Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Van Rektörü, Cezaevi, YÖK, Erdoğan

AthleT

Öne çıkan mesajlar

said:
Penthesilea, 23 Ekim 2005 14:59 tarihinde demiş ki:
Ayrica, buraya gazetelerden alinti yaparken lütfen Zaman, Yeni Safak, Milli Gazete tarzi siteleri kullanmayin, cok tarafsiz oluyor kaldiramiyorum :(

objektif olmaları bu kadar rahatsız etmesin seni
gerçekler acı olur gerçi kaldıramaman normal[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elm, 23 Ekim 2005 15:11 tarihinde demiş ki:
Ülkem için üzülüyorum umarım bu dediklerim olmaz ama olucak gibi geliyor bana.

Olacağını hiç sanmıyorum...[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!"
Bruenor Battlehammer
Sosyal ağlarda paylaş

Her zaman söylerim, Tayyip Erdoğan çok akıllı ve karizmatik bir lider, bu yüzden ondan çok korkuyorum.
Önce milli eğitim bakanlığı aracılığıyla eğitim sistemini kontrolü altına aldı, sonra kur'an kursları gibi şeylerle dinci eğitimi iyice destekledi, şimdiyse YÖK'ün kabullenemeyeceği apaçık ortada olan bir hamlede bulunulmasını sağlayarak YÖK'ün ayaklanmaya gitmesini sağlıyor, böylece YÖK'ü ilk etapta yok etmeye çalışacak, onu beceremese bile AKP'nin tabanı dediğimiz kitlenin YÖK'ten nefret etmesini sağlayarak YÖK'e çok büyük bir darbe indirecek.
Üniversitelerimiz de elden gitmiştir arkadaşlar.
Bir de şey diyeceğim, bu rektörümüz için tarafsız(!) gazetelerde bilinen bir gerçekmiş gibi "bu adamın bilmemkaç görevliyi siyasi amaçları için çıkardığı apaçık ortada." denilmiş. Ne zamandan beri eğitimin merkezi olan bir kurumdan ideolojilere bağlı, beyin yıkama amacı güden personeli çıkartmak siyasi amaç ve ideoloji taşımaktadır?
Ayrıca Athlet arkadaşımızın savunduğu "bir polis yargılanıyorsa hepsi ayaklansın bir doktor yargılanıyorsa hepsi ayaklansın" gibi saçma sapan ve alakasız mantığa da şu kadarını söylüyorum: Burda yargıda olan sadece van rektörü değil, biraz gözlerini aç ve neyin ne olduğunu gör, bu insanlar aptal değiller tanımadıkları etmedikleri bir meslekdaş yargılanıyor diye yüzlerce kilometre uçup destek çıksınlar, belli ki bir sebep var, altında yatan pis ve çirkin bir motif var bu yargılamada.
Yargının üstünlüğü de teoride doğru olmasına rağmen pratikte imkansıza yakın bir şeydir. Nitekim Erdoğan efendimiz hiç çekinmeden bu üstünlüğü yok ederek kafasına göre yargı başlatılmasını talep etmiş, hepimize yargının pratikte ne kadar "üstün" olduğunu göstermiştir.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Erdoğan şu anda ülkeyi içten içe fethetmekte gibi görünüyor, meslek liseleri ismi altında imam hatiplere, amacı imam yetiştirmek olan, okulların ÖSS'deki katsayı puanını yükseltip onları üniversitelere sokmaya çalıştı, böylece İslami eğitim tabanlı öğrenciler, ülkenin imamları değil; mühendisleri, doktorları, en önemlisi de öğretmenleri olacaklardı; ama YÖK buna karşı çıktı, herhalde öcünü alıyor beyefendi.

Bu arada kendimi tutamayıp yazıyorum; ama kitleseniz, ya da silseniz şu konuyu iyi olacak, siyaset tartışıyoruz burda..[signature][hline]Mekteb-i Sultani
Sosyal ağlarda paylaş

van rektoru ermani kurt aponun kardesi bile olabilir. Sonucta bu adam ermeni soykirimi propogandasimi yapiyor? Insanlar kendilerinden sorumluldurlar kaldiki bir insanin ermeni olmasi kotu birsey degil. Neden ermeni oldugunu ortaya cikartmaya calisan bir dangalak grup var?

onun disinda tamamen siyasi amaclarla tezgahlanmis bir oyun bu. Sorusturmayi acan zaten rektorun kendisi. Sizce kendisinin tutuklanicagini suclu oldugunu bilen biri sorusturmayi kendisi acar mi? Tarihi eserlerine takmislar birde kafayi. Ya sizce bir rektorun tarihi eser kacakciligi yapmasi komik degilmi. Zaten kimse farkinda degil esas olay tarihi eserleri kacakcilik yapmasi degil evinde tutmasi. Yoksa adamin tarihi eser sattigina dair en ufak bir suphe yok boyle birsey yapmamis.

Gelelim rektorlerin patlama nedenine. Anayasaya gore bir rektoru ikinci sinif bir savci yargilayamaz. Ornegin bir albayi yalniz ve yalniz bir general seviyesinde bir yargic yargilayabilir. Ayni sekilde rektorude ondan usst seviyede biri yargilayabilir ancak ve ancak anayasa boyle demis. Van savcisi kim oluyor? Kaldiki rektor seviyesindeki bir adami kolundan tutup goturmek ne demek ya? Bu adam kacip kacak filmimi cevirecek. Tamamen amacli van universitesindeki ilticayi hareketlere destek vermek icin yapilmis bir olay.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada, AKP yönetiminin başı olan Tayyip Erdoğan'ın her açıklamasında "biz 3 tür miliyetçiliğe karşıyız" diyerek dinci milliyetçilik ve etnik milliyetçiliğe tahammülü olmadıklarını açıkladıktan sonra böyle dinci yaklaşımlar yapıp üstüne üstlük kendi yönetimindeki bir milletvekilinin çıkıp "ahanda bu adam ermeni!" gibi HAYVANİ DİSKRİMİNATİF bir yaklaşımda bulunduktan sonra bana hangi dinci milliyetçiliğe karşılıktan, hangi etnik milliyetçiliğe karşılıktan bahsediyorlar? Hangi hakla karşımda utanmadan yalan söylüyorlar?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 23 Ekim 2005 15:50 tarihinde demiş ki:
Hangi hakla karşımda utanmadan yalan söylüyorlar?

Politikacıların söylemekten çekinmedikleri tek şey yalan.Zira çok politikacımız bir şey demiş ardından da üzerinden 1-2 saat geçince onu yalanlamıştır.[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!"
Bruenor Battlehammer
Sosyal ağlarda paylaş

birisini hapse atmak istiyorlarsa, adam göze batiyorsa.. bir şey bulurlar. yani saçma bir örnek olcak ama kemal uzan ve cem uzan.. adamlar yıllarca milleti dolandırdılar. ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundaki hükümet hiç birşey yapmamıştı.. ta ki cem uzan başbakan olmaya kalkana kadar. sonra sildiler adamı.

aynı şekilde bu rektöre de yök başkanı direk git şu üniversiteyi adam et demiş.. yani van 100. yıl üniversitesi tamamen dağılmış.. laiklik diye birşey kalmamış. bu adam oraya gidip bazı şeyleri başarmış, düzeltmiş.. bu da hükümettekilere batmış doğal olarak çünkü o üniversite resmen bu aşiri dincilerin kalesiymiş..

9 tane aptal, rektörle alakası olmayan suçlama yapılmış.. Sonuçta rektörler genel müdür gibidirler. Bazı yerlere kilit adam koyar, onlardan rapor alır. Birşey yapılmasını istediğinde onlara haber verir falan filan. Sistem böyle yani, adamın muhasebecisi yolsuzluk yaptiysa bu rektörün değil muhasebecinin suçudur.. Yapılan suçlamaları da okudum yani, savunmada hep "bu bunun sorumluluğundadır, şu da şunun sorumluluğunda.." gibi cevaplar vermiş rektör.

Ben yökten yanayım. O adamı bir şekilde hapisten çikarmalari lazim.

Yani biri de demiş, polislerin bi tanesi haksız yere hapse atılsa falan.. rektörlerle polislerin veya öğretmenlerin veya 100.000'den fazla sayıda olan bi kamu mevkiinde çalişan biri bence bir tutulamaz şu an. Rektörlerin birbirini kollamasi da çok güzel.

**Bunlar benim izlenimlerim, kendi görüşlerim. Saçma sapan, hakaret ederek eleştirmeyenlerle tartişabilirim.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE-
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben mükemmeliyet aramıyorum.
Tabii ki yalan söyleyecekler kim yönetirse yönetsin bizi illaha hataları olacak.
Ancak burada olanlar benim paniğe uğramama sebep oluyor.
Arkadaşlar, AKP'yi diğer yönetimlerle karıştırmayın, diğer partilerle karıştırmayın.
Ben diğer partilere razıyım. Çalsınlar ülkemden 5 kuruş 10 kuruş ödeyelim vergilerimizle razıyım ya.
Yeter ki ülkemin içine sıçmasınlar.
Yeter ki ülkemi yerden yere vurup, doğru şeyi yanlış gösterip, yanlış şeyi doğruymuş gibi öğretmesinler.
Yeter ki gelecek nesillerimiz doğru yolu kaybetmesinler.
Lanet olsun ya, alsın adam 5 kuruş 10 kuruş ne istiyorsa.
Ancak eğitimimize dokunmasın. Gençlerimize dokunmasın.
Belki AKP para hortumlamıyor, belki Tayyip Erdoğan görünürde ters adım atmıyor.
Ancak nasıl uyuyorsunuz, nasıl izin veriyorsunuz, Tayyip Erdoğan İÇTEN İÇE YOK EDİYOR ÜLKEYİ YA. Ne yazık ki çok akıllı bir lider, ne yazık ki her lafı planlı proglamlı.
forgiver isimli üyeye bakınca bile 20 sene sonrasının türkiyesini görüyorum, açıkça söylüyorum yine, tırsıyorum acaip tırsıyorum.
O yüzden AKP'yi değerlendirirken diğer politikacılar gibi değerlendirmeyelim, çünkü AKP'nin söylediği yalan Türkiyede kalıcı iz bırakacaktır, geri dönüşümü olmayan adımlar atacaktır, oysa diğer politikacıların yalanları... Eh onlarla baş edebiliriz.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suark, 23 Ekim 2005 15:25 tarihinde demiş ki:
Düşün;
Okuldasın biri seni hocaya şikayet ediyor.Bu şikayet eden de hocanın oğlu,bu yuzden hoca oglunu kayırıp senı dısıplıne verıyor hiç bir suçun yokken.Sonra tum arkadasların hatta senı tanımayan ama sadece senle aynı sıfatı paylaşan ogrencıler okulda protesto yapıyor.Bunun neresi yanlış?

Güzel bir yakla$ım yapmı$sın fakat Van'da dönen olaylardan 1e1 haberim var ve seninde anlattığın gibi toz pembe değil maalesef :([signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
her ba$arili tikky'nin arkasinda oha falan olan zengin bi baba vardir...
Sosyal ağlarda paylaş

antimodes, henüz korkacak bişey yok, bu ülkenin bütün rektörleri (biri hariç) gayet sağlam bir duruş sergilediler van'da. benim babam da rektör yardımcısı olarak bizim üniversteyi temsil etti. orada konuşulanları aynen aktarıyorum, sonuçta rektörlerin arasında hukuk uzmanları da var, söyledikleri çok önemli şeyler var. başından itibaren dikkatlice okumanızı öneririm.

1- Yücel Aşkın rektör olarak atandığı sırada hali hazırda birçok ihale var. üniverstedeki korkunç kadrolaşma sayesinde biçoğu çıkmaza girmiş, bilip bilmeden ihale alınmış, birçok sorun olmuş. yücel aşkın da ilgili kişiler hakkında soruşturma başlatmış. mesh'in de dediği gibi, idari kadro çok sağlam olmalı, rektöre hergün biçok fakülteden yüzlerce konuyla ilgili belge geliyor, imzalaması için. hepsini incelemeye kalkarsa rektörlük görevini yapması mümkün değil. kaldı ki van çok büyük bir üniverste. dinci kadrolaşma halen tamamen ortadan kaldırılabilmiş değil.

