chesterfield Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 hehe 2 yıl önceki mesajlar efsaneymiş be, favorilerime ekledim. forgiver sende üzülme daha fazla.
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Apache said: bu kurban bayramında bir değişiklik yapın kan akıtmak yerine pirinç-bulgur yardımı yapın daha mantıklı ve fazla. Onu normal zamanda da yaparsın. Fitre ve zekat verebilirsin . Bu adet, bayram, gelenek, vacip. Hayır ne akpli ne yobazım.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 krubanı kesmenin kuralları var. hayır sevap işlemek için kalan zamanda erzak yardımı yapabilirsiniz tabii.
Valeron Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Rahan bulmuşsun 2 yıl önceki konuyu ya ne güldüm şimdi burda :d araştırmacı gazetecilik hesabı
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 hahahahah legendary thread yapılası bi topik
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Penthesilea said: Hayir, yapmayin nolur. Denizfeneri ile ilgili hicbir bagis vs. yapmayin, paranizi yesil sermaye'ye kaptirmayin, en temiz duygularla yapacaginiz bagislarinizin dagitilirken T.C. karsiti emellere alet edilmesine izin vermeyin allah askina.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess Emilo, Level 60 Gnome Warrior Elandra, Level 60 Night Elf Huntress Suark, 30 Aralık 2005 12:15 tarihinde demiş ki: Bence tauren rogue açsın.En temizi, yalnız Stealth yok ahah helal ilke dayı, rep basılası post
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 sg-1 said: Rexar said: Sufi'nin bahsettiği video kaset görüntülerini biraz açmak istiyorum. geçen sene sufi, ben, eşim, eşimin ailesi toplam 8-10 kişi kurbanlarımızı Hocaefendi'ye yakın bir kurum tarafından afrikaya gönderdik. Sufinin tarikat bağlantısını Arena ekibi ortaya çıkardı, hem de belgesiynen. İlişkiler ağı az sonraaa... HOCAEFENDİ STRIKES BACK
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Rexar said: Sufi'nin bahsettiği video kaset görüntülerini biraz açmak istiyorum. geçen sene sufi, ben, eşim, eşimin ailesi toplam 8-10 kişi kurbanlarımızı Hocaefendi'ye yakın bir kurum tarafından afrikaya gönderdik. içimde bir kuşku olmamasına rağmen "acaba kurbanlarımız ne oldu" [b]demekten kendimi alamadım[/b]. her insanın aklına gelir bu doğal olarak. aradan 2-3 hafta gibi bir zaman geçti. bu arada eşimin mesleği video editing ve post-prodüksiyon şirketi var. sonra bu bahsettiğim kurumdan kısa bir tanıtım filmi işi geldi. işe başlandı. kurgulanmak üzere ham çekim bantları taranırken ne görelim: nijerde kurban kesim alanı ve kapkara afrikalılar sıradalar. bağışlayanın ismi listeden okunuyor ve kurban oracıkta kesilip sıradakilere o anda dağıtılıyor seri bir şekilde. sonra kamera listeye zoom yaptı. ne görelim; sayfada hepimizin ismi yazıyor. tesadüfen binlerce bölge ve yüzlerce sayfa arasından bizim isimlerimizin yazılı olduğu sayfaya zoom yapmışlar ve isimlerimiz okunuyor. sonra kömür gibi iki büklüm bir afrikalının verilen eti alırken çekilmiş görüntüsünü seyrederken o içimden fısıldayan sesin kime ait olduğunu anladım. gördüğüm kadarıyla o ses bazılarına fısıldamıyor. avaz avaz bağırıyor. bu yüzen anlattım bunu. kim ne anlarsa artık. insanlara güvenip güvenmeme konusunda şüpheci olunması çok doğal. sadece insanların tipine ve suratlarına bakın. çirkinse ona güvenmeyin ama güzelse tereddüt etmeden güvenin. ve insanlara güvenmekten korkmayın unutmayın ki güvenilmez insan karşısındakine güvenmez. ilk boldlar'ı takdir ettim. paticiğe değilde sanki ingiltere kraliyet ailesine sesleniyor gibi yazmış arkadaş. ama sonlara doğru bariz saçmalamaya başlamış. sanırım bir ara paticikte mantar gibi çoğalan (hatırlayan hatırlar o dönemi) yeşil kuşaktanmış bu arkadaş.
di Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 İslam'ın kurban konusunda modernleşip çağa ayak uydurması gerektiğini düşünmeden edemiyorum. Eski zamanlarda ve şu anda bir çok yerde hala bir açıdan mantıklı olabiliyor -mesela köy yaşamı- fakat metropollerde binlerce kişinin katliam gibi kan akıtmasını pek aklım almıyor. Eskiden sadece hayvanlar varmış, tarım pek olanaklı değilmiş -özellikle Hz. Muhammed'in yaşadığı bölgeyi düşünürsek- ve hayvanlar kullanılmış bu iş için. Şu anda yerini bambaşka şeyler alabilir.
mani Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 kurban kesecekseniz belediyenin yerleri var. gidin nekadar kalabalık olursa olsun nekadar zaman kaybederseniz kaybedin bir halt edecekseniz bari başında durun. kestirin temiz temiz. alın etinizi, derisini kemiklerini kendi elinizle fakire mi vereceksiniz muhtaçlaramı vereceksiniz yada hayır kurumuna mı vereceksiniz kendi ellerinizle gidip verin teslim edin. saçma sapan kurumlar sokmayın arasına. maksat iyilik yapmaksa bunu kendiniz yapın başkasına yaptırmakla iyilik yapmak olmuyor sadece başınızdan savmış oluyorsunuz. ha bu arada. hangi din veya inanç sistemi olursa olsun, medeniyete ayak uyduramadığını düşünenler için söylüyorum. ne islam ne hristiyanlık yada herhangi bir din insanların gelişiminin ve medeniyetin önünde değildir. yeterki birileri okuduklarını anlasın yorumlamasını bilsin. ne zaman bu ülkede din tartışılır, üzerine yorum yapılır hale gelir, ozaman sokaklar kan gölüne dönmeden insanlar adam gibi ibadetlerini yerine getirir. Ozaman insanlar derneklere bağış yapmak yerine insanlara nasıl çalışmaları gerektiğini, hayatta kalabilmek geçimlerini sağlayabilmek için neler yapmaları gerektiğini öğretir. Ozaman Atatürk ün dediği gibi musasır medeniyetler seviyesine erişiriz. Dervişlerin, tarikatların ve vicdanı duyguları sömüren derneklerin gölgesinde yaşamadan.
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Kurbanlar özellikle yetimhanelere , cezaevlerine veya bu tarz gözünüz ile gördüğünüz yardıma ihtiyacı olan kurumlara verilmeli. Bildiğiniz fakirler varsa da onlara direk elden verilmeli. Çok fazla sahtekarlık yaparak toplayanlar var kanmamak lazım. Biyerden duymuştum güzel bir söz kurban için , kurbanın nekadarını bağışlarsanız okadarı sizin olmuş olur.
chesterfield Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 abi cezaevine niye bağışlıyorsun ?
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Cezaevlerindeki mahkumlar , mahkumlar diye yardıma muhtaç olmadıkları anlamına gelmez. Oradaki insanların dışarıdan biraz olsun aldıkları yardım ile hayatlarında umut toplamaları çok önemlidir bana göre. Birçoğu umutsuz durumda ordaki insanların. Evet suçlu oldukları için ceza evindeler ama sonuçta pişmanı var , belki suçsuz olarak gireni var orasını bilemeyiz artık.
ShadowFury Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Hayır kurumları aracılığıyla yapınca hainlerin hırsızların dolandırıcıların eline geçmesi kesin değilmiş bazı kurumlar doğru düzgün yapıp fakirlere ulaştırıyolarmış, o yüzden doğrudan verelim dimi ne olur ne olmaz^^
chesterfield Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Horizon said: Cezaevlerindeki mahkumlar , mahkumlar diye yardıma muhtaç olmadıkları anlamına gelmez. Oradaki insanların dışarıdan biraz olsun aldıkları yardım ile hayatlarında umut toplamaları çok önemlidir bana göre. Birçoğu umutsuz durumda ordaki insanların. Evet suçlu oldukları için ceza evindeler ama sonuçta pişmanı var , belki suçsuz olarak gireni var orasını bilemeyiz artık. tabi ki öylede sonuçta onlara devlet bir şekilde bakmak zorunda, yemeğini suyunu verirler diye sordum.
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 forgiver said: ben gayet eminin ne kadar doğru bir iş yaptıkları konusunda şüphesi olanlar gidip kendi gözleriyle ne yapıldığını görebilir zor deil - adresi[signature][hline]be the vanquisher, to forgive yapılan yanlış işler zaten gidip gözlerimizle görebilceğimiz şekilde yapılmaz. ben vardır ya da yoktur demiyorum ama "şüphesi olanlar gidip görsün" demek bişeye yaramaz.
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 şöle bişey var kayıt dışı bişey yapılmıyor, direk verilen paralar için de geçerli, yani resmi bir inceleme de neyin ne olduğu görülür normal bir vatandaşın hesapları inceleme gibi bir durumumuz yok, hesabına uydurulup paralar cebe indirilmesi de zor bişey değil ama bir yardım kuruluşundan böyle bişey yapmasını beklemem, istemem, böyle birşey yapıldı diye de sevinmem(gelin itiraf edelim) görmek açısından bahsettiğim şey; direk birilerine para verilip yardımı yap denilmemesi, kendi depolarında tedarik, dağıtım vs. yapılması, bunla uğraşarak para kaçırılma zahmetine girilmez açısından almanyadaki davanın bitimine, organik, inorganik ne var ne yok açığa çıkarılması beklemek en sağlıklısı bence ayrıca türkiyedeki dernek için somut bir kanıt ortaya sürülmedi
Theghosthand Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Cümlelerin biraz bozuk ne anlattığın pek anlaşılmıyor.Şimdi bi diyorsun kayıtları vardır ;gerçek ortaya çıkar.Sonrada kitabına uydurulupta paralar cebe indirilebilir diyorsun. Kayıt dışı bi durum yoksa bu kadar olay oldu neden hala açıklanmıyor hesaplar?Neden iki müfettiş atanıp banka kayıtları ,şu ,bu hemen incelenmiyor?Bu kadar ödül imtiyaz hırsızlığı gizlemek için mi verildi? Yardım kuruluşları olmalı kesinlikle buna kimse karşı değil.Ama burda yardım edilecek insanlar özellikle bi görüşten seçilip tvde reklam ediliyorsa , siyasi çıkar sağlanıyorsa bu günahtır zaten.Senin zaten görevin o insanları kimseye muhtaç etmeden ekmeğini kazanır duruma getirmek.Millete rezil edip sadaka vermek mi?100 yardım alalım 10 verelim kalanı cebe bu mantık olur mu? 43 milyon euro sadece avrupadaki gelir türkiyedekinde 100 milyon dolardan bahsediyorlar bazılarına göre bunlar para değil tabi. Avrupadaki dernekten Türkiyedekine para girişi belgeli olarak açıklandı.Bunu yalanlıyacak hiçbirşey söyleyemediler.Organik bağıda milyon kere açıkladık , zaten daha bir sürü belgeyle açıklanır ve açıklıyorlar. Susup beklemeye gerek yok hadi yargı kararını bekleyelim diye birşey olamaz çünkü işleyen yargı almanyada bizde soruşturma bile yok. Dava açılır iddalar gündeme gelir sonra kararı bekleriz, saygı duyarız.
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Dava açılır mı? Bu haftasonundan sonra o davayı açacak savcıda satürn kadar toshak olması lazım.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2008 Horizon said: Cezaevlerindeki mahkumlar , mahkumlar diye yardıma muhtaç olmadıkları anlamına gelmez. Oradaki insanların dışarıdan biraz olsun aldıkları yardım ile hayatlarında umut toplamaları çok önemlidir bana göre. Birçoğu umutsuz durumda ordaki insanların. Evet suçlu oldukları için ceza evindeler ama sonuçta pişmanı var , belki suçsuz olarak gireni var orasını bilemeyiz artık. güzeldemiş Horizon giren bilemez kim bilir neler yaşanıyor orada. gerçi ben daha kapısının önünden bile geçmedim ama sağdan soldan duyuyoruz ne kadar zor olduğunu
balon Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Rahan said: doğrudur. zeytinburnu iyi çalışıyor olabilir, daha bir ton şubesi deposu muhteşem çalışıyor olabilir de yine de kendini "dindar" addederek nerdeyse "din" adına yardım toplayana ekstra dikkatli ve şüpheci olmak gerek. bundan sora bu tip kurumlardan kıllanınca derdimizi anlayın hele diye yazıyorum bunu. thk dan bile rahatlıkla kıllanırsın . her yerde dolandırıcı,cepçi vs . benim yardım kurumlarıyla hiç işim olmaz ayrı bir şey .
fizban Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 o zaman bu sene de deniz fenerine dimi kurbanlar ? ispatlanmamış daha ? bölücü penth !
zydar Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 forgiver said: benim gördüğüm zeytinburnundaki deposuydu ve gayet güzel çalışıyordu zeytin burnu beledirsinin son model 8 tane otobüsü var. iett deil. bu otobüslerle sadece başı kapalı kadın ve çocukları ve sakallı cemiyeti alıp şehitr dışındaki turlara bedaya götürüyorlar. bizimkomuşumuz anlattı. deniz fenerinin turlarıymış. broşürlerini printleryip koyucam kapak olsund diye. başınızda düşünmek için bir şey var onu kullanının başka bi yerinizi deil. saçma bunlar
zydar Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2008 forgiver said: şöle bişey var kayıt dışı bişey yapılmıyor, direk verilen paralar için de geçerli, yani resmi bir inceleme de neyin ne olduğu görülür normal bir vatandaşın hesapları inceleme gibi bir durumumuz yok, hesabına uydurulup paralar cebe indirilmesi de zor bişey değil ama bir yardım kuruluşundan böyle bişey yapmasını beklemem, istemem, böyle birşey yapıldı diye de sevinmem(gelin itiraf edelim) görmek açısından bahsettiğim şey; direk birilerine para verilip yardımı yap denilmemesi, kendi depolarında tedarik, dağıtım vs. yapılması, bunla uğraşarak para kaçırılma zahmetine girilmez açısından almanyadaki davanın bitimine, organik, inorganik ne var ne yok açığa çıkarılması beklemek en sağlıklısı bence ayrıca türkiyedeki dernek için somut bir kanıt ortaya sürülmedi ankarada seçimden önce dağıttıkları yardım poşetlerinde yiyecekler vardı ve 1000000 adet dağıttık dediler. vergiden düştüler, normalde max 100 000 verdiler. ispatlandı buda. du bakam linke
Öne çıkan mesajlar