Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"De"nin Yazımı (Lütfen Okuyun)

Queen

Öne çıkan mesajlar

said:
fastreloader, 03 Ocak 2006 23:27 tarihinde demiş ki:
siz arkadaşlarınızın yanında tam diksiyon ile konuşmaya çalışıyor musunuz?

evet.
türkçe'yi düzgün kullanmak veya konuşmak insanın kendisine olan saygısını gösterir bir anlamda.[signature][hline]valandil ownz j0o!
arkadaşım bi dakka ya.
WoW - Retired,getting a life now.
Sosyal ağlarda paylaş

tebrikler güzel yazı. ben de bir ara uğraştım dikkat ettirmeye ama daha önceki yazılarımı inceleyip hatalar falan bulup çürütmeye çalıştılar düşüncemi. belki de yanlış savundum fikrimi, bilmiyorum.[signature][hline]Bunu yazan tosun, okuyanın yeni yılı kutlu olsun
Sosyal ağlarda paylaş

başlığı açan arkadaşın çabasını takdir ediyorum,bence güzel bir şeyi hatırlatmış.

üstelik bu "açıldı!!11" denecek bir şey de değil,keza kimse artık dilbilgisine dikkat etmiyor.[signature][hline]valandil ownz j0o!
arkadaşım bi dakka ya.
WoW - Retired,getting a life now.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MyDyingBride, 04 Ocak 2006 00:48 tarihinde demiş ki:
konuya bak.. senelerce turkce dersinde gorduk zati bunu, kafamiza kakmak zorundamisin ? hocam ?

yeterli görmemiş yada görmek istememişsin ki, hatalar yapılıyor hala. sitem etmek yerine bir kez okuyup anlamak daha kolay değil mi? ben mi yanlış düşünüyorum?[signature][hline]Bunu yazan tosun, okuyanın yeni yılı kutlu olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Burda queen'le,
ya da bu tip konularda bu tip yazılarla dalga geçenler,
eminim daha sonra "vatan sevgisi" "Atatürkçülük" "ülkeyi kurtarmak" gibi konularda atıp tutuyorlardır.
Şurda bir "da" "de" ayrımı hakkında dikkat edilmesini isteyen kişiye duyduğunuz ve gösterdiğiniz nefreti inanın ki anlamıyorum.
Okulda öğretildi diye okulda öğretilen şeylere karşı nefretten dolayı mı desem,
yoksa tutarsız davranışlara karşı özlem ve istekten dolayı mı desem...
Öyle birşey işte bu da.
"Evet haklısın, dikkatli yazmalıyız, anlatımlarımızı güçlendirmeli ve iletişimizi kolaylaştırmalıyız" değil de,
"bize bu okulda öğretilmişti, sen hoca mısın da burda gelip tekrardan yazıyorsun, salak" gibi bir uslupla karşılık verilmiş genelde.
Okul dediğin öğrencilerin "okulda öğretildiyse karşı çıkmalıyız" düşünmesini sağlamak olmamalı, okul dediğin insanların toplumda birbiriyle nasıl daha iyi anlaşabileceğini, yeni bilgileri nasıl öğrenebileceği ve vatanına ne yönden yardımlar edip dolaylı olarak kendini de geliştirebileceğini öğreniceği bir yer olması lazım.
Doğru, okulda Türkçe dersi var. Ama demek ki başarısız bir ders ki, hem bir yandan öğrencileri Türkçe'ye karşı duyarsız yetiştiriyor, hem de okul derslerine karşı nefret aşılıyor.
Bir de burası forum sanırım, msn/irc felan chat değil. Hızlı ve düzensiz yazmak ne bize ne diğer insanlara birşey kazandırmıycak. Tartışmalara da birşey katmıyor bu çeşit yazım şekli. Ha tabii Queen gibi bana da karşı çıkmak için "dön okuluna hoca, seni burda istemiyoruz" gibi bir karşılık da verirsiniz, beklerim.

Ne acıdır ki, şu saçma sapan futbol ve futbol kavgalarına duyduğumuz ilgiyi ve sevgiyi, ülkemizin ve milletimizin temel taşlarından olan dilimize duymuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

ki ekini anlaticak var mı?[signature][hline]I feel I know you I don't know how I don't know why I see you feel for me You cried with me You would die for me I know I need you I want you To be free of all the pain You have inside You cannot hide I know you tried To be who you couldn't be You tried to see inside of me And now i'm leaving you Wow@Bl Doomish LvL ?? UD Priest
''dUAlist''
Sosyal ağlarda paylaş

buranın, Türkçe'nin hatasız veya dört dörtlük kullanılmasını gerektirecek bir yer olduğunu düşünmüyorum...

Bence bu tür mesaj kaygılı yazılar son derece gereksiz...

Ha şöle bir topic olabilir "Türkçemizi doğru kullanıyomuyuz" falan gibi...Ama forumda bunlara dikkat edelim, de yi ayrı yazalım berikini bitişik yazalım vb gereksiz ...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

said:
paspatur, 04 Ocak 2006 09:11 tarihinde demiş ki:
buranın, Türkçe'nin hatasız veya dört dörtlük kullanılmasını gerektirecek bir yer olduğunu düşünmüyorum...

Bence bu tür mesaj kaygılı yazılar son derece gereksiz...

