Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[EU2-Multi] Paticik Campaign icin Geyik ve Tartisma Forumu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
burdayım eu2 için[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Mesaj tarihi:
eu2 olsun bizim olsun[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Mesaj tarihi:
bilmiyorum ki
yasiyormuyum
hayattamiyim
varmiyim
yokmuyum
öff be[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
HAHAHAHA

benden kurtulabileceğinizi sandınız wow a sardım diye ama hayır !

Osmanlıyı kim yöneticek? tabiki ben ! muhahahaha sam noolur oyna valla çoük istiyorum avusturya olmanı o oyundaki kadar hiç bi oyunda eğlenmemiştim bu hafta sonundan itibaren tatilim wounda retail çıkmasına daha haftalar var buyrun oynuyalım valla über süper olur hatta haftasonuna kadar şu işi bağlıyalım ço kuzamış topic nerde o eski eu2 günleri müzikleri özledim valla!!![signature][hline]When hell is full,
the dead will walk the earth.
www.rotten.com
Mesaj tarihi:
noolur atalım benimde çok eu çekti canım[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber...
Mesaj tarihi:
said:
MeTh, 23 Ocak 2005 19:18 tarihinde demiş ki:
muhahahaha sam noolur oyna valla çoük istiyorum avusturya olmanı o oyundaki kadar hiç bi oyunda eğlenmemiştim

hristıyan devletlerin yarısı seni destekleyecekse almayayım.. :-p

valla hoi2 oynuyorum şu ara, bütün paradox stratejisi ihtiyacımı karşılıyorum. yani doymuşum gibi bişi.. :-)

siz yine de oyuna başlayacak olursanız buradan duydurun, belki bir ihtimal katılırım. ama bu sefer şamar oğlanı olacak ülke almam, gerekirse ispanya olur dünyanın bütün cot ve altın prov'larını alır, shield'i dışına çıkanı önce puppet, sonra muppet yaparım dünya jandarması hesabı.. :horace:[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Mesaj tarihi:
hadi bakalım sam efendi. ama unutma, o hayallerininin bir kilometre uzağına dahi geldiğinde fransanın böğründen kopan delikanlılar sana dur diyecektir. aman sonra "ama gerçek tarihte böle olmadıydıı üweee" diye ağlama da.[signature][hline]hold the line
does anybody want to take it anymore?
Mesaj tarihi:
hahahah valla özlemişim eu yu hala aynı tartışmalar çok iyi ya![signature][hline]When hell is full,
www.rotten.com
Mesaj tarihi:
su shield muhabbeti nie sam ?
yani tamam oosup dunyayi feth etmek ayri ,ama ucundan kiyisindan biraz genislemek ayri

buarda bende oynarim multi
Mesaj tarihi:
haha ged de burda eski kadro tamam işte bi eno eksik o da wow da bu aralar...[signature][hline]When hell is full,
www.rotten.com
Mesaj tarihi:
ged'cim shield dışına çıkıp da mantıklı sınırlarda kalan kaç kişi gördün şimdiye kadarki oyunlarımızda? anlaşma yapıyorsun, sen genişlemiyorsun adam yayıldıkça yayılıyor. cs oynadım ben de, nasıl akanzi raşanzi yapılır ben de biliyorum. demek ki öyle yapmak gerek, house rule'dan anlamayan hekşattan anlar belki.. :-p

wanderer kardeş ben tokyo'da yeşil çay içsem ispanya ile senin 100 yıl sonra haberin olur, üç tane max fortu dayadım mı napolyon çıkana kadar müze kurarsın sen.. :horace: napolyon gelince de zaten milyonluk ordularla, yüzlerce gemiyle başedebilsen bile oyun biter sen fortları düşüremeden. o da hani napolyon'a kadar gelirse oyun ehe[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Mesaj tarihi:
sam haklisin kabul ediyorum ama sen esnek bakmiyorsun
yani mesela birisi bi teklif getirdiginde sicak bakmiyorsun ona
adam bir prov aliyim shield disina cikiyim karsiliginda bir sey teklif ediyor , sen ya abarti birseyler istiosun yada tehdit ediosun boyle durumlarda :)
biraz esnek bakip teklifi kabulde edebilirsin ,bir kac seferlik.

ben wow dan pek umitli olmadigim icin eu2 multi oynarim bu arada :)
ha wow sararsa o ayri
Mesaj tarihi:
hoca esnek bakarsam da ben mesela avusturya isem gidip bitli arnavutluğu almam mesela. (arnavut arkadaşlar varsa alınmasın da oyundaki hali çok dandik :-p ) ama multide bana böyle bir avusturya verdiler, ne kadar alakasız yer varsa almış ve ne olmuş: tech cost, stab cost filan deli gibi. adam 100 yılda avusturya'yı bir baltaya sap edememişken ben 40 yılda hollanda'yı sıfırdan alıp en zengin ikinci ülke haline getirdim ve teknolojide en ileriydi land tech dışında başka şeye abanmayan 12 cot'lu ispanya (fransa'yı da yutmuş)hariç.. ne kadar stab hit yesem tınmıyordum bile slider'lar penaltı verdiği halde..

yani insanlar böyle oynarken esnek olamıyorum çünkü adamın kafasında osmanlı ile çinhindi'ne sınır dayamak var. 1-2 prov'la, 3-5 prov'la bitmiyor yani. burada transport tycoon, sim city oynamıyoruz ki, ben de anlaşılmıyorsa tehdit edeceğim elbette elimden geldiğince. oyun içinde olan birşey, bazıları bunu neden kişisel olarak alıp işi küfür etmeye kadar vardırdı halen anlamadım mesela. iki kişi uzlaşamıyorsa "bırakın herkes kendi oyununa baksın" denmesin, oyun içinde yardım edilsin ya da taraf takınılsın. hiçbirşey yapılmayacaksa da karışılmasın. cidden usanmıştım yani, yabancılarla dertsiz tasasız çok güzel oyunlar oynamıştım. savaş da var oyunda, kimse kimseyi ezmediği sürece (bazı arkadaşların ülkesinin %60'ını bir defada istemesi gibi :-p ) bırakın savaşlar olsun. zaten savaşın ana olay olduğu bir oyunu ne diye multi oynayayım ki sırf yapay zeka döveceksem, coop değil bişi değil..

benim olmadığım oyunlarda da aar'ları gördüm, olay aynı olay. 2-3 kişi anlaşıyor oh tamam, oyunun galibi başlangıçtan belli oluyor. rekabet olmayacaksa ne yapayım öyle oyunu. yabancılarla bir kere oynadım işte, 8 kişi var toplam, 6 kişi müttefiğiz ama saldıramıyoruz adam bir türlü. yedinciyi ikna edebilsek (adam polonya ile bütün rusya'yı almıştı filan abuk bir oyundu böyle, papalık koloni gücüydü vs) saldıracaktık ama o da wanderer gibi anlaşmış işte, millet figüran gibi oynuyor işte. hollanda'yı kalkındırıp ispanya'ya denizde kafa tutacaktım hesabıma göre ama land tech'te adam fersah fersah önde gidiyor, öyle geliri var ki yüzlerce prov'a rağmen, tarihinden önce penaltısına rağmen uçarak ilerliyor resmen. ben bir gün radyo programım vardı diye oynamadığımda zar zor kalkındırdığım hollanda'yı da yedirmiş salaklar, demin anlattığım avusturya'yı kakaladılar. biraz denedim ..ktir edip çıktım, insanların ortak keyfi diye bişi yok ki, bir-iki kişinin ego tatmini için figüransın öyle..

başka bir oyunda (1617) herkes koca koca devletleri aldı, ben de dedim hadi brandenburg olayım zira düzgün bişi kalmadı. oyuna başladık, iki gün geçmişti ki ispanya savaş ilan etti, köln'e filan yürüyor. ulan yuh dakka bir ulan! yardım istedim fransa'sıydı ingiltere'siydi filan "yav ederiz etmezine de işte mırın kırın" dediler, hemen çıktım oyundan. sonra yeniden kurdular oyunu, o herifi almadılar, benden özür dileyip beni aldılar.. :)

starcraft gibi oynanmasa şu oyun..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Mesaj tarihi:
sam b@b herkes istediği gibi oynayacak yalnız. yine "adam kölne daldı ağladım" muhabbetini yapmışsın. buna benzer davranışları bizim oyunda da yapacaksan işimiz var. adam gibi oynar savaşırım yenerim / yenilirim, oyunun akışını yarım saatlik pause larla bozmam diyosan ama, seninle oynamayı ben de isterim. ama yok tersiyse aman benden uzak allaha yakın ol :)[signature][hline]hold the line
does anybody want to take it anymore?
Mesaj tarihi:
hoca madme oyun dengesi falan diyosunuz aslında şöyle bişey yapılabilir.Oyunun başında ülkeler müttefiklerini belirler.2 tane dengeli kutup oluşturulur.Sonra ispanya bana daldı kimse yardım etmiyo durumları olmaz çünkü ispanya birisine saldırınca diğerlerininde yardım edeceğini bilir ona göre saldırır vs vs.Ama ne kadar zevkli olur orası meçhul.
  • Yeni Oluştur...