SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Önyargili diplomatlar mahcup oldular... Sözde Ermeni soykirimi iddialarinin yeniden gündeme getirilmesi üzerine Türk Tarih Kurumu (TTK)Baskani Prof. Dr. Yusuf Halacoglu ,tüm dünyaya,'Osmanli arsivleri basta olmak üzere bu konudaki bütün belge ve bilgileri paylasmaya haziriz' cagrisi yapti. Bu cagri üzerine bircok ülkenin büyükelciliklerinden ve konsolosluklarindan görevli diplomatlar arsivlere akin etti. Diplomatlar sadece Osmanli degil, Amerikan, ingiliz, Fransiz ve Ruslar'a ait belgeleri de inceledi. TTK'nin elinde, Osmanli arsivlerinin yani sira 100 bin sayfa yabanci ülkelere ait belge bulunuyor. Özür dilenmeli Belgeleri gören diplomatlarin neredeyse tamami, cok sasirdi ve ne yapacagini bilemedi. Türkiye'ye karsi önyargiyla hareket ettiklerini kabul eden diplomatlardan bazilari TTK'daki belgelerin kopyalarini alirken, bazilari da raporlar hazirlayarak ülkelerine gönderdi. Danimarka Büyükelciligi'nden bir diplomat, Ingiliz ve Fransizlara ait belgeleri görünce önyargili oldugunu kabul etti. Diplomat, 'Türkiye'den özür dilenmesi gerekir' dedi. Türkiye'nin soykirimi iddialari konusunda bazi adimlar atmamasi halinde AB sürecinde zarar görecegi uyarisini yapan Isvecli bir diplomat, önüne konulan bir belgeyi okuyunca donakaldi. Belgede, sözde soykirimi iddialarinin ortaya atilmasindan sonra Osmanli devletinin 1919'da 'dört tarafsiz ülkeye'resmi bir yazi göndererek, iddialari siz arastirin' diye teklifte bulundugu yer aliyor. Teklifin yapildigi ülkeler ise ispanya, Danimarka, Hollanda ve Isvec. Kendi ülkesinin bu cagriya olumlu yanit vermedigini ögrenen diplomat, mahcup bir halde TTK'dan ayrildi. Her seye acigiz Bir Fransiz diplomat da 'Near East Relief' isimli Halep'teki Bir yardim kurulusunun belgelerini inceledi. Soykiriminda Öldürüldükleri iddia edilen 485 bin Ermeni'nin Suriye'ye göc ettigine, Halep'te bas gösteren saglik sorununa müdahale eden tek uluslararasi saglik kurulusu olan Near East Relief'in, bu Ermenileri tedavi ederek kayitlarini tuttuguna iliskin belge, Fransiz diplomati sasirtti. Diplomat, soykiriminda öldügü bildirilen bazi Ermenilerin isimlerini bu belgede görünce ne diyecegini bilemedi. TTK'ya gelen bir Ingiliz diplomata da dönemin Ingiliz ordusuna ait bir kripto verildi. Kriptoda Anadolu'daki nüfus yapisi yer aliyor. Belgede 1914-1919 arasinda, Ankara'daki Ermeni nüfusun 26 bin arttigi, Kayseri sancaginda ise 2 bin azaldigi belirtilerek, Ermenilerin, daha güvenli bölgelere kendi istegi ile göc ettigi ifade ediliyor. Ercan YAVUZ / ANKARA Aksam Gazetesi - 21.03.2005 bana gelen mail bu gerçekten de doğru...[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea... -Dede fake misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Mail diyince direkt bi önyargı oluşuyo artık bende... Gerçekten doğru diyosun da, kime göre, neye göre? Edit : Doğru dediğin ne yani tam olarak... [signature][hline][b]nille vakt-i zamanında msn'de demiş ki: bi keresinde cok gothic giyinmistim. annemle beraber yürüyorduk. iki amele gecti, seytaaaaan diye laf attilar [Bu mesaj Asteroth tarafından 05 Ocak 2006 14:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Kime göre neye göre===> Ercan YAVUZ / ANKARA Aksam Gazetesi - 21.03.2005[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea... -Dede fake misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 oh be kardeşim, sonunda.. da bi dakka niye hala devam etti bütün bu olaylar o tarihten itibaren? [signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça [Bu mesaj sir tarafından 05 Ocak 2006 14:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 ve taa Mart'ta yazılmış bişey bugüne kadar bir değişiklik yaratmamış mı?[signature][hline]^Dallas Mavericks^ Dorek- Dwarf Warrior Bloodhoof/eu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Ya zaten ben bu olayları takip ediyorum ve maili atan arkadaşta öyle... bişi yok şu ana kadar...[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea... -Dede fake misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deathcore Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 pati diyorkı mail forward sux[signature][hline]All the properties of a liquid... filling every cup... serving every mouth... SelFTorture Rulz ! Legend of turkish hardcore & ultimate pogo system ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2006 Maile bendede güvensizlik var. Birde neden hala etkilerini göremedik bu olayın?[signature][hline]Eforran of the Eclipse Galaxy Emekli yakın dövüş üstadı:D... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 said: Redeagle, 05 Ocak 2006 14:59 tarihinde demiş ki: Maile bendede güvensizlik var. Birde neden hala etkilerini göremedik bu olayın? etkilerini göremememizin tek nedeni başlıkta da olduğu gibi AYAKTA UYUMAMIZ...[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea... -Dede fake misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 iyi oturtmuşlar ermenileri...[signature][hline]Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
platto Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2006 ya bu soykırım iddasını yapanların amacı farklı,Reha Güler sizden bizden daha TÜrktür,onun için bu konuyu açmaya bile gerek yok derim[signature][hline]Diez platto lvl 61 mage (oynamıyorum) platto2 lvl 62 rogue (DreaM) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2006 http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/03/21/politika/politika2.html Konu ile ilgili adres... Fakat o değil 23 Mart'ta Ümit Özdağ'ın yazısında dile getirdiği bir şey var :) Yanlışlıkta 21 Mart yerine 23 mart a bakınca gördüm hoşuma gitti :) said: Bir öneri getirmek istiyorum. Madem AB standartlarını benimsiyoruz, Türkiye'de 'Ermeni soykırımı olduğu' görüşünü ileri sürenlere Türk veya yabancı beş sene hapis ve ağır para cezası verelim. Fransa'da 'Ermeni soykırımı olmadı' derseniz hapse atılıyorsunuz da onun için. İşte demokratik AB standartı. Ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar