Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stargate Serisi

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Ben SG-1'e yeni başladım. Star Trek sadece filmlerini biliyorum dizilerini hiç izlemedim. SG-1'de sezon 4 bitti. Açıkçası sezon 4 çok geçiştirme bir sezon oldu 1-2-3 daha iyiydi. Sezon 4'ün güzel tarafı başka film ve olaylara atıfta bulunmasıydı :) Ama dediğim gibi bazı bölümleri ileri sardım sürekli.

Sırada sezon 5 var. Ama genel olarak gerçekten efsane bir diziymiş.

Şimdi bazıları Star Trek döver diyor onun dizilerinide merak etmeye başladım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız kötü yan etkileri var. 4 sezonuda ard arda izledim çok kısa sürede. Uyku düzeni falan kalmadı. Normal dünyadan koptum arkadaş. Asosyal oldum. Bunun en büyük nedenide her sezonun finali bir sonraki sezonun ilk bölümüyle tamamlanıyor diye. 2 sezon arasında mola bile veremedim. Sizde de buna benzer etkileri oldu mu? :) Üstünden kalkamıyorum abi patiye bile girmiyorum kaç gündür :D
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazlaymış.

SG-1 5. sezonda kötü. Bişey soracam 4. ve 5. sezonda 1-2-3e göre başka bir yönetmen mi var? Yoksa 4.-5. sezonda diziye ayrılan para kısıtlandı mı ne oldu? Çünkü 1-2-3e göre aşırı kötü. Sezon 5 bölüm 6 yı direk geçtim. Sırf casandra ile ilgili bölüm yapmışlar. Aşırı kötü.

Bu 6-7-8-9-10. sezonlarda da böyle mi devam edecek? Sezon sıralaması yapsanıza en iyiden kötüye kadar 10 sezonu sıralayın bi merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Çoğalcıların derdi bitmiyor aga 8. sezondada boy gösterecekler belli. Ama ben hafiften baymaya başladım. Hatta bayağı baydım. Özellikde dizi iyice bilim kurgu macera dan çıkıp politikaya döndü. Her sezon en az 10 bölüm sinir bozucu politikacılar bilmem NID ajanlarıyla geçti zaten. O bölümlerin bir kısmını direk ilerdi sardım. Hatta çoğu zaman diziyi çekilmez hale getirdiler.

Her dizide böyle sinir bozucu karakterler olur ama neredeyse tüm sezonlarda hep iç sorunlar oldu. Hep içerden birileri engel çıkardı. Artık ezberledim şimdi Kinsey çıkacak böyle böyle yapacak diye. Hep aynı senaryo dönmeye başladı. 8. sezonun 1-2'yi izledim ama o coğalcılar yine kaçınca iyice baydım devamını indirmeyecem. Zaten 9-10 kötüymüş JAck'de yok.

Edit= Politikacılara zaten katlanamıyorum dizide de baya abartılıp yer verilmiş. Eğer bu politikacıları abartmasalardı, birde düşmanlar hep aynı şekilde kaçıp hep aynı düşmanlar olmasaydı diziye 10 üzerinden 10 verirdim. Dizi gizemini kaybetti bayağı. Eskiden sürekli keşif vardı yeni ırklar düşmanlar falan. Artı eldekiyle senaryo yazıyorlar. Coğalcılar tekrar kurtuluyor belli bunlar 10. sezonda olacak. Gouldları bir türlü yenemediler. Hep aynı düşmanlar başa sarıyor. Hep aynı düşmanıda defalarca yenmek bir yerden sonra sıkıyor. Yeni şeyler lazım ama yok 8. dizide aynı kafayla başladı. Daha izlenmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:

başka nasıl ölçeceksin? Zevk tartışılmazki

doğruya doğru.

Bencede sezon sayısıyla alakası yok. SG-1 8 sezonun ilk 2 bölümüne kadar olan tüm bölümleri izledim. İleri sardıklarım haric. Ama benim gördüğüm sezon sayısı arttıkça dizi baymaya başladı. Kendi kendini tekrar etti.

İlk başlarda sürekli farklı ırklar düşmanlar ortaya çıkıyordu. Baya gizem doluydu. Bir sonraki bölüm acaba neleri keşfedecekler diyordun. Sonra iyice politikaya sardı. Her sezon en az 7-8 bölümü bir kaç politik gücün baskısıyla geçiyordu. Ve inanılmaz bayıyordu o bölümler. Yani çok fazla geçiştirme bölümler vardı. Ve sinir bozucu. Zaten hep kendini tekrar etmeye başladı. Bi düzen efendisini yık öbürü gelsin. Coğalcılara çözüm bul tekrar ortaya çıksınlar. Aynı düşmana karşı kaç defa Asgardları ve Dünya'yı kurtardılar. Hemen sonraki sezon bakıyorsun pat yine aynı düşman. Abi yeter bunu yendin zaten bir daha yenmez seyir zevkini önceki kadar kılmayacak.

Yani sezon yada bölüm sayısıyla alakası yok. Hatta SG-1'deki geçiştirme bölümler, diziyi bilim kurgudan çok politika filmine çeviren bölümler, hep aynı düşmanı diriltip tekrar onunla devam etmeler olmasa dizi gözümde en iyi dizi olacaktı. Yani benim istediğim gibi olsaydı en fazla 4 sezon olurdu 10 değil. Ama o 4 sezonda taş gibi olurdu.

Adamlar uzattıkça uzatmış. Hatta çoğu bölüm akıllarına bişey gelmemiş, saçma sapan bölümler yazmışlar genel konuyla tamamen alakasız. Bunları çıkarınca zaten dizi 4 sezona falan düşüyor. Sezon sayısı ölçüt olamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign said:

NASIL KOPYASIYDI YA?

Konu gidişatı olarak kopyası.

*Diğerlerinden daha üstün bir gemi(Voyager=Destiny)
*Düşman ve yabancı bir ortam(Delta quadrant=Destiny her nerdeyse)
*Pekte hoşlanmadığın insanlarla birlik olma zorunluluğu (Rebels=Lucian Aliance)
*Seven'ın neredeyse dengi de Chloe.
*Eve dönme çabası

*Dizinin sonuna gelselindiğinde de...

Voyager Borg kontrolündeki wormholerden geçti. Destiniye son yapmaya üşenmezlerse onlar da benzer bir yolla dönecekler.

SGU, Star Trek kadar ağır bilim kurgu olmayabilir. Ama konu gidişatı olarak birbirlerine anormal derecede benziyorlar. Tek eksik olan yerel ortamdan bir uzaylı.

Sovereign said:

başka nasıl ölçeceksin? Zevk tartışılmazki

doğruya doğru.

Kusura bakma ama cidden bu epic fail olacak bir mantık. Bu mantıkla Yalan Rüzgarı'nın dışındakiler yalan demektir. Şaka gibi şuana kadar 9551 bölüm yayınlanmış.

@Buddha

Amerikan halkına en kahraman, en dürüst, en namuslu askerdir, bunların en zıttı da politikacılar(bizdeki gibi yani) muhabbetini yutturmaya çalışmıyor olsa senaryonun o kısımları daha iyi yapılabilirdi. Ama yine de o kadar sıkıcı değiller. Bir birlerine iyi ekleyebilmişler.

Dizinin kendini tekrar etmesi kısmı da hikayenin en zayıf kısmı olan System Lords veya goa'uldlardan kaynaklanıyor. Hepsi hemen hemen birbirinin kopyası. Aynı şekidle düşünüp, aynı şekilde hareket ediyorlar. Birini tanıyınca geri kalanı tanımak hiç kasmıyor.

Dizinin 9-10 sezonuna gelince asıl bayma ve tekrarlamayı orada hissedeceksin. Şuankiler aslıdna okadar tekrarlama değil.
Sosyal ağlarda paylaş

@Rock

Yok abi dünya elden gidiyor buna rağmen başkan senatör falan politik savaş veriyor. Bu abartı sadece. Birde her sezon 7-8 bölüm politikacılar gizli ajanlarla uğraştılar. Neyse ben 8. sezon ilk 2 bölümüne kadar dayanabildim. Zaten 9-10'da kötü diyorlar bu kadar yeter bana :)
Sosyal ağlarda paylaş

9-10 da Jack O'Neill daha perde arkasına çekiliyo o yüzden O'Neill fanları burun kıvırıyolar da, yerine gelen adam da fena değil, alışınca izleniyo

Sovereign said:

bi televizyon, dizisi yeteri kdar izleyici çekmiyorsa iptal etmez mi? Veya para kazandırmıyorsa aksine zarara yol açıyorsa niye yayına devam etsin ki

"Yeteri kadar" çok göreceli ama. Jericho vardı mesela "yeteri kadar izleyici çekemediği" için iptal edildi, ama onun 5te1i kadar izleyicisi olan AMC dizileri hala yayında

Dizinin misyonu, hedeflenen kitle ve izleyici sayısı, yayın saati vb gibi pek çok faktör var o yayın süresinde.
Sosyal ağlarda paylaş

baştan sevmediydim p: iyi oldu bitti heh

farkli bişi yapcaz diye cok kastirip bilim-kurgu pempe diziye cevirip sonra entrikalari arttırıp blah blah blah...

iyi oldu iyiiii p:

mgm bi daa ne zaman sg ye bişi yapar bilinmez artık

sen git güüülll gibiinn atlantisi bitir kıytırık universe içinn,
oda böle kapak ossun

sürünsünler sürümm sürümmm :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu SG-1'de hani 4 elemana test yapıyorlardı ya orda bir eleman vardı hatta sonra tokra bedenine girdi. O adamı başka karakter oalrak Atlantis'e koymuşlar. Sezon 1 bölüm 6 da erkan diye tanıtıyor kendini. ŞAka mı bu? Adam mı kalmadı aynı adamı SG-1 öldürüp Atlantiste yabancı bir ırktan olarak kullanıyorlar? Yoksa çok mu benziyorlar anlamadım ama aynısı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Rush önceki bölümlerin birinde geminin amacını söylüyordu. Ancient lar, evrenin yaratılışı ile aynı zamana denk gelen bir dönemden kalma bir sinyal buluyorlar. Bu sinyalin kaynağını, yani gönderen ırkı araştırmak için Destiny i yolluyorlar. Ancak Ancient lar gemi hedefine varamadan ascension olup higher being mertebesine yükseliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

mamothus said:

giderayak iyi bi bölüm yapmışlar,

ama suna ayar oldum,

seeding ship ile kamikaze yaptılar ya, ursinilere yardım edicez diye içine ettiniz görevin

Kamikaza mi? İçinden çıkamayacağın bir savaşın içine atsalar seni sen ne yapardın?

Ayrıca ortada yardım etmek gibi bir düşünce yoktu. FTL'i onarıp arazi olacaklardı :D

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...