Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WWW -> Kıyamet


GEMINIhacked

Öne çıkan mesajlar

Bununla ilgili bir başka konu başlığı altında bahsedildiğini gördüm, bu öyle iki satırla kalcak birşey değil gibime geliyor, bu nedenle ayrı bir konu başlığı açayım dedim. Aşağıda yazılanlar Martin Mystere - Dev Albüm - Sayı 7'den alıntıdır, ancak WWW ve kıyamet bağlantısı ile ilgili daha birçok yazı bulabilirsiniz.

Vahiy Kitabı
"Apokalips" (sözlük anlamıyla "Vahiy"), İS 95 yılında, artık kullanılmayan Helenistik dönem Yunan lehçelerinden "koine"yle yazılmıştır. Havari Yuhanna (Yunanca'da Iohannis, İtalyanca'da Giovanni) tarafından Batnos Adası'nda yazıldığına inanılmaktadır ancak, İS ikinci yüzyılda, hakkında hiçbir şey bilinmeyen bir Yuhanna müridi tarafından yazıldığı yolundaki görüşler daha ağır basmaktadır. Kilise çevreleri, ancak beşinci yüzyılda bu eserden söz etmeye başlar. "Kilise Babaları", içinde Yahudi kültürüne özgü bölümler yer alması yüzünden, Vahiy Kitabı'nın Hiristiyanlık'ta dini bir değer taşıyıp taşımadığı konusunda uzun süre fikir birliğine varamamıştır (aynı nedenden ötürü, Ortodoks kilisesi bugün hâlâ bu eserin dini bir değeri olmadığını ileri sürmektedir). İbraniler, İÖ üçüncü yüzyıldan beri apokaliptik nitelikler taşıyan ve eskatalogya bağlamında ele alınabilecek metinler yazıyordu ve bu eserlerin temeli, "Museviliğin Babası" Ezekiel Peygamber'e kadar uzanıyordu. Yuhanna'nın Vahyi de onların bir uzantısı niteliğindeydi. İbraniler'in yaşadığı şansızlıklarla (savaşlar, toprak paylaşımıyla ilgili sürtüşmeler, dinsel çatışmalar) dolu dönem yakında sona erecek, herkesin huzur ve mutluluk içinde yaşayacağı yeni bir dönem başlayacak ve Mesih sayesinde iyiliğin kötülük üzerinde mutlak hâkimiyeti söz konusu olacaktı. İsa'nın Krallığı'na dair ilk kehanetler, Yuhanna'nın Vahyi'nde, muazzam bir hayal gücü ve muhteşem bir anlatımla dile getirilmiş, ezoterizm üzerine yazılan pek çok kitapta Yuhanna'nın sözlerine sayısız gönderme yapılmıştır.

Canavarın Sayısı
Vahiy Kitabı'ndaki en çok bilinen yaratık, kuşkusuz, meleklerinkine benzeyen iki boynuzu olan ama konuştu mu bir ejderha gibi konuşan korkunç "Canavar"dı. "Küçük büyük, zengin fakir, efendi veya köle demeden, karşısına çıkan herkesin sağ koluna ve alnına bir damga vuruyordu. Bu damga, yani canavarın adı ya da adının sayısı olmadan ne bir şey alınabilir, ne bir şey satılabilirdi. Zeki bir kişi, canavarın sayısını hesaplayabilirdi. Bu sayı, bir insanla ilgiliydi. Bu sayı, altı yüz altmış altıydı." Bilmece gibi bu sözlerin anlamını açıklamak için mürekkepler nehir oldu aktı; söz konusu kişinin Neron, Hitler ya da Bin Ladin bile olabileceği ileri sürüldü. Vahiy Kitabı'nın modern dillerdeki çevirilierinde "canavarın sayısı" yazıyla "altı yüz altmış altı", rakamla "666" olarak yazılır. Arada fark var mıdır? Birçok kişi "666"yı art arda yazılmış üç basit rakamdan oluşan bir sayı olarak kabul eder. İS birinci ve ikinci yüzyıllarda Arap rakamlarının kullanılmasına daha çok vardı. Yunanlılar -Romalılar ve İbraniler gibi- sayıları alfabedeki harfleri kullanarak yazıyordu. "hexakosiosi hexekonta hex" (altı yüz altmış altı) yazmak için -artık yüzyıllardır kullanılmasa da- k (600), z (60) ve digama (6) kullanılıyordu. Bu durumda ortaya "altı yüz artı altmış artı altı" gibi bir ifade çıkıyordu. "666" yazmak içinse digama (6) digama (6) digama (6) yazmak gerekiyordu. Günümüzde Vahiy Kitabı'nın orijinali kayıptır ama üçüncü yüzyıldan beri yapılan ve modern eserlerin de kaynak olarak kabul ettiği Yunanca çevirilerde bu sayının ya harfle (k z digama olarak) ya da "yazıyla" (hexakosiosi hexekonta hex) olarak yazıldığı görülür. İşin kurmaca kısmı bir yana, "canavarın sayısı"na üç tane 6'nın yan yana gelmesi olarak bakanlar çok önemli bir şeyi atlıyor: Digama işareti, genelde farklı alfabelerde de kullanılan "w"nun fonetik karşılığıdır ve bu yüzden söz konusu olan sayı bu harfle yazıldığında ortaya tanıdık bir kısaltma, "www" çıkar! (İşin şaşırtıcı tarafı, eski İbranice'de de "6" benzer bir harfle, waw'la yazılmaktaydı.) "www" bugün internete bağlanıldığında her bilgisayar ekranının üst köşesinde -yani alnında- beliren bir kısaltma. Canavarı tarif eden kişinin sözleri arasında yer alan, "Bu damga, yani canavarın adı ya da adının sayısı olmadan ne bir şey alınabilir, ne bir şey satılabilirdi" bölümü günümüzde internetle ilgili bir kehaneti çağrıştırıyor. "Vahiy Kitabı'ndaki Canavar"ın, "büyük ağ, world wide web" sayesinde bütün dünyayı avcuna alması an meselesi gibi görünüyor.

[Bu mesaj GEMINIhacked tarafından 24 August 2003 15:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en basta apokalips vahiy demissin
apokalips ingilizce si de Apocalypse olan, kiyamet demektir
pek vahiy ile bi baglantisi yok yani :)
yalan boyle seyler bakmayin siz, dunyanin sonu gelecekse 3 ayni harfle baslayan sozcukten
Veni Vidi Vici de gelirdi :P
(heredot cevde in terimiyle, geldim gordum, amman sabahlar olmassin :P)[hline]28:06:42:12
That, is when the world will end
Zed, 19 August 2003 11:02 tarihinde demiş ki:
porno çıkanları silme bana verirsin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

durun size senaryo yazıyım 2 dk da :

bu günlerde çok yaygın olduğu gibi msblast tadında bi virüs nükleer/kimyasal bombaların konrollerin olduğu bilgisayarlara kadar girip (netten tabiki) hepsini serbest bırakır, t3 teki nuke sahnesi için efekt kasmaya gerek kalmaz :)[hline][i]Wow - Swg - Begin -
-bab naber?
-nolsun işte uğraşıoz, yok dünyayı kurtar, yok 10000 yıldır gizli kalmış bi ırkı yok et, yok altın çıkar.. günlük işler işte :)
-hıı...!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"www" bugün internete bağlanıldığında her bilgisayar ekranının üst köşesinde -yani alnında- beliren bir kısaltma. Canavarı tarif eden kişinin sözleri arasında yer alan, "Bu damga, yani canavarın adı ya da adının sayısı olmadan ne bir şey alınabilir, ne bir şey satılabilirdi" bölümü günümüzde internetle ilgili bir kehaneti çağrıştırıyor. "Vahiy Kitabı'ndaki Canavar"ın, "büyük ağ, world wide web" sayesinde bütün dünyayı avcuna alması an meselesi gibi görünüyor.

vaav abi çok korktum tüylerim diken diken oldu uyuyamıycam artık ühühühü...

ayrıca kıyamet günü, bir başka kitaba göre uyanış günüdür. O sıralar tufan (doğal felaket, sel, deprem, kozmik fırtına artık ne olcaksa...) olacak, insanların teknolojisi ve zekası bir anda artacak deniliyordu. O sıralar ne kadar bilgiliysen, bilginde o kadarlık artma olacak diyordu. Demek ki uyanışımız WWW sayesinde olcakmış...

Ezoterik bilgilere kafam girsin, dolandırıcılıktan, insan korkutmaktan başka birşey değil. Hiç bir faydasını da görmedim, yok kıyametmiş, yok dünyamız güneşin etkileri altında kalcakmış, şeytanlarmış, meleklermiş..

Ezoterik bilgiler bana kız buluyor mu? derslerimde başarı sağlıyor mu? Sağlamıyor. Demek ki fasa fisodan ibaret bu bilgiler, WWWymiş, 666ymiş.. boşverin hayatı yaşamaya bakın.[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki:
"SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet
said:
Bonecrusher, 24 August 2003 21:08 tarihinde demiş ki:
boşverin hayatı yaşamaya bakın.[hline]Sam, 09 Nisan 2002 02:40 tarihinde demiş ki:
"SATILIK MINIGUN ARANIYOR. AZ KULLANILMIŞI OLMALIDIR. YANINDA BİR OTOPARKI HURDA EDECEK KADAR MERMİSİ BULUNMASI TERCİH SEBEBİDİR."
[hline]Bakın, nota dediğiniz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza esince nota verilmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 24 August 2003 15:52 tarihinde demiş ki:
vahi tanrının peygamberlerine yolladıgı bi bilgi yada cevaptır
kıyamet gununun geleceği bir vahiycir
kendisi deil[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği OnursalBaşkanı ve Kurucusu
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa
BonePART: Baba bi suru bulaşık birikti, ben bi kız arkadaş bulsamda yıkasa.
BonePART'ın babası: Oğlum sen kızı bulda ben bulaşıkları yıkarım. Yanlız olma.



katılıyom dediğinin vahiyle alakası yoq...[hline]Ph'nglui mgwl'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn...

.................................thE CaLL oF Cthulhu...

icQ:320006868

:rock:obEy yOUr mastEr!¡:rock:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...