Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

munih


Famy

Öne çıkan mesajlar

Usta yönetmen Steven Spielberg yine tarihin tozlu bir sayfasını açıyor. 1972 Münih Olimpiyatları'nda yaşanan ve 11 İsrailli sporcu ile teknik adamın ölümüyle sonuçlanan kanlı baskının sonrasını Münih adlı filmde beyazperdeye taşıyor.
benim yorumum=oyuncu performansı ve yonetmen gayet iiydi ancak olay kurgusu karmaşıktı çoğu insan (arkadaşlarımın da bazıları)cok sıkılıp salonu terk ettıler.israillilerin intıkam uğruna yaptıklarının dehşetli görumtuler içererek anlatıldığı fılmden çok etkılenemedim ama israil filistin savaslarını arapların da içinde bulunduğu değişik bakış açılarıyla anlatmış,vatanın önemini vurgulayan yaşanmış olmasından dolayı da ayrı bir önemi olan film...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

daha gidemedim arkadaşlar vs. çoğu gitmiş bana söylemeden bende kaldım ortaya netten çekeyim dedim ,babam boşver gideriz bir ara dedi vazgeçtim :D

İzlemeden tek diyebileceğim Steven Spielberg'de yahudi soyundan geliyor ve herkes filmden önce Filistinlilerin ezileceği ,Israil propagandası yapılacağı görüşündeydi.

Ama gösterim günü yaklaştıkça filmin konusu da belli oldu ve ne doğru ne değil görüldü :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet kesınlıkle katılıorum filmden önce yahudı yanlısı onluduğunu düsünmustum cunku spıelberg yahudı kokenlı ancak filmde değişik bakış acılar cok ii verılmiş bence yapılan yorumlara bakmadan kendınız gıdin ve görün her sınema severın izlemesi gereken kalıte bir fılmdi =))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fllm "gizli" yahudi yanlısı. nasıl derseniz şu şekilde:

[spo id=4735763]yüzeyde görünen birşey yok, ama dikkat ederseniz filistinliler öldürdüğü zaman direk kurşun izleri, parçalanmış yüz/surat ifadeleri görünüyor. igreniyorsunuz, tıksınıyorsunuz. mesela en çarpıcı örnek, filistinli terörist olimpiyat köyünü bastığında, israilli bir sporcuyu yanağından vuruyor, kurşun diğer tarafdan çıkıyor. sinemada herkes bir ııgggkkk sesi yükseltiyor. halbuki israilliler isebomba ile öldürüyor, seyirci bomba patlamasını görüyor hepsi bu. bunun yanında mesela yine israilliler insancıl teröristlik yapıyor. nasıl derseniz filmde 10 dakika boyunca, küçük kız eve girdiğinde bombanın patlamasını önlemek için koşuşturuyorlar vesaire.

bence film yahudi yanlısı. ama gizli bir şekilde bunu ortaya koyuyor. bu daha taraflı. zira bilinçaltını hedef alıyor.

yüzeyde görünen tarafsız film elbette.

ps: benim görüşümdür gerçekle ilgilsi olmayabilir. [/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten beklenen o yanı fılmın yahudı yanlısı olması
ama örneğin o yunanıstanda tanıstıkları alinin göruslerını acık bir sekılde dıle getırmesi bazı düsüncelerın verılmeye çalışılması önemli,dediğiniz vahşet göruntulerının düsünce olayını etkılediğini düsünmuyorum,iğrendirici olabilir ancak yıne de amerıkan bir filmin cok fazla yahudı yanlısı gözukmemesi farklı bakıs açılarına yer verılmesi (amerıkan filmlerınde kahraman olan amerıkanlardır genelde)yıne de tarafsızlık açısından ii bir gelişme bana kalırsa...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

filmi oldukça beğendim, kurgusu biraz kopuk olmuş, mekanları filan en azından yazıyla belirtebilirdi, hop oraya hop buraya zıplar gibi gidiyo adam :P ancak film dengeliydi ve bence mümkün olduğunca tarafsızdı. herkese tavsiye ederim.

karakedi'ye pek katılmıyorum, şöyle ki

[spo id=1663644]yatağın altına bomba koydukları adamın kolu pervanede sallanıyodu, ilk vurdukları adamın kanının süzüldüğünü görüyoduk..ayrıca "göze göz, dişe diş" mantalitesinin yanlışlığını ortaya koyuyodu, iki tarafa da eşit dozda dağılmıştı bence eleştiri.[/spo]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teknik açıdan gayet başarılı bir film. Bence ne musevi karşıtı ne musevi yanlısı. Hollywood filmleri çekmiş, dünya hakkında şöyle yada böyle bir görüşü olan amerikalı musevi bir yönetmenin filmi bu. Kusra bakmayın ama herkes museviler tarafından yapılmış her çalışmanın altında bir artniyet, bir kötülük, bir sinsilik bekliyor nedense. Şimdi bu bağlamda filmi beğendim mi? Hoş olmakla beraber beklentilerimin altında kaldı. Bunun en büyük sebebi, filmin aşıladığı ana mesajın klasik bir Hollywood klişesi olan "dökülen kanın sonu gelmiyor, tak tak vurdunuz, pat pat yenileri geldi, bırakın savaşmayı" muhabbetidir. Bu muhabbeti yaparken bir yuvaya sahip olmanın değerinden bahsetmesi kendi içinde çelişki yaratmış bir kere. Steven Spielberg'e göre bu yuva için savaşmak, kan dökmek mi lazım, yoksa film boyunca dediği gibi her öldürülenin yerine yenisi gelecek ve sonu gelmeyecek midir?
Yine filmin bir amerikan klişesi olmasının sonucu olarak sonunun çok uzatıldığını düşünüyorum. Bir türlü bitirememiş filmi adam. Yeter artık amerikalı arkadaşlarım, her filmde 20 dakika daha uzun olsun diye sonunda dıdının dıdının dıdısı oluyor muhabbeti çevirmeyin, kendi filminizi bozuyorsunuz.
Zaman ve para harcamış mı oldum filme giderek? Hayır, tabii bir-iki şey katmıştır, geçirdiğim sürede sıkıldığım da söylenemez. Ama o kadar. Bir klasik yada önemli bir yer taşımasını beklemiyorum dünya sinemasında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
çok guzel bır fılm ve benım acımdan tam bekledıgım gıbı olmus ama ınsanların kafalarında oldukca derın soru ısaretlerı bırakabılıyor.ilk aklıma gelen louis nın kımlerle calıstıgı.cunku serbest olarak calısan bırnın bu kadar bılgıyı elde etmesı o sartlarda cok zor gibi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en başında toparlamak zordu, dagınıktı sahneler, karakterler falan da belli bir standarda oturana kadar kafa karıştırıyordu. onun dışında bana göre her şeyi ile oldukça güzel bir filmdi. tek taraflı oldugunu söylemek kesinlikle mümkün degil, sadece agırlıklı olarak israillilerin gözünden aktardı, bu da doğaldı tabi. önemli olan, israillilerin gözünde de karşılıklı yapılanların yanlışlığına deginilmiş olmasıydı, bunu da cok güzel yaptı spielberg.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...