Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls IV: Oblivion Announced

Gryphonheart

Öne çıkan mesajlar

Oyun ne yazik ki morrowindden kotu yada en azindan bana oyle geldi =/ hatta eksilerini soyle sayabilirim:

-Morrowind'in verdigi ozgurluk yok cok daha kisitlisiniz

-Esya calmak morrowind kadar zevkli degil cunku ne yaparsaniz yapin duvarlarin arkasini goren gardiyanlar tarafindan yakalaniyorsunuz bu bug duzelmedigi surece buyuk bir eksi olarak kalacak

-Harita bana morrowindden cok daha kucuk gibi geldi ama emin degilim offical bilgi lazim

-Morrowind'in atmosferi kesinlikle yok daha cok ortacag rpgsi oynuyorsunuz gibi,morrowind'in sehirleri kesinlikle cok daha fantastikdi burada cogu sehir kaplamalari disinda birbirine benziyor

-Questler cok daha kisa en azindan 1 gun icinde hem thief guild master'i oldum hemde Dark brotherhood listener'i eskiden 1 guild'in butun gorevlerini bitirmek icin en az 2 gun gerekiyordu

-interface tek kelime ile berbat,morrowind'in interface'i bundan kat kat daha iyiydi adamlar resmen konsol icin oyun yapmis

-Bu kadar kotu level sistemi hic bir oyunda gormedim size tavsiyem lvl 5 olup oyle kalin hic level atlamayin cunku level atladikca(Ozellikle 10'u gecince)oyun acaip zorlasiyor 1 yaratigi kesmek icin 40 ok attiginiz oluyor

-Morrowindde daha cok buyu vardi

-Buyuler ve oklar cok ama cok yavas gidiyor bu yuzden okculara ve buyuculere olmeniz neredeyse imkansiz

-O kadar ovdukleri radiant ai fos cikti(Anlamaniz icin oyunu oynamaniz lazim)

-Bu oyuna mod yapmak morrowindden daha zor olacak sanirim cunku construction set morrowindinkinden daha kotu

Artilarini sayarsam:
-Grafikler harika

-Morrowind kadar olmasa bile iyi bir rpg insani kendine sariyor

-Facegen sayesinde istediginiz yuzu yapabilirsiniz

[ Mesaj 25 Mart 2006, Cumartesi - 23:30 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu yükledim çalıştırdım, geforce 6800 grafik kartı almıştım oyun için. Test edip kendim ayarlicam dedi, grafikleri high yaptım dedi. Ben de "nası olur yav" diyerekten girdim oyuna. Menüde deli gibi kasıldı. Oyuna girdiğimde şaşırtıcı bir şekilde menüye oranla daha hızlıydı ama yine de oynancak şekilde değildi. 10 dakika karakterin suratıyla uğraşıp kayıda alıp çıktım yani eheh. 4 gün sonra finalim var, final sonrası ödül olarak oynicam nihihi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü özelliklerin bazılarına katılmakla beraber çok abrattığını düşünüyorum. Questlerin hızlı bitmesini istemiyorsa fast travel kullanma bu kadar basit, şehir dizaynlarının morowind den kötü olma olasılığı yok çünkü bunlar daha önceden belli olan şeyler yani yaratılan bir dünyanın içindeki farklı bir mesken dünyanın mimarisi böyle ayrıca şehirler bence morro. dan güzel senn mantığınla düşünürsek, lakin başlangıç kasabası diyebileceğimiz yer bile nerdeyse Balmora kadar, oyunda daha az büyü yok sen bulamamış olabilirsin belki tamam çok gereksiz bazı büyüler kaldırılmış ama eklenende bi o kadar var ayrıca mana regen de çok büyük bir artı olmuş, archer ya da mage e ölmeme olayı hep vardır elder serisinde çünkü bir yerden sonra sen çok aşmış oluyorsun, hatırlarsanız temple içindeki uçan amcayı bile kesebiliyorduk, bencede istediğimiz yüzü yapabilemmiz çok saçma olmuş sonuçta oyun single yani nedir derdim benim kasıcam di mi. Bunların dışında archer ve mage oynamakta daha rahat morro ya göre, mage ler daha güçlü, archer lar ise stealth ile hem nerdeyse görünmez hemde kritik şansları var stealth ten yaptıkları atışlarda ve bunun yanında yapılan kritik vuruşlarda para. vuruyorsunuz, dolayısıyla oyun sadece warrior la bitirilebilecek bir oyun değil. Birde morro da ben bir günde thief, mage ve warrior guild lerinin masterlığına çok yaklaşabiliyordum. (ayrı ayrı tabi :) ) Hmm birde interface konusu var, evet haklısın konsola daha çok hitap ediyor, biraz hantal vs. ama ben morro. da kayda değer bir interface olduğunu bile hatırlamıyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

Haklisiniz biraz abarttim ama bunun nedeni beklentilerimin cok yuksek olmasiydi en azindan offical forumda adamlar o kadar cok sey saydilar ki sanki oyun morrowind+bir suru yenilikten olusacakti oysa sonuc olarak morrowindden cikardiklari seylerin ustune bir kac tane dogru duzgun calismayan yenilik eklemisler.

Bence bethesda ruhunu para icin satmis cunku oyunun sadece konsollar icin ozel uretildigi belli oluyor bu gidisle buyuk ihtimalle bilgisayara 1 tane daha TES oyunu cikarmayacaklar
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi gerçekten abarttın.Bu firma ruhunu para için satacak olsa bunu çok uzun zaman önce yapardı.Mor. da konsaollar için çıktı bunudu hatırlayın.Belki bazı kısımları iyi ayarlanmamış olabilir ama sırf bunun için runu sattı demek?

Ayrıca eğer satıcak olsa şimdiki oyunu çok ama çok farklı görürdünüz emin olun.

Ayrıca unutmayın her yeni çalışmanın getirdikleri gibi götürdükleri olabilir heleki bu seri gibi sınırları zorlayan oyunlarda.

Bence seninde dediğin gibi beklentilerimizi çok yüksek tuttuk ama normaldir bu seride hep olan birşeydir.Başka oyunlardan beklemediğimiz şeyleri bi anda bu oyunu yükleriz her oyununda.En başta biraz yadırgasakta hep alışmış ve bağımlısı olmuşuzdur.Arena,Daggerfall,Mor.

Sanırım bence bu bile firmanın ne kadar iyi oldugunu ve kendi fikirlerini ne kadar savundugunu gösterir.
Saygılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede abartı henüz oyunu oynamadım ama okadar çok sitede incelemeleri vesayreleri okududm ki oynamışa yakın olduğumu düşnüyorum enazından bisürüşey hakkında bilgim oldu.
Eskiden oynadığımız zamanın çok güzel oyunlarının kusurlarını zmanla unutup gözüümüzde yükseltiriz. Bence oblivionu 100 saat kadar bir süre oynadıktan sonra tekrar morrvnd e dönsen oyun abes gelmeye başlar.
Ben bunu hereos4 te yaşamıştım heroes3 e göre çok basit bi oyun oldunu düşünmüştüm çıktığında birim upgradeleri kaldıırılmış ırk sayısı azaltılmış falan filan bisürü şey.Hereoes4 ü yüklediğim gün 3 ü yükleyip oynamaya koyldum ancak böle bir oyundan grafik beklemediniz halde bile grafikler okadar gözüme battı ki 4 e göre anlatamam.Sonra savaşlardaki dengesizlikler heronun savaşta kullanılmadığını bile unutmuştum.sonra 4 ün başına tekrar oturdum ve iice inceledimki çok daha kaliteli ve derin bir oyunmuş.
Bana kalırsa arkadaşlar buna benzer bir duruma düşmüş.Gerçekten gamespot gamezone ign gibi siteler kaliteli sitelerdir ve yazdıklarının çıkar karşılığı olduna inanmıyorum.Verdikleri not önemli değil ki zaten 95 altı veren yok.Önemli olan siizn vericeğiniz not.Bence bu oyun bir kült ve kesinlikle oynanmalı.Buarada oynamayan arkadaşlar gamespottaki 200mbytlk oyun içi demoyu seyretsinler flashget le 15dkkada iner.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian a haksız diyemetecegım ...
oyun "mouse" kullanılmadan oynanabılecek sekılde yapılmıs...
In game UI den gorunebılen bır MAP yok ...
Friendly fire,targetting spellcasting vs pekcok sey ruhundan cokca odunvererek yapılmıs ...
konsol demısler sadece ...
senaryo oyun grafıkler vs cok guzel ama oyun atmosferınden ruhundan bıseyler kaybetmıs...
cok rahat soyleyebılırımkı ES3 : Moorwind bundan daha iyi bir oyun ...
ha alınıp oynamaya degermı ? elbette kesınlıkle iyi bir oyun sadece olması gerektıgı kadar iyi değil ...
Sosyal ağlarda paylaş

Böhüü süründü oyun.

Amd athlon 2400+
Gıcır gıcır 128mb Asus Geforce 6800 (%10 overclock'lu)
1024 mb 333MHz ram

ile, 800 x 600, tüm grafik ayarları nerdeyse sonuna kadar kapalı ve buna rağmen çok yavaş. Yani oynanabilecek şekilde ama akıcı değil, rahatsız ediyor. Diyorum acaba hiç başlamasam onun yerine morrowind mi oynasam? Morrowind'i daha yıllar önce bir gün falan oynamıştım ama o zamanlar bilgisayarım kaldırmıyor diye bırakmıştım. Hazır bir çok kişi morrowind daha güzel demişken.. düşünmüyor değilim. İlerde bilgisayarı iyice yenilersem bunu oynarım.

Normal mi bu konfigurasyonla bu kadar kasılması? CPU hariç herşey recommended sistemin üstünde (cpu 3GHz istiyor sadece). Garip geldi. Recommended sistemle her şey kısık rahat oynanmıyor yani heh, şaka gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadgamer bunu fable ile karsilastirma bile fabledan en az 10 kat daha guzel ama ben morrowind ile karsilastiriyorum bana gore morrowind bundan daha guzeldi yine de eger bilgisayarin kaldiriyorsa bu oyunu mutlaka oyna

[ Mesaj 26 Mart 2006, Pazar - 19:35 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

in game map disinda interface'in tek bir eksigi yok... derli toplu, ne nerde belli butun ana kisimlara tek tusla ulasilabiliyor, evet konsola onem verilmis ama bu iyi bir interface olmasini engellemiyor, gayet alismasi kolay bir rahat bir interface... Mini map olayinin olmamasini buyuk hata olarak goruyorum o ayri

oyun alani morrowindden daha buyuk (official aciklamadir)

Mekan Cyrodiil, imparatorlugun kalbi, tabiiki orta cag atmosferi olacak. butun Tamriel'de en orta caga yakin mekanlardan biri, Argonian veya Khajiitlerin homelandlerinde birinde gecen elder scrolls cikmadikca Vvardenfell kadar egzantirik mekan gormek zor...

2-3 gundur oynuyorum oyunu hala main plot'un ilk gorevlerinden biri olan "Kvatch'a git heir'i bul" gorevini yapmadim... Bu mu kisitli oyun? Yapilacak milyonlarca sey var

bu arada superman guardlar olayini da enteresan buluyorum. official forumlarda da bazi sikayetler olmus. Guardlar uyurken barracks soyan biri olarak diyebilirimki, dikkatli olursan kesinlikle yakalanmiyorsun. Ayrica Sneak olayinin duzgun isledigi basarili bir kullanima sahip oldugu yegane TES oyunu bile diyebilirim

hatirlarim morrowind'i ilk aldigimda "Bu ne lan daggerfall'un yuzde 1'i kadar oyun alani yok bu kadar kisitlanacaksa oyuncu elder scrolls'un anlami ne" demistim... oblivion'i morrowind ile karsilastirinca kesinlikle boyle bir sey dusunmuyorum, morrowind'den 3 gomlek falan daha ustun (ha daggerfall'a ozgurluk konusunda yaklasabilecek oyun gelecegini bir daha dusunmuyorum o ayri)

RAI yeterince basarili olarak goruyorum. Ama sictigi yetersiz kaldigi anlar yok degil.

- Baba var ya alemin en kral tamircisi x
+ Duyduguma gore x her boku tamir ediyormus
- Tamirci diyince akla x gelir
+ Bye
- Canimi ye gulum, eyvallah

gibi cok anlamsiz bir o kadar gereksiz muhabbetler cok duyuluyor, bununla birlikte NPCleri oturup izleyin (yada takip et sunu kesin bir boklar pesinde questlerini yapin) Morrowind'in "odun" NPClerine oranla ne kadar ustun bir sistem oldugu gayet ortada... Sonucta Radiant AI ile bize vaadedilen NPClerin belirli bir 24 saatlik programa sahip olacaklari, odun odun etrafta gezinmek disinda bir seyler yapacaklariydi... Bu basarilmis, arada mesela enteresanliklar oluyor, bir tabak yere dusunce yerden alip sofrayi duzeltenlerle karsilasip "vay be" diye izliyorsun uzaktan, bununla birlikte cok gerizekalica dialoglara da rastliyorsun yukarda ornek verdigim gibi. Sonuc olarak guzel bir sistem Morrowind'deki npclere gore buyuk gelisme ama daha da gelistirelebilir eksikleri mevcut. Bunun disinda rakipler kesinlikle daha mantikli isler yapiyor uzaktan sneak attack oklar sallarken shield (yada benzer bisi) potioni icen ve oklardan damage almayarak seni buyu yada melee kullanmaya iten rakipler, block yaparken arkana charge edenler yanina gecmeye calisanlar, belirli bir rekabet sunuyor. Okuduguma gore zorlugu arttirirsak rakipler daha mantikli isler yapmaya basliyor, dusurursen iyice odunlasiyorlarmis, sahsen denemedim default seviyede oynuyorum.

ha evet Oblivion kesinlikle 100% verilecek bir oyun degil orda burda hatalarla karsilasabiliyorsun, buglar mevcut (Bethesda oyununda olmamasi olanaksiz bir sey), ama Morrowind'den kotu demek nostaljik yaklasmaktan baska bir sey degil, su haliyle gayet Game of the Year adayi... Kanimca nerdeyse her alanda gelistirilmis Morrowind'e gore daha derli toplu bir oyun, bir tek senaryonun gelisimi konusunda bir fikrim yok zira dedigim gibi daha main plot'a el atmadim
Sosyal ağlarda paylaş

UI de extra olarak quest ler duzgun bır sekılde gorunmuyor ...
hangı update hangı quest e iıt neker oluyor vs ...
ekran yeterınce temız degıl ...
item stats ları temel olarak yetersız , bır sılahın referans 3 stat ı var agırlıgı,ederi ve atagı .Nerde kaldı speed ı damage aralıgı boyu ebatı vsvsvsvsvs ...
spell cast ederken adamı arıyoson bır target leme yok ...
pekcok melee atak da adamlar araya gırıyo vs garıp seyler oluyo ...

AI konusunda hem fıkırız + combatlardada fena degıller ...
Sosyal ağlarda paylaş

@Gaming: Ekran kartımın son sürücüleri tertemiz yüklü. Ekran kartını bir hafta önce aldım zaten, yeni de format attım aldıktan sonra. Her şey tertemiz gıcır gıcır yani. HL2 vs de oynadım gayet iyi performans genelde.

Şimdi tekrar denedim de, 800x600 ve herşey minimum'da gayet akıcı oynanıyor. FPS 40 civarı oluyor. Ama herşeyi minimum yapınca grafikler o kadar farkediyor ki, o şekilde oynamaya değer mi bilemem. Buyrun kendiniz karar verin. Resimlerdeki fps bir şey ifade etmiyor, sabit olduğu için yüksek. Yoksa 2-3 fps yüksek ayarda grafiklerle.

1. Screenshot
[spo]Düşük seviye grafikler

Aynı mekan (kayıttan yükledim bozulmasın diye hatta), grafikler yüksek seviyede (max değil, 800x600 bu da).

[/spo]

2. Screenshot
[spo]Düsük seviye grafikler:

Yüksek seviye grafikler:

[/spo]

Aradaki fark öyle böyle değil bence. Bir aya yol bulmak lazım. View distance çok önemli ama arttırdığın anda çok yavaşlıyor. Bakalım grafikten çok ödün vermeden iyi bir performans veren bir konfig yapmaya çalışacağım.

edit:

Hatta abarttım. Max grafiklerle 1024 x 768 oyuna girdim, AA açmadım bile. Grafikler öyle büyüleyici ki, oyunu oynamama kararı verdim. Yani 30-40 fps alacam diye her şeyi kısınca önünü göremiyorsun, aradaki fark uçurum gibi. Koyduğum 2. screenshot aradaki farkı bir nebze anlatıyor. Morrowind oynarım ben de hıh, belki aradan yıllar geçer sıkı bir upgrade yaparım, o zaman ben de oblivion oynayabilirim, yada belki patch falan çıkar ne bileyim. Ama bu şekilde oynamayacağım. Nokta.

edit 2:

İndirdiğim iso'yu da dvd'ye yakıp oyunu uninstall ettim. İyi ki de orjinal almadım dedirttiler adama yani. Of bethesda of. =/

[ Mesaj 26 Mart 2006, Pazar - 21:50 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 26 Mart 2006, Pazar - 21:54 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

ui'de questler cok temiz gozukuyor bence active hale getirince updateleri gayet temiz gorebiliyorsun, yada tumuyle farkli seylerden bahsediyoruz

surda nispeten haklisin silahlarin damage araligi olmadigini en baslarda aciklamislardi, garipsemistim, hala garipsiyorum... ama istatistik eksigi disinda pratikte pek fark goremedim morrowindle
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...