Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chronicles of Narnia/ Narnia günlükleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
GEd, 25 Aralık 2005 19:21 tarihinde demiş ki:
kitapyurdu.com da ilk 3 kitap tukenmis.
fiyatlarda cok uygun aslinda.ama beklicez artik.

7 kitabı tek kitapta toplamışlar ondan var alabilirsin...[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
Mesaj tarihi:
bence o yaşlı prof varya aslan cadı ve dolapta o zaten ilk kitaptaki çocuk belki arada o diğer çocuklara ilk kitabı kendi anıları olarak falan anlatır. en azından bence bir şekilde değinilir ilk kitabada.
Mesaj tarihi:
said:
asinanyavuz, 26 Aralık 2005 18:26 tarihinde demiş ki:
said:
GEd, 25 Aralık 2005 19:21 tarihinde demiş ki:
kitapyurdu.com da ilk 3 kitap tukenmis.
fiyatlarda cok uygun aslinda.ama beklicez artik.

7 kitabı tek kitapta toplamışlar ondan var alabilirsin...

şimdi girdim bakmaya.oda tükenmiş sanirim.artik bir kitapçidan falan alirim.
filmi gelince saldiriyor demekki herkes benim gibi :p
Mesaj tarihi:
geçenlerde çekmiştim filmi hikaye zaten sevdiğim bir hikayeydi.
filmde öle bekledim kadar çocuk filmi olmamış gidilesi/çekilesi izlenilesi bi film[signature][hline]Mendoza, 03 Şubat 2005 03:58 tarihinde demiş ki:
Hayatimda bu kadar "hastalikli" bir film gormedim...

kanberdim bi zamanlar
Mesaj tarihi:
İniyor..
bitmedi hala delircem.
merak ediyorum bende..[signature][hline]I want you crying with your dirty ass in front of me.
All of my hate cannot be found,
I will not be drowned by your thoughtless screaming,
So you can try to tear me down , beat me to the ground,
I will see you screaming..
Mesaj tarihi:
ya arkadaşım korsanını almış beğenmemiş ben sinemaya düşünce gitmeyi düşünüyorum :D

Artık kendimi sinemaya verdim.Zaten küçüklüğümden beri severdim ama seneye sinema bölümünü seçmeye karar verdiğim için artık full yükleneceğim :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz?

Tık
Mesaj tarihi:
hos bi filmdi ama lotr tadinda bisey beklemeyin derim,bazi yerlerde guldum cocugun surat ifadelerine ama yinede gidilesi hos bi film,hele filmin sonlarina dogru sentorlerden birinin yaptigi bi haraket var ona bittim sahsen :)[signature][hline]Simdi ben zamanin beni sanciyla mihladigi yerdeyim,
dogumla olum arasinda o bilinmeyen bolgedeyim...
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
[spo id=Film hakkındaki düşüncelerim]İlk olarak oyunculuk tam anlamıyla bir facia.
Senaryoda kopukluklar,çok saçmalıklar var. Görsel öğeler de yeteri kadar iyi değil. Narnia'nın koca bi dünya olduğunu hiçbişekilde hissetmiyoruz. Narnia dünyasını anlatmıyor yeterince. Animasyonlar okadar büyütüldüğü kadar iyi değil. Dar sahnelerde ufak tefek konuşan hayvanlar...
Beyaz cadı iyiydi sadece.
Beyaz cadı ile çocuğun en sonda savaşma sahnesi ucuz aksiyon filmlerinden bile dandikti.Tamamen amatör.

Birde şöyle bişi var,bu tam anlamıyla bir çocuk filmi. Beraber gittiğim 8 yaşındaki kuzenim bayıldı filme.

Küçük akrabalarınızı falan götürebilirsiniz ama kendiniz izlemek için gitmenizi pek tavsiye etmiyorum.
[/spo]
Mesaj tarihi:
Açıkçası Türkçe dublajlı versionu beni hayal kırıklığına uğrattı. Ama ingilizce hali için konuşacak olursak çok hoş bir filmdi. Özellikle Lucy'nin o küçük İngiliz hanımefendisi tavırları çok oturmuş hikayeye. Başarılı bir uyarlama olmuş... İzlemeyenlere tavsiye edebilirim...
Mesaj tarihi:
Dikkat Spoiler var

İlk olarak oyunculuk tam anlamıyla bir facia.
Senaryoda kopukluklar,çok saçmalıklar var. Görsel öğeler de yeteri kadar iyi değil. Narnia'nın koca bi dünya olduğunu hiçbişekilde hissetmiyoruz. Narnia dünyasını anlatmıyor yeterince. Animasyonlar okadar büyütüldüğü kadar iyi değil. Dar sahnelerde ufak tefek konuşan hayvanlar...
Beyaz cadı iyiydi sadece.
Beyaz cadı ile çocuğun en sonda savaşma sahnesi ucuz aksiyon filmlerinden bile dandikti.Tamamen amatör.

Birde şöyle bişi var,bu tam anlamıyla bir çocuk filmi. Beraber gittiğim 8 yaşındaki kuzenim bayıldı filme.

Küçük akrabalarınızı falan götürebilirsiniz ama kendiniz izlemek için gitmenizi pek tavsiye etmiyorum.

[ Mesaj 02 Şubat 2006, Perşembe - 00:15 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir]
Mesaj tarihi:
Spoiler

Filmden birkaç saçma şey:
4 tane süt çocuğu velet daha ne olduğunu,nerede olduklarını,nasıl bir alemde olduklarını,nasıl geri döneceklerini,başlarına birşey gelip gelmeyeceğini anlamadan ve ne bi eğitim ne bişey almadan Hop diye Kahraman şovalye oluyor! 10 yaşındaki kılıcı kaldırmakta zorluk geçen çocuk dev yaratıkları indiriyor. Bunu da sadece kılıcı hobareeey diye sallayarak yapıyor.
Hiçbişey sormadan,olayı merak etmeden haydi maceraya gidiyoruz gibilerinden savaşa karışıyolar. Ulan ya ölürsen? Ayrıca sen çocuksun be korkman gerekmez mi?

Bu sebeplerden tam anlamıyla çocuk filmi olduğunu düşünüyorum çünkü sadece çocuklar böyle saçmalıkları anlayamaz.
Mesaj tarihi:
kitabinda herşey daha farklıdır diye düşünüyorum çünkü kitap serisi milyonlar satmış ve yazarı da J.R.R Tolkien'in yani Yüzüklerin Efendisi'nin yüce yazarının yakın arkadaşlarından.

Harry Potter 'in film uyarlamarı gibi gereksiz olmuş demek.İzlemeyeyim bari :D
Mesaj tarihi:
basit yapısı derin olmayan felsefe yapısı fazla derine indirgenmemiş anlatımıyla benden orta puan aldı.karşılaştırmak istemem ama madem iki filmde fantazi kurgu ise lotr un yanından bile geçemez.
Mesaj tarihi:
çocuk filmiydi utandım açıkçası izlediğime. hele o en büyük ağabey böyle kılıcını erdemli erdemli savurmazmı... öldürdüğü için üzülür görmüş geçirmiş bir bakış atar. ulan daha dün aldın kılıcı eline :) ne bu tavır?
Mesaj tarihi:
eheh çok ilginç ya, aslanın adı "aslan".. bi de bi yabancı filmde büyü yaparken büyü olaraktan türkçe bi şeler zırvaliyodu o da ilginçti :P
Mesaj tarihi:
sahneler birbiriyle kopuktu bence kalitesiz bir filmdi.. ztn nehir sahnesi ve aslanın 15 dakkada adam toplayıp savaşa gelmesiyle çıkmamak için zor tuttum kendimi.. :) dublajıda çok berbattı ayrıca..
  • Yeni Oluştur...