekılde dıle getırmesi bazı düsüncelerın verılmeye çalışılması önemli,dediğiniz vahşet göruntulerının düsünce olayını etkılediğini düsünmuyorum,iğrendirici olabilir ancak yıne de amerıkan bir filmin cok fazla yahudı yanlısı gözukmemesi farklı bakıs açılarına yer verılmesi (amerıkan filmlerınde kahraman olan amerıkanlardır genelde)yıne de tarafsızlık açısından ii bir gelişme bana kalırsa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 ya birde bakarsanız görevi verdikleri adam terörist değil abi. İyi yürekli sen ben gibi bir Mosad ajani.Git öldür diyiyor hükümet yapmak zorunda. Yani hükümet gidip teroristlere demiyor ki işi hallet diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Spoiler yapamadım, yazdıklarım spoiler nasıl yapılır anlatana yorumum hediye. :) [ Mesaj 01 Şubat 2006, Çarşamba - 22:18 tarihinde, Private tarafından güncellenmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 ^yazdıklarını seçip sp ye basıosun pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 filmi oldukça beğendim, kurgusu biraz kopuk olmuş, mekanları filan en azından yazıyla belirtebilirdi, hop oraya hop buraya zıplar gibi gidiyo adam :P ancak film dengeliydi ve bence mümkün olduğunca tarafsızdı. herkese tavsiye ederim. karakedi'ye pek katılmıyorum, şöyle ki [spo id=1663644]yatağın altına bomba koydukları adamın kolu pervanede sallanıyodu, ilk vurdukları adamın kanının süzüldüğünü görüyoduk..ayrıca "göze göz, dişe diş" mantalitesinin yanlışlığını ortaya koyuyodu, iki tarafa da eşit dozda dağılmıştı bence eleştiri.[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2006 Akerfeldt olmadı daha demin denedim ama :P dene bak bu deneyi seçip bastım olmadı. Yalnız önemi yok bug fln sanıırım. En son mesaj atan arkadaşın dediğiklerinin aynısını söyleyecektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 film guzel mutlaka izlenmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2006 Teknik açıdan gayet başarılı bir film. Bence ne musevi karşıtı ne musevi yanlısı. Hollywood filmleri çekmiş, dünya hakkında şöyle yada böyle bir görüşü olan amerikalı musevi bir yönetmenin filmi bu. Kusra bakmayın ama herkes museviler tarafından yapılmış her çalışmanın altında bir artniyet, bir kötülük, bir sinsilik bekliyor nedense. Şimdi bu bağlamda filmi beğendim mi? Hoş olmakla beraber beklentilerimin altında kaldı. Bunun en büyük sebebi, filmin aşıladığı ana mesajın klasik bir Hollywood klişesi olan "dökülen kanın sonu gelmiyor, tak tak vurdunuz, pat pat yenileri geldi, bırakın savaşmayı" muhabbetidir. Bu muhabbeti yaparken bir yuvaya sahip olmanın değerinden bahsetmesi kendi içinde çelişki yaratmış bir kere. Steven Spielberg'e göre bu yuva için savaşmak, kan dökmek mi lazım, yoksa film boyunca dediği gibi her öldürülenin yerine yenisi gelecek ve sonu gelmeyecek midir? Yine filmin bir amerikan klişesi olmasının sonucu olarak sonunun çok uzatıldığını düşünüyorum. Bir türlü bitirememiş filmi adam. Yeter artık amerikalı arkadaşlarım, her filmde 20 dakika daha uzun olsun diye sonunda dıdının dıdının dıdısı oluyor muhabbeti çevirmeyin, kendi filminizi bozuyorsunuz. Zaman ve para harcamış mı oldum filme giderek? Hayır, tabii bir-iki şey katmıştır, geçirdiğim sürede sıkıldığım da söylenemez. Ama o kadar. Bir klasik yada önemli bir yer taşımasını beklemiyorum dünya sinemasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 2006 yılının en güzel filmlerinden biri olacaktır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 ya 2 aydır bekliyordum ama sinemaya birlikte gidecek adam bulamıyorum :D offz babamla gideceğim sanırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Filme sanatsal açıdan bakarsam çok güzel bi film olmuş. MÜKEMMEL terör sahneleri var ve efektler harika. Siyasi açıdan ise tam bir rezalet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 hic sıkılmadım izlerken, ama yanımdaki 5 arkadasım cıkmamak icin zor dayandılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 film her açıdan beni doyurdu. harika bir filmdi. en sevdiğim ustamdan harika bir film yine yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 çok guzel bır fılm ve benım acımdan tam bekledıgım gıbı olmus ama ınsanların kafalarında oldukca derın soru ısaretlerı bırakabılıyor.ilk aklıma gelen louis nın kımlerle calıstıgı.cunku serbest olarak calısan bırnın bu kadar bılgıyı elde etmesı o sartlarda cok zor gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 spielberg filmi okadar ii çekmişki filmi izlerken hiçbi tarafı tutmuyosunuz, yani iki taraftanda insanlar ölürken hiçbirinin ölümüne sevinmiyo; spielberg'ün son çektiği 5 film'den en iisi diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2006 en başında toparlamak zordu, dagınıktı sahneler, karakterler falan da belli bir standarda oturana kadar kafa karıştırıyordu. onun dışında bana göre her şeyi ile oldukça güzel bir filmdi. tek taraflı oldugunu söylemek kesinlikle mümkün degil, sadece agırlıklı olarak israillilerin gözünden aktardı, bu da doğaldı tabi. önemli olan, israillilerin gözünde de karşılıklı yapılanların yanlışlığına deginilmiş olmasıydı, bunu da cok güzel yaptı spielberg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar