Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hz. İsa'nın yaşadığını kanıtla ...

paspatur

Öne çıkan mesajlar

E tamam da bu din olayı somut değil soyut birşey... Yani duygusal bi olay... Bu yüzden somut gerçeklere dayandırılması imkansız gibi bişiy.
Şimdi bikaç kişi çıksa "Bikaç tane okuma yazma bilen akıllı adam çıkmış Peygamberleri keklemişler tepeden halatla adam sarkıtıp ben meleğim dedirtmişler" dese çatt bütün film koptu...

Şimdi Tanrı yoktur desem, bana tanrının varlığını ispatlayamazsınız. Ama bende yokluğunu ispatlayamam...

Matrix vardır desem, bana yokluğunu ispatlayamazsınız. Bende varlığını ispatlıyamam.

Ölümden sonra hayat yok desem, varlığını ispatlıyamazsınız. Bende yokluğunu ispatlıyamam...

Böyle sürer gider işte. Kabullenerek te, inkar ederek te cevabını bulamıyosak bu konu somutluktan çıkar.

Ben inanıyomuyum, eh işte dindar biri sayılmam.Varmıdır? Bilemem...

Konu soyut işte. Soyut bi konu üzerinde dava açılması da tuhaf yani.

///Edit:
said:
paspatur, 04 Ocak 2006 12:19 tarihinde demiş ki:
mesele inanmak yada inanmamak değil
inançlardan değil gerçeklerden bahsediyoruz, somut gerçeklerden...

Somut gerçek olarak bakarsan yoktur. İspatlanamadığı sürece var kabul edilemez.

[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 04 Ocak 2006 12:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 04 Ocak 2006 13:28 tarihinde demiş ki:
Bir şeyin yokluğunu ispatlamak ne demek saçmalamayın.Tanrı yok diyen birinin bu görüşünü ispatlama zorunluluğu yoktur çünkü zaten yokluk ispatlanamaz ki.

+1[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 04 Ocak 2006 13:28 tarihinde demiş ki:
Bir şeyin yokluğunu ispatlamak ne demek saçmalamayın.Tanrı yok diyen birinin bu görüşünü ispatlama zorunluluğu yoktur çünkü zaten yokluk ispatlanamaz ki.

+453454634265[signature][hline]nick/lwl/karakter/server/ırk
rodrigueztr/60/ezikmage/ares/human
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elaidizm, 04 Ocak 2006 14:52 tarihinde demiş ki:
Bence isa'nın annesi o zamanlarda zengin bi tüccarla kırıştırıp hamile kalan sonra doğurup isa'yı meryem'e veren bir kadın. Babası da Rab'dül Eyyubi diye bir adam bence. Aksi ispatlanamaz nasılsa.

:horace:[signature][hline]nick/lwl/karakter/server/ırk
rodrigueztr/60/ezikmage/ares/human
Sosyal ağlarda paylaş

said:
togi92, 04 Ocak 2006 15:10 tarihinde demiş ki:
bir seyin yoklugunu ispatlayana kadar onu var saymak dan daha mantıklı bence

Bu tamamen yanlış, insanlığın tüm ilerleyen bilim ve teknoloji yapısına, gelişimine, ve hatta herhangi bir bilimsel ilerleme şekline ters.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

bilimle inancı bir tutmayın.
@rewondor:+1
artı Allah bütün semavi dinlere göre de peygamberlerine çeşitli mucizeler vermiştir ki Kur'anda da yazıo bunlar.sadece Hz. İsaya ait olan bi şey değil yani.

kudreti elinde tutan oysa her şeye kadirdir.[signature][hline]her insan bir kitap gibidir
okumayı bileceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar İlber ortaylı yı biliyosunuzdur heralde, baba bi tarihçi... neyse trt 2 de isayla ilgili bi program vardı, ilber ortaylı açıklıyodu. bi insanın tarihte var olduğunu kanıtlamak için 4 tane kanıta bakılır. birincisi tarihi kanıtlar. tarih kitaplarının, yahut o dönemdeki hiç bir başka kitapta isanın adı (biri hariç, onda da yaşadığı olaylar falan yok, yani bu isa mı belli değil). ikincisi arkeolojik kanıt; yapılan tüm arkeolojik araştırmalara rağmen isa nın doğduğu iddia edilen köy bulunamamıştır. bundan sonrası eklemedir: Lut Denizi Tomarları adı verilen tomarların bulunduğu yere isanın doğduğu ve yaşadığı yer denilse de lut denizi tomarlarının yahudilerin kutsal saydığı belgeler olduğunu unutmamak gerek. üç ve dördüncü kanıtı da hatırlayamadım. araştırdım google dan bulamadım. ama onlar da ispatlıyordu isa nın var olmadığını. bilen varsa yazsın, ben yine de araştırmaya devam ediyorum...[signature][hline]if u kill a man you are a murderer
if you kill thousands you are a leader
if you kill millions you are a god
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...