Ha şöle bir topic olabilir "Türkçemizi doğru kullanıyomuyuz" falan gibi...Ama forumda bunlara dikkat edelim, de yi ayrı yazalım berikini bitişik yazalım vb gereksiz ...

bak yine olmamışş aaaaa....

kullanıyor muyuz?

saygılar[signature][hline]imza mimza yok!dağılın ulen!
Sosyal ağlarda paylaş

queen saol son günlerde(daha doğrusu son yıllar da(acaba doğru mu oldu))türkçeye ne oluyor diye dolaşıyoruz sen ve senin gibiler sayesinde türkçeyi hala kurtarmak için bir şansımız var evet de o kadar önemli değil ama önemli olan başlangıçtır
not ben ilk sayfayı okuyarak cevap verdim konu sapmışsa da farkında değilim[signature][hline] estranged
I knew the storm was getting closer
And all my friends said i was high
But everything we've ever known's here
I never wanted it to die

[Bu mesaj NoS tarafından 04 Ocak 2006 09:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bakın canlarım. bu kuralları çoğu insan zaten biliyor. bırakında uymayalım, kasmayalım tamam mı? yorgun argın gelmiş rahatlama çalışıyoruz burda. patrona falan mektup yazmıyoruz.[signature][hline]Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin.

Cüneyt Arkın, Dünyayı Kurtaran Adam
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Cleglaw-, 04 Ocak 2006 09:44 tarihinde demiş ki:
bakın canlarım. bu kuralları çoğu insan zaten biliyor. bırakında uymayalım, kasmayalım tamam mı? yorgun argın gelmiş rahatlama çalışıyoruz burda. patrona falan mektup yazmıyoruz.

omg noob. =p[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Voys, 04 Ocak 2006 00:59 tarihinde demiş ki:
said:
MyDyingBride, 04 Ocak 2006 00:48 tarihinde demiş ki:
konuya bak.. senelerce turkce dersinde gorduk zati bunu, kafamiza kakmak zorundamisin ? hocam ?

yeterli görmemiş yada görmek istememişsin ki, hatalar yapılıyor hala. sitem etmek yerine bir kez okuyup anlamak daha kolay değil mi? ben mi yanlış düşünüyorum?

voys "yada" diye bir kelime yok
ya ile da ayrı yazılacak ;)
not: doğru düşünüyorsun[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdıklarıma iyi yorumlar yazan arkadaşlara teşekkürler. Aslında diğerlerine de teşekkürler, kafamın onları anlamaya calışmasını sağladıkları icin.

Evet anlamıyorum bu insanları, bazı şeyleri kuralına uygun yapmamak icin cabalıyorlarlar gibime geliyor benim. Yani insanlar birbiriyle ders calıştıkları, cevreyi korudukları, nazik davrandıkları, küfür etmedikleri gibi sebepler yüzünden alay ediyorlar. Güzel ve doğruyu kullanmak kötü bir şey mi? Yoksa anne babalarımzın bebeklikten beri bize verdiği değerlerin hepsi yanlış mıydı? Büyük ihtimalle kötüyü yapmak insanlara kolay geliyor. Peki o zaman toplum tarafından yadırganıyorlar mı? Evet. İşte o zaman kendilerini coğunluğa cıkarmaları hatta herkesi kendilerinden yapmaları lazım ki herkes kötü olunca onlar kötünün iyisi olup yadırganmasın. Bunları bilincli olarak yaptıklarını da düşünmüyorum, bilinc altında geliyor bunlar bence.

Türkce'ye neden kurallar koymuşlar o zaman? Boşluk dahi koymayalım kelimelerin arasına, ya da sesli hharf kullanmayalım, kelimelerin sadece ilk ve son harflerini yerli yerinde yazalım, nasıl olsa anlaşılmıyor mu? Hatta foruma yazı yazılmasın bi ses kaydedicisi olsun forumda herkes dinlesin, bant genişliği de yükseliyor zaten.

Bir "de"nin ayrı yazılp yazılmayacağını düşünmeye üşeniyorsak, böyle geri kalmış bir toplum olmamız cok hakkettiğimiz bir şey. Sonra yöneticilere camur atalım.

Beni dinlemiyorsunuz bari Atatürk'ü dinleyin: "Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni izlemeye söz vermişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım. Yorulmadan beni izleyeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar yorulmak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman bile durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada dinlenmeden beni izlemektir. Yorgunluk insan için doğal bir durumdur. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir güç vardır ki, işte bu güç yorulanları dinlendirmeden yürütür."
Sosyal ağlarda paylaş

İyi diyosun hoş diyosunda bu olayı şöle düşün,

Trafikte araba kullanırken trafik kurallarına uyarsın ama boş bir arazide veya trafiğe kapalı bir alanda araba kullanırken böyle bir düşüncen olmaz...

yanlış mıyım?

Yani bu olayı böle düşün derim ben[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

bence yanlış bir düşünce

forumlarda şikayet edilen her ne varsa temelinde bu "boş arazi" mantığı yatmıyor mu? burayı "meydanı boş bulmak" sözünün anlamındaki gibi yorumlayanlar kirletmiyor mu?[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlackRose, 04 Ocak 2006 10:29 tarihinde demiş ki:
bence yanlış bir düşünce

forumlarda şikayet edilen her ne varsa temelinde bu "boş arazi" mantığı yatmıyor mu? burayı "meydanı boş bulmak" sözünün anlamındaki gibi yorumlayanlar kirletmiyor mu?

black haklısın tabi...

şöle bir düzeltme yapayım bari;

ama boş arazideyiz diye de, arabayı duvara toslamamalıyız tabi ;)[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

[Bu mesaj paspatur tarafından 04 Ocak 2006 10:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...