2- yasalara göre rektörlerle ilgili herhangi bir suçlama, ihbar durumunda öncelikle YÖK olayı soruşturur, gerekli görürse de mahkemeye intikal ettirir. hatta bu olay üniverstelerin kuruluşundan beri var, bunun denetlenmesi YÖK'e verilmiş yalnızca. Yök başkanı Teziç, 3.5 aydır adalet bakanlığından 100. Yıl üniverstesiyle ilgili olay hakkında izin almaya uğraşıyor. Doğru dürüst bir neden bile gösterilmeden reddediliyor, YÖK burdaki yolsuzluk olayını araştıramıyor. Araştırsa suçluları/yanlışları bulacak ve adalete teslim edecek.

3- evet, yök olayı soruşturup mahkemeye intikal ettiremedi. bir üniverste rektörünü herhangi bir suçtan ötürü tutuklayamıyorsunuz. çok büyük bir suç yüklemeniz gerekiyor, çete kurmak gibi. o zaman savcı devreye girebiliyor. benim babam da aynı suçtan sorgulanmıştı bikaç yıl önce, ama tabii alakası yoktu. sıkça başvurulan bir yöntem "çete kurma suçu". kaldı ki, herhangi bir kişiyi tutuklamak için 2 unsur gerekmekte; birincisi delil karartma ihtimali, ki evi arandığı sırada yücel aşkın azerbaycan'daydı, ikincisi de kaçma ihtimali, ki yücel aşkın ülkesine ve üniverstesine paşa paşa geri döndü. bu iki hal dışında tutuklama yapmak, zulümdür. iktidar bu tutuklamanın yapılması için iki savcı değiştirdi. ilkini alıp başsavcı yaptı. bu arada geçenlerde yine van'da çok enteresan bir olay yaşanmıştı, eroin kaçakçısı karakol basmıştı, hatırlıyor musunuz?onu, "tutuksuz yargılanması" için serbest bırakan da aynı savcıdır. eroin kaçakçısı tutuksuz yargılanmakta, yücel aşkın içerde..ayriyetten başsavcı, soruşturmanın gizliliği ilkesini çiğneyerek bir de basın toplantısı düzenliyor.

umarım şimdi daha iyi anlıyorsunuzdur ülkenin bütün rektörlerinin van'a gitme nedenini. hiçkimse "bu adam yargılanamaz" falan demiyor, ancak korkunç bir usulsüzlük, tutarsızlık var ortada. rektörler işten mi alacaklar?buyursunlar...[signature][hline]SeaGle, 19 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
çogu metalci geçinen insan From cradler to enslave nin klibini dinlerken odadan kaçıyo biliyo musun?Az bişi deil oki?

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saykoleo, 23 Ekim 2005 13:18 tarihinde demiş ki:
Benim de sana bi iki lafım olacak;
Sadece bazıların fikirlerine aykırı düşünmesi ve laiklik taraftarı, aydın bir insan olması nedeniyle,
rektörleri tutuklarsak ne olur,
doktorları tutuklarsak ne olur,
öğretmenleri tutuklarsak ne olur,
peki asıl önemlisi bu yapıldığında bu olayı protesto etmessek ne olur.

güzel söyledin .... yavaş yavaş tek görüşlü a politik.. sorgulamayan sorgulayanada ne hikmetse anarşist gözüyle bakılan toplum yarattılar... ama olması gereken bu .. bence bu en güzel direniş ve haksızlıkları düzlüğe çıkarma yoludur(pasif direniş)..... lütfen biraz daha objektif düşünün din politikaya alet oldukça topluma afyon etkisi yapıyo.. sanki kendi dinimizi politika yapana oy vermek ve onu haklı bulmak gibi bi düşünce oluşmuş.. lütfen bu inanılmaz tehlikeli bişey tek numarası muhafazakarlık olan bi partinin mentalitesinin ne olacağını iyi anlayın...
sol zaten bitmiş durumda sağ garip emeller peşinde ortalık liboş kaynıyo onlardanda politik açıdan hayır gelmez bu durumda apolitikliği seçiyoruz ama her birimizin 14 15 yaşından itibaren bi sosyal kuruluşta çalışması lazım bu hem devlete hem insanlara hem dinimize borcumuz...
bence bu durumda desteklenmesi gereken rektör dür.. düşünün bütün hayatınızı okul içinde geçirmişiniz doktora yapmışınız onlarca tez hazırlamışınız belki ve yıllar sonra üniversite rektörlüğü gibi sabit maaşlı bi işte çelışıyosunuz .. bu ülkede her profesöre iş vardır danışmanlık yapar 25 mülyon doları 3 4 senede kazanabilirsiniz böyle bi ihtimal varken siz 50 yıllık eğitim yaşamınızı ele alarak çalarmısınız yoksa ek iş olarak danışmanlıkmı yaparsınız .. bence para hırsı olan adam memurluk yapmaz gider yönetici olur her profesöre iş vardır zanaatine göre... bi bit yenii var oldum olası yök e kıldır zaten şu anki hükümet.. medyadan bu kadar etkilenmeyin arkadaşlar..
Sosyal ağlarda paylaş

İyi güzel sir'cüm demişsin ki daha endişelenecek durum yok o kadar, sen bunları kaç kişi biliyor zannediyorsun? İstanbul, Ankara, İzmir diyelim bu bölgelerdeki insanların çoğunluğunun haberi olsun hadi, geriye kaç tane şehir kaç tane köy kalıyor, bu insanlara bu şekilde mi anlatılıyor sence?
Baksana forgiver en büyük örnek, adam "yücel aşkına sahip çıkmak cumhuriyeti korumaktır lol" diye topic açmış, ortaya konulan gerçekler ne olursa olsun bu ideolojide öyle kaybolmuş, öyle zavallı bir duruma gelmiş ki, düşünmeyi reddediyor, aynen AKP'yi destekleyen ne varsa onu yazıyor. Bunu milyonlarla çarp, al sana 20 sene sonra Türkiye gençliğinin durumu.
Hani nerde endişe edecek bir şey yok?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bise diyecem gene aha akpci yakaladik diye ortaya cikan zibidiler olacak . gerci olsun sorun degil .

akp yi dini politikaya alet ederek iktidara gelmistir diye kabaca ozetleyenler bu ulkenin son 10 senesini ya hic dikkate almamistir ya da alip isine gelmedigi icin susuyordur .

tayyip ve ekibinin buyuk cogunlugunun zamaninda dini politikaya alet etmis olduklari bir gercek ama en az bunun kadar gercek olan bir konuda iktidarlarini buna borclu degiller .

bunu anlamamakta israr eden allerjik laikcilerin her konuda akp ne yapmaya calisiyor , din devletimi oluyoruz vs sacmaliklarindan biktim ben artik .

evden disari cikinca bir zahmet konustugunuz oturup kalktiginiz gordugunuz insalari bir tartin . bu ulkenin dinci olacak bir hali mi var ? akp gibi dinci bir parti basta olduguna gore bazilari icin coktan ulke elden gitmis zaten . tam bu noktada mesajimin ikinci paragrafini okursaniz sevinirim .

ulkesini milletini bu kadar mi tanimaz bu insanlarda hala seriat geliyor din devleti geliyor diye yaygara kopartiyorlar .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

huun hangi şehirde oturuyorsun?
Anadolu şehirlerinin çoğunluğu nasıl insanlardan oluşuyor biliyor musun? Asıl sen ülkeni tamamen tanıyor musun? Yoksa istanbul ankara gibi türkiye gerçeğinden çok uzak elit kesimlerde mi oturuyorsun? Gerçi oralarda bile insanları incelersek neler neler çıkıyor ayrı ancak...
Bir de, benim görüşüm şu, Tayyip 10 sene önce dini alet ederek ülkede bir yerlere gelmeye çalıştı, başaramadı, şimdi din konusundan tamamen çekinerek başa geldi, din araç olarak kullanılmaktan vazgeçildi, bir amaç oldu.
Tayyip'in her hareketi biz dinci değiliz... laflarıyla başlarken her sonuç dine ulaşıyor. İlginç değil mi?[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Devrimler bir günde olmaz, sadece geri dönüsün imkansiz olmasi anlik bir sürectir.

Kisaca, olanlar kafaniza dank ettiginde cok gec olabilir. Simdi dalga geciyorsunuz adim adim seriat geliyor diyenlerle, umarim kafanizi duvarlara vurmazsiniz ileride.

Iran da bir günde bu hale gelmedi.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

samsunluyum ankarada yasiyorum is icin turkiye kazan ben kepce her tarafi geziyorum elit kesimlerde oturmayi birak gecinecek parayi binbir zorlukla kazaniyorum .

ve dedigim gibi bu ulke insaninin seriat yonetimini kabul edecegini dusunenlerden degilim . bu yonde en ufak bir izlenimim olsa haklisin derdim bu konuyu bitirirdim ama yok . bu demek degil ki akp yi elestirmeyin . aksine elestirilecek cok yonu var ama her seyi laiklik-seriat ekseninde tartismak beni artik gercekten cok sinirlendiriyor . asil konusulmasi gereken butun konular arada kaynayip gidiyor .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

huun, iyi güzel de, AKP nedense hep laiklik-şeriat ekseninde dönüp dolaşıyor.
Ayrıca dediğim gibi, din artık araç olarak kullanılmıyor, amaç olarak kullanılıyor, kimseye şeriat rejimi getireceğiz demiyor AKP, tam tersine nedense her cümlesine "biz dini yaklaşımlara karşıyız" diye başlıyorlar ancak bu jenerasyona bunu kabul ettiremeyeceklerini bilseler de gelecek jenerasyonun aklını bu tür şeylerle zehirliyorlar.
Dediğim gibi, amaç bugünün amacı değil, geleceğin amacı.
Yeni seçimler olunca AKP bir kez daha başa gelirse, ben bu ülke için korkarım.
Çünkü farkınızda değilsiniz ancak eğitim sistemi çok değişiyor ve van rektörünün tutuklanması gibi bir konuyla AKP amaçlarını açık açık belli ediyor.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space

[Bu mesaj Antimodes52 tarafından 23 Ekim 2005 17:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 23 Ekim 2005 16:49 tarihinde demiş ki:

Iran da bir günde bu hale gelmedi.

iran devrimi bir gunde olmadi demek zaten isin kolayciligina kacmak .

devrim oncesi iranla su anki turkiye arasinda nasil bir parallellik kurabildin merak ettim .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

@huun: Bir çok paralellik vardı biraz araştır bul, İran türkiye kadar olmasa da, çok modern bir ülkeydi zamanında.
Sonra ufak ufak, adım adım, aynı günümüz türkiyesi gibi değişti bazı şeyler ve bir anda devrim oldu.
İşin ilginci ben bugün bile sınıfta yanımda oturan adam buluyorum "iran devrimi çok iyi bir şeydi, şeriat çok iyi bir sistem aslında" diyen ve buna ciddi ciddi inanan.[signature][hline]Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun, 23 Ekim 2005 16:59 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 23 Ekim 2005 16:49 tarihinde demiş ki:

Iran da bir günde bu hale gelmedi.

iran devrimi bir gunde olmadi demek zaten isin kolayciligina kacmak .

devrim oncesi iranla su anki turkiye arasinda nasil bir parallellik kurabildin merak ettim .
huun, devrim öncesi Iran, Türkiye'nin bircok kesiminden cok daha moderndi, hele ki o zamanin Türkiyesi ile karsilastirirsan. Bi istanbul, izmir ankarada n falan bahsetmiyorum tabiki[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 23 Ekim 2005 17:